maanantai 6. toukokuuta 2013

HCR 2013 Race Day Recap

En tiedä onko ajatukset lauantaista yhtään sen selkeämmät vieläkään, mutta yritetään! :)

Aamulla heräilin ajoissa ja söin aamupalaa; sämpylää, jogurttia, kahvia ja paaljon urheilujuomaa. Venyttelin, luin blogeja ja lehtiä, yritin ottaa mahdollisimman chillisti, vaikka masun pohjalla olikin perhosia ja jännitys leijui ilmassa. 11 maissa söin vielä pienen pasta-annoksen ja jo hyvissä ajoin puolen päivän jälkeen suuntasin Kisikselle, jossa tavattiin Street teamin Laura P:n, Laura H:n ja Siirin kanssa. Meille oli sovittuna haastattelu SUL:n Tarun kanssa, mutta ennen haastattelua ehdittiin ottamaan hienoja  hyppykuvia ASICS:n lenkkarin edessä ;) Selkeästi voitaisiin noita loikkia vähän treenata enemmän, kaikki hyppii ihan miten sattuu :D

Haastattelun jälkeen ehdittiin ottamaan vähän lisää kuvia ja vaihtamaan kuulumisia sekä juttelemaan tavoiteajoista ja fiiliksistä. Kaikki oli tosi innoissaan, ja oli ihanaa nähdä varsinkin Ninan innostus, jolle HCR oli eka puolikas!! :)
Seuraavaksi menin tapaamaan juoksukaverini Katin ja Henrin, jotka ystävällisesti kävivät viemässä munkin tavarat ylös katsomoon ennen lähtöä, koska meille oli vielä sovittu Street teamin kuvaus ennen 1.ryhmän lähtöä ja pieni kiirushan siinä tuli :D Kamojen vienti katsomoon oli yksi kohta järjestelyissä, jossa olisi kaivattu hieman enemmän organisointia. Portaat yläkatsomoon oli sen verran kapeat, että ruuhka oli kamala ja tietysti suurin osa juoksijoista aika myöhässä (minä mukaanlukien) viemässä tavaroita sinne. Muutama järkkäri lisää ohjaamaan toiselta puolelta ylös portaita ja toiselta alas, olisi ollut ehkäpä tarpeellinen :)
 
Minä ja juoksukaverini Kati
Innoissaan?? ehei.. :D

Street teamin kuvauksen jälkeen ennen meidän 2.ryhmän lähtöä, mun oli vielä päästävä vessaan...siinä vaiheessa meinasi tulla muutama ärräpää, kun kaikki bajamajat oli tosi kaukana lähdöstä, mutta onneksi kerkesin. Juoksujalkaa mentiin, hyvät verkat tuli siinä samalla! ;) 

Lähdettiin 2.ryhmän perukoilla, koska oma tavoiteaika ei ollut ihan balanssissa lähtöryhmän kanssa (olin määrittänyt lähtöryhmän marraskuussa, kun ajatuksena oli, että loukkaantumisesta selviää hieman nopeammin kuin sitten selvisikään), mutta tuskinpa siellä kovasti tien tukkona oltiin :) Lähdettiin Katin kanssa liikkeelle tooosi rauhallisesti, mulla oli vähän jännä olo vatsassa ja hetken huolestutti, että mitäköhän tästä tulee, mutta onneksi masu rauhoittui eikä vaivannut sen kummemmin. Ekat 5km oli tosiaan aika hidasta, mutta halusin himmailla etten vaan väsy liikaa. Oma kunto oli kuitenkin hieman arvoitus, koska kyseessä oli eka puolikas sitten viime heinäkuun. Vauhti alkoi hieman kasvaa toisella vitosella, jossa tuli juostua kilsat 5.18-5.46/km vauhtia. Puolivälissä kello näytti 59:26, eka geeli naamaan ja jalkoihin vähän lisää tempoa!

