sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Miamin puolimaraton 2014!!!!

Olen lähdössä reissuun kahden viikon päästä lauantaina. Suuntana on ensin Miami ja sen jälkeen Nykki! Olen reissusta tietysti aivan intona, koska on ihanaa päästä muutamaksi päiväksi lämpimään ja sen jälkeen lempikaupunkiini Nykkiin! :) Tietysti matkaa suunnitellessa myös juoksu oli mielessä, ja olinkin suunnitellut ottavani juoksukamat mukaan, jotta voin käydä juoksemassa aamulenkkejä sekä Miamissa että Nykissä. 

Tapaninpäivänä satuin kuitenkin eksymään Halfmarathons.net-sivustollejonne on listattu USA:ssa ja ympäri maailman järjestettäviä puolimaratoneja. Huvin vuoksi halusin katsoa olisiko Miamissa "jotain kivaa" samaan aikaan, kun olemme siellä. Riemunkiljahdukseni kaikui varmaan naapuriin asti, kun sain selville, että sunnuntaina 2.2.2014 juostaan: 


Ajattelin etten saa innostua liikaa, koska aivan varmasti ilmoittautuminen on jo suljettu tai jos se on auki, niin osallistumismaksu on liian suuri.. Kävi ilmi, että ilmoittautua pystyi vielä 26.1 asti, ja osallistumismaksu oli näinkin lähellä suurta tapahtumaa vielä kohtuullinen. Seuraavaksi aloin tutkimaan lähemmin kilpailun logistiikkaa..missä on Expo? Mistä saa juoksunumeron? Missä on lähtö? Miten se sijoittuu hotelliin nähden? Kuinka lähtöön pääsee? Millainen reitti? Jne. Selvitettävää riitti, mutta onneksi nettisivut olivat hyvät ja selkeät ja kaikki tarvittava info löytyi helposti ja kuvio alkoi selkiytyä. 

Kävi ilmi, että Expo on itseasiassa aivan kivenheiton päässä hotelliltamme, mutta haasteeksi tuli se, kuinka saisin juoksunumeron haettua, koska Expo sulkeutuu lauantaina klo 18 ja lentomme on Miamissa klo 16. Jos on. En uskaltanut ottaa riskiä, että ilmoittautuisin mukaan kisaan ja ehtisin EHKÄ hakemaan juoksunumeron. Piti siis miettiä muita vaihtoehtoja, ja onnekseni vaihtoehto löytyi suhteellisen helposti ja pienellä taivuttelulla! ;) Nimittäin isoisäni on samaan aikaan Floridassa matkalla, ja hän ystävällisesti suostui minulle juoksunumeron noutajaksi. (Kiitos pappa!)

Kun logistiikka asiat oli saatu selvitettyä uskalsin vihdoin toissapäivänä ilmoittautua mukaan vuoden ensimmäiselle puolikkaalleni!!! :) IIIIK!! :) Olen super innoissani tästä, koska kyseessä on mielettömän iso tapahtuma ja reitti näyttää todella upealta! Se kiertää downtown Miamissa sekä Miami Beachilla, joten luvassa on kunnon nähtävyyskierros! Ja nähtävyyskierroksena aionkin tämän puolikkaan ottaa! :) Reitti löytyy täältä, jos kiinnostaa! Olen vielä sen verran alkutekijöissä sekä puolimaraton- että maratontreenissä, että tämän puolikkaan on tarkoitus toimia vain "hieman motivoivampana harjoituslenkkinä", enkä aseta sille mitään tavoiteaikaa vaan lähden juoksemaan aivan fiiliksen mukaan ja kroppaa kuulostellen. Haasteita tulee olemaan tarpeeksi ilman aikatavoitteitakin nimittäin: 

