keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Ensimmäinen kolmannes rv 5-9

*Tekstin lopussa tarjous Odottajan onnellinen keho -verkkokurssille!

Heippahei! Jos sinulta meni viime postaus ohi, niin tosiaan täällä odotetaan vauvaa! <3 Kiitos tuhannesti kaikista ihanista onnitteluista, joita saatiin eri kanavissa! <3 Mukavaa päästä jakamaan tämä asia ja kirjoittelemaan näistä jutuista myös tänne. 

Olen tehnyt muistiinpanoja jokaiselta raskausviikolta tähän asti ja julkaisen ne postauksina täällä blogissa nyt jälkeenpäin, niin pääsette mukaan jo ensimmäisen kolmanneksen tunnelmiin lähes alusta asti. Pidemmittä puheitta muistiinpanojen ja ensimmäisen kolmanneksen alkuviikkojen treenipäiväkirjojen pariin. 

Raskausviikko 5+ (Viikko 39)
Teen raskaustestin tällä viikolla, kun kuukautiset ovat reilun viikon myöhässä. Jo ennen testin tekemistä itselläni on vahva tunne siitä, että olen raskaana ja testi vahvistaa sen! <3 Olo on iloinen, mutta samaan aikaan en vielä uskalla iloita niin kovasti, sillä alkuraskaus on haastavaa aikaa henkisesti ja fyysisesti. Olen viime aikoina kuullut aivan liikaa keskenmenotarinoita, joten päätän pysyä toiveikkaana, mutta kuitenkin realistisena. Näin varhaisilla viikoilla voi vielä tapahtua mitä vain. Toki toivon koko sydämestäni, että kaikki menee hyvin! <3

Oireiden puolesta koko viikon ajan vatsassa on kevyttä huonoa oloa, mutta liikkuminen ja raikas ilma auttaa! Tekee mieli paljon enemmän hiilareita kuin aikaisemmin. Treenien puolesta tämä on vielä tosi normaali ja hyvä viikko. En joudu soveltamaan mitään ja treenit maistuu. 

Viikon treenit: (Treenit, joihin viittaan tässä löytyy täältä)

Ma: Popsugarin Strong&Sleek-workout 3 kierrosta (koko kroppa käsipainoilla)

Ti: Juoksu 5km Madrid Rio

Ke: Popsugarin Melt Fat, Build Muscle Dumbbell blast (40min, koko kroppa käsipainot)

To: Juoksu 6,5km Madrid Riossa, tuntui ihan hyvältä, syke ehkä nousee vähän nopeammin ylämäissä

Pe: Koko kropan treeni käsipainoilla

La: Kävelyä/off

Su:Kävelyä/off

Raskausviikko 6+ (Viikko 40)
Kerromme jo tällä viikolla raskaudesta ensimmäisille läheisille ja muutamalle ystävälle, sillä moni on tulossa käymään meidän luona Madridissa eikä salaisuuden pitäminen tunnu hyvältä, kun huonoa oloa on 24/7, ja etenkin aamuisin. On helpottavaa kertoa ja jakaa asia, eikä piilotella sitä ihmisiltä, jotka ovat seurassamme useamman päivän ajan koko ajan. 

Huono olo pysyy tällä viikolla jokseenkin hallinnassa syömällä tosi usein ja myös liikkuminen auttaa. Mielitekoina on hiilarit, kuten viime raskaudenkin aikana. Lounailla koitan saada syötyä vihanneksia ym, salaattia tai edes salaattiwrappia, jonka väliin saa upotettua edes jonkin verran vihanneksia. Aamiaisella ruisleipä, jonka päällä voita+kananmunaa ja avokadoa/kurkkua on ihan must tällä viikolla! Pasta maistuu parina iltana. Viikonloppuna on tosi huono olo ja otan parin tunnin päikkärit molempina päivinä. Ajatus oman kanasalaatin tekemisestä ällöttää ja kahvi ei enää maistu. Normaalisti juon 4 kuppia päivässä, nyt saan alas ehkä yhden.

