torstai 30. toukokuuta 2013

Ihanat kesäiset salaatit!

Kesän lämpimien kelien myötä  tekee ainakin minun mieli syödä hieman kevyemmin. Kesällä (ja oikeastaan milloin vain) lempiruokaani ovat ehdottomasti erilaiset ruokaisat salaatit. Rakastan niitä! Ja nyt ei tosiaan puhuta mistään kevyestä pikku salaatista, jossa on vain salaatinlehtiä ja kurkkua vaan todella runsaista salaateista. Näissä salaateissa on joku hyvä proteiininlähde esimerkiksi kanaa, kalaa, katkarapuja, kananmunaa, jauhelihaa, papuja, herneitä tai juustoa. Niissä on jotain hyvää hiilihydraatinlähdettä, kuten hieman pastaa, kuskusta, riisiä tai jopa perunaa sekä monipuolisesti vihanneksia ja joskus myös hedelmiä. Usein myös pähkinöitä tai siemeniä tuomassa hyviä rasvoja. Ruokaisa salaatti on kuin ateria pienoiskoossa, siitä saa kaikki tarvittavat ravintoaineet, vitamiinit ja kivennäisaineet, jos siihen valitsee oikeat raaka-aineet. Toisinaan taas ihan maun vuoksi on otettava vaikkapa sitä ihanaa fetajuustoa, vaikka sen ravintoarvot eivät ole välttämättä parhaat mahdolliset ja salaattikastiketta tietysti! ;) 
Kuva: Pinterest
Teen usein ruokaisia salaatteja kotona, sillä ne ovat nopeita ja helppoja valmistaa, mutta usein tuntuu, että ideat loppuvat kesken ja laitan salaattiin aina samoja raaka-aineita, mikä pidemmän päälle käy tylsäksi. Vaihtelua siis kaipaa, joten ihan parasta on käydä syömässä erilaisissa salaattipaikoissa, joita on nykyään todella paljon. Valikoimat ja raaka-aineet ovat hyviä ja salaatit isoja, joten nälkä lähtee hyvin! Hinnatkaan ei päätä huimaa, ja ihanan salaatin saa usein noin 10€ hintaan. Tällä hetkellä kolme ehdotonta suosikki salaattibaariani ovat seuraavat: 
  • Factoryn salaattibaari, Aleksi: Salaatin saa koota mieleisekseen valiten 20 raaka-aineesta. Salaattibaari on auki koko päivän ma-la ja hinta on 10€. http://www.ravintolafactory.com/ 
Factoryn salaatti

  • Decanter, Iso-Omena: Viinibaarin yhteydessä pieni salaattibaari, josta saa herkulliset ja täyttävät salaatit 2-3 täytteellä. Salaatin hinta kolmella täytteellä 10,20€. Salaattibaari on auki kesällä klo 19 asti. Halutessaan salaatin kanssa voi nauttia vaikkapa lasin viiniä! :)  Decanter viini- ja salaattibaari

Decanterin salaattibaaria
Decanterin salaatti kahdella täytteellä (savustettu lohi ja feta)

  • Ja uusin löytöni, josta on pakko vinkata! Oli nimittäin sen verran runsas salaattibaari, että harvemmin näkee, nimittäin Ruoholahden Citymarketissa! Salaattibaarista voi itse valita ja poimia haluamansa salaattiainekset omin käsin, salaatti punnitaan ja maksetaan painon mukaan. Kilohinta taisi olla 16,90€, jos oikein muistan. Sieltä siis nappaamaan evääksi töihin, kotiin tai vaikkapa piknikille! Nam :) Veikkaan, että tässä baarissa tulee tänä kesänä vierailtua usein!
Ruoholahden Cittarin salaattibaari
Lopputulos, johon lurahti turhan paljon kastiketta, mutta hyvää oli silti :)
Nämä kolme paikkaa ovat nyt tämän hetken suosikkeja! :) Käyn mielelläni kokeilemassa eri salaattipaikkoja, joten vinkatkaahan, jos teillä on jotain erityisen hyviä ja kokeilemisen arvoisia tiedossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti