maanantai 13. heinäkuuta 2015

Baby update 2 (25 viikkoa) + viime viikon treenit

Lomaheipat saaristosta! Saavuttiin eilen sunnuntaina tänne  Houtskäriin ja nyt ollaan täällä kera 9 kaverin, 2 koiran ja 1 vauvan, joten vilinää ja vilskettä riittää, mutta mikäs sen hauskempaa! 


Lauantaina juhlittiin meidän tämän vuoden "hääputken" viimeisiä häitä. Sokerina pohjalla ihana ystäväni Hanna sai Mikaelinsa ja asiaa juhlistettiin tietysti ison ystäväjoukon kera! <3 Hääpari sanoi tahdon Espoon Tuomiokirkossa ja hääjuhlia vietettiin juhlatalo Logenissa, Espoon Viherlaaksossa. Keli suosi koko päivän ajan ja häät oli aivan super ihanat! 




Bingo kuului useaan otteeseen illan aikana!
Paljon onnea vielä Hansu ja Miksu! <3
__________________________________________________

Häähumusta hypätään suoraan vauvakuulumisiin! Tänään tuli siis RV25 täyteen ja viimeksi kirjoittelin kuulumisia RV20 kohdalla viisi viikkoa sitten, joten tuntuu tosiaan siltä, että aika lentää! Mitään suuria muutoksia ei ole tapahtunut, masu kasvaa ja oma sekä vauvan vointi on oikein hyvä ja toivottavasti jatkuu niin. Monet kyselevät vointia ja usein vastaan, että ei tässä kyllä mitään suurempaa valittamista ole, mutta tiedän, että haastavimmat ajat ovat varmasti vielä edessä. Kävin viimeksi neuvolassa RV 22+2 ja siellä ainoa asia, johon piti puuttua oli hyvin alhainen hemoglobiini, johon sain kehotuksen alkaa napsimaan lisärautaa. Alhainen hemoglobiini ei kyllä ole vaikuttanut omaan oloon mielestäni millään tavalla, mutta noudatin neuvolatädin kehoitusta ja kävin hankkimassa rautatabletteja. Kauhulla kuuntelin, kun hän kertoi niiden mahdollisista sivuvaikutuksista (ummetusta/ripulia), mutta onnekseni ainakin itsellä on vatsa pysynyt ihan normaalina tablettien napsimisesta huolimatta. 

Verenpaineet oli myös neuvolassa mitattuna todella alhaiset, kuulemma "huippu-urheilijan" verenpaineet sanoi neuvolatäti, haha! Kestävyyslajin harrastamisesta on varmasti ollut siis jotain hyötyä! ;) Sain myös lähetteen sokerirasitukseen, johon varasin ajan elokuun alkuun, koska olen koko heinäkuun poissa kaupungista. Sokerirasitukseen saa Espoossa ymmärtääkseni lähetteen kaikki yli 25-vuotiaat, joten se on toivottavasti vain rutiinijuttu. Lisäksi neuvolassa tuli kuultua pikkuisen sydänääniä (kaikki kuulosti onneksi normaalilta) ja tietysti katsottiin oma paino, joka on aina "mukavin" osuus neuvolakäynnistä. Huoh, täytyy sanoa, että kun näkee luvun vaa´alla vain nousevan ja oman painon huitelevan sellaisissa lukemissa, mitä ei ole koskaan ennen nähnyt niin onhan se....hmm mielenkiintoista! Itse otin painon puheeksi neuvolatädin kanssa, koska se on mielestäni noussut aika paljon jo tähän mennessä, mutta neuvolatäti ei vaikuttanut asiasta huolestuneelta, sillä liikun edelleen suhteellisen aktiivisesti ja ruokavalio on pääpiirteittäin kunnossa. Painonnousu raskausaikana on ilmeisen yksilöllistä, joten senkään suhteen ei kannata hirveästi vertailla muihin, vaan näillä mennään. 

Muuten liikkumisten suhteen olen jatkanut kävelyillä ja 30-40 minuutin lihaskunto/juoksu-treeniyhdistelmillä. Suurin osa treeneistä tulee tehtyä kotona meidän "jumppahuoneessa", jossa mulla on juoksumatto ja käsipainot välineinä. Olen ajatellut, että lyhyisiin kotitreeneihin totuttelu tässä vaiheessa on varmasti ihan hyvä juttu, sillä vauvan synnyttyä ja saatuani luvan taas treenata, tuskin ensimmäisenä pystyn lähtemään jumppiin tai salille, joten on hyvä siinäkin vaiheessa, että kotitreeneihin on tottunut ja niihin on tullut jonkinlainen rutiini! :) Olen kerännyt viime aikoina paljon kotitreeni-ideoita blogeista/lehdistä jne. ja voisin niitä täälläkin jakaa jossain vaiheessa, koska en varmasti ole ainoa, joka niihin kaipailee vinkkejä ja ideoita. 


