tiistai 28. maaliskuuta 2017

Juoksublogit 2017

Tässä tulee listaa tällä hetkellä aktiivisesti päivittyvistä juoksuaiheisista blogeista. Listalla ovat ainoastaan ne blogit, jotka on lisätty tämän postauksen kommentteihin. Jos oma juoksublogisi puuttuu listalta, laitathan viestiä niin lisätään se listalle! :) 
Juoksujalkavipattaa blogia kirjoittaa 43 vuotias Merituuli, joka teki 3 vuotta sitten elämäntaparemontin ja hurahti juoksuun. Juoksun suhteen on toiveissa kehittyä ja kokea lisää. Blogissa seurataan pääasiassa liikuntajuttuja, mutta toisinaan myös muita asioita.  

Sporttaillaan
 blogia kirjoittelee pian kolmekymppinen liikunnasta voimaa ja onnea saava nainen. Blogissa fiilistellään kaunista luontoa ja jaetaan liikunnan iloa eteenpäin. 

Lumihiutale blogissa lenkkeillään seurana koira,musiikki ja omat lentävät ajatukset. Kamppaillaan kaamosväsymystä vastaan ja opetellaan löytämään tasapainoa niin henkiseen kuin fyysiseen hyvinvointiin. 

Pilkkujen kanssa blogia kirjoittaa 33v. kahden reippaan koululaisen äiti. Blogin pääaiheena on juoksu ja suosikkimatka on maraton. Takana on enkkavuosi ja edessä toivottavasti toinen samanlainen. Blogin nimi tulee perheen koirista, jotka ovat kiinteästi mukana kirjoittajan perusharjoittelussa. 

Juoksuttaa  blogissa luvassa tänä vuonna kunnon parantamista, treenikoosteita sekä kisaraportteja. 

Heiluva Setä blogissa valmistaudutaan ensimmäiselle maratonille syksyllä ja kirjoitellaan muutenkin monipuolisesti treeneistä. Vaikka kilometreja on mittarissa jo jonkin verran ja ikääkin 47v., on tavoite edelleen, että setä jaksaa heilua monipuolisesti ja maltillisesti. 

Yksi päivä elämästä blogissa juoksufiiliksistä ja kaikesta sen ympärillä kirjoittelee 40-vuotias, 3 vuotta sitten juoksun löytänyt entinen sohvaperuna Turusta.Tähän mennessä on tullut juostua yksi 10km, muutama puolimaraton ja yksi maraton maaliin asti. Ensi kesälle tavoitteena on puolikkaan ja kympin ennätys, sekä kesän kovin haaste 30km tunturissa Nutspallaksessa.

Bluefull blogissa 18-vuotiaan lukiolaisen (vielä hetken) tarinointia juoksusta ylä-ja alamäkineen. Plakkarissa kaksi maaliin asti selvittyä puolikasta sekä yksi täysin penkin alle mennyt kausi, kova into jo ensi kauteen. Juoksun lisäksi blogista löytyy muitakin liikuntaan ja ravintoon liittyviä juttuja. 

Henryn juoksublogia voit seurata Facebookissa. Mielenkiintoisia artikkeleita ja omia juoksukokemuksia. 

Kilometritehtailija blogissa juoksuohjaaja, juoksija, juristi ja ultramatkaaja tehtailee itselleen, blogin lukijoille ja juoksukoululaisille kilometrejä. Blogissa juoksun perusteita, juoksumatkoja, juoksuhömppää, ajatuksia muusta liikunnasta ja aivan juoksuun kuulumattomia muita ajatuksia.

Jannan askeleet blogissa Jannan askeleita lenkkipoluilta ja muutenkin elämässä. Treeni- ja kisaraportteja. 

Run like a moose- Hirveetä menoa Blogi kuuluu 4- ja 9-vuotiaiden lasten äidille, jonka sydän sykkii urheilulle ja liikunnalle. Tavoitteena on pysyä kunnossa ja oppia treenaamaan paremmin sekä parantaa vuosia sitten juoksemiani ennätyksiä. 


Run For Fun Pia blogissa kirjoitellaan harjoittelusta, kisoista ja juoksumatkoista. Kirjoittaja hurahti juoksuun uudelleen muutama vuosi sitten, saatuaan enemmän aikaa, kun lapset kasvoivat isoiksi. 


Healthy style of living blogissa juoksuun hurahtanut ja ultra polkujuoksukisoihin treenaava kahden lapsen äiti kirjoittaa juoksusta, hyvinvoinnista ja lifestylesta. 

Hilla Stenlund blogissa juoksu on ykköslaji, tapa rentoutua ja pitää yllä kuntoa. Juoksun lisäksi blogissa käsitellään myös muita aiheita kuten hyvinvointia, vauva-arkea ja sisustamista.


Sporttipakka on blogi liikunnasta ja sen synnyttämistä ajatuksista.  Blogia kirjoittaa reilu kolmikymppinen kiinteistötieteilijä ja rauhallisten aamujen fiilistelijä, joka rakastaa ulkourheilua ja luonnossa liikkumista. Mielekkäimmät lajit tällä hetkellä ovat hiihto, juoksu, sali ja maastopyöräily ja siksi tekstit painottuvatkin aika pitkälti näihin. 

