lauantai 4. maaliskuuta 2017

4 vuotta bloggaamista: mitä olen oppinut + giveaway!

Wow! Tasan 4 vuotta sitten 4.3.2013 kirjoitin ensimmäisen postauksen blogiini ja se löytyy tästä! Silloin en tiennyt, kuinka rakas harrastus bloggaamisesta tulisikaan ja kuinka paljon se vaikuttaisi omaan elämääni. Paljon on tullut opittua ja koettua 4 vuoden aikana! <3
 • Kaikkia ei voi miellyttää
Tämä on varmasti yksi sellainen asia, jonka hyväksyminen ja oppiminen kesti jonkin aikaa. On mahdotonta kirjoittaa sellaista blogia, josta KAIKKI tykkäisivät, ja joka olisi kiinnostava kaikille! Itse ainakin huomaan, että omatkin mielenkiinnon kohteet vaihtelevat hieman elämäntilanteen mukaan, joten tärkeää on vain olla oma itsensä ja tehdä sellaista blogia, mikä itsestä tuntuu hyvältä. Mistä päästäänkin seuraavaan kohtaan:

 • Parasta on olla oma itsensä ja rehellinen
Helposti saattaa alkaa vertailemaan itseään muihin ja pohtimaan, miten saisi omasta blogista kiinnostavamman ja mitä pitäisi tehdä, että seuraajia tulisi lisää. No näihin on varmasti monia keinoja, mutta yksi asia, jonka olen oppinut on, että parasta on vain olla oma itsensä, sillä useimmiten blogissa kiinnostavaa on nimenomaan se persoona blogin takana. Se tyyppi, joka blogia kirjoittaa ja jakaa omia ajatuksiaan, tunteitaan ja elämäänsä. Jos yrittää olla jotain muuta kuin on, se näkyy päällepäin. Ole siis oma itsesi.  

 • Bloggaaminen menee aalloissa
Välillä olet aallonharjalla ja ihan superinnoissaan bloggaamassa, ideoita pulppuaa ja tekstiä tulee. Välillä taas on kirjoituslukko päällä ja koko blogi ahdistaa. Itse olen todennut, että väkisin on turha vääntää. Tämä on kuitenkin harrastus. Eri asia, jos kyse olisi työstä, jota olisi pakko tehdä huvittaa tai ei. Jos ei huvita, niin sitten otan pienen breikin ja haen inspiraatiota, kunnes näppis laulaa taas. Toisinaan haasteita aiheuttaa ajanpuute tai se, ettei läppäriä jaksa enää avata pitkän päivän päätteeksi. 

 • Vertaileminen vie hauskuuden
Ei turhaan sanota, että "comparing is the thief of joy". Se on niin totta. Jos käyttää aikansa ja energiansa siihen, että vertailee omaa blogia muiden blogeihin, joissa on aivan upeata sisältöä, mielettömiä kuvia ja jatkuvasti lisääntyvät lukijamäärät, niin varmasti saa aikaiseksi pahan mielen. Sen sijaan voi käyttää näitä upeita blogeja omana inspiraationa ja motivaationlähteenä parantaakseen omaa blogiaan. Jos jollain toisella menee hyvin, se ei ole sinulta pois. 

 • Vuorovaikutus muiden kanssa on tärkeintä
Yksi parhaista (ellei paras) asia bloggaamisessa on ollut ihmiset, joihin olen tutustunut! <3 Bloggaamisen kautta voi siis saada oikeasti hyviä ystäviä ja he ovat ainakin omalla kohdallani yksi syy, miksi bloggaaminen on jatkunut jo neljä vuotta ja toivottavasti jatkuu edelleen pitkään. Toinen syy on ihanat lukijat, joihin kaikkiin en ole saanut tutustua henkilökohtaisesti, mutta joiden kommentit lämmittävät aina mieltäni todella paljon. Vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa on varmasti se, mikä minua kiehtoo bloggaamisessa eniten. 

 • Keep it fun
Kun kyse on harrastuksesta, jonka pitäisi antaa enemmän kuin se ottaa, on mielestäni tärkeätä, että se on kivaa. Jossei se ole kivaa, on ehkä aika miettiä, mistä se johtuu ja voisiko asialle tehdä jotain. Hetkittäin on tullut mietittyä, onko tämä kaiken sen vaivan arvoista, mutta aina kun olen esittänyt itselleni ko. kysymyksen, olen todennut, että kyllä on. Bloggaaminen on ihan huippukiva harrastus! <3 Loppupeleissä teen blogia kuitenkin itselleni, vaikka haluankin, että se miellyttää myös teitä lukijoita. 

Näiden kuuden asian lisäksi on toki tullut opittua neljän vuoden aikana aika paljon "teknisiä" bloggaamiseen ja sosiaaliseen mediaan liittyviä asioita, mutta niistä voisi kirjoittaa ihan erillisen postauksensa! :) 

Suuri kiitos teille kaikille, jotka olette lukeneet mun juttuja näiden neljän vuoden aikana ja toivottavasti luette jatkossakin! <3 

Loppuun pieni GO EXPO-LIPPUJEN ARVONTA

Go Expo-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 17-19.3.2017. Yksi mielenkiintoisimmista alueista messuilla on mielestäni RunSport-alue, jossa on luvassa kaikkea juoksuun liittyvää, mutta myös mielenkiintoisia puheenvuoroja ja keskusteluja. Aiheina ovat mm. työhyvinvointi, juoksun uusimmat trendit, raskauden jälkeinen liikkuminen sekä perheen, vapaa-ajan ja työn yhdistäminen. Todella mielenkiintoisia aiheita! Harmikseni en itse pääse tällä kertaa Go Expo-messuille, mutta olen hengessä mukana! :)Arvon tähän postaukseen kommentoineiden kesken 3x2kpl lippuja Go Expo-messuille eli nyt on mahdollista napata vaikka kaveri mukaan ja lähteä nauttimaan messutunnelmasta! :) Osallistu arvontaan kommentoimalla  Minkälaisista aiheista tykkäät eniten lukea blogissani ja onko sinulla postaustoiveita? :) Muista myös jättää sähköpostiosoitteesi. Toivoisin, että osallistut kertomalla mielipiteesi, vaikka Go Expo-liput eivät olisikaan sinulle ajankohtaiset. Ne voi aina luovuttaa jollekin toiselle, jos voitto osuu omalle kohdalle! ;) 

Arvontaan on aikaa osallistua torstaihin 9.3 klo 00.00 asti. 

ISO KIITOS vielä teille lukijoille, että luette! <3 

<3: Karoliina54 kommenttia:

 1. Kiitos kun kirjoitat tätä blogia, sitä on ilo lukea, oli kyseessä aihe kun aihe. Harvoin kommentoin tänne mutta luen postaukset aina lähes poikkeuksetta. :) Jatka samalla avoimella, positiivisella ja rehellisellä linjalla <3

  T=) Sipe

  Ps. Pitäskö nähdä taas pian vielä kun mä "helpommin" voin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sipe! <3 Ehdottomasti pitää nähdä!! Laitetaan viestiä! :)

   Poista
 2. Paljon onnea Karkki ❤ Tämä on inspiroiva blogi ja annat lukijoille paljon itsestäsi! Mä tykkään persoonasta ruudun takaa, joten mitkä vaan aiheet kiinnostaa, ehkä eniten se, miten sovitat liikuntaa ja terveellistä elämää kiireisen arjen keskellä :) Onnea onnea!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! <3 Kiva kuulla, että monipuoliset aiheet kiinnostaa ja varmasti tuo miten yritän sovittaa kiireiseen arkeen liikuntaa ja terveellistä syömistä tulee näkymään täällä jatkossakin! :) Ihanaa viikonloppua!!

   Poista
 3. Onnea blogille ja sinulle 😀 eniten itseä kiinnostaa urheiluun, ruokailuun ja lapsiperheeseen liittyvät jutut. Tykkään blogistasi tosi paljon. Aina oikein odottaa, että koska seuraava postaus tulee! Jatka samaan malliin 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mallu! Kiitos kommentista! :) Tosi ihana kuulla, että tykkäät! <3 Oikein lämmittää mieltä! Varmasti nämä mainitsemasi aiheet tulevat täällä jatkossakin pyörimään! :) Hyvää viikonloppua!!

   Poista
 4. Eniten kiinnostaa aiheet sen parista kuinka saat kiireiseen arkeen mahdutettua kaiken sekä kaikki liikuntaan ja terveyteen liittyvä.