Viikon treenit: 

Ma: Popsugarin Strong&Sleek-workout 3 kierrosta (koko kroppa käsipainoilla) + vähän ekstraliikkeitä ja corea

Ti: Juoksu 8km Islan kanssa Madrid Riossa, tuntui hyvältä, eikä ollenkaan huono olo juoksun aikana

Ke: Bikini-shape up circuit + vähän syviä vatsoja 40min

To: Juoksu 5km (välillä kävelypätkiä)

Pe: Lyhyt 20min jumppa käsipainojen kanssa

La: Kävelyä kaupungilla (ystävämme ovat täällä), aika huono olo, joten ei olisi huvittanutkaan tehdä treeniä/OFF

Su: Kävelyä Retirossa ja kaupungilla, huono olo koko päivän, ei muuta treeniä.

Raskausviikko 7+ (Viikko 41)
Koko viikon on kylässä vieraita ja sen myötä paljon ohjelmaa. Mulla on jatkuvaa huonoa oloa eikä liikkuminen kauheesti huvita. Juoksu ei tunnu edes ajatuksena hyvältä (kun on huono olo, ajatus siitä, että kroppaa "täristettäisiin" vielä lisää kuulostaa karsealta), eikä juoksuun oikein ole aikaakaan. Viikon treeneinä on paljon kävelyä ja 4 lyhyttä käsipainotreeniä. Hiilarit maistuu edelleen, mutta syön myös salaattia, mikä tuntuu ihan voitolta. Ruoanlaittaminen ei kauheasti huvita, syödään paljon ulkona ja ruoan valitseminen ravintolassa on aina yhtä hankalaa, kun mieliteot vaihtuvat tosi nopeasti. Otan päikkäreitä useampana päivänä, sillä olen ihan poikki, kun tullaan iltapäivisin kotiin päivän retkiltä. Öisin herään aina käymään vessassa 1-2 kertaa. 

Viikon treenit: 

Ma: Kävelyä + reilu 20 minuutin jumppa käsipainojen kanssa koko kropalle, parempi olo kuin vkonloppuna

Ti: Kävelyä / OFF

Ke: Siivouspäivä, vähän kävelyä, 15 minuutin käsipainotreeni

To: Kävelyä, 20 minuutin käsipainotreeni koko kropalle

Pe: Keskustakierros, paljon kävelyä/ OFF

La: Parque Surissa, vähän kävelyä + 25 min treeni olkapäät, rinta ja yläselkä + vähän syviä vatsoja

Su: Kävelyä Embajadoresista Callaoon (El Rastro + La Latina), OFF


RV8+ (Viikko 42)
Soitan neuvolaan heti maanantaina ja saan varattua neuvola-ajan siihen, kun ollaan käymässä Suomessa. Oma neuvolantäti soittaa takaisin ja puhutaan ultran varaamisesta, nykyään aikaa ei varatakaan itse soittamalla, vaan neuvolantäti laittaa lähetteen. Koitetaan saada aika siihen, kun ollaan Suomessa, mutta jossei onnistu, niin käydään yksityisellä täällä Madridissa. Neuvolantäti on onneksi tosi ymmärtäväinen tilanteen suhteen ja lupaa soittaa vielä Jorviin ja saada mulle ajan siihen, kun ollaan Suomessa. Päätetään kuitenkin myöhemmin, että koska meidän vakuutus ulkomaankomennuksen aikana kattaa kaikki raskauteen liittyvät lääkärikulut, mennään jo Madridissa tsekkaamaan, että kaikki on ok, koska jokatapauksessa näillä viikoilla olisi ensimmäinen neuvolakäynti ja se jää nyt välistä. Vakuutusyhtiö varaa meille käynnin paikalliselle raskausklinikalle jo seuraavalle viikolle. 

Viikon treenit:

MaJuoksu/kävely 5km Madrid Riossa (viikon tauon jälkeen eka juoksulenkki, tuntuu ihan hyvältä, vähän kävelypätkiä välillä, koska syke meinaa nousta)

Ti: Pihalla Islan kanssa kyykkyjä ym. + ojentajadippejä + varsinaisena treeninä yhdistelmä Stron&Sleek &Bikini Shape up-circuitista + vähän keskivartaloa, aika hyvä ja energinen olo! :)

Ke: Aika väsynyt olo ja ulkona toinen sateinen päivä putkeen, joten juoksulenkki jää välistä. Käydään vähän kävelemässä sateen tauotessa ja teen 15 minuutin pikalihaskuntotreenin päikkäriaikana.

