tiistai 14. maaliskuuta 2017

Juoksukaverikirja

Hauska juoksukaverikirja-haaste on pyörinyt juoksublogeissa viime aikoina, ja päätin minäkin tarttua siihen saatuani haasteet sekä Marikalta että Riikalta. Tässä tulee siis minun vastaukseni. Viime kerrasta, kun olen kirjoittanut kaverikirjaa onkin jo aikaa! :) 


Kuka olet:  Olen Karoliina, 31v. Ystävät ja perhe tuntevat minut paremmin joko nimellä Karkki tai Karo. 

Yksi mun lempparikuvista viime kesältä saaristosta! <3

Missä päin vaikutat: Olen paljasjalkainen Espoolainen ja täällä asun edelleen, etelä-Espoossa mieheni, tyttäreni ja koiramme Milan kanssa.  

Mitä teet työksesi:  Tällä hetkellä koitan parhaani mukaan tasapainoilla kotiäitiyden (hoitovapaalla) ja osa-aikaisen työni välillä, jota teen 10-15 tuntia viikossa. Työkseni teen sosiaalisen median koordinaattorin hommaa eli somemarkkinointia, sisällöntuotantoa- ja suunnittelua, brändien esilletuomista eri somekanavissa ja kaikkea siihen liittyvää. Tykkään työstäni tosi paljon ja toivon jatkossa tekeväni jotain samansuuntaista ihan kokopäiväisesti. Toisinaan kotiäitiyden ja työn yhdistäminen on haastavaa, mutta en silti vaihtaisi mihinkään tämänhetkistä tilannetta. Se on juuri nyt meille oikein sopiva! :) Mitä harrastat: Juoksua, bloggaamista, lihaskuntoharjoittelua (useimmiten kotitreeneinä oman kehon painolla tai käsipainoja hyödyntäen). Ja kai myös Instagram on jonkinlainen harrastus? Ainakin se vie liikaa aikaa.Lempiruokasi: Rakastan ruokaa ja syön lähes kaikkea. Lempiruokia ovat kuitenkin ruokaisat salaatit, tortillat, lihamakaroonilaatikko ja lohi. Mieheni tekee todella hyvää ruokaa, ja lähes kaikki hänen tekemänsä ruuat ovat lemppareitani. Itsekin olen viime aikoina kunnostautunut ruuanlaitossa ja teen melkein aina meidän arkiruuat. Minkä merkkinen juoksukenkä olisit: Olisin New Balancen Fresh Foam 1080, johon ihastuin viime vuoden aikana. Se on sopivan vaimennettu, mutta kuitenkin kevyt ja rullaava. Kerro lempparikisasi jos sellaisia on: Mulla on lempparikisoja todella paljon. Eri vuodenajoille eri lempparit! :) Olen juossut Miamin puolimaratonin kaksi kertaa, se on ehdottomasti aivan upea kokemus ja yksi suosikeistani. Tukholman maraton on hieno myös. Suomessa kevään HCR on sellainen, jota ei voi jättää väliin. Kesällä HHM:stä on alkanut tulla suosikki. Syksyllä taas Espoo rantamaraton/puolikas ja Vantaa pitävät pintansa. Kaikista näistä kisoista voit lukea lisää täältä.

Mikä on paras juoksutuloksesi: Varmasti Vantaan puolikkaalla viime syksynä (2016) juoksemani puolikkaan ennätys 1:46:21. Se oli hieno juoksu ja olin tosi ylpeä itsestäni, sillä juoksu oli ehjä ja hyvä. Ja mun pää kesti!! Usein, kun mennään omilla rajoilla, se on enemmän kiinni korvien välistä, kuin mistään muusta. Uskon kuitenkin, että pystyn edelleen parempaan, kun vain kaikki natsaa! :) Mikä on mieleenpainunein liikuntahetkesi: Kisat, joissa on tullut juostua oma ennätys jää aina mieleen. Varmasti tuo edellämainittu Vantaan puolikas, tai sitten maratonin ennätys, joka on Kaarinasta vuonna 2014. Se oli myös älyttömän hyvä juoksu. Myös Miamin puolikas ekaa kertaa vuonna 2014 oli todella mieleenpainuva.  Rakastan ylipäätään juoksutapahtumia ja niiden fiilistä, ja itsensä voittamista. 

Mitkä ovat vahvuutesi liikkujana: Tunnen nykyään aika hyvin oman kroppani ja tiedän, millä tavalla saan sen pysymään ehjänä ja kunnossa. Se vaatii monipuolisesti lihaskuntojumppaa ja juoksua sopivissa määrin, ei liikaa. Olen myös aika vahva henkisesti, kun oikeasti päätän jotain, esimerkiksi kisoissa. 

Entä heikkoutesi: Olen välillä liian kova pysymään mukavuusalueella. Jos haastaisin itseäni enemmän, olisin varmasti vielä fyysisesti vahvempi ja nopeampi. Kropan heikkous on ehdottomasti lihasepätasapainoisuudet, suurimpana oikeanpuoleinen gluteus medius, jonka vahvistamiseksi joudun tekemään kokoajan töitä. Se ärsyttää aina välillä, mutta ei auta.Jos saisit lisätunteja vuorokauteen: Bloggaisin useammin, lukisin enemmän, liikkuisin useamman kerran päivässä. 

