perjantai 9. kesäkuuta 2017

Millä fiiliksillä kohti HHM:ää?

Alkuvuodesta kun suunnittelin kevään ja kesän juoksukisakalenteria, ajattelin että HHM tulisi olemaan se kisa, jossa lähden hakemaan omaa puolikkaan ennätystäni. Keväälle olin suunnitellut useampia lyhyempiä kisoja, jotka auttaisivat kohti kyseistä tavoitetta. Myös HCR oli tarkoituksena olla valmistava puolikas, sillä usein olen pystynyt parhaimpaan suoritukseen, kun olen juossut puolikkaan joku viikko ennen varsinaista tavoitepuolikasta. 

No, kuten tiedämme, aina ei kaikki mene ihan suunnitelmien mukaan ja kevään kisat päätyivät DNS-listalle. Olen juossut viimeisen kahden kuukauden aikana vain 99,5 kilometriä, lähinnä peruskestävyyslenkkejä. Viimeksi olen juossut varsinaisen pitkiksen tasan 2 kuukautta sitten HCR-yhteislenkillä. Sen jälkeen alkoi selkäongelmat, jotka välillä helpottivat niin, että pääsin hieman juoksemaan ja välillä oli pidettävä taukoa. Toki olen liikkunut muuten ja koittanut pysyä aktiivisena, mutta juoksukunto ei ole lähelläkään sitä, mitä toivoisin. Positiivista on se, että selkä on nyt taas parempi ja ylipäätään pystyn juoksemaan. Toki kehonhuoltoa ja tukilihasten vahvistamista vaaditaan todella paljon, mutta toivon, että vähitellen ollaan menossa parempaan suuntaan. Mitään pikafiksausta ei selälle tosiaan ole tehtävissä. Pitää vain saada tuota ikuista haastettani eli lantion kippaamista paremmin haltuun, joka aiheuttaa selälle liikaa kuormitusta. 

Mutta, huomenna kuitenkin menossa viivalle ja sehän on aina iloinen juttu! Tosin tällä viikolla juoksuitseluottamus on ollut hetkittäin niin kadoksissa, että normaali kisainnostus ei ole vielä löytynyt, mutta pikkuhiljaa alan sen tuntea perhosina vatsanpohjassa. Tiistain lenkin jälkeen mietin kuumeisesti millaisella vauhdilla kannattaa lähteä juoksemaan, sillä kunto on ihan arvoitus. Yleensä olen ennen kisoja aika luottavaisin mielin ja uskon itseeni. Ilman luottoa omiin kykyihin on aika vaikeata saavuttaa tavoitteita. Nyt taidan kuitenkin hakea hyvää fiilistä sitä kautta, että laitan rimaa itselleni hieman alemmaksi ja lähden liikkeelle avoimin mielin pitämään hauskaa ja nauttimaan siitä, että ylipäätään saan juosta taas juoksutapahtumassa! <3 Ei siis kummempia aikatavoitteita. Mennään päivän tunteen mukaan ja toivottavasti kroppa on mukana yhteistyössä. 

Juoksunumero ja paita käytiin hakemassa torstaina Islan kanssa, mutta en ottanut yhtään kuvaa. Sen sijaan löysin tämän alla olevan kuvan viime vuoden kisaraporttia ja fiiliksiä selaillessani (ja itseluottamusta etsiessäni) ja voi että.. Mikä vauva! <3 Viime vuoden HHM raportti muuten täällä! Sitä lukemalla nousi kyllä kisafiilis..vitsi miten hyvä juoksu oli silloin, saisinko jostain samaa fiilistä huomiselle?!! <3


Mutta hei..huomenna #werunhelsinki! Tsemppiä kaikille matkaan, jotka olette juoksemassa ja moikataan, kun tavataan! :) Millä fiiliksillä te muut olette?? 

Iiiiks!!

-Karoliina 


6 kommenttia:

 1. Lantiovaivainen starttaa myös tänään puolikkaalle. Ekalle ikinä, joten jännittää kovasti! Vikojen viikkojen valmistautuminen ei oo ollut kummoista, katsotaan mikä on päivän kunto. Maaliin pääsy mulla tavoitteena. Tsemppiä juoksuun sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Hei, ihan mahtavaa! Miten sulla sujui?? Kisaraportteja tännepäin, kiitos! :D

   Poista
 2. Hei! Mitenkä sinä onnistut juoksemaan kesäkuumalla
  auringonpaisteessa? Itse olen tehnyt nyt tänä kesänä
  silleen että lämpimällä kelillä en juokse.
  Olen viileämpien kelien uheilija:)
  Onneks ens viikolla on muutama sadepäivä niin pääsen lenkille...
  Tai vois joskus lähteä kesällä varhain aamulla tai illalla kun on valoisa
  mutta täällä itäsuomen korvessa tahtoo asustella karhuja ja muita metän petoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Suvi, pitkästä aikaa! :) Kesäkuumalla juokseminen vaatii totuttelua! Tosi tärkeätä on se, että nestetasapaino on hyvä jo lenkille lähtiessä eli on juonut tarpeeksi (ei pelkästään ennen lenkkiä vaan pitää sitä yllä jatkuvasti), juomapullo kannattaa napata lenkille mukaan mahdollisuuksien mukaan ja jos mitenkään pystyy juoksemaan aamulla/illalla kun on hieman viileämpää niin itse ainakin suosin sitä! Lenkkivauhtia kannattaa myös hidastaa, jos on tosi lämmin, sekin auttaa. Tsemppiä kesäjuoksuun, mäkin kyllä tykkään juosta hieman viileämmässä, mutta onhan se kesä kuitenkin ihanaa aikaa! <3

   Poista
 3. Olipa ihana treffata ennen starttia ja maalissa. Olit todella freshin näköinen 21,1 kilsan juoksun jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! :) Vihdoin treffattiin! Ja voi kiitos, oli kyllä hyvä olo maalissa, kun en ollut liikaa lähtenyt repimään! :)

   Poista