Loma-aamun aamiaista! <3
Ruokien ja nukkumisen suhteen, sanotaan, että molemmat maistuu! ;) Ruuista on tullut kerrottua täällä lähes joka viikko (paljon ruokaisia salaatteja, grilliruokaa, hedelmiä, marjoja, puuroa, leipää, smoothieita, herkkuja unohtamatta) ja unta huomaan tarvitsevani +8h yössä. Viime aikoina on tullut myös nukuttua tosi hyvin, mikä on ihanaa! Aamulla on (yllättäen) niin paljon virkeämpi olo, kun yön aikana ei heräile monta kertaa. 

Vauvaan liittyviä ostoksia ei olla tehty lisää sitten viimeisen päivityksen, mutta käytiin kyllä katsomassa vaunuja, turvakaukaloa ja sitteriä, joiden suhteen ollaan tehty lähes varmat päätökset. Huh, mikä operaatio muuten, mutta onneksi Lastentarvikkeen myyjä oli ihanan kärsivällinen ja selitti meille ensikertalaisille ominaisuuksista ja vastaili kysymyksiin! Oli kyllä hyvä juttu käydä niitä katsomassa ihan paikan päällä, koska netistä ja kuvastoista kun selailee niin meinaa hukkua siihen valikoimaan ja mahdollisuuksiin! :)

Juuu, siinäpä taisi olla päällimmäiset mielessä olevat vauvajutut, joista hypätään suoraan viikon 28 treeneihin

Maanantai: Kävelylenkki 1h ystäväni Ninan kanssa + juoksu/lihaskuntotreeni yht 30min (sis juoksua 2km) 

Tiistai: Ilta kului Lastentarvikkeessa, joten tein vain superlyhyen iltajumpan n. 10min, jotta sai vähän veren kiertämään!

Keskiviikko: Juoksu 3km + lihaskuntotreeni yht. 35min

Torstai: Kävely 30min

Perjantai: Juoksu+käsitreeni circuit 40min, sis. juoksua 3km

Lauantai: Juoksu+ jalkatreeni circuit 30min, sis. juoksua 2km

Sunnuntai: Kävely 20min (matkapäivä saaristoon)

Siinäpä ne! Tällä viikolla tosiaan lomaillaan, mutta jotain päivittäistä liikunta-aktiviteettia on kuitenkin tarkoitus harrastaa, ainakin kävelyiden muodossa.

Onko lukijoissa muita raskaana olevia? Millä viikoilla? Miten olette pystyneet liikkumaan? :) Ihanaa lomaa kaikille lomailijoille! 

-Karoliina 

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa

11 kommenttia:

  1. Ihanaa, että voitte molemmat hyvin ja rautakin varmaan alkaa pian vaikuttamaan. Se paino on tosiaan se ärsyttävin osa neuvolakäyntejä :/. Sokerirasitus oli musta kamala, molemmissa olen joutunut siihen. Pitäs olla laitonta pitää raskaanaoleva nainen 12h syömättä ;). Ihanaa lomaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanja! :) Haha, joo mietin ihan samaa sen sokerirasituksen osalta, että miten pystyn olemaan syömättä 10-12h!!! Katsotaan, kuinka käy! Ihanaa lomaa sinnekin! :)

      Poista
  2. Ihana lukea kuulumisia ja että voitte hyvin! :) Meillä Turussa ainakin tuo sokerirasitus tehdään kaikille ensisynnyttäjille ja vaikka se ajatuksena oli kamala niin onneksi sen jälkeinen syömisen paransi olon nopeasti :) Ihailtavasti olet jaksanut treenata edelleen, oot vaan mun idoli edelleen! Tsemppiä loppuun saakka ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Krista! :) Kiva, että tykkäsit lukea kuulumisia! Ja kiitos, ihanasti sanottu! <3 On kyllä niin huippua, että vielä pystyy ihan hyvin liikkumaan vaikka matalammalla intensiteetillä tietysti! Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan! <3

