tiistai 14. toukokuuta 2013

Paluu arkeen, aamulenkki ja muutama sana venyttelystä

Joku "hieman" mökötti kun lähdettiin eilen saaristosta kohti kotia...
  
Veetin mielestä ei ole mitään kivempaa kuin vapaana juokseminen, pallon hakeminen ja uiminen! Sen vuoksi kaupunkiin lähteminen on ihan tylsää! Onneksi se pääsee taas pian nauttimaan koiranelämästä saaristossa! :)

Neljän päivän breikki saaristossa teki tosi hyvää! Kaupunkiin ja arkeen palaaminen tuntui kivalta, ja ihanaa kuinka vihreäksi kaikki on täällä muuttunut ihan muutamassa päivässä!! :) Kesä on kuulkaas täällä, jeee! Eilisen treenailuihin kuului vähän keskivartalotreeniä päivällä ja illalla ratsastusta. Perjantaina on taas estekisat, joihin haettiin hyvää fiilistä tämän alla poseeraavan kisakaverini kanssa! :)

Tänään aamulla suuntasin juoksemaan ilman sen suurempaa suunnitelmaa. Ajattelin tähdätä noin kymppiin, mutta keli oli niin ihana ja jalat kulkivat kivasti, joten juoksin pari kilsaa pidemmälle ja matkaksi tuli tasan 12km, keskivauhti oli 5:31/km. Juoksin taas suurimman osan lenkistä hiekkateillä; linnut lauloi ja luonto on puhjennut kukkaan! Ihan huippua :) Tässä muutama luontokuva lenkin varrelta:

Lenkin jälkeen tein palauttavat venyttelyt ja vähän core-liikkeitä. Pyrin aina venyttelemään lenkin jälkeen pohkeet, etureidet, takareidet, lonkan koukistajat, pakaralihakset, sisäreidet sekä reiden sivuosat. Välillä teen venyttelyt tosi pikaisesti ja välillä taas venyttelen ihan ajan kanssa, usein riippuen siitä kuinka kiire on taas seuraavaan paikkaan :) Venyttely on kuitenkin tosi tärkeä osa kehonhuoltoa ja palautumista, joten pyrin olemaan lintsaamatta siitä liikaa. Kroppa kyllä kertoo sitten kun venyttely on jäänyt liian vähille. Venyttelyjen lisäksi käytän apuvälineinä foam rolleria, "stickiä" ja tennispalloa. Nämä kolme ovat oivia apulaisia jalkojen kotierontaan. Usein venyttelen pidempään illalla  televisiota katsellessa, jolloin aika kuluu kuin itsestään ja samalla tulee kehoa huollettua. Nyt ajattelinkin siirtyä telkkarin eteen venyttelemään ja seuraamaan Suomen pelin 3.erää!

Mitä venytyksiä itse teet päivittäin/urheilun jälkeen? Oletko hyvä venyttelemään vai tuleeko siitä usein lintsattua? :)

1 kommentti:

  1. Mulla tulee kyllä usein lintsattua venyttelystä! Pitää jatkossa keskittyä siihen enemmän. Muuten venyttelen aika pitkälti samat lihasryhmät kuin sinä! :)

    VastaaPoista