sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Pisin pitkis aikoihin & HCR 2017 reitti

Olin sunnuntaina mukana HCR-yhteislenkillä, jossa muutama vauhtiryhmä juoksi koko uuden HCR 2017-reitin läpi. Pienien mutkien ja reittimuutosten takia (baana suljettu, joten jouduttiin se kiertämään ja lopussa ei tietysti päästy "maaliin" Sonera Stadiumille) mittariin tuli itselleni pisin lenkki sitten Kaarinan syysmaratonin 2014. Voiko olla? Kyllä, en ole ainakaan muistaakseni sen jälkeen juossut yli puolikasta. Sunnuntaina mittari näytti 22,43 kilometriä! Huhhuh, täytyy sanoa, että kyllä se kropassa jo tuntuikin! (Edit: Instagramissa Katri muistutti, että olenkin hänen kanssaan juossut tammikuussa 2015 22km lenkin, mutta joka tapauksessa viimeksi ennen raskautta tuli näin pitkä lenkki juostua!:)) 

Meitä juoksijoita oli kerääntynyt todella kiitettävä määrä (kuulemma yli 100!) Töölön kisahallin kupeeseen, josta jakauduimme vauhtiryhmiin ja lähdimme matkaan 12 aikaan. Itse valitsin 6min/km-vauhtiryhmän ja sain seurakseni mukavia juoksukavereita, joten seurasta ei ainakaan ollut meno kiinni! Kilsat kuluivat mukavasti rupatellen! Mitä nyt loppua kohti ei enää juttu niin kovasti lentänyt, sillä juoksu alkoi tuntua kropassa ja energiat vähenivät. 


Lenkille lähdössä! Kuva: Helsinki City Run
Kuva: Helsinki City Run

Mutta sitten siihen reittiin. Tänä vuonnahan HCR lähtö tulee olemaan vanhan tutun Vauhtitien sijaan Mäntymäentieltä, josta lähdetään kohti Töölönlahtea. Reitin alkupuoli on muuten sama kuin viime vuonnakin. Ensin Töölönlahden viertä pitkin kohti baanaa, sitten baanalle (nyt jouduttiin vähän kiertämään), sieltä Ruoholahteen, jossa juostaan kanavaa pitkin ja sitten kierretään rantoja pitkin Salmisaareen, jonka jälkeen alitetaan Länsiväylä ja lähdetään reitin ensimmäiselle hiekkaosuudelle Lapinlahteen ja Hietaniemeen. Meren läheisyys on mielestäni ihana juttu tällä reitin alkuosalla ja kauniita maisemia pääsee ihailemaan kilometritolkulla. Täytyy vain toivoa, ettei kisapäivänä ole kovin tuulinen keli, sillä rantaosuudella ei juuri suojaa ole. Reitin alkupuoli on varsin tasainen. 

Eroavaisuus vanhaan reittiin tänä vuonna alkaa, kun käännytään Meilahdessa "kesken" Paciuksenkadun nousun Seurasaarentielle, jossa pääseekin kurvaamaan mukavasti suoraan alamäkeen. Seurasaaren läpi kurvaillaan ja kun tullaan Ramsaynrantaan, käännytään kevyen liikenteen väylälle (hiekkatielle), jota juostaan kohti Pikku-Huopalahtea ja siitä päästään mukavasti suoraan kevyen liikenteen tunnelista Pikku-Huopalahden puolelle. Pikku-Huopalahdessa juostaan aina Hakamäentielle asti, joka ylitetään siltaa pitkin. Tässä on nousua. Sitten jatketaankin Haagaan eikä niinkuin viime vuonna, että lähdettäisiin kiipeämään Hakamäentietä. Tämä nousu oli viime vuonna pitkä ja raastava, joten ei haittaa, että se jää pois! ;) Haagan osuus on melko tasaista ja siinä ei ollut mitään kovin ihmeellistä. Noin 15 kilometrin paikkeilla ylitetään Hämeenlinnanväylä ja siirrytään keskuspuistoon, jossa juostaankin lähes koko loppumatka. Nyt reitti pysyttelee pääväylillä ja on todella paljon tasaisempi kuin viime vuonna. Reitin toinen puolisko on ehkä vähän tylsempi (jos niin voi sanoa) kuin ensimmäinen puolisko, mutta siinä on ehkä vain parempi laittaa "laput silmille" ja keskittyä liikuttamaan jalkoja niin nopeasti, kuin pystyy, joten se ei kisassa haitanne.  

Se, mikä ehkä saattaa yllättää on se, kuinka pitkältä keskuspuiston osuus tuntuu! Se on lähes 6 kilometriä ja vaikka mennään maaliin päin, niin matkaa riittää. Eli henkisesti pitää valmistautua siihen. Uskon, että reitin juoksemisesta ennen kisapäivää on hyötyä, se auttaa visualisoinnissa ja helpottaa henkisesti. Jos reitin juokseminen etukäteen ei ole mahdollista, kannattaa tutustua siihen kartalla mahdollisimman hyvin. 