Mitä haaveita sinulla on juoksun suhteen: Tänä vuonna haaveilen ennätyksistä sekä puolimaratonilla että maratonilla. Olen menossa tänä vuonna maratonille ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen. Se on itselleni aika iso juttu ja hieman jännitän, etten pala loppuun maratontreenistä. Minulla on myös haaveena juosta useita kisoja jatkossa ulkomailla ja yhdistää matkailu ja juoksu. Tyttökavereiden kanssa ollaan jo tulevaisuuden juoksumatkoja suunniteltu, mutta ne antavat vielä hieman odottaa! :) Haaveena on toki myös se, että juoksu jatkuu harrastuksena vielä useita vuosia, ja olen yksi niistä tyypeistä, jotka juoksevat vielä eläkeiässäkin. Sen haaveen takia on oltava järkevä treenaamisen suhteen, ja muistettava, että juoksu on elämäntapaharrastus. Missä maassa haluaisit juosta: Monessakin!! :) Matkailun ja juoksun yhdistäminen on ihan parasta, ja juosten on ihanaa tutustua uusiin kaupunkeihin ja paikkoihin. USA:ssa on vielä monta paikkaa, joissa haluaisin juosta uudelleen tai ensimmäistä kertaa (Florida, NYC, Kalifornia jne.), Australiassa, useassa Euroopan kaupungissa jne. Lenkkarit lähtevät jatkossakin aina mukaan reissuun! :) 


Keksi itsellesi supersankarinimi seuraavaa juoksukisaa varten: Haha, tämä on helppo. Se olisi tietysti SUPER-CANDY, mikä muukaan? :D 

Tämä oli hauska kirjoittaa, toivottavasti tykkäsitte lukea! Nyt haluaisin haastaa teitä lukijoita mukaan kommenttiboksissa.Vastaa yhteen tai useampaan näistä kysymyksistä kommenttiboksissa. Olisi tosi kiva lukea teidän vastauksia! :) 

Mitä haaveita sinulla on juoksun suhteen?  
Mitkä ovat vahvuutesi liikkujana?
Mikä on paras juoksutuloksesi?
Kerro lempparikisasi jos sellaisia on?
Mitä teet työksesi? 

Kivaa tiistaita! Täällä ollaan seuraavat 3 vuorokautta vain tyttöjen kesken, sillä H lähti työmatkalle..wish us luck!

-Karoliina

10 kommenttia:

 1. Noihin juoksukysymyksiin en itse osaa vastata, mutta halusin vaan sanoa, että ihanan energistä ja energisoivaa on tämä juoksutouhu kaikkinensa! Ihania kuvia tässä myös :)

  VastaaPoista
 2. Mukavuusalueella pysytteleminen tuntuu tutulta: helposti jäävät kovemmat treenit tekemättä, kun se perusmeno on niin mukavan leppoisaa. :)
  Mun haave juoksun (ja oikeastaan muunkin elämän) suhteen on se, että saisi pysyä terveenä ja juosta vielä pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jonna! :) Joo, mukavuusalueella pysyminen on niin mukavan helppoa! :D Täällä myös sama toive, että saisi pysyä terveenä ja juoksu olisi osa elämää vielä mooooonta vuotta! Tsemppiä sulle harjoitteluun kohti puolikasta!! :)

   Poista
 3. Haaveita olisi juosta joskus puolikas alle 2h! Kuulostaa monelle iisiltä, mutta olisi minulle iso saavutus.
  Vahvuuteni liikkujana on varmasti kova tahto. En halua jättää treeniä väliin ja haluan kokoajan parantaa tuloksiani.
  Paras juoksu on viime lokakuinen puolimaraton ennätys 2.03,01.
  Viime vuonna tykästyin kovasti Helsinki Street Runiin, myös Vantaan maraton on yksi lempparini. 👌🏼
  Työkseni myyn hälytysjärjestelmiä 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos kun vastailit näihin!! Mä uskon, että sä juokset sen alle 2 tuntia joku päivä! Voin tulla vaikka sun jänikseks!! :) Tsemppiä leikkauksesta toipumiseen! <3

   Poista
 4. Moi Karkki! Tämä oli kiva postaus :) Haaveena juoksun suhteen mulla on juosta täysmaraton. Toivottavasti haave toteutuu jo ihan kohta. Zürich marathon olisi ohjelmassa 9.4. Hui! Paras tulos on 1:55 puolikkaalta, ja se on lempikisastani Swiss citymarathonilta Luzernista. Kisan olen juossut kolmesti ja aina on ollut huipputunnelma. Suosittelen. Vahvuutena voisi olla se, että pidän kaikesta ulkona/luonnossa tapahtuvasta urheilusta paljon. Haaveena joku helppo trailrun vuorilla...Terkuin Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Pia! :) Kiva, kun tykkäsit! Ja jeee, sulla on siis maratonkoitos edessä ihan pian!! Jännää!! :) Hyvin se menee varmasti, lähdet vaan liikkeelle tarpeeksi rauhassa! Sulla on kyllä tosiaan se hyvä puoli/vahvuus, että harjoittelet niin monipuolisesti! Pysyy kroppa ja mieli virkeinä! Kivaa viikkoa sinne! :)

   Poista
 5. Mä tein tän kanssa mun blogissa: http://www.lily.fi/blogit/sisunainen/juoksukaverikirja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Suvi! Hei, kiva juttu, käyn lukemassa sun blogista! :) Mukavaa viikkoa!

   Poista