perjantai 23. toukokuuta 2014

Kohti Tukholman maratonia!

Heippa taas ja ihanaa aurinkoista viikonloppua!

Viimeisen viikon aikana on alkanut näkyä valoa tunnelin päässä jalkaongelmien suhteen ja tällä hetkellä usko on vahva siihen, että Tukholmassa ollaan 31.5 maratonin starttiviivalla. Sain viime viikon lauantaina juostua hyvän pitkän lenkin, 26km, joka antoi uskoa siihen, että kyllä tämä maraton vielä selätetään. Lenkki ei missään nimessä tuntunut helpolta vaan lähinnä kauhistutti, että matkaa olisi ollut vielä maratonilla 16km edessä! Huhhuh! Toivottavasti katsojista ja tunnelmasta saa paljon lisäenergiaa sitten kun on tosi kyseessä! 

Muuten treenien puolesta tällä viikolla on tullut juostua tiistaina 6km iltalenkki ja keskiviikkona juostiin mukavalla porukalla reilu 9km HCM Kick Off-lenkki Espoon rantaraitin maisemissa. Sunnuntaina on luvassa Naisten Kymppi, jonne olen menossa nauttimaan kevyestä treenilenkistä ja huikean tapahtuman tunnelmasta! :) Juoksujen lisäksi on tullut käveltyä, pyöräiltyä ja treenattua jonkin verran corea. Aika kevyillä treeneillä mennään nyt tämä ja ensi viikko, jotta kroppa olisi mahdollisimman levännyt ennen maratonia. 
Tasan viikon päästä tosiaan seilaillaan Maraton-risteilyllä kohti Tukholmaa. Vatsanpohjassa alkaa jo kutkutella jännitys ja odotan jo ensi viikonloppua kovasti! Tukholmaan on lähdössä paljon tuttuja, joten varmasti maratonristeilystä tulee hauska kokemus, kun ympärillä on paljon kivoja ja samanhenkisiä tyyppejä! Perjantaina laivalla on luvassa pastapartyt ja lauantaina takaisin tullessa maratonin jälkeen toiveissa olisi tanssilattian valloitus, mutta saa nähdä kuinka meidän käy! Tanssiminen on muuten ehkä parasta palauttavaa liikuntaa juoksun jälkeen, testattu on! ;)

Ensi viikon syömisiä tai juomisia en ole vielä miettinyt sen tarkemmin, mutta ehdottomasti tulen kiinnittämään huomiota siihen, että syön hyvin ja riittävästi, hieman hiilaripainoitteisemmin kuin normaalisti, mutta ei mitään övereitä.Lisäksi juomisia pitää tarkkailla, jotta nestetasapaino pysyy yllä. Viime vuonna ennen HCM:ää tuli herkuteltua hieman liikaa ja olo oli sen mukainen. Muutenkin maratonharjoittelu on kerryttänyt kroppaan hieman ylimääräistä (on tullut syötyä paljon vapaammin), joten en haluaisi yhtään painavampaa oloa lähtöviivalle, koska muuten ei jalka nouse edes sen vertaa. Järkevällä syömisellä siis kohti maratonia pieniä herkkuja unohtamatta!

Näillä mennään! Ihanaa ja helteistä viikonloppua! :)

-Karoliina
2 kommenttia:

  1. PIAN nähdään! :) Ja ilman muuta tanssitaan! Se on jo treeniohjelmaan kirjoitettu ;)

    VastaaPoista
  2. Oi jospas voisin olla muuukaaaanaaaa... :D Ihana reissu teille tulee, tytöt! <3 Mahtia, molemmat viivalla, jei!!

    VastaaPoista