Juoksuaskeleet blogissa höpistään juoksujutuista, lumoudutaan luonnosta, iloitaan elämästä ja nautitaan jokaisesta (juoksu)askeleesta. 

Juoksuhullun vaimo blogissa juoksuhullun vaimo, itsekkin juoksuun hurahtanut kolmen lapsen äiti ja entinen sohvaperuna kijoittelee omista ja miehensä treeneistä. Omana tavoitteena on selvitä syksyllä toisesta maratonista, kun taas mies haaveilee jo ultramatkoista. 

Wannabe juoksija blogissa tällä hetkellä juuri esikoisen saaneen uuden äidin elämää. 

Lenkkareiden viemää blogissa ajatuksiaan ylös kirjaa perheenäiti, joka löysi kolme vuotta sitten äitiyslomalla liikkumisen ilon. Juoksun riemu syttyi vähän myöhemmin, vuoden 2017 päätavoite on selvittää ensimmäinen puolimaraton. 

Running diaries blogissa juostaan kohti vaihtelevia tavoitteita. Tällä hetkellä edessä siintää huhtikuussa 2017 Hampurin maraton. 

Luontoloinen blogissa käsitellään liikuntaa, luontoa, hyvinvointia, vaeltamista, rekikoiria ja vähän muitakin juttuja. Ja valmistaudutaan ensimmäiseen ultrakisaan toukokuussa 2017. 

Pikkuliten blogia kirjoittaa Poppis, 40+ helsinkiläinen kuntomaratoonari, joka löysi 20 maratonin jälkeen elämäntapaansa juoksuun uuden vaihteen. Kuinka fiilisjuoksijalta sujuu tavoitteellinen treenaus ja sykkeiden tuijottelu? Blogissa juostaan kohti uutta ennätystä hymyssä suin ja turhia nipottamatta. Mukana menossa myös 8- ja 10-vuotiaat naperot ja lapsiperhelogistiikan ihanuus.

Puskista puolikkaalle blogissa pyristellään pikkulapsiarjessa takaisin juoksukuntoon ja harjoitellaan kohti puolimaratonia.

Takomorunners Anna blogissa nautitaan liikunnan tuomasta hyvästä olosta ja lähdetään lenkille säällä kuin säällä. Juoksukilpailuissakin käydään mahtavan ilmapiirin takia useamman kerran vuodessa. 

Sari ja lenkkarit blogissa edeltään askel ja unelma kerrallaan omalla tasolla. Päämääränä on hyvä olo sekä itselle hyvää mieltä ja sopivasti haasteita tuova tekeminen. 

Metwotraining blogissa kirjoitellaan kirjoittajalle tärkeistä asioista eli liikunnasta, luonnosta ja oman elämän hyvinvoinnista sekä jaetaan liikunnan iloa ja avaimia valintoihin, joita elämässä voi tehdä. Kirjoittaja on liikunnan alan ammattilainen. 

Taivaanrannanjuoksija blogissa palaillaan juoksun pariin pitkään kestäneiden polvi- ja selkävaivojen jälkeen. 

Candy on the Run blogissa fiilistellään juoksua ja treenataan pikkulapsiarjessa puolimaratoneille ja maratonille. Juoksun lisäksi blogissa myös taaperoarkea, ruokajuttuja ja hyvinvointia. 

Maija meinaa maralle and beyond blogissa juoksuun hurahtanut 39-vuotias urheiluharrastelija, yhden miehen vaimo ja kolmen lapsen äiti kirjoittelee juoksuista, polkujuoksuista ja kaikesta oheisesta, joskus jopa elämästä yleensä. Urheilusta ja liikkumisesta on tullut muutamassa vuodessa lapsiperheen henkireikä, osin intohimo ja elämänasenne. Myös tavoitteellinen juoksentelu on alkanut kiinnostaa yhä enemmän, ensi vuoden haasteita ovatkin karhunkierros 53 km toukokuussa ja maraton ennen pyöreitä vuosia.

Endorphinist blogissa 37-vuotias, ikuisesti keskenkasvuinen endorfiiniaddikti reissaa sinivalkoisilla siivillä ja juoksee siinä sivussa puolimaratoneja, rymyää Alppien kauneimmilla poluilla ja polkee Team Rynkebyssä Pariisiin. Endorfinistin tavoitteena on juosta kaikki World Marathon Major -kisat, alittaa 1:30 puolimaratonilla ja viettää 60-vuotissyntymäpäiviä Konan Ironman -kisassa. 

Krista M. blogia kirjoittaa +30v Krista joka miettii kuinka löytää aikaa omalle harrastukselle kahden pienen lapsen kanssa. Tasapainoilua arjen ja treenin välissä ja kohti uusia haasteita.

Metsäkukkia blogissa valmistaudutaan kohti Paavo Nurmen puolikasta heinäkuussa 2017. 

