tiistai 24. tammikuuta 2017

Miten kävikään Henun kuntoprojektissa?

Muistatteko, kun syksyllä kirjoitin, että miehelläni oli käynnissä kuntoprojekti, jonka tavoitteena oli taas päästä takaisin säännöllisen liikunnan pariin ja pudottaa 10kg painoa. Projektille oli aikaa 5 kuukautta, joten kyse ei ollut mistään pikadieetistä, vaan ennemminkin elämäntapamuutoksesta. Kiloja oli kertynyt vaimon kanssa lähes samaan tahtiin raskauden aikana (ihanan huomaavaista, eikö?;)) ja  säännöllinen liikunta oli jäänyt koiranulkoilutuslenkkejä lukuunottamatta vauvavuoden aikana. Olo omassa kropassa ei ollut enää hyvä, joten jotain piti tehdä! Motivaattoriksi asetimme pienen vedon heinäkuussa, jota Henu ei halunnut hävitä! ;) 
Lupasin palata asiaan ja kertoa, miten projektissa kävi! Pahoittelut, että palailen siihen vasta nyt, kuukausi "deadlinen" jälkeen.  No, pidemmittä puheitta paljastetaan, mikä oli tulos (Rummutusta.... :D) Henu onnistui hienosti tavoitteessaan ja jouluaatonaattona vaaka näytti tasan 89kg eli alle 90kg, kuten tavoite olikin! Ihan mahtava juttu!! Vaimona olin tietysti todella ylpeä hänestä ja iloinen, sillä -10kg painossa, säännöllinen liikunta sekä terveellisempi ruokavalio toi paljon hyviä vaikutuksia! <3  


Miten tähän sitten päästiin? Kuten viimeksikin, esitin hänelle muutamia kysymyksiä, jotta hän pääsee itse kertomaan! Vastaukset ovat tällä kertaa osittain lyhyen ytimekkäitä kiireisestä aikataulusta johtuen! :)


Onnistut hienosti tavoitteessasi, miten pääsit siihen?


Alussa asetin itselleni aika tiukat rajat sallittujen ruokien suhteen, koska itseni tuntien olisin lipsunut lepsummista rajoista. Ehdottomasti kiellettyjen listalle päätyivät karkit, sipsit, pähkinät, burgerit ja pizzat. Leipä oli sallittua niin pitkään kun pääsin kk-tavoitteisiini. Seurasin siis painoani päivittäin, aina aamuisin heti herättyäni. Muutenkin pyrin pitämään ruokailun ja liikkumisen suhteen selkeää rytmiä sekä päivä- että viikkotasolla. Kk-tavoitteisiini päästyäni sain pitää yhden "cheat dayn", jolloin kaikki oli sallittua...ja näistä tuli totisesti otettua kaikki irti. Jopa siten ettei kuukauteen varmasti tehnyt mieli herkkuja. 

Kuinka paljon liikuit, mitä lajeja?

Juoksin 2x viikossa, yleensä n. 5km kerrallaan ja kävin 1-2 kertaa viikossa kuntosalilla. Tein pääasiassa kahta eri ohjelmaa, joista toinen oli ylävartalopainotteinen ja toinen alavartalopainotteinen. Kun tavoitteena oli painon pudottaminen niin pidin painot aika kevyinä, sarjat pitkinä ja palautukset lyhyinä. Lisäksi kävelin koiran kanssa 1-4km lenkin päivittäin. 

Mikä uskot, että oli tärkein asia, joka vaikutti painonpudotukseen?


Kokonaisuus ja se, että söi järkevästi ja liikkui hieman normaalia enemmän. Suurempi paino lienee kuitenkin ollut ruokailun säännöllisyydellä, ateriakoon hallinnalla sekä salaattibuffaan tutustumisella työpaikkalounaalla.

Mitä jatkossa? Onko paino pysynyt poissa? Miten pyrit pitämään sen poissa? 


Paino on suurinpiirtein samoissa joulun pientä repsahdusta lukuunottamatta. Ruokailun säännöistä on hieman lipsuttu ja se saattaa ennen pitkää alkaa näkyä, joten paino on edelleen seurannassa. Mahdollisesti tarvittaviin kiristystoimiin aletaan välittömästi talviloman jälkeen!

Tuntuiko projekti vaikealta? 


Ei tuntunut vaikealta, kun oli asennoitunut siihen. Lisäksi vedon häviäminen ei ollut missään vaiheessa vaihtoehtona! 

Onko sinulla uusia tavoitteita liikunnan suhteen?  

Ne on vielä asettamatta, mutta pohdinnassa on! Se voisi olla ehkä joku juoksuun liittyvä (vaimo hurraa!;))

Miltä tuntuu olla 10kg kevyempi?


Huomattavasti kevyemmältä, mutta samalla tuli myös huomattua, että vieläkin olisi työtä jäljellä. 

Tsemppiterveiset muille painonpudottajille: 

"Tammikuun taistelijat", aloittakaa kevyesti niin jaksatte pidempään! :) 
Heh, ja mietitte ehkä mikä se veto oli joka tsemppasi omalta osaltaan Henua eteenpäin? No, voiton myötä hän suuntaa toukokuussa poikien reissulle Barcelonaan katsomaan formuloita! Jos häviö olisi tullut, niin meikäläisen shoppailubudjetti Jenkkeihin näyttäisi huomattavasti paremmalta! ;) Rehellisyyden nimissä kuitenkin täytyy sanoa, että vaikka "hävisinkin" tämän vedon, niin mielummin niin. On ihanaa katsoa vierestä, kun toinen saavuttaa paremman olon ja fiiliksen omassa kropassaan! Olen huippu iloinen ja ylpeä Henusta! <3

Tsemppiä kaikille, jotka olette vuoden alusta ottaneet tavoitteeksi jonkinlaisen elämänmuutoksen! Hiljaa hyvä tulee! Pitäkää tavoite mielessänne, mutta nauttikaa matkasta! :)

-Karoliina

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa4 kommenttia:

 1. Hienoa!! Hieno esimerkki myös tuommoinen pitkän aikavälin tavoite, ettei ollut sellaista "kaikkihetitässänyt"-meininkiä. Mahtavaa! Oikein rentouttavaa lomaa ja nauttikaa täysillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos Satu! :) Vierestä seuranneena täytyy sanoa, että Henun projekti ei näyttänyt hänelle kovin vaikealta missään kohtaa, mitä ihmettelin moneen kertaan! Mutta ehkä se oli juuri se, ettei tarvinnut tehdä mitään extreme-diettiä, vaan aika pienillä muutoksilla onnistuminen tuli ja pystyi sitten pitämään niitä herkkupäiviäkin, mikä toimi hyvin hänen kohdallaan! :) Haleja! <3

   Poista
 2. Hienosti on kaverilla mennyt! Laita vielä "missä mennään nyt" katsaus, kun Barcelona-reissu on ajankohtainen niin tiedetään missä kunnossa kaveri on pysyny!
  Mua alko kyllä naurattaa sun vedon osuus ja shoppailubudjetti :) :) :)
  Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mun pitää kysyä H:ltä lupa siihen katsaukseen vielä, kun tää "julkisuus" alkoi jo sitä mietityttämään! :D Ja ihan ymmärrettävää! Mutta enköhän voi ainakin muutamalla lauseella kertoa! :) Ja joo, hehehe meidän veto piti saada sellaiseksi, ettei Henri oikeasti halua sitä hävitä missään nimessä ja se onnistui! :) Kiitos kommentista!

   Poista