To: Juoksu/kävely 5km + kävely 3km. Pitkät yöunet, mutta jotenkin huonohko olo jälleen. Aurinko paistaa kahden sadepäivän jälkeen, joten ulos on päästävä. Puen juoksuvaatteet ja päätän, että voin kävellä jos tuntuu siltä. Vuorottelen lenkin ajan juoksua ja kävelyä ja liikkuessa olo tuntuu paremmalta. 

Pe: Off/Kävelyä, reissaamme Valenciaan viikonlopuksi. 


Pyöristyvä keskivartalo näkyy hyvin biksuissa <3

La: Valenciassa: hotellihuonejumppa 25min. Saan itseni päikkäreiden jälkeen liikkeelle ja ai kuin hyvä olo jumpasta tulee. 

Su: Kävelyä/off. Kotimatka Valenciasta. 


RV 9+ (Viikko 43)

Elättelen toiveita, että huono olo alkaisi jo vähitellen vähentyä. Olen lukenut jostain, että viikon 9 jälkeen niin voisi käydä, mutta samalla kaavalla tunnutaan menevän. Huonoa oloa on kaikkina vuorokaudenaikoina. Syöminen ja raikas ulkoilma auttaa. Siskoni ja serkkuni ovat koko viikon kylässä. 

Salaatit maistuvat jälleen, jes, mutta rakkaus hiilareihin ei kuitenkaan ole vähentynyt. Give me all the bread. Ja hampurilaisia, kiitos. Maistan tällä viikolla ensimmäistä kertaa Five Guys:n juustohampurilaista, ja holy moly..se on kaikki mitä haluan ja voin kuvitella! <3 NAM!! 

Terveellinen syöminen ensimmäisen kolmanneksen aikana vaikuttaa olevan mulle lähes silkka mahdottomuus myös nyt toisella kerralla. Makea ei niinkään maistu (vaikka sitäkin on tullut syötyä), mutta höttöhiilarit senkin edestä, sillä ne tuntuvat auttavan huonoon oloon parhaiten. Tiedän kuitenkin, että tämä on vaihe, joka (toivottavasti) menee ohi ja jossain kohtaa ne omalle ruokavaliolle tyypillisemmätkin jutut alkavat taas maistua. 

Käydään tällä viikolla keskiviikkona lääkärissä ja ultrassa täällä Madridissa ja kaikki on hyvin vauvalla. Vastaa mitoiltaan viikkoja (ke 9+2) ja sydämen syke kuulostaa ihanalta <3 Lääkäri puhuu englantia, mutta välillä on hankala saada selvää espanjalaisesta korostuksesta ja tuntuu, että välillä menee puolet ohi, mutta eiköhän ne tärkeimmät saada selville. Kerrotaan lääkärikäynnin jälkeen raskaudesta vähän laajemmalle ystäväpiirille ja kaikki ovat tosi innoissaan meidän puolesta! <3 
Viikon treenit: 

Ma: Off/kävelyä, ei energiaa treeniin. Iltapäivällä ihan puhki ja lepään Islan päikkäreiden aikana. 

Ti: 20min iltajumppa koko kropalle/kävelyä. 

Ke: Kävelyä. Iltapäivällä taas päikkärit Islan päikkäreiden aikaan. 

To: Juoksu 4km, kävelyä + jalkatreeni 15min

Pe:Kävelyä/off

La: 37min koko kropan treeni käsipainoilla. Hyvä treeni ja energinen olo. Teen yhdistelmän Strong&Sleek ja Bikini Shape up-circuitia + syvät vatsat 

Su: Juoksu-kävely 4km + kävely 3km, vähän huono olo, mutta päätän silti kokeilla juoksua ja se tuntuu ihan ok:lta. Oikeastaan olo paranee liikkuessa. Otan kuitenkin väleihin kävelypätkiä. 