Liikkujanainen blogissa juttua juoksemaan opettelusta ja muusta liikunnasta. 

Samulin juoksublogissa treenikuulumisia, vinkkejä, pohdintoja, näkökulmia ja tarinoita maratonreissuista! 


Hyviä lukuhetkiä ja juoksuinspiraatiota! <3 


Seuraa Candy on the Runia Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa28 kommenttia:

 1. Vautsi miten paljon juoksublogeja! :)

  VastaaPoista
 2. Tässäpä oli mulle muutama uusikin blogi :) Pitää yrittää tutustua, kun sopiva hetki tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja sama juttu!! Hauskaa, että juoksublogeja on nykyään niin paljon!

   Poista
 3. Maija meinaa maralle and beyond :)

  VastaaPoista
 4. Höh, tuo lista oli minulta mennyt ohi, mutta siis blogini Maija meinaa maralle and beyond - Juoksuun hurahtanut 39-vuotias urheiluharrastelija, yhden miehen vaimo ja kolmen lapsen äiti kirjoittelee juoksuista, polkujuoksuista ja kaikesta oheisesta, joskus jopa elämästä yleensä. Urheilusta ja liikkumisesta on tullut muutamassa vuodessa lapsiperheen henkireikä, osin intohimo ja elämänasenne. Myös tavoitteellinen juoksentelu on alkanut kiinnostaa yhä enemmän, ensi vuoden haasteita ovatkin karhunkierros 53 km toukokuussa ja maraton ennen pyöreitä vuosia.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä listauksesta! Juoksublogeja etsiskelinkin motivaatioksi :) Omassakin blogissani (metsakukkia.blogspot.fi) vähän olen viime aikoina taas juoksemisestani kirjoitellut ja kirjoittelen varmaan jatkossakin, kunhan enemmän kirjoittamaan ennätän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva, jos löytyi uutta luettavaa! Lisätään sunkin blogi listalle :) Tsemppiä treeneihin kohti Paavoa!

   Poista
 6. Krista M.. Blogia kirjoittaa +30v Krista joka miettii kuinka löytää aikaa omalle harrastukselle kahden pienen lapsen kanssa. Tasapainoilua arjen ja treenin välissä ja kohti uusia haasteita.

  VastaaPoista
 7. Just eilen mietin juoksublogilistaasi. Kiva kun jaksat taas päivittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sori, tämä oli to do-listalla aika pitkään enkä millään saanut aikaiseksi, mutta nyt se on tehty! :D

   Poista
 8. Jee, kiva kun viitsit taas tehdä listauksen! Viime vuonna löysin listasta useamman mielenkiintoisen blogin lukulistalle, ja tänäkin vuonna mukana näyttää olevan uusia tuttavuuksia.

  VastaaPoista
 9. Kiitos tosiaan listastasi :) Minäkin löysin uusia seurattavia listan avulla 👍

  VastaaPoista
 10. Endorphinist: 37-vuotias, ikuisesti keskenkasvuinen endorfiiniaddikti reissaa sinivalkoisilla siivillä ja juoksee siinä sivussa puolimaratoneja, rymyää Alppien kauneimmilla poluilla ja polkee Team Rynkebyssä Pariisiin. Endorfinistin tavoitteena on juosta kaikki World Marathon Major -kisat, alittaa 1:30 puolimaratonilla ja viettää 60-vuotissyntymäpäiviä Konan Ironman -kisassa.

  http://endorphinist42195.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Kiitos ihanasta listastasi Karoliina! Ovathan kaikki juoksublogia pitävät kirjoittaneet jo juoksukaverikirjaan? Candynkin postauksista ja useasta blogista löytyy Juoksukaverikirjapostaus, josta voisi käydä kopioimassa kysymykset ja liittää omaan blogipostaukseensa. =) Odotan innolla uusien juoksublogien löytämistä! Kaikki juoksuun liittyvä on <3 Kiitos Candy tästä listasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) Ja juu, ehdottomasti kaikki kirjottamaan juoksukaverikirjaan, niitä postauksia on ollut hauska lukea!!

   Poista
 12. Wau, kuinka pitkä lista. :) Kiitos tästä postauksesta, nyt saa uusia blogeja seurantaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Jep, tosi paljon blogeja, eiköhän näistä löydy luettavaa!! :)

   Poista
 13. Blogissani liikkujanainen.blogspot.com juttua juoksemaan opettelusta ja muusta liikunnasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kommentista, blogisi on lisätty listalle! :)

   Poista
 14. Pakko korjata sen verran, että blogini nimi Healthy style of living, ei my way of healthy living. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos korjauksesta, vaihdetaan oikein! :) Näköjään osoite on tuo ja sen takia oon ilmeisesti sotkenut, pahoittelut!

   Poista
 15. Hei täällä uusi bloggari, mutta kokenut 46v. juoksija. Kertoilen juoksulenkeistäni Suomessa ja ulkomailla.
  https://motherrunsa.blogspot.com/2021/12/moi-vuodenvaihde-lahestyy.html

  VastaaPoista