torstai 14. huhtikuuta 2016

Vauva 5kk

Meidän vauva täytti viime lauantaina viisi kuukautta ja tiistaina käytiin myös neuvolassa. Tällä kertaa neuvolakäynti oli aivan viime kerran vastakohta. Pieni oli oma iloinen itsensä, höpötteli ja hymyili neuvolatädille ja rokotukset saivat aikaan vain pienet itkut. Viime kerrallahan reaktio oli pelkkää huutoa siitä hetkestä kun astuttiin sisälle neuvolatädin huoneeseen! Melkoinen ero siis! :D Mittojen suhteen kasvua oli tullut taas hienosti ja pituutta oli nyt 67,8cm ja painoa 7930g! Melkein kahdeksan kiloa siis ja se kyllä tuntuu mamman käsivarsilla, kun tuota pikku neitiä nostelee! :) 

"Iloinen hymytyttö.Hienosti kehittyy. Ääntelee innokkaasti. Tarttuu leluun molemmin käsin. Kääntyy vatsalleen. Kasvaa hyvin. Soseita maistellut, muuten äidinmaidolla". 


Viisi kuukautta vanha vauva on todella kiinnostunut ympäristöstään ja haluaisi viedä kaiken suuhun, mitä pieniin käsiin osuu. Kotona hän on suurimmaksi osaksi iloinen, hymyilevä ja höpöttelevä vauva, mutta vieraassa ympäristössä tarkkailee alkuun hieman vakavampana tilannetta ja yleensä rentoutuu kyllä hetken päästä. Jonkinasteista vierastamista on havaittavissa ja jos hänet otetaan vieraaseen syliin liian nopeasti niin reaktio on kova itku! Koska sehän on aiiiiivan kamalaaa! Mutta ilmeisestikin vauvoilla hyvin normaalia, toisilla toki vahvemmin kuin toisilla. 


Isla 5kk viihtyy hyvin sitterissään, jossa potkii pikku jaloillaan ihan mielettömät vauhdit ja keinuttaa itseään. Hän viihtyy myös leikkimatolla ja nykyään myös pidempiä aikoja maaten vatsallaan, eikä menetä heti hermojaan. Vielä kääntyminen masulta takaisin selälleen ei onnistu. Nähdessään asioita, joista innostuu kovasti (kuten kännykkä, kaukosäädin, maitopurkki, äidin vesipullo) Isla alkaa "hohottaa" suu auki ja se on aivan mielettömän huvittavan näköistä. Hauskinta Islasta on kuitenkin leikkiä äidin tai isin kanssa. Äidin kanssa jumppaaminen on tosi kivaa!


4,5kk iässä Isla alkoi maistelemaan soseita ja nyt ollaan edetty siihen, että kerran päivässä syödään sosetta x määrä. Päivästä riippuen. Myös maissinaksut ovat löytäneet tiensä suosioon. Maito kuitenkin maistuu edelleen ja se on parasta, mitä Isla tietää.


5kk iässä yöunet ovat vaihtelevia.Yö kestää klo 21-08 (+/- kumpaankin suuntaan) ja yöllä syödään yleensä 2-4 kertaa. Jos äiti saa nukkua neljänkin tunnin pätkän kerrallaan niin se on luksusta. Päiväunet nukutaan myös hieman pituudeltaan vaihtelevasti ja päivästä riippuen, mutta useimmiten klo 10--> ja klo 16/17--> vaunulenkkien aikana. Klo 14-15 saatetaan ottaa pienet torkut äidin sylissä. Yhteensä päikkäreitä nukutaan päivän aikana noin 2-4 tuntia, päivästä riippuen. 


Isla 5kk tuo paljon iloa ympärilleen ja emme osaisi enää kuvitella elämää ilman tätä tyyppiä! <3 <3 

Mitä kuuluu muille vauvoille? :) 


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. ♡♡ Kiitos! On kyllä suurimmaksi osaksi hymy naamalla, mikä on ihanaa! :)

   Poista
 2. Onpas ihana tyttö teillä:) oli kuin itse olisin kirjoittanut itse tuon että jos yöllä saa nukkua 4 tuntia niin se on luksusta;) terveisin 1v tytön ja 7 viikkosen pojan äiti:D
  Jos kiinnostaa niin kurkaahan minun uutta blogia pieninaskelinarjessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Janette! :) Kiitos paljon! Haha, jep..4 tunnin unipätkät ovat todellakin luksusta!<3 Viime yönä luksusta ei ollut tarjolla :D Minä kävin kurkkaamassa sun blogia, kivalta näyttää!! :)

   Poista