Masu alkaa näkyä sivuprofiilista

Mutta ei vielä edestä ja ylhäältä ;) joten someen päätyy tämä kuva sunnuntain lenkiltä

Seuraavassa postauksessa muistiinpanot viikoilta 10-13 :) 

Jos kaipaat tukea ja ohjeita raskausajan liikuntaan, lantionpohjan vahvistamiseen ja rentouttamiseen, synnytykseen valmistautumiseen sekä mahdollisesti erilaisiin raskausajan vaivoihin, suosittelen lämpimästi kahden äitiysfysioterapeutin Mirka Katajiston ja Maria Jokelan verkkokurssia Odottajan onnellinen keho! <3 Tutustu kurssiin ja hyödynnä -20€ alennuskoodi "candyontherun"
(alennuskoodi voimassa 31.12.2021 asti). <3: Karoliina

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa 

18 kommenttia:

 1. Onnea vielä kerran! Hienoa, kun voit olla kotona (tai ainakin melkein!) esikoisen kanssa ja vielä siellä etelän auringossa. Mulla on 2006, 2008 ja 2010 syntyneet lapset, ja muistan, että olin kaikista väsynein keskimmäisessä raskaudessa, kun olin töissä ja vapaa-aikana esikoinen vaati oman huomionsa. Nuorinta lasta odottaessa olin kotona kahden pienemmän kanssa, ja silloin olin paljon pirteämpi ja koko raskaus aivan loppumetrejä lukuun ottamatta sujui siinä sivussa. Ekaa odottaessa olin töissä, mutta silloin saikin kaiken vapaa-ajan käyttää miten tahtoi. :-D

  Oikein hyvää jatkoa ja kiva seurailla teidän elämää siellä Espanjassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos paljon! :) Joo, olen miettinyt ihan samaa, että on ihanaa voida olla kotona tämä raskausaika vs. kokopäivätöissä. Voin vain kuvitella kuinka rankkaa se on!! Väsymyksen ja huonojen olojen keskellä on ollut ihanaa, kun on voinut nukkua päikkäreitä ja syödä niin usein kuin tarvitsee! Toki taaperon perässä juokseminen ja hänen kanssaan puuhailu on omalla tavallaan raskasta silloin kun itseä yökötyttää, mutta Isla on jo oppinut, että "äidillä on paha olo, äiti tarvitsee leipää" :D Kiitos, kiva kuulla, että tykkäät seurailla! :) Mukavaa viikon jatkoa sinne!

   Poista
 2. Onnea raskaudesta, ihana uutinen! Mä muistelin, että ensimmäisessä raskaudessa voin pahoin noin viikolle 14 asti, tässä nykyisessä se loppui suurimmaksi osaksi vasta viikolla 21, huoh, raskasta aikaa kaikin puolin. Muutenkin toinen on ollut täynnä jännitystä ja kauhua, nyt onneksi alan olla ilmeisesti voiton puolella kaikkien ongelmien suhteen (kop, kop) viikolla 24. Hiilarit ovat todellakin maistuneet ja sanoisin, että itse pääsin jokseenkin normaliin ruokavalioon kiinni lokakuussa. Olisin voinut elää ensimmäiset viikot patongilla, mandariineillä, pastalla ja ketsupilla, kalinka-jugurtilla ja ranskalaisilla. Aina yhtä outoja nuo mieliteot. Maapähkinävoihin en ole pystynyt koskemaan vielä ollenkaan (ennen raskautta käytin sitä kuitenkin päivittäin) ja muroaamiaiset vaihtuivat taas normaaliin kreikkalaiseen jugurttiin vasta lokakuun puolessa välissä.
  Näytät kuvissa tosi freesiltä ja hyvältä! Toivotaan, että pahoinvointi on jo hellittänyt eikä muitakaan ongelmia ole ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja hei paljon onnea myös sulle, ihanaa! <3 Multa on mennyt ihan ohi, jos olet kertonut raskaudesta!! Voi että, ikävä kuulla, että on ollut niin paljon jännitysmomentteja mukana, mutta hyvä jos nyt alkaa helpottamaan ja kaikki ok!! Ja apua, 21 viikolle asti pahoinvointia..:( En kestä, jos tämä jatkuu niin pitkään!! Tosin tuntuu jo vähän helpottavan, kop kop! Heh, juu raskausajan mieliteot on kyllä niin outoja! Mulla on ollut ihan sama, etten ole pystynyt syömään maapähkinävoita, paitsi tänään kokeilin vähän ja se oli ihan ok! Aikaisemmin söin melkein joka päivä. Nyt juuri en pysty syömään kananmunia, vaikka söin niitä koko alkuraskauden ajan. Salaatit ei myöskään maistu ja mä rakastan normaalisti salaatteja! Kiitos, kuvahetkiksi on valikoitunut niitä freesimmän olotilan hetkiä! :) On tämä ollut huomattavasti hankalampi alkuraskaus kuin Islan kanssa, silloin pääsin kyllä helpolla :) Mutta eiköhän se tästä pikku hiljaa! Kivaa viikon jatkoa! :) Milloin sulla on muuten LA?