  Ja isot onnittelut blogin nelivuotissynttäreistä, se on pitkä taival! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Julia, kiitos kommentista! :) Jes, tuo aihe on sellainen joka itseänikin kiinnostaa aina muiden kohdalla, joten koitan siitä kirjoitella ehdottomasti! Ja jep, neljään vuoteen on kyllä mahtunut tosi paljon! :) Kivaa viikonloppua sulle!

   Poista
 5. Erityisesti ruokavalio -aiheiset postaukset kiinnostavat. Olisi kiva nähdä täällä sun ruokapäiväkirja muutamalta päivältä. :-)
  julia.hakkanen@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Julia! :) Kiitos kommentista! Sun toive toteuikin jo, tosin vain yhden päivän ruokapäiväkirjana, joka ei nyt kovin laajaa kuvaa mun ruokavaliosta anna, mutta ainakin jonkinlaisen kurkistuksen! Sanotaan näin, että pyrin syömään terveellisesti (paljon vihanneksia, hyviä rasvoja ja proteiininlähteitä, hyviä hiilareita), mutta nykyään olen tosi paljon rennompi syömisten kanssa, kun joitakin vuosia sitten ja viikonloppuna herkuttelen useammankin kerran! :) Kivaa viikonloppua sulle!

   Poista
 6. Onnea rehdille 4-vuotiaalle! Minua kiinostavat kaikenlaiset hyvinvointiin keskittyvät postaukset.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tanja, kiitos ja kiva kuulla, että hyvinvointiin liittyvät postaukset kiinnostavat! Niitä varmasti tulee näkymään täällä! :)

   Poista
 7. Moikka ja onnea pitkästä blogi-taipaleesta! Musta kaikenlaiset postaukset on kivoja, alkaen ihan sieltä a day in my life-tasolta :) Aina ei todellakaan tarvii edes olla mitään pointtia, kiva lukea kuulumisia vaan!
  Viime aikoina oon luonnollisesti kaivanu esiin sun vanhoja tekstejä ja lukenu mm. inspiraatiota kotitreenaukseen mahan kanssa. Ja sitähän on aina löytynyt! Tykkään kaiken kaikkiaan lukea tätä blogia (onkin tällä hetkellä ainut, jota luen), koska tää on yksinkertaisesti lämminhenkinen, inspiroiva, kirjoittajansa näköinen ja monipuolinen. Toivottavasti saadaan vielä pitkään nauttia sun tuotoksista!
  Iloa viikonloppuun!
  Tarja (tarja1.hamalainen(a)saunalahti.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tarja, kiitos kommentista! <3 Ihanaa, kun jaksat muutenkin kommentoida ja kiva kuulla, että oot löytänyt mielenkiintoisia juttuja vanhoistakin postauksista!! :) Lämmittää aina mieltä sun kommentit! :) Ihanaa viikonloppua!!

   Poista
 8. Blogia kannattaa kirjoittaa omalla tyylillä,mikä itseä kiinnostaa,en osaa ainakaan toivoa muuta. Anne
  annelaukkanen09@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anne, kiitos kommentista! Näinhän se on! :) Välillä vaan kaipaa ideoita ja toiveita, koska itselläni oli ainakin hetken sellainen inspiraation puute, että kaikki aiheet tuntuivat vähän kolutuilta, ja monet asiat itselle ihan itsestäänselviltä. Sitten kun kysyy muiden toiveita, huomaa, että ehkäpä niille aiheille onkin aika paljon annettavaa, kun katsoo niitä muiden näkökulmasta. Sen takia on ihana saada ideoita ja toiveita, mutta olet oikeassa, pitää kirjoittaa sellaisista asioita, jotka lähtökohtaisesti itseä kiinnostaa! Mukavaa viikonloppua! :)

   Poista
 9. Onnea nelivuotisesta blogitaipaleesta! Olen itse hurahtanut vajaa vuosi sitten juoksuun, joten erityisesti juoksuun ja liikuntaan liittyvät postaukset kiinnostavat. Olenkin saanut blogistasi hyviä vinkkejä esimerkiksi harjoitteluun, juoksutapahtumiin ja varusteisiin liittyen. On myös kiva lukea juoksukuulumiasi. Ei voi kuin vain ihailla menoasi!😊
  annika013@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos Annika! :) Tosi ihana kuulla, että olet löytänyt täältä paljon hyödyllisiä postauksia! Juoksuun liittyen niitä onkin varmasti tullut kirjoitettua eniten ja aivan varmasti jatkossa myös, kun itsekin valmistaudun tuleville puolikkaille ja sitten elokuun maratonille! Hyviä juoksulenkkejä sinne! :)