      Poista
  3. Olipa kiva lukea taas baby update :) Niin se aika rientää tosiaan! Teidän loman aloitus kaveriporukalla saaristossa kuulostaa myös aivan huipulta. Me tultiin tänään kotiin Italiasta ja vaikka reissussa on aina kiva käydä, niin ahh miten kivalta tuntuu olla myöskin kotona nyt <3 Odotan tosi paljon, että pääsen huomenna tanssitunnille pitämään hauskaa ja samalla ehkä kuluttamaan murto-osan niistä pastoista ja pizzoista, joita tuli herkuteltua ;) Kiitos muuten edellisestä salaattipostauksestakin. Sain siitä inspistä ostaa tänään kaupasta kunnon salaattitarvikkeet, sillä raikasta ruokaa tekee täälläkin mieli :) Kivaa lomaa Karkki <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva että tykkäsit! :) On kyllä ollu ihan huippu viikko täällä saaristossa! <3 Teiän Italian reissu kuulosti aivan ihanalle ja eiköhän ne pastat ja pizzat taas siinä kulu, kun palailee normaaliin rytmiin! Täälläkin tullut kyllä herkuteltua joooka päivä, mutta sellaista se lomailu välillä on! ;) Kiva, jos sait salaatti-inspistä! Kivaa lomaa sinnekin <3

      Poista
  4. Mahtava kuulla, että kaikki on hyvin ja olet noin hyvävointinen! :) Ihanaa lomaa, Karkki! Rentoudu nyt! :) Mahtavalta kuulostaa oleskelu siellä saaristossa, ai että <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! <3 Saaristossa on kyllä ihanaa, onneksi saa olla täällä vielä jonkun aikaa nauttimassa! :) Kivaa viikonloppua sinne!!

      Poista
  5. Minä olen niin ikään voinut hyvin. Mielenkiinnolla odotan milloin alkaa fyysiset krempat. Mulla hb oli jopa noussut 1. Mittauksesta. Ehkä tuo monivitamiini pitäisi korvata yksittäisillä vitskuilla, kun luonnostaankin hb on korkea ja nyt rautaa tulee synteettisessä muodossa päivittäin. Paineet myös koko ajan laskusuunnassa: Viimeksi taulutin 90/52.

    Sykkeet on liikkuessa kyllä aika korkeat pienestäkin. Se on hassua, kun ei yhtään tunnu siltä. En siis enää ilman sykemittaria viitsi/uskalla liikkua. Vaikka neuvolastakin sanoivat, ettei ole mitään rajoja ja tuntemusten mukaan vain. Silti. Ehtiihän sitä puuskuttaa taas sitten ensi vuonna. Ja huomaan kyllä että pidempien liikkumisten jälkeen kun syke on ollut 125-150 paikkeilla, masussakin vedetään aika hiljaiseksi pitkiksi ajoiksi. Rasittuu muutkin kuin minä.

    Tykkään myös tehdä jumpat kotona. Saapa tehdä tuntemusten mukaan ja silloin kun on sellainen olo. Usein käyn ulkona sauvakävelemässä tai pyöräilemässä ja sen päälle lihaskuntoa kevyesti.

    Hankintojen tekeminen on niin ihanaa! Vaikka käytännössä hankitaankin kaikki käytettyinä. Vaunujen ja kaukalon lisäksi mulla on jo hirveä säkillinen kestovaippoja, pakko hankkia lisää säilytystilaakin! -suvi 23+5

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Suvi! Kiva, kun kommentoit! :) Ja ihana kuulla, että olet voinut myös hyvin!! Mulla oli verenpaineet viimeksi 105/59 ja ne oli neuvolatädin mukaan jo tosi alhaiset, mutta varmasti siellä vaikuttaa taustalla kestävyysliikunnan tuomat vaikutukset meillä molemmilla. Mä oon huomannut myös ton, että sykkeet nousee aika nopeasti eikä kovilla sykkeillä tee mieli liikkua, joten ennemmin pysyttelee siellä alhaisemmilla. Kotijumpat on ihan parhaita, kun voi tehdä fiiliksen mukaan! Meillä on vielä tosi paljon hankintoja tekemättä, mutta ehtiihän sitä tässä vielä! ;) Vaunut saatiin nyt hankittua viimeisenä ja vähän vaatteita saatiin käytettynä! Ihanaa odotusta sinne <3

      Poista
    2. Kiitos samoin! Kiva seurailla sinun kuulumisia. Hauskaa että pystyt vielä vähän juoksemaankin!

      Poista