tiistai 23. huhtikuuta 2013

Lisää juoksukisoja & heppailua!

Heippa ja mukavaa tiistaita! 

Olen ollut  ihan fiiliksissä sunnuntain Länsiväyläjuoksusta! Lähinnä hymyilyttää se fiilis, joka tapahtumassa oli,  ja kuinka hauskaa oli päästä juoksemaan pitkästä aikaa kisaan! :) Ihan mahtavaa! Aloin heti katselemaan lisää pikkukisoja, joihin voisin osallistua, ja yhden bongasinkin Espoon läheisyydestä (Kauniaisista), joka sopisi omaan suhteellisen täyteen kalenteriin. Torstai-iltana 23.5 järjestettävä Kurrenkierros,  jossa matkana on 10km. (http://www.esboif.fi/fi/jaostot/liikunta/kurrenkierros_2013/ ) Vielä en sentään ilmoittautunut, yritän houkutella ainakin yhden kaverin mukaan, mutta saa nähdä! Onko teillä lukijoilla lisää ehdotuksia pienemmistä kisoista (matkoina 5km/10km,puolikas) pääkaupunkiseudulla tai läheisyydessä? Olen kyllä selaillut kisakalenteria, mutta siellä on niin paaaljon vaihtoehtoja, että olisi kiva kuulla suosituksia hyvin järjestetyistä pienemmistä kisoista  :)

Eilisen pidin vapaata juoksusta ja voi olla, että tänään myös, leposyke tuntuu nimittäin olevan vähän normaalia korkeammalla, mikä enteilee sitä, että vielä on flunssan rippeitä elimistössä.. Loppuviikosta olisi kuitenkin suunnitelmissa juosta vika pitkis ennen HCR:ää ja 1-2 lyhyempää lenkkiä. Kuten aikaisemmin sanoin, valmistautuminen ei ole ihan putkeen pitkittyneen flunssan takia, joten nyt on vain tehtävä se mitä tehtävissä on, eikä ainakaan juostava liikaa, jotta jalat eivät mene täysin tukkoon.

________________________________________________________________________________

Ratsastus on mulle juoksun ohella rakas harrastus ja käynkin viikottain ratsastamassa ratsastuskoulun tunneilla. Tässä alla muutamia kuvia eiliseltä estetunnilta, jossa pitkästä aikaa oli rento fiilis ja olin koko tunnin mukavuusalueellani (johtuen pienistä esteistä ja suhteellisen helposta jumppasarja-tehtävästä). Viime tunneilla ollaan hypätty vähän isompaa ja kuten missä tahansa lajissa, kun joutuu menemään oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja kohtaa haasteita, saattaa se johtaa jännittämiseen ja ei niin hyviin suorituksiin.  Toisaalta, välillä siellä epämukavuusalueella on käytävä ja haasteita kohdattava, jotta kehittyy :) Samojen harjoitusten junnaaminen ei pidemmän päälle kehitä paremmaksi, oli laji mikä laji..


 Kaikki kuvat: Hanna-Maija Lahtinen

Ja kun kerran iiiihahhaa aiheeseen päästiin niin tässä vielä muutama kuva viimeisimmästä estekisoista, kisakaverina Palermo II. 


Kuvat: Aliisa Mäkinen

Ratsastus on hauska ja sosiaalinen laji. Lisäksi koen, että ratsastus ja juoksu tukevat hyvin toisiaan, sillä ratsastus kehittää myös juoksussa tarvittavia ominaisuuksia, kuten tasapainoa ja keskivartalon hallintaa, ja toisaalta taas juoksemisesta on hyötyä ratsastuksessa yhtälailla. 

Ratsastus on myös ainoa laji, jonka aikana en mieti ollenkaan muita asioita. Hevosen selässä on vain keskityttävä hevoseen ja omaan tekemiseen, ajatukset eivät harhaile koulu-tai työasioissa, kuten esimerkiksi välillä lenkillä. Hyvää terapiaa ja stressinlievittäjää siis samalla! :-) 

Kivaa viikon jatkoa!

Ps. Tsekkaa myös  HCR Street teamilaisten blogit Juoksukoulun-sivuilla :)

3 kommenttia:

 1. Voi, oon niin kateellinen kaikille jotka osaa ratsastaa! Itsehän hieman pelkään heposia, mutta ratsastaminen näyttää niiiiiin siistiltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ratsastaminen ja juoksu on siitä hienoja lajeja, että ne voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa ja silti voi kehittyä hyväksi :) Eli hepan selkään vaan! Ja älä välitä, mun on pakko tunnustaa, että pelkään kaikkia koiria pienempiä otuksia, haha :D

   Poista
 2. Ihana blogi ! Viitsitkö käydä kurkkaamassa: www.emminheppailut.blogspot.com
  Kiva jos liityt lukijaksi!:)

  VastaaPoista