   Poista
 10. Kiitos todella mukavasta blogista, täältä saa aina inspiraatiota omaankin treeniin! :) Eniten pidän juoksu- ja ruokavalioaiheisista postauksista sekä kotitreenivinkeistä!
  Lensku12@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiitos paljon! Kiva kuulla, mitkä aiheet kiinnostavat eniten! Näistä varmasti postauksia tulossa! :) Kivaa viikonloppua!

   Poista
 11. Onnea! Treenijutut kivoja, siis vinkit.
  Oonjustiina@ gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiitos! Kiva kuulla, niitä varmasti tulee myös jatkossakin! :)

   Poista
 12. Onnittelut 4-vuotiaalle blogille!
  Tykkään sun blogista, kun siinä on kantavana teemana juoksu, mutta kirjoitat kuitenkin muitakin postauksia päivän ajatuksien mukaan. Eli sekoitus kaikkea on hyvä! :) Mutta jos joku tietty aihe pitää mainita toivepostaukseksi, ehkä se tällä hetkellä olisi juoksutreenit ja treenipäiväkirjat ja mitä fiiliksiä treenatessa on tullut. Mukavaa alkukevättä!
  elli@sporttipakka.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Elli! Kiitos kommentista ja toiveesta! :) Juoksusta tulee varmasti juttua jatkossakin ja treenipäiväkirjoja kirjoittelen myös! En ehkä viikottain, mutta silloin tällöin! Sinne myös mukavaa alkukevättä ja viikonloppua! :)

   Poista
 13. Onnittelut nelivuotiaalle! Pidän blogistasi tällaisenaan, mutta eniten itseäni kiinnostavat tietysti juoksujutut. Sinun blogisi on ensimmäisiä juoksuaiheisia blogeja, joita olen aikanaan alkanut seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Janna! Kiitos kommentista! :) Ja voi, että ihanaa että mun blogi on ollut ekojen joukossa! Suomalaisia juoksublogeja on kyllä tullut tosi paljon lisää viimeisten vuosien aikana! :) Hyviä treenejä sinne!

   Poista
 14. Onnea onnea, pitkän blogimatkan olet saavuttanut! :) kiitos kun jaksat meitä aina ilahduttaa postauksilla! <3
  Itse löysin sun blogin ihan juoksujuttujen vuoksi ja täytyy sanoa, että ne on ollut ihan ykkösjuttuja aina täällä blogissasi. Niin eri juoksutapahtumaraportit kuin perus treenipostaukset tai vaikka kamojen esittelyt. Lisäksi oon tykännyt seurata Islan kasvua ja kehitystä, mikä on kyllä hassua, sillä aihe ei kosketa itteä vielä aikoihin :D mutta sinä saat kaikki postaukset jollain tapaa kiinnostaviksi kaikille!
  ella_reinikainen@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Ellu, kiitos kommentista! :) Ihana kuulla! Ja tosi hauska, että olet tykännyt seurata vauvan matkaa taaperoksi, vaikkei aihe kosketakaan siellä vielä! Sun kommentit on aina tosi ihania, ja lämmittää mieltä kovasti! Tsemppiä juoksujuttuihin ja kivaa viikonloppua!! :)

   Poista
 15. Onnea blogille! Juoksuun liittyvät aiheet ovat olleet minulle ykkösjuttu, luin joitain puolimaratonia käsitteleviä postauksiasi useampaan kertaan kun valmistauduin ekaa kertaa omalle puolikkaalle. :)

  Elina / skutti at hotmail dot fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Elina! Kiitos kommentista, ja kiva kuulla, että juoksu kiinnostaa! Varmasti siitä tulee jatkossakin eniten juttua! :) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 16. Onnea! Se mikä eniten kiinnostaa riippuu pitkälti omista fiiliksistä. Juuri nyt motivaatiokuopan pohjalla olisi kiva saada vinkkiä miten täältä noustaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Johanna! Kiitos kommentista! :) Jep, olet oikeassa, että omat kiinnostuksenkohteet riippuu paljon omista fiiliksistä! Hmm, mielelläni voisin yrittää antaa vinkkejä motivaatioon, jos kerrot hieman lisää millainen tilanne sulla esimerkiksi on. Onko motivaation puute sitä, että tuntuu ettei ole aikaa? Tai mikä siinä on taustalla? Paljon tsemppiä joka tapauksessa! Kaikilla meillä on varmasti hetkittäin tuollaisia fiiliksiä!

