maanantai 27. toukokuuta 2013

Matkalla ensimmäiselle (pullukka)puolimaratonille -Sofian haastattelu!

Ystäväni Sofia valmistautuu tällä hetkellä ensimmäiselle puolimaratonilleen, jonka hän aikoo juosta heinäkuussa Vierumäellä. Puolimaraton-haaste tuli hänelle työpaikan kautta, eikä perääntymisen mahdollisuutta ollut! ;) Tässä Sofian haastattelu, joka on mielestäni erittäin inspiroiva ja todistaa sen, että kovalla tsempillä ja peräänantamattomuudella kuka tahansa voi treenata puolimaraton haavetta kohti! Sanomattakin on selvää, että olen super ylpeä hänestä ja innoissani mukana seuraamassa hänen matkaansa kohti puolimaratonin maalia! :)

 Moikka Sofia! 

 Kerro hieman alkuun itsestäsi ja projektista nimeltä Pullukka puolimaratonille?

Olen 27-vuotias helsinkiläinen nainen, joka on lähdössä elämänsä ensimmäiselle puolimaratonille 13. heinäkuuta. Olen ollut pari vuotta töissä stand up –koomikko Sami Hedbergillä, ja tällä hetkellä tuotamme stand up –tapahtumien ohella Pullukka puolimaratonille –juoksutapahtumaa.

Projekti sai alkunsa Samin päätöksestä luopua ylimääräisistä kiloista ja juosta puolimaraton, ja pian olimmekin jo palaveeraamassa Vierumäen porukan kanssa. Tavoitteenamme on aktivoida ihmisiä urheilun pariin, madaltaa kynnystä osallistua juoksutapahtumaan ja auttaa löytämään liikunnan ilo. Toimistomme väki lähtee haastamaan itsensä ja juoksemaan Samin seuraksi puolikkaan. Pullukan blogista voit seurata kuinka treenimme sujuvat.


Lähde: facebook

Millainen on oma juoksu/urheilutaustasi?

Olen aina tykännyt liikunnasta ja kokeillut eri lajeja tankotanssista sulkapalloon. Tanssi on kuitenkin aina ollut rakkain liikuntamuoto, mutta viime aikoina sekin on jäänyt vähälle. Juoksemisesta en ole koskaan pitänyt, eikä lenkkeily ole koskaan kuulunut harrastuksiini. Ennen pullukalle treenaamista olin juossut elämäni aikana suunnilleen viisi lenkkiä ja päällimmäiset muistot juoksemisesta olivat yläasteelta tuskaisilta 1500 metrin matkoilta.

Millä tavalla olet lähtenyt harjoittelemaan kohti ekaa puolikastasi?

Aloitin treenaamisen maaliskuussa ja Sports Trackeriin on tähän mennessä kertynyt 17 lenkkiä, joista 3 on kävelylenkkejä. Kilometrejä on taitettu noin 130. Viikottaisten lenkkien määrä ei siis päätä huimaa, mutta juoksua vihanneelle ihmiselle sekin on hyvin. Tarkoituksenani oli käydä myös ryhmäliikuntatunneilla ja salilla, mutta toistaiseksi se on jäänyt…

Miten valmistautuminen on sujunut tähän mennessä?

Ennen ekaa lenkkiä luulin tosissani etten jaksa juosta edes 10 minuuttia. Juoksin kuitenkin reilun puoli tuntia ja olin ihan innoissani, kun en kuollutkaan. Nyt pisin lenkkini on 16 kilometriä ja olen tajunnut, että ainakaan minulle juokseminen ei ole pahemmin muusta kuin päästä kiinni. Odotin kuitenkin ehkä nopeampaa kehitystä, sillä tuntuu, että juoksen edelleen samaa tahtia eikä kunnossani ole tapahtunut suuria muutoksia. Pitäisi ehkä asettaa välitavoitteita, ettei turru samaan vauhtiin ja joutuisi ylittämään itsensä.

Tein sunnuntaina oman ennätykseni Naisten Kympillä, mutta samalla totesin, etten olisi pystynyt pitämään samaa vauhtia yllä toista kymppiä. Lisää lenkkejä siis, jotta heinäkuussa selviän vielä juoksun jälkeen iltajuhlaan katsomaan stand upia ja nauttimaan palauttavasta liikunnasta tanssilattialla ;)
Lue Sofian raportti Naisten Kympiltä täältä!

Onko sinulla tavoiteaikaa puolikkaalle?

Projektin alkaessa päätin, etten aseta itselleni tarkkaa aikatavoitetta, sillä pelkässä osallistumisessa on tavoitetta kerrakseen. Kevään mittaan mieli ei ole muuttunut, mutta alle kahdessa ja puolessa tunnissa aion silti saapua maaliin.

Mikä on juoksemisessa parasta sinun mielestäsi?

En ole vielä löytänyt sitä kuuluisaa “runner’s high:ta”, mutta urheilu on hyvää vastapainoa toimistolla istumiselle. Töiden takia liikkuminen on jäänyt vähälle, mutta juoksussa on se hyvä puoli, ettei se ole sidottu aikatauluihin. Olen vastikään muuttanut Espoosta Helsinkiin ja uusien kulmien tutkiminen käy kätevästi juosten ja hyvää musiikkia kuunnellen.

Millaisia vinkkejä antaisit muille puolikkaasta haaveileville?

Veikkaan, että lähes jokaisella on mahdollisuus selättää puolimaraton. Kuten sanottu, juokseminen ja jaksaminen on pääosin päästä kiinni: pitää jaksaa tsempata vaikkei huvittaisi. Vauhtia ja tuloksia ei kannata verrata muihin, parasta on ylittää itsensä. Varusteisiin kannattaa panostaa, hyvillä kengillä ja juoksuun suunnitelluilla vaatteilla askel kulkee kevyesti. Pullukan puolimaratonilla on tarkoitus pitää hauskaa ja juosta rennolla meiningillä, joten se sopii himojuoksijoiden lisäksi vähemmän juosseille. Neljän tunnin maksimiajassa maaliin ehtii vaikka reippaasti kävellen!

Kiinnostuitko Pullukka puolimaratonista?

Lue lisää tapahtumasta  ja ilmoittaudu osoitteessa www.pullukka.com. Tapahtuma löytyy myös Facebookista!  Pullukka puolimaratonille tarjoaa Candy on the Run –blogin lukijoille mahtavan osallistumisedun: puolimaraton 25€ (norm. 35-50€) alennuskoodilla kjuoksu ja puolimaraton ja iltajuhla yhteensä 30€ (norm. 45-60€) alennuskoodilla kpaketti.


Luvassa iloinen ja rento juoksutapahtuma sekä nauruhermoja kutkuttava illanvietto! Nähdään Vierumäellä 13.7.2013! :)


Sofia ja minä valmiina Naisten Kympille sunnuntaina

2 kommenttia:

  1. Kiva teksti, hyvä tarjous ja kivanoloinen tapahtuma! Täytyy harkita tosissaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, Hanna messiin vaan! :) Siitä tulee hauskaa!!

      Poista