Jossain kohtaa keskuspuiston poluilla Kati lähti vetämään hieman kovempaa ja jäin juoksemaan yksin. Yritin pitää tasaista vauhtia (olen surkea pitämään tasaista vauhtia, kuten kilsavauhtien vaihtelusta voitte huomata :D) ja saada vain jalkoja rullaamaan eteenpäin. Huopalahdessa tuli lisää energiaa mahtavasta kannustuksesta! Kiitos Anni, Jenny, Kai ja Antti!! :) Kilsat 10-15 menivät jo vähän reippaammin, vauhti 5.05-5.32/km ja lopussa huomasin, että paukkuja on vielä, joten kahdeskymmenes kilsa tuli puristettua aikaan 4.40!! Mulle tosi kovaa vauhtia :) Lopussa himmailin vähän ennen vikaa, jäätävän kamalaa ylämäkeä ja meinasihan se puristaa mehut kuitenkin, mutta tsemppasin ja käskytin jalkoja vain eteenpäin kohti stadikkaa! Fiilis oli aivan mahtava kun juoksin maratonportista sisään stadikalle ja maalisuoralla alkoi raikaa Lady Gagan Bad Romance :D Maalissa olin siis nettojalla 1:52:34 ja ylitin omat odotukseni tälle kisalle. Kati oli juossut 30 sekuntia kovemman ajan. Oltiin molemmat tyytyväisiä, vaikka enkat eivät paukkuneetkaan. Olosuhteisiin nähden tulos oli meille molemmille hyvä.


Tavaroiden haun jälkeen suunnattiin maalihuoltoon Stadikan ulkopuolelle. Vielä silloin huolto toimi suhteellisen hyvin ja jono liikkui eteenpäin, mutta ilmeisesti myöhemmillä lähtöryhmillä oli ollut jonotettavaa ihan kunnolla :/ Hieman paremmin voisivat maalihuollon jakajat ohjata ihmisiä eteenpäin, koska jono usein tyssäsi ensimmäiselle pisteelle ja sen takana oli useampi piste lisää, josta olisi saanut sen saman banaanin! ;) Oh well, ensi vuonna taas viisaampina, toivottavasti! Muuten mielestäni maalihuollon eväät oli hyvät ja niiden syöminen kallioilla oli itseasiassa ihan hauskaa :) Haastavampaa oli sitten keksiä mitä kautta pääsee pois takaisin Kisiksen suuntaan, mutta sekin onnistui sitten vähän kiertoreittejä :) 

Illalla suunnattiin Street team-porukan kanssa syömään Cantina Westiin. Itse valitsin tankkausruuiksi tortillat kanalla, mansikka margaritan ja litroittain vettä! :) Namnam!! Oli hauskaa viettää iltaa juoksija-porukalla ja käydä läpi päivän tarinat :)  Kaikki juoksivat tosi hienosti! Ihan mahtava porukka tämä, ollaan varmasti yhteyksissä jatkossakin! <3

Illalla oli hyvä skoolailla :) 


Cantina Westistä jatkettiin sitten Kalleen Helsinki City Night Runiin, jossa oli kyllä ihan huikea meno :) Jalat tuli vetreytettyä tanssilattialla ja mansikka margarita jatkoi palautusjuomana ;) Tosin vettä tuli juotua margaritoja enemmän, ei siis huolta äiti! ;)Kaiken kaikkiaan itselleni päivä oli ikimuistoinen ja mahtava kokemus jälleen kerran :) Tällä kertaa siitä teki entistä paremman se, että sen pystyi jakamaan niin monen huipputyypin kanssa! <3 Kiitos siis juoksukavereilleni sekä koko Street teamille sekä tietysti HCR:n toimiston porukalle, jotka tekivät valtavan duunin tapahtuman eteen! Parannettavaa jäi tietysti, mutta ensi vuonna uudestaan taas viisaampina! :) 
 

-Karoliina-


 

5 kommenttia:

 1. Kiva raportti! :) Varmaan oli mukavaa olla tuossa Tiimissä mukana!!

  Mikäs sun enkka onkaan puolikkaalta? Mun mielestä toi 1.52 on ihan huikee aika! :) Onnea vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Joo tiimissä mukana olo oli kyllä tosi hauskaa! :) Enkka on 1:50:04 viime vuoden HCR:ltä! :)

   Poista
 2. Olipa ihanan pirteä kirjoitus puolimaratonista. :) Ilmeisesti sen juokseminen voi olla kivaakin, eikä verenmaku suussa juoksemista, kuten mä omalle kohdalle pelkään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Haha, kokemus oli kokonaisuudessaan kiva ja pirteä, mutta ei se juoksu tosiaan koko matkaa tuntunut hyvältä :D Kyllä siellä sai käskyttää itseäään ja koittaa pitää ajatuksia muualla, kuin siinä, että "auts nyt alkaa sattua jalkoihin". :) Tietysti mitä enemmän treeniä alla, niin sen helpompaa se on, joten nyt vaan hyvät treenit alle ennen sun puolikasta niin hyvin menee! Tsemppiä!

   Poista
 3. Olipa kiva lukea sun kokemukset! :):)

  VastaaPoista