   Poista
  2. Maaliskuun puolenvälin jälkeen on la.

   Poista
 3. Onpas kivaa päästä "matkalle mukaan" tähän seikkailuun! Innolla odotan tuleviakin postauksia :)
  Toivottavasti olet jo päässyt huonoista oloista eroon ja pääset nauttimaan (toistamiseen) tästä ihanasta matkasta <3
  Ja superhienosti olet kyllä silti jaksanut liikkua!
  Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva, että olet matkalla mukana Tarja! :) <3 Huonot olot jatkuu edelleen, muttei ihan niin vahvoina kuin ihan alussa. Enää vain, jos vatsa pääsee liian tyhjäksi/tulee nälkä alkaa yökötyttää, mutta se korjaantuu syömällä. Olen siis syömässä hyvin usein! :D Ja kiitos, oon koittanut pitää yllä jonkinlaista rytmiä liikunnoissa, vaikka määrät ovatkin pienentyneet ja treenit lyhentyneet. Toki olen levännytkin tosi paljon <3 Kroppaa kuunnellen :) Mukavaa viikon jatkoa sinne!!

   Poista
 4. Paljon onnea raskaudesta :)
  Mietinkin että oletkohan käynyt siellä Madridissa neuvolassa/ultrassa, ja että minkähänlainen kokemus se on ollut :)
  Saako udella onko teillä ollut toinen lapsi kauan haaveissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Maikki, kiitos paljon! :) Joo, raskausklinikalla käyminen täällä Madridissa oli ihan hyvä kokemus, mutta jatkossa koitan kuitenkin mielummin päästä Suomessa neuvolaan ja ultraan. On se kivempi keskustella niistä asioista suomeksi! :) Me ollaan jo vuosia tiedetty, että halutaan ainakin kaksi lasta, jos niin on tarkoitettu ja kaikki menee hyvin. Siinä mielessä pikku kakkonen on ollut haaveissa pitkään. Toivottiin myös tälläistä 2,5-3 vuoden ikäeroa, ja se nyt näyttää onnistuvan, jos kaikki menee hyvin! <3

   Poista
 5. Onnea! Kiva päästä taas matkalle mukaan! 😊

  Toivottavasti olo paranee. Itse voin huonosti ja oksentelin koko raskauden ajan, aina neuvolassakin tsempattiin että "kyllä se yleensä viikolla se ja se loppuu". Noh, helpotti mutta yllärioksut oli seurana loppuun asti 😁 Synnytyssaliin jäi lopulta! Parsakaalin pariin olen kyennyt palaamaan nyt 8kk synnytyksestä. Eli tsemppiä, se on tosi nihkeää mutta suo vaan ittellesi kaikki juustopurilaiset mitä mieli tekee ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos paljon ja kiva, että olet mukana seurailemassa! :)

   Huh ja uhh, että sulla on ollut pahoinvointia koko raskauden ajan! Apua!! En halua edes kuvitella sitä, ja elättelen toiveita, että olo muuttuu toisella kolmanneksella vähän normaalimmaksi!

   Ja heh, mä en myöskään pysty syömään parsakaalia tällä hetkellä, vaikka normaalisti syön sitä päivittäin! :D Tällä hetkellä vihannekset maistuu lähinnä sosekeitossa tai leivän päällä! Onneksi edes jollain tapaa! :) Pahimmat hampurilaishimot on takanapäin toistaiseksi, mutta ihan totta, että kunnon juustohamppari (etenkin Five Guysin) tekee välillä niin hyvää! ;)

   Poista
  2. Jännä juttu tuo parsakaali :D
   Mulla vihannekset meni lähinnä perunalastuina (kyllähän ne lasketaan?), hampurilaisen välissä ja pizzan päällä. Noh, kroppa kävi niin kierroksilla että ei ollut painohuolia -_-
   Ai niin! Sitten oli se paras mielihalu eli bensan imppaaminen (no worries, en antautunut tälle). Anelin miestä viemään mut johonkin parkkihalliin haistelemaan. Kieltäytyi, mokoma! :D Kuulemma jonkin aasialaisen tieteen mukaan jännät tuoksut voisi auttaa pahaan oloon mistä johtuu himo tinnerin haisteluun. Jos huomaat sen itsessäsi on se siis täysin normaalia :D