Kaiken kaikkiaan reittiuudistus vaikutti mielestäni hyvältä ja paremmalta kuin viime vuonna. Toivotaan HCR-päivälle aurinkoista ja tyyntä keliä, niin reitti tulee olemaan vielä oikein edukseen! :)


Huippu lenkki! <3 Sunnuntai menikin palautellessa ja syödessä. Äänestämässäkin tietysti käyntiin. Tuntui myös siltä, että voisin nukkua ainakin 10 tuntia, mutta se tuskin  naperon kanssa tulee ihan onnistumaan! ;) 

Kivaa alkavaa viikkoa!

-Karoliina 

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa


14 kommenttia:

 1. Heippa ja kiitos raportista! Hyvältä kuulostaa reitti. Itselleni tuo tulee olemaan eka puolimaraton ja kyllä jo jännittää:) t. Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kiva jos tykkäsit! :) Ja voi vitsi miten jännää ja kivaa!! :) Paljon tsemppiä harjoitteluun! Laita viestiä, jos sulla on jotain kysymyksiä/pohdintoja ennen HCR:ää, joissa voin ehkä auttaa!

   Poista
 2. Vielä piti kysyä tuosta keskuspuiston osuudesta, onko ihan kunnon metsää se 6 km ? T. Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Reitti kulkee keskuspuiston ulkoilureittejä pitkin. Ja ihan kunnon metsää siinä on kyllä ympärillä! :)

   Poista
 3. Apua. Eka puolikas pitäisi itsekin juosta, enkä ole juossut koskaan yli 12 kilometriä. No, sitten täytyy kävellä jossain siellä pusikko-osuudella. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Katja! :) Jee! Paljon tsemppiä ekalle puolikkaalle!! Ja todellakin välissä voi kävellä ja vaikka mennä koko matkan vuorotellen kävelyä ja juoksua, jos siltä tuntuu! Jos ehdit/haluat ennen puolikasta käydä vielä juoksemassa yhden pitkän lenkin (n.15km) niin se voisi antaa mukavasti itseluottamusta ennen tapahtumaa! :)

   Poista
 4. Hyvältä kuullostaa uudistukset, viime vuonna tuli kiroiltua melko paljon ylämäkiä, vaikka piti olla tasaista 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, juu! Etenkin se reitin loppuosa oli viime vuonna aikamoista vuoristorataa, mutta nyt on tosiaan tasaisempaa! :)

   Poista
 5. Olisi ollut kiva olla mukana testaamassa tuo HCR:n reitti, mutta en viitsinyt lähteä Turusta ajamaan Helsinkiin tällä kertaa. Ehtii sitä sitten toukokuussa juosta siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tanja! Ymmärrän! :) HCR:llä sitten pääset testailemaan ja kisaamaan! Siellä nähdään! :)

   Poista
 6. Jeejee reitti kuulostaa hyvältä. Merta ja metsää :) Ja huippu pitkis tuli! Tsempit palautumiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä itseasiassa mietin sua ja ajattelin, että Satu kyllä tulee tykkäämään tästä reitistä juuri tuon meri-ja metsäosuuksien ansiosta! :) Kiitos tsempeistä!! <3

   Poista
 7. Moi Karkki! Kuulostaa kivalle reitille, harmi ettei enää olla Suomessa kun on tuo kisa. Mun eka maraton siis meni aika nappiin, ja olen todella tyytyväinen suoritukseen. Alku oli ehkä vähän turhan reipasta vauhtia, mutta silloin oli mukavan viileä juosta. Viimeiset kaksi tuntia oli jo aika lämmin ja reitillä ei juuri varjoa ollut. Lämpötila oli siis 22 plussaa päivällä, aamusta 10, tuullut ei juuri yhtään. Varusteet oli täydelliset ja yhtään hiertymää ei tullut. Pitkiä oli vikat kilsat ja kerran piti pysähtyä venyttämään etureisiä ja juomapisteillä kävelin vähän. Jalat kyllä jäykistyi loppua kohden, mutta mitään isoja ongelmia ei tullut. Aika oli se 4:28,42, joten juurikin se mihin arvelin pystyväni. Nyt siis lepoa. tempit sulle treeneihin! Terkuin Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihan mahtavaa Pia!! Onnea maratoonarille vielä täälläkin!! :) Upeasti juostu!! Ja hienoa, että meni kokonaisuudessaankin juoksu tosi hyvin! Mä mietin sunnuntain pitkiksellä, että voi apua..tästäkö vielä pitäisi melkein puolet lisää jaksaa maratonilla. Huhhuh! Mutta toivottavasti treenien ja pikku hiljaa pidentyvien lenkkien myötä taas itsevarmuus koko maran juoksemiseen kasvaa! Onneksi mun maratoniin on vielä aikaa! :D Palauttele nyt rauhassa ja fiilistele hienoa suoritusta! :)

   Poista