keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Juoksutreenejä Floridassa!

Moi vaan! Täällä ollaan palattu kotimaan kamaralle! Ihan mahtava reissu oli ja ainoa valitus on, että se oli liian lyhyt! ;) Olisin niin voinut jäädä vielä ainakin viikoksi ottamaan aurinkoa ja juoksemaan palmujen alle, mutta nyt oli aika palata arkeen. Onneksi arkeen paluu ei tunnu niin pahalta, koska tiedossa on paljon kivoja juttuja lähiaikoina :) 

Näitä juoksumaisemia tulee ikävä....
 Floridassa tuli juostua viikon aikana 4 kertaa, mikä meni ihan putkeen siinä mielessä, että saman verran olisin juossut kotonakin. Tällä hetkellä en tosiaan juokse ollenkaan peräkkäisinä päivinä, vaan max joka toinen päivä. Kävin juoksemassa kaikki lenkit aamulla, koska päivällä alkoi olla liian kuuma (ja muuta kivaa tekemistä).

Keskiviikko 27.3 Juoksu:  7,8km

Saavuttiin  tosiaan Floridaan tiistai-iltana, joten keskiviikko-aamuna pääsin ensimmäisen kerran lenkille. Kroppa ja jalat tuntuivat hieman kankeilta, vaikka nukuinkin ensimmäisen yön hyvin ja pääsin mielestäni rytmiin kiinni. Aikaero vaikuttaa kuitenkin jonkin verran kropan toimintaan, ja sen huomasin itse sykkeistä, jotka pyrkivät suhteellisen hitaallakin vauhdilla pomppaamaan korkeiksi.Tarkoituksena tällä lenkillä oli kuitenkin vaan herätellä kroppaa ja hölköteltiin yhdessä siskon kanssa naapurustossa hidas lenkki, jonka jälkeen oli oikein hyvä fiilis :) 

Näissä maisemissa kelpaa juosta :)
 Perjantai 29.4 Juoksu: 6,3km
Perjantain aamulenkillä jalat olivat jo mukavan freesin tuntuiset, olo levännyt ja sykkeetkin jo normaalit. Ajattelin ottaa hyvästä tunteesta hyödyn irti ja tein lenkin intervallityyppisesti. Pätkiä hieman reippaammin (vauhti 5.10-5.30min/km väliltä) ja pätkiä rauhallisemmin hölkkäillen. Keli oli aika lämmin jo aamusta, huh, helteessä juokseminen vaatii tottumista! :)


 
Sunnuntai 31.3 Juoksu: 13km (pitkis)
Sunnuntaina kävin juoksemassa  viikon pitkän lenkin. Olen juoksemaan päästyäni loukkaantumisen jälkeen nostanut kilsoja hyvin maltillisesti n. 10-15% lisäyksellä viikossa ja 13km oli minulle tämän vuoden toistaiseksi pisin lenkki. Heräsin aamulla hieman aikaisemmin syödäkseni aamiaisen ennen lenkkiä ja vedinkin napaani ihan oivallisen brekun, josta kuva alla :) 

Aamiainen ennen pitkistä: English muffinia, jonka päällä mantelivoita, banaaniviipaleita ja vähän hunajaa! :) Nam! Ja energiat taattu! :D
Hetken aikaa aamiaista sulateltuani lähdin juoksemaan naapurustoon etukäteen katsomaani reittiä. Lähtiessäni juoksemaan ulkomailla kerron aina matkatovereille suunnilleen missä aion juosta ja kuinka kauan olen poissa. Lisäksi otan tietysti kännykän mukaan ja taskuun hieman paikallista valuuttaa, koska tälläkin kertaa vesivarannot hupenivat kuumassa kelissä nopeasti ja jouduin hakemaan CVS Pharmacysta lisää vettä kesken lenkin. 

Uudet Asics Gel Nimbukseni <3 Näistä ja muista juoksushoppailuista lisää seuraavassa postauksessa! ;)
Juoksu rullasi aika mukavasti ja ainoa ongelma oli tosiaan se, että oli KUUMA :D Mutta enpä valita, oli se myös aivan ihanaa, mutta huomaa kyllä, että kropan pitää tottua lämpimässä juoksemiseen ja nesteytykseen on kiinnitettävä extra-huomiota. Tämä on taas muistettava kesän juoksutapahtumissa (note to self)  :) 

Pitkiksen jälkeen hymyilytti :)

 Tiistai 2.4 Juoksu 7,5km
Vielä ennen kotiinlähtöä kävin aamulla juoksemassa, tarkoituksena väsyttää kroppa niin, että se nauttisi 10 tunnin istumisesta lentokoneessa. ;) Ei ihan onnistunut väsyttäminen (ja ehkä hyvä niin!), mutta lentokoneessa istuminen oli kuitenkin helpompaa, kun oli liikkunut alle! 

Valmiina vikalle lenkille :)
Tein taas intervallityyppisen treenin samaan tyyliin kun perjantaina ja jalat tuntui haluavan mennä pätkiä ihan mukavan vauhdikkaasti. Valitettavasti vauhdin ylläpitäminen on vielä hyvin työlästä, joten hommia tässä on paiskittava, jotta myöhemmin tänä vuonna pystyy puolikkaalla pitämään hyvää vauhtia yllä koko matkan :)  

Juoksutreenien lisäksi tuli vikon aikana venyteltyä aika paljon ja tehtyä myös erilaisia tasapaino- ja jumppaliikkeitä. Hyvä treeniviikko siis kaiken kaikkiaan ottaen huomioon lomaolosuhteet, ja juoksulenkit tasapainottivat mukavasti herkkuja joita tuli syötyä! ;) Seuraavassa postauksessa tosiaan lisää uusista juoksukamoista, joita tuli shoppailtua! ;)


Mukavaa ja aurinkoista viikon jatkoa kaikille! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti