torstai 27. huhtikuuta 2017

Missä mennään juoksun ja kropan suhteen?

Heippahei! Kivaa torstaita! Ajattelin tulla kirjoittelemaan pientä päivitystä juoksujuttujen ja kropan jumien suhteen. Tilanne näyttää onneksi jo paljon paremmalta. Viime lauantaina kävin hieronnassa, jossa keskityttiin pääasiassa selkään, joka tosiaan oli ollut aikamoisessa jumissa. Olin saanut sitä itse venyteltyä ja rullailtua hieman parempaan kuntoon, mutta se tarvitsi vielä ammattilaisen käsittelyä. Lähdin hieronnasta selkä huomattavasti paremman tuntuisena. 

Sunnuntai-iltana kävin lyhyellä iltalenkillä Milan kanssa, juoksimme noin 4km ja halusin testailla miltä kroppa tuntuu. Kaikki muu tuntui ihan hyvältä paitsi oikean jalan etureisi/lähentäjä, joka on oireillut jo vähän pidemmän aikaa. Minä olen tyhmänä keskittynyt lähinnä lonkankoukistajan ja etureiden venyttämiseen, ja laiminlyönyt sisäreisiä/lähentäjiä, joiden KIREYS sitten paljastui kunnolla, kun kävin uudestaan hieronnassa tiistaina. Ongelma olikin siellä! Jalkoja ja selkää saatiin taas paremmaksi tiistain hieronnassa ja varasin vielä yhden ajan, ensi viikon lauantaille. 


Siskon kanssa lenkillä! <3

Lenkin aikana oli upea sää, vaikka päivällä oli tullut rakeita ja vettä..
Keskiviikkona kroppa tuntui sen verran hyvältä, että halusin taas lähteä testailemaan juoksua. Siskoni tuli mukaan ja kävimme juoksemassa 7,5 kilometrin lenkin. Alkuun oli hieman kankeutta, vaikka pyrinkin lämmittelemään lantionseudun ennen juoksemaan lähtemistä. Hierojani nimittäin muistutti tästä, että lämmittele ennen juoksua, mikä olikin taas hyvä muistutus. Se helposti jää kiireessä, vaikka tietääkin, kuinka tärkeää se on. Samoin kuin venyttelyt ja kehonhuolto lenkin jälkeen! Silloin kun ei ole mitään ongelmia, ne tulee niin helposti tehtyä hieman kiireellä. 
Mutta takaisin juoksuun, keskiviikon lenkki tuntui hyvältä ja olin kuin naantalin aurinko, kun sain juosta ilman, että tuntui nihkeältä missään kohtaa kropassa! Aivan ihanaa! <3 
Olen nimittäin katsellut muistiinpanoja taaksepäin ja totesin, että oikeastaan koko huhtikuu on mennyt nihkeillä jaloilla ja jumisella kropalla..silloin juokseminen ei vain tunnu hyvältä. Saatan myös olla aika herkkä näille jutuille, mutta en vain tykkää juosta, jos johonkin sattuu. Kipukynnys on niin erilainen eri ihmisillä. 
Mutta nyt siis tosiaan näyttää paljon paremmalta ja mielikin on iloisempi, kun sain annoksen juoksuendorfiineja. Vaikka pystyinkin juoksutauon aikana jumppailemaan ja tekemään kaikenlaista muuta, niin ei sitä vain juoksua korvaavaa lajia ole (minulle). Se on parasta! Nyt pitää toden teolla keskittyä kehonhuoltoon, jotta hyvä kehitys jatkuu ja saan tässä vielä hyviä lenkkejä alle ennen HCR:ää! 

Miten teidän treenit sujuu? 

-Karoliina

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa

8 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että alat olemaan jo paremmassa kunnossa :)
  Enää reilu 2 viikkoa HCR:n!!
  On muuten jännä miten se kehonhuolto meinaa unohtua niin kauan, kun ei ole mitään tuntuaan jumeista. Sitten kun alkaa kolottaa, alkaa tehdä kehonhuoltoa hullun lailla ja ehkä vähän turhan rankastikin. Pitäisi vaan muistaa tehdä venyttelyt ennen ja jälkeen joka lenkin ja treenin.

  Aurinkoista päivää sinne suuntaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Tanja! Kiitos! Niin mustakin on! :) Koko huhtikuu meni vähän nihkeästi, niin nyt on ihanaa, että tuntuu paremmalta! Ja jep, alle 2 viikkoa!! Jaiks!! Mutta niin kivaa! :) Toi kehonhuoltojuttu on kyllä niin totta, sitä on helppo laiminlyödä kun ei ole mitään kummempaa..tai kyllähän mä aina venyttelen lenkin jälkeen, mutta en varmasti niin huolellisesti kun voisi. Samoin siellä hierojalla voisi käydä säännöllisesti myös! Hyvää vappua sinne! :)

   Poista
 2. Hyvä juttu, että sait avattua jumeja. Ja niin totta tuo kehonhuollon unohtuminen silloin, kun mitään kremppaa ei ole...

  Ihania muuten nämä sun juoksukuvat, lennokkaalta näyttää askel! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anne! Jep, uskon, että jumien avaamisessa avainasemassa oli nuo hieronnat ja ammattilaisen käsittely. Sitten kun jumit menee tiettyyn pisteeseen, niin itse ei enää niitä saa availtua! Nyt pitäisi vain koittaa muistaa käydä siellä hieronnassa säännöllisesti... Heh, hyvien juoksukuvien salaisuus on se, että juoksee niitä otettaessa hieman kovempaa, kuin normaalisti! ;) Silloin saa parhaat kuvat! ;) Eli ihan noin lennokas askel ei kyllä ollut lenkillä muuten! Hauskaa vappua sinne!

   Poista
 3. Ihanaa että jumi kaikkosivat! Oi apua mäkin olen se joka laiminlyö lämmittelyn ja kuittaan sen "hitaalla hölkällä" alkuun.. Hei minua kiinnostaisi vinkit lämmittelyyn! :)
  Jossu :)
  http://jossusliv.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Jossu! Joo, tässä on varmasti monella peiliin katsomisen paikka! :) Mulla lämmittely (kun sen muistan tehdä) keskittyy lähinnä lantion seudun ja takareisien lämmittämiseen. Syväkyykkyjä, jalan heilautuksia eteen taakse, lantion pyörittämistä jne. En ole kyllä mikään pro näissä, paljon opittavaa! :D Mukavaa vappua!!

   Poista
 4. Hyvä kuulla, että parempaan päin :) Tsemppiä vikoihin viikkoihin. PIAN nähdään <3

  VastaaPoista