torstai 5. tammikuuta 2017

Kotitreenit: suosikki treenivideot (osa 1)

*Tekstin lopussa tarjous Twogethertraining -treenipalveluun! 

Olen kertonut täällä blogissa useasti kotitreeni-innostuksestani. Viimeisen kahden vuoden aikana liikuntaharrastukseni on sisältänyt pelkästään juoksua, vaunulenkkejä, kävelyä ja kotitreenejä. Kuntosalille olen astunut viimeksi muistaakseni loppuvuonna 2014, mikä on sinänsä ihme, koska olin aikaisemmin todella innokas ryhmäliikkuja. 


Tonttujumppa burpee ;)

Elämäntilanteesta johtuen kotitreenit (sekä juoksu-ja vaunulenkit) ovat kuitenkin tällä hetkellä se helpoin tapa harrastaa liikuntaa, ja olen oppinut tykkäämään niistä älyttömän paljon. Ehkä jonain päivänä teen taas paluun ryhmäliikunnan pariin, mutta tällä hetkellä nautin kotitreeneistä treenivideoiden, omien circuitien tai sosiaalisesta mediasta poimimieni treenien avulla. Kotitreeneissä välineenäni on useimmiten oman kehon paino ja en yhtään ihmettele, että oman kehon painolla treenaaminen on yksi vuoden 2017 liikuntatrendeistä. Se on mielettömän hauska ja kokonaisvaltainen tapa treenata! Toisinaan käytän myös käsipainoja, kahvakuulaa, jumppapalloa tai vatsapyörää. Kehonhuoltoon ykkösässä on tietysti foamrolleri, joita meiltä löytyy jopa kolme erilaista. Kotitreeneissä pääsee kuitenkin alkuun ilman välineitäkin. 


Myös neiti taapero toimii välillä painona mammalle

Moni on ihmetellyt, että miten saan aikaiseksi treenattua kotona? No, kun ei ole vaihtoehtoja! ;) Mielestäni kotitreeni on ehkä vaivattomin tapa treenata, kun ei tarvitse lähteä mihinkään ja aikaa menee vähemmän, kun ei ole siirtymisiä. Usein kotitreenin saa mahdutettua päivään kuin päivään, sillä treenin ei tarvitse kestää tuntia ollakseen tehokas. Sen olen oppinut viimeisen vuoden aikana. Pienen taaperon äitinä treenille on välillä aikaa 10 minuuttia siellä ja toinen täällä. Joskus puoli tuntia, joskus enemmän. Kotitreeneistä löytyy aina vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. 
Kotitreeni-innostukseni myötä olen etsinyt treeni-inspiraatiota myös ympäri Internetiä ja testannut erilaisia treenivideoita kotitreeneissäni viimeisten parin vuoden aikana. Netistä löytyy ihan mieletön määrä treenivideoita, mutta välillä haastavinta on löytää ne, jotka oikeasti ovat hyviä ja jotka kannattaa tehdä! Tähän postaukseen olen listannut omat suosikkini tällä hetkellä. Kaikki ovat englanninkielisiä videoita, joten jos kaipaat suomenkielistä ohjausta suosittelen edelleen lämpimästi myös kotimaisen laadukkaan treenivideopalvelun Twogethertraining.fi -videoita, joita myös teen säännöllisesti. Pidemmittä puheitta, tässä tulee ensimmäinen osa netistä löytyviä suosikkitreenivideoitani. 

SUOSIKKI TREENIVIDEONI


30-minute tabata workout Popsugar fitness

Mitä tarvitaan: oman kehon paino ja vähän tilaa
Millainen treeni: Tehokas puolen tunnin setti, paljon hyviä lihaskuntoliikkeitä, jotka sopivat juoksijoille (toki muillekin)! 
Tykkään koska: HIIT-treeni, hyviä liikkeitä, nopea tempo ja hyvä energia. Tykkäsin kovasti!!


30-minute total body fat burning workout video/ Chisel&BurnMitä tarvitaan: käsipainot & vähän tilaa, mutta tilaa ei tarvitse paljon! 
Millainen treeni: Tehokas koko kropan treeni, jossa hyödynnetään käsipainoja. Treenin voi tehdä suhteellisen hiljaa (ei hyppyjä tms.) joten sopii myös hiljaisuutta vaativiin tilanteisiin!
Tykkään koska: Nopea tehdä, aika menee nopeasti, ohjaaja on innostava, liikkeet suht helppoja, mutta kuitenkin vähän erilaisia variaatioita kuin tekisi itsenäisessä treenissä. :) 

Crunchless Abs: 15-minute-crunch-free Ab workout 
Mitä tarvitaan: Oman kehon paino ja matto
Millainen treeni: 15-minuutin core treeni ilman vatsarutistuksia. Sopii hyvin synnytyksen jälkeen, kun on lupa treenata ja vatsalihasten erkaantumaa ei enää ole. Tehokas! Sopii myös muillekin, kuin äskettäin synnyttäneille.
Tykkään, koska: Monipuolinen core-treeni, ei repiviä liikkeitä, vaan rauhassa keskitytään vahvistamaan corea ja huomioidaan rajoitteet, joita saattaa olla raskauden jälkeen kropassa. 

