maanantai 17. syyskuuta 2018

Vauva 3kk

Aada täytti 3 kuukautta 1.9, joten nyt ollaan jo 3,5 kuukauden ikäisiä. Aika menee kyllä ihan älyttömän nopeasti, sillä 1/4 vauvuodesta on takana! Meillä oli vasta 3kk neuvola tällä viikolla ja pikkuneidin mitat oli 6930g ja 64,5cm. Päänympärys oli 42cm. Hienosti siis kasvaa edelleen! <3 Saatiin myös rokotukset, joista ei onneksi tullut sen kummempia oireita.  Täällä on siirrytty käyttämään pääasiassa 68-koon vaatteita ja tuntuu, että 62-kokoisia käytettiin vain ihan hetki. 


Neuvolakortissa lukee:

"Ihana hymytyttö. Ääntelee vastavuoroisesti. Jäntevä. Seuraa takasti katseellaan. Kohottaa päätään käsistä kohottaessa. Kasvaa hyvin"

Hän on tosiaan melkoinen hymytyttö. Suurimmaksi osaksi tyytyväinen vauva, niin kauan kun kaikki tarpeet on täytetty eikä hän pääse yliväsyneeksi. Siinä vaiheessa tyytyväisyys onkin sitten kaukana. Testattu on! ;) Hän kaipaa koko ajan enemmän seuraa ja haluaa "jutella". Ääni on todella löytynyt viime viikkoina ja ääni usein kirkumista tai sitten matalampaa juttelua. Hän rakastaa katsella kasvoja ja erilaisia ilmeitä. Isosisko on ihan parasta seuraa ja hänen kanssaan on jo kiva leikkiä tai ainakin ihmetellä vieressä siskon puuhia. 


Nukkuminen sujuu tällä hetkellä ihan hyvin. Päivisin hän nukkuu kolmet tai neljät päiväunet, joiden pituudet vaihtelee päivästä toiseen. Ne nukutaan kuitenkin suunnilleen samoihin aikoihin ja koitan pitää huolta siitä, että hän on päikkäreiden väleissä max 2 tuntia hereillä. Rytmin kannalta se onkin ainoa asia, josta olen tarkka, hereilläoloajat ei saa venyä liian pitkiksi ja olen huomannut, että tämä on ollut meillä avain tyytyväiseen vauvaan. Iltaisin mennään nukkumaan 19.30-20 välillä ja yöllä on viime aikoina herätty syömään 2 kertaa. Välillä kyllä herätään lisäksi muutenkin, jolloin koitan tarjota tuttia tai vähän silitellä uneen. Aamulla hän herää yleensä 7.30-8.30 välillä eli yö kestää noin 12 tuntia. Nukkumisasioita on helpottanut suuresti tutti. Mikä ihana kapistus se onkaan nukuttamisen helpottamisessa! Esikoinen ei sitä koskaan oppinut syömään, joten äiti toimi tuttina, mikä oli ajoittain aika väsyttävää...Nyt osaan arvostaa tuota kumipalaa todella paljon, nimenomaan apuna unen saamisessa. Muuten koitamme välttää sen käyttämistä lukuunottamatta automatkoja. 


Täysimetyksellä mennään edelleen ja se sujuu hyvin. Suunnitelmissa on täysimettää noin 6 kk ikään ja aloittaa vasta sitten kiinteiden maistelut. Esikoisen kohdalla niiden kanssa oli niin innoissaan heti kun 4 kk tuli täyteen, mutta nyt on aivan liian laiska sellaiseen vielä, heh. Toki pidän vaihtoehdot avoinna, jos tulee sellainen olo, että ne kannattaakin aloittaa jo ennen 6kk ikää, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, että pelkkä maito riittää. Aada viihtyy hyvin leikkimatolla, tarttuu leluihin ja vatsalla ollessaan kannattelee reippaasti niskaa, mutta ei viihdy kovin pitkiä aikoja vielä mahallaan. Hän myös kuolaa todella paljon, mutta hampaita ei vielä ainakaan ole näkyvissä. Hän myös rakastaa omia nyrkkejään ja ne usein löytyykin suusta. Kerroin 2kk-postauksessa, että siirrymme jo varmaan pian Vaavi-sängystä pinnasänkyyn, mutta emme olekaan tehneet sitä ihan vielä. Vaavi-sänky alkoi toimimaan hyvin, kun siihen laitettiin ympärille pinnasängyn reunus, jolloin vauva ei enää saanut työnnettyä käsiä ja jalkoja pinnojen väliin. Siellä omassa pikku pesässä hän on nukkunut nyt hyvin, mutta pian on aika palauttaa Vaavi-sänky (vuokra-aika on 4kk) ja ottaa pinnis käyttöön. Reissussa (muutaman kerran mökillä) hän on nukkunut yön myös vaunukopassa, mikä on toiminut ihan hyvin. Meillä kun on vain yksi matkasänky, ja se on ollut taaperon käytössä toistaiseksi. 