   Poista
  3. Vihannekset lasketaan ehdottomasti hampurilaisen välissä ja pizzan päällä, hehe! Kaikki on kotiinpäin!;) Ja voi apua tota bensan imppaamis-mielihalua! :D Olen aina luullut, että se on ihan urbaani legenda, mutta ei sitten vissiin! Ja haha, ihan hyvä, että sun mies ei suostunut viemään sua mihinkään parkkihalliin! :D

   Poista
 6. Onnellista odotusta! Löysin blogisi juuri ja taidan jäädä seuraamaan, sillä itsekin odotan toista lasta perheeseemme toukokuussa 😊 minulla la 20.5. Esikoispoika on nyt 2v4kk. Mitä teidän tyttö on tuumannut vauvan tulosta? Meillä tosi vaihtelevasti ignoorauksesta mahan hakkaukseen ja silittelyyn. Lapsi on niin pieni vielä ettei ihan ymmärrä tätä asiaa kunnolla. Luulen että kovasti kuitenkin toivoo sisarusta itselleen. Hyviä vointeja sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja tervetuloa! :) Kiva, että löysit tänne! Ja onnea sulle myös!! <3 Meillä onkin sitten viikon välein lasketut ajat! :) Meillä Isla on ollut vauvasta innoissaan ja siitä, että hänestä tulee isosisko. Ollaan jo puhuttu siitä, kuinka hän voi olla sitten äidin pikku apulainen ja leikkiä vauvan kanssa, kun hän ensin kasvaa. Eli aika hyvin on toistaiseksi ottanut asian. Uskon, että ymmärtää sen jollain tasolla, koska hänen lemppari lastensarja Dora the Explorer:ssa Dorasta tulee isosisko, kun hänen äiti saa kaksoset eli supervauvat! :D Isla on kattonut sitä jaksoa tosi moneen kertaan ja siinä selitetään asia kivasti lapselle ymmärrettävällä tavalla. Mutta toki aika näyttää sitten! :) Hyviä vointeja sullekin, miten olet voinut alkuraskauden? Kiva, jos jaksat välillä kommentoida miten sun raskaus sujuu. Huomaan, että taas raskauden myötä selaan vauva- ja raskausblogeja vertaistukea etsien, vaikka ne olivat jo pitkään tauolla, kun asia ei ollut niin ajankohtainen itselle, eli muiden raskausjutut kiinnostaa tällä hetkellä kovasti :)

   Poista
 7. Muakin kiinnostaa tällä hetkellä tosi paljon muiden raskaana olevien mietteet ja erityisesti niiden, jotka odottavat toista lastaan. Mua vähän jännittää miten se arki lähtee rullaamaan, kun vauva syntyy. Se on kuitenkin niin iso muutos ja varsinkin esikoisen maailma mullistuu. Mä voin ekan kolmanneksen aika huonosti mutta nyt tokalla kolmanneksella pahoinvointia on enää joinain iltoina. Muut kärsii aamupahoinvoinnista mutta mulla pahoinvointi on aina voimistunut iltaa kohden jostain syystä. Nyt kuitenkin voi sanoa, että on ihan hyvä fiilis ja kovasti pikkuista odotan ❤️ Ollaan kuulolla! -Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan sama juttu, että erityisesti kiinnostaa niiden raskaudet, jotka on samassa tilanteessa :) Niinhän se taitaa aina mennä! Ja totta, että täälläkin mietitty paljon sitä, millaista arki tulee olemaan sitten, kun vauva syntyy. Luulen, että tämä arki yhden kanssa on vielä aika helppoa, joten pitää nauttia siitä nyt! :D Munkin pahoinvointi on ollut ihan kaikkina vuorokaudenaikoina paitsi yöllä..ei tosiaan ole rajoittunut vain aamuihin, mutta toivottavasti se tästä :) Odotan jo (toivottavasti) seesteisempää toista kolmannesta! :)

   Poista