 • Edellinen päivä lentokoneessa 
 • Mahdollinen aikaeroväsymys
 • Puolimaratonin lähtö klo 6.15!!! ( "To beat the heat")
 • Kuumuus: Miamissa ollut viime aikoina 20-26 celsius astetta
Nämä haasteet ovat onneksi sellaisia, että niihin pystyy jollain tasolla valmistautumaan. Lentokoneeseen aion laittaa jalkaan kompressiosäärystimet ja tehdä mahdollisimman paljon pientä jumppaa jaloille lentomatkan aikana, jotta ne eivät mene aivan jumiin. Aion myös pukeutua lämpimästi, sillä saan todella helposti kurkun kipeäksi lentokoneilmastoinneista. Lisäksi nesteytys pitää muistaa ja myös omat eväät, joilla voin kevyesti tankkailla lisähiilareita, tai jos lentokoneruuat eivät maistu. Aikaeroväsymyksestä en osaa sanoa..Se jää nähtäväksi! Yleensä pääsen hyvin rytmiin länteen lennettäessä, mutta itään meneminen sekoittaa rytmin täysin, joten katsotaan miten kroppa reagoi tällä kertaa. 

Puolikkaan aikainen lähtö on myös haastava, mutta saan nyt hyvän syyn tehdä muutaman aikaisen aamutreenin lisää seuraavina viikkoina totuttaakseni kroppaa aamujuoksemiseen. Lämpimään ilmaan pyrin tottumaan juoksemalla tällä hetkellä sisällä (matolla/sisäradalla) kesäjuoksuvaatteissa, joka on minulle oikein hyvä tekosyy paeta tuota pakkasta! ;) 

Kaikki nämä haasteet tekevät tästä hyvin mielenkiintoisen puolimaratonin, mutta otan sen innolla vastaan. Kaiken kaikkiaan uskon, että luvassa on ihan mieletön kokemus ja lupaan tietysti ottaa paljon valokuvia myös blogiin, jotta pääsette aitiopaikalle katsomaan tunnelmia Miamin puolimaratonilta! :) Nyt vaan toivon, että pysyn terveenä ja kaikki sujuu hyvin niin, että pääsen lähtöviivalle 2.2!! :)


Onko hyviä vinkkejä tälläiselle puolikkaalle valmistautumiseen? Nimenomaan lentomatkan, aikaeron, matkalla syömisen ja juomisen suhteen, jne?  

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!! :)

-Karoliina


15 kommenttia:

 1. Vautsi Karoliina - mahtavaa!! Aika huikea sattuma ja ex tempore - päätös :) Tulee varmasti ikimuistoinen päivä. Kuulostaa hyvältä, että suunnittelet kuitenkin ottavasi homman rennosti ja treenin kannalta, sillä aikaero- ja matkarasitus varmasti verottavat kroppaa jonkin verran. Odotan niin innolla sun raporttia tapahtumasta!! Niin siistiä :) Itse aion vielä joskus juosta Prahan puolimaratonin, tai ainakin heidän versionsa midnight runista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Joo, todellakin huikea sattuma ja hyvin extempore-päätös, mutta en vaan voinut jättää tätä tilaisuutta käyttämättä!! :) Ja joo todellakin rennolla asenteella, koska kunto ei ole vielä parhaimmillaan ja lisänä on nuo kaikki rasitteet matkasta ym. Raporttia tulee varmasti! Ja wau, Prahan puolikas olisi varmasti upea tai mikä tahansa tapahtuma siellä, se on niin kaunis kaupunki! :) Kivaa viikon alkua Tiinuska!

   Poista
 2. Voi huhheijakkaa huippua!!!! ei kyllä mitään hajua tuommoisesta valmistautumisesta:D mutta voi että! Niin siistiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D jep, niiiiiin siistiä! Kirjoittelen vielä tarkemmin tollaiseen "reissukisaan" valmistautumisesta lähempänä, jonkin verran tutkin aihetta jo silloin kun piti juosta Atlantic City Marathon, mutta jäi sitten sen sääriluun takia juoksematta….Kivaa viikkoa!! :)

   Poista
 3. Kuulostaa ihan mahtavalta! Mukavaa reissua ja juoksua!