Mitähän muuta? Ainiin, passi on hankittu Aadamonillekin ja tytöt ovat kyllä niin samannäköisiä passikuvissaan! :D 

Siinä päällimmäiset vauva-kuulumiset. Mitä kuuluu muille vauvoille?

4 kommenttia:

 1. No juuri sen kun meinasin kommentoida että ovat likat kyllä samasta puusta veistettyjä :D ihania ilopillereitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 He vaikuttaisivat kyllä olevan aika samanlaisia, ainakin ulkonäöltä! Mutta varmasti luonne eroja sitten löytyy, ihana nähdä millaisia :)

   Poista
 2. Ihana vauva! Kerrotko vielä tuossa päivärytmistä? Mihin aikaan unet sijoittuu vai laittako aina nukkumaan 2h sen jälkeen kun on edellisen kerran herännyt?Meillä tyttö 2kk ja kauhea taisto että saisi pienen nukkumaan..menee helposti yliväsyneeksi ja sitten vaan kitisee tai huutaa suoraa huutoa.

  Mihin menette matkalle? Meillä Kreikkaan lähtö 2 viikon kuluttua, jännittää hiukan lennot, mutta uskon että reissu menee hyvin, vauva viihtyy liikkuvassa kärryissä erinomaisesti?

  Oliko Islalla mitään mustasukkaisuutta? Meidän 3v alkaa nyt vasta hyväksymään vauvan. Pari kuukautta siis äidille on kiukuttu kovasti ja hiukan taantumistakin nähtävissä.

  Bertta ja pesua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Bertta! Kiva kuulla susta pitkästä aikaa! :)

   Joo, eli lähinnä koitan pitää siitä kiinni, että hereilläoloajat ei mene yli kahteen tuntiin. Eli päikkäreiden pituudet vaihtelee ihan päivittäin, mutta aina tsekkaan kellosta millon herää ja merkkaan muistiin että viimeistään siitä 2h päästä laitan taas nukkumaan. Usein kyllä menee jo aikaisemmin, jos näyttää yhtään väsymyksen merkkejä. Viime aikoina on ollut vähän haastavampi saada nukahtamaan, mutta toistan samaa kaavaa aina, mitä olen tehnyt ihan alusta asti. Eli vauva tarpeeksi väsyneenä, vaippa kuivana ja masu täynnä sänkyyn, tutti suuhun ja peitto päälle, pusut ja silitykset ja sinne nukahtaa. Välillä joudun laittamaan tuttia useamman kerran. Tämä on siis ihan eri meininki kuin Islan kanssa, joka nukahti pelkästään tissille toooosi kauan ja se oli välillä aika raskasta. Sen takia Aadaa pyrin alusta asti ohjaamaan itse nukahtamiseen tutin avulla ja hyvin on sen oppinut <3 Mutta yliväsyneeksi jos menee niin huutoahan se on..

   Lähdetään käymään Italiassa häissä muutaman viikon päästä. Vielä en ole ehtinyt jännittämään. Kun Isla oli 4kk niin lähdettiin Miamiin ja nyt on vain muutaman tunnin lento.

   Isla on tosi kiltti vauvaa kohtaan, mutta muuten kyllä uhmaa ja kiukuttelua on riittänyt viime aikoina. Kunnon THREEnager kun sikseen tulee. Toki osaa olla myös aivan ihana ja kultainen enimmäkseen <3

   Ihanaa reissua teille!!!

   Poista