10 minute abs core conditioning circuitMitä tarvitaan: Oma kroppa ja matto
Millainen treeni:  Monipuolinen ja tehokas core-treeni. Helpot liikkeet! 
Tykkään, koska: Lyhyt ja tehokas! Voi helposti yhdistää johonkin toiseen treeniin! :)

Ultimate HIIT-workout for people who get bored easily
Mitä tarvitaan: Oma kehonpaino, vähän tilaa
Millainen treeni: Tehokas HIIT-treeni
Tykkään koska: nimensä mukaisesti ei kyllästytä! Treeni menee tosi nopeasti, kun liikkeet vaihtuvat koko ajan. Tämän olen tehnyt useasti!

30-minute-full-body workout Mitä tarvitaan: Käsipainot, vähän tilaa, jumppamatto
Millainen treeni: Tehokas koko kropan treeni
Tykkään koska: Käydään koko kroppa läpi 30 minuutissa, hyviä liikkeitä!


HIIT cardio and abs workout
Mitä tarvitaan: Oma kroppa, ei välineitä
Millainen treeni: Vuorotellen corea ja sykettä nostavia liikkeitä.
Tykkään koska:  Hyviä liikkeitä, treeni menee nopeasti, koska koko ajan vaihtelua!

44-minute cardio, HIIT, total body strength, stretching and abs workoutMitä tarvitaan: Oma kroppa, käsipainot
Millainen treeni: Koko kropan treeni
Tykkään koska: Käydään koko kroppa läpi, tehokkaita liikkeitä. 

Leg-blasting cardio workout (Popsugar Fitness)

Mitä tarvitaan: Oman kehon paino, vähän tilaa
Millainen treeni: Jalkoihin keskittyvä lihaskunto+cardio-treeni.
Tykkään koska: Hyvä treeni jaloille ja samalla sykkeen nostoja!


Toivottavasti löydät näistä kivaa vaihtelua omiin treeneihin.  Kannattaa laittaa tämä postaus talteen, niin voit palata näihin tarvittaessa! :) 

Mainos: Jos kaipaat kotitreeneihin ohjausta, uutta motivaatiota ja kotitreeniohjelmaa, jota noudattaa, suosittelen monipuolista suomalaista Twogethertraining -treenipalvelua! Koodilla candy saat 6kk treenit hintaan 99€ ja 3kk treenit hintaan 59€. Lue lisää ja osta jäsenyys www.twogethertraining.fi  (Voimassa myös vuonna 2021)

-Karoliina

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa

*mainoslinkki

6 kommenttia:

 1. Jes, nää oli kaikki mulle uusia videoita vaikka paljon niitä etin ja käytänkin treeneihin. Toivottavasti vinkkaat jatkossakin omista suosikkivideoistasi! Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sari! Jee, kiva kuulla! :) Joo, ehdottomasti vinkkailen! Mukavaa alkanutta vuotta sinnekin!

   Poista
 2. Hei mahtavaa, kiitos tästä postauksesta! Aikaisemmin jo katsoin jotain treenivideota blogistasi mutta unohdin sitä kokeilla. Nythän näitä löytyy useita samalla kertaa, täytyy tosiaankin ottaa tämä talteen.
  Kokeilinkin jo tänään tuota Ultimate HIIT -treeniä. Oli tosi tehokas ja kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jonna! Joo, se ultimate HIIT-treeni on tosi hauska! Ja kiva kuulla, että oli hyödyllinen postaus :) hyviä treenejä sinne!

   Poista
 3. Joo jee! Kiitos näistä. Tein yhden noista juoksulenkin päätteeksi. Pitää tsekata kyl kaikki! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvää Uutta vuotta ja kiitos hyvästä postauksesta! Videot lähtee heti kokeiluun! Niin oikeassa olit kirjoittaessasi,että kotitreenin saa sisällytettyä päivään kuin päivään, kun viitsii vain vähän järjestellä aikatauluja :D
  -Lumihiutale-

  VastaaPoista