  VastaaPoista
 4. Olet vielä puolimaran lähtöhetkellä täysin Suomen ajassa, joten aikaero on tuskin ongelma. Heti vaan nukkumaan, kun saavutte Miamiin! Heräät varmasti virkeänä klo 03 aamulla, kun Suomessa aamu koittaa. Muista juoda koneessa PALJON, koska lentokoneen ilma kuivattaa todella helposti.

  Kuumuuteen tottuminen on varmasti suurin haaste. Kannattanee kokeilla saunassa juoksemista valmistavana harjoituksena LOL! Puolimaran reitti on muuten tosi kiva: Miamin siisteintä aluetta on SoBe ja reitin pikkusaaret - downtown on vähän niin ja näin.

  Run happy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, arvasin että sieltä tulee hyviä vinkkejä, kiitos! <3 Mietin itsekin tota, että taidan olla vielä aika pitkälti Suomen ajassa lähdön aikaan, ja silloin se olisi ihan sopiva alkuiltapäivälenkki. Pelkään vaan että nukkumaanmeno samantien Miamiin päästessä ei ihan onnistu, mutta pitää koittaa painua pehkuihin ajoissa.. Shuttle bussit lähtöön lähtee 4.00am(!!!!). Ja joo lentokonejuominen (+ vessassa ravaaminen) check. Saunajuoksu, ok, vois kokeilla! ;) Raahaan Candy Linen tonne saunan puolelle? ;) Ja hei jos on vielä hyviä vinkkejä Miamiin niin saa antaa! Florida on aika tuttua, kun siellä pyörinyt pienestä asti sukuloimassa, mutta ihan South Beachilla olen ollut vain kerran aikaisemmin. Will Run happy! Kiitos Laura! :)

   Poista
 5. Mahtava sattuma, että osui samalle aikavälille tuollainen suuri tapahtuma!! Älä tosiaan stressaa turhaan (aikaeroa, kuumuutta, matkustusväsymysyä jne.), vaan juokse siellä napakka treeni nauttien varmasti mielettömästä tunnelmasta ja fiiliksestä!! Ihan huikeeta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!! No ihan mieletön sattuma! Ajattelin lähinnä jotain pientä "Fun runia", kun lähdin tutkimaan olisiko jotain kivaa tapahtumaa Miamissa samaan aikaan. En ihan ajatellut yhtä USA:n suurimmista puolimaratoneista! :D Ja jep, koitan olla stressaamatta ja nimenomaan nauttia super makeasta treenistä huikeassa paikassa. :) Kiitos Hanna, kivaa viikkoa!

   Poista
  2. Paljon tuonne on tulossa arviossa osallistujia? :)

   Kiitos, kivaa viikkoa sullekin :)

   Poista
  3. Viime vuonna oli about 25 000(!!!) mukaanlukien maraton ja pyörätuolikelaajat ym. Ihan hullun iso tapahtuma siis! :D

   Poista
 6. Onnea ja vähän jäitä hattuun reissuun :) Kuulostaa tosi kivalta reissulta ja kokemukselta, vaarana on mm. vatsatauti, kun jännittää ja jännitys laukeaa? Sinulla tiedossa kokeneena reissaajana, miten näitä vaaroja ennaltaehkäistä? Toivottavasti kaikki menee mahtavasti ja saat todella mahtavia kokemuksia itsellesi ja tukijoukoille. Jollekin tällainen voisi olla "once in a lifetime- kokemus" ;) Peukkuja, et kaikki menee loistavasti! Täällä pakkanen puree, siellä lämpö hellii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Juu, ihan maltilla täällä ollaan liikkeellä sen juoksun suhteen ja pyrin tekemään niin hyvän valmistautumisen kuin vaan mahdollista! :) Innoissani tietysti olen kun aika "once in a lifetime"-kokemus varmasti minullekin tämä. Toivotaan tosiaan että kaikki menee hyvin!

   Poista
 7. Tietenkin näitä "once in a lifetime"- tyyppisiä kokemuksia hyvä kokea mahdollisimman paljon, ruokkivat positiivisuutta :)

  VastaaPoista