sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Oma kokemukseni Länsiväyläjuoksussa 2013!

Tänään juoksin oman juoksukauteni kisa-avauksen Länsiväyläjuoksussa, Espoossa! Tapahtuma järjestettiin jo 37. kerran, mutta itselleni kyseessä oli ensimmäinen kerta. 

Tunnelmia paikan päältä :)
 Päädyin eilen aamulla vaihtamaan oman juoksumatkani pitkästä (17,4km) lyhyeen (6,5km) pitkittyneen flunssan takia ja uskon näin jälkeenpäin, että päätös oli oikein hyvä. Hölköttelin 6,5km (Garminin mukaan 6,85km) 5:27 keskivauhdilla aikaan 37:24. Jalat tuntuivat oikein hyviltä ja muutenkin olo oli ihan ok. Sykkeet nousivat vähän ylemmäs kuin olisin halunnut ja intouduin välillä juoksemaan turhan reippaasti, vaikka olin suunnitellut juoksevani hiiiiitaasti...noh, minkäs ihminen kilpailuvietilleen voi! ;) 


6,5km reitti

HCM edustettuna :)
Tapahtuman sijainti
Lähtö- ja maali sijaitsevat Espoon Otaniemessä, lähtö urheilukentän viereisellä tiellä ja maali urheilukentällä. Otaniemeen pääsee helposti sekä julkisilla että omalla autolla. Pysäköintitilaa löytyy hyvin urheilukentän läheisyydestä. 

Reitti 
6,5km:n reitti oli ihan ok, paikoin asvalttia ja paikoin hiekkateitä, pieniä ylämäkiä useita, mutta ei mitään hillittömiä nousuja. 17,4km reitti näyttää ainakin kartalla oikein himoittavalta tarjoten kauniita maisemia Espoon ja Helsingin puolella.

Lähdön tunnelmaa
Lähtönumerot, tavarasäilytys, vessat jne. 
Lähtönumeroiden haku sujui todella vaivattomasti urheilukentän viereiseltä "expo-alueelta". Tavarasäilytys oli myös samaisella alueella ja 2€ hintaan sai jättää tavarat säilöön. Itsellä meinasi tulla kiire jonottaessa tavarasäilytykseen ennen lähtöä, mutta ehdin kuitenkin hyvin. 
Vessoja oli riittävästi tuolle ihmismäärälle eikä jonot mielestäni kasvaneet liian pitkiksi, kun pystyi myös hyödyntämään viereisen Otahallin wc-tiloja. 

Tunnelma, maalihuolto
Tunnelma oli mielestäni todella hyvä ja ihmiset olivat intona liikkeellä :) Fiilistä ei varmasti huonontanut ihan mielettömän hieno keli, joka kyllä kruunasi koko päivän. Sateessa olisi varmasti ollut hiukan nihkeämpää... Maalissa oli tarjolla vettä, urheilujuomaa, suolakurkkua, Alpen-patukoita ja Yosa-kaurajuomaa, lisäksi kaikki juoksijat saivat mitalin sekä Intersportin "Goodie-bagin" :) Maalihuolto toimi mielestäni hyvin!

Ainoa miinus minulle oli se, että 6,5km:n reitillä ei ollut yhtään juomapistettä, yksi olisi voinut olla, vaikka lyhyestä matkasta olikin kyse :) Muuten tykkäsin tapahtumasta todella paljon ja haluan ehdottomasti päästä ensi vuonna uudestaan! :)
Hyvien juoksujen jälkeen hymyilyttää :)

Joku oli "vähän innoissaan"... ;)
Sellaista tällä kertaa! Että oli kivaa päästä juoksemaan tapahtumaan! Aina ihan eri fiilis, kuin vetää lenkkiä yksin! :) Kahden viikon päästä sitten HCR:n aika, toivon niin kovasti, että keli suosii ja päästään nauttimaan auringosta sielläkin!


Kiitos vielä seurasta  mukana olleille Street teamilaisille Annalle, Siirille ja Lauralle, jotka juoksivat todella hienosti 17,4km sekä reitin varrella olleille yllätyskannustajille, jotka saivat jalkoihini lisää vauhtia ja ison virneen naamalle! :)

-Karoliina-


4 kommenttia:

 1. Kiva raportti! Onnea hienosta juoksusta! Vaikutti kyllä kivalta tapahtumalta!

  Hei, mun blogissa on sulle haaste! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Oli tosiaan kiva tapahtuma, suosittelen ehdottomasti, kun on sullekin ihan kotikisa! Jes, mä vastailen haasteeseen kun kerkiän! (:

   Poista
 2. Kiva lukea oikein ajankanssa tehty raportti tapahtumasta jossa itsekin oli osallistumassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kommentoit niin löysin sun blogin! :) Tsemppiä HCM-treeneihin!! (:

   Poista