   Poista
 17. Onnea 4-vuotiaalle!! Sun tyyli kirjoittaa on sellainen, että tykkään lukea kaikenlaisia juttuja 😊

  suvikor@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Suvi! :) Kiitos paljon ja ihana kuulla, että tykkäät!! Kivaa sunnuntaita!

   Poista
 18. Ruokavalioaiheiset postaukset kiinnostaa :)
  pihla.pitkanen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Pihla! Kiitos kommentista ja hyvä tietää, että ruokajutut kiinnostaa! Eiköhän niitä tule jatkossakin :)

   Poista
 19. Eniten minua kiinnostaa sosiaalisen elämän ja urheilun yhdistäminen
  atte.kesti@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Atte! Kiitos kommentista! Ehdottamasi aihe on tosi mielenkiintoinen! Kiitos! :)

   Poista
 20. Onnittelut! Arkiset jutut ovat kaikkein kivoimpia. Mukaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos paljon! :) Ja kiva kuulla! Arkisia juttujahan täältä tosiaan löytyy nykyään aika paljon! :)

   Poista
 21. Samoin, arkiset jutut ovat ihan hyviä, jatka samalla tavalla. Osallistun arvontaan

  VastaaPoista
 22. Tykkään lukea ja seurata sinua kokonaisuutena :) Itsekin juoksua harrastavana kaikki siihen liittyvä kiinnostaa. Mutta jos joku pitäisi nostaa niin ruokapostaukset on kivoja jo ihan kuvien takia :) pesonen_outi@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Outi! :) Kiitos kommentista ja kiva kuulla! Varmasti jatkossakin tulee paljon juoksuun liittyviä postauksia ja myös ruokajuttuja!

   Poista
 23. Eniten kiinnostaa ruokavalio- ja urheiluaiheiset jutut!
  ivlip.97@hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Eniten kiinnostaa juoksemiseen liittyvät jutut ja treenivinkit! Myös ruokapostaukset ja ohjeet ovat kivoja. Toivoisin postausta juoksijalle hyvistä lihaskuntoliikkeistä, erityisesti gluteus mediuksen vahvistamisesta ja hyvän lihastasapainon ylläpidosta. krisuli1@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiitos kommentista! :) Hyvä tietää, että tällaiset aiheet kiinnostaa! Aika paljon blogista jo löytyykin lihaskuntojuttuja, jos kurkkaat "lihaskuntotreeni" hakusanan kautta. Lisäksi näistä muutamasta postauksesta löytyy gluteus medius-tietoa ja treenejä: http://www.candyontherun.com/2013/04/juokseminen-vaatii-muutakin-kuin.html
   http://www.candyontherun.com/2013/11/kaynti-osteopaatilla-oman-kropan.html
   Mutta voisin kyllä taas palata tähän aiheeseen jossain vaiheessa uudestaan, sillä tämä on asia (Gluteus medius heikkous), jonka kanssa joudun tekemään töitä jatkuvasti.

   Poista
 25. Varsinkin ravinnon ja juoksun yhdistävät postaukset ovat loistavia.
  nelliina@suomi24.fi

  VastaaPoista
 26. Onnea Blogille :) Juoksu jutut kiinnostaa ja ravinto! mira.sorri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Mira, kiitos kommentista! Juoksu ja ravintojuttuja tulee aivan varmasti :)

   Poista
 27. Näin ensimmäiselle puolimaratonille valmistautuvalle juoksu- ja ruoka-aiheet uppoaa erityisen hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kommentista ja hyvä tietää! Varmasti näitä aiheita tulee jatkossakin! Tsemppiä kovasti ekalle puolikkaalle valmistautumiseen!! :)

   Poista