perjantai 2. kesäkuuta 2017

Perjantaipalat 2/6

1. Heippa ja hyvää kesäkuuta! Vaikka tuntuukin ehkä enemmän syyskuulta! :D Mutta ehkä se kesä sieltä tulee, toivotaan niin. 

Pipo päähän ja takki päälle, tervetuloa kesä! ;) 
2. Me tultiin kotiin saaristosta eilen torstaina ja oli kyllä kiva tulla takaisin. Saaristossa on aina ihanaa, mutta nyt kun säät ei vielä olleet niin lämpimät, niin tekemiset meinasivat loppua kesken. Ihanaa oli myös tulla kotiin sen takia, että Henri tulee myös tänään kotiin työmatkalta!

3. Kävin tänään ekaa kertaa lähes 2,5 vuoteen mun tutulla osteopaatilla SUHK:lla (Ari-Pekka Kanerva, voin lämpimästi suositella, jos kaipaat asiantuntevaa ja kokenutta osteopaattia pääkaupunkiseudulla) ja oli kyllä niin hyvä, että menin. Oikeastaan vähän harmittaa, etten ole jo mennyt aikaisemmin koko tämän selkäpulmakauden (viimeisen parin kuukauden ajan) aikana, sillä tutun osteopaatin vastaanotolla palattiin takaisin samojen asioiden äärelle, joita hänen luonaan olen aikaisemmin käynyt hoitamassa eli lähinnä lantion asennon ongelmiin, miksi lantio kippaa hieman oikealta eteen jne. Osteopaatin mukaan se, että lantio kippaa oikealta hieman eteen kuormittaa alaselkää ja myös QL:ää (quadratus lumborum=nelipäinen lannelihas), joka joutuu tekemään liikaa töitä ja on sen takia niin kireänä. Hoidon lisäksi, jolla pyrittiin auttamaan lantiota takaisin oikeaan asentoon sain kotiläksyksi harjoituksella aktivoida vinoja vatsalihaksia. Etenkin oikean puolen aktivaatio ei ole riittävää, joka osaltaan aiheuttaa lantion kippaamista. Näillä eväillä siis jälleen eteenpäin. 

4. Pakko myöntää, että nämä pulmat selän kanssa ovat saaneet mielen ajoittain aika matalaksi, enkä ole ihan ollut oma iloinen itseni. Juoksu on henkisesti niin tärkeää itselleni, että kun sitä ei pääse täysipainoisesti harrastamaan, niin tuntuu siltä, ettei ole käytössä ihan kaikki ne omat hyvinvoinnin ylläpitäjät. Kaikki kisat ym. on ihan sivuseikkoja, kunhan saisi juosta vain, että pääsee nollaamaan päätä, ajattelemaan rauhassa ja saamaan kropan täyteen endorfiineja! <3 Mutta toisaalta taas tällaiset vastoinkäymiset kasvattaa ja opettaa arvostamaan tervettä kroppaa taas paljon enemmän. 

5. Lähden huomenna pienelle viikonloppureissulle ihanien blogiystävien Sadun ja Hannan kanssa. Reissu tulee niin hyvään saumaan, olen tosi innoissani! Suuntana meillä on Vierumäki! :)

6. Pakko lopettaa nämä perjantaipalat lyhyeen, sillä meidän pitää vielä ehtiä kauppaan ennen kuin isi tulee lentokentältä <3 

Ihanaa viikonloppua ja isot tsempit etenkin kaikille Tukholmassa viikonloppuna juokseville!! Heja heja!! Palataan ensi viikolla meidän viikonloppureissukuulumisilla!

-Karoliina 

4 kommenttia:

 1. Hauskaa Vierumäen reissua! Me ollaan kavereiden kanssa suunniteltu sporttilomaa Vierumäelle, kerro sitten kokemuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka! Oli kyllä tosi kiva reissu! Voin suositella Vierumäkeä! :) Kirjoittelen vielä postauksen, niin siinä sitten enemmän!

   Poista
 2. Se toinen lantionseutuvaivainen täällä taas hei :) Kiva kuulla, että osteopaatilla käynnistä oli apua. Mulle ei oikein tahdo mennä jakeluun, että noi asentovirheet ja vastaavat on sen luonteisia juttuja (ominaisuuksia?), että niitä pitäisi oikeastaan jatkuvasti huoltaa ja tehdä ammattilaisen antamia harjoitteita. Itse en jotenkin malttaisi ja muistaisi kun on niin paljon kivempaa treenata ns. oikeasti ja kunnolla. Mut jos ei perusta oo kunnossa ei kovaa treenaamisesta oo mitään hyötyä, päinvastoin. Toivottavasti sulla liikkeet auttaa ja pääset pian normaaliin juoksurytmiin kiinni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! No niinpä!! Sehän siinä on! Ainakin mun kohdalla niiden työstäminen ja harjoittaminen pitäisi olla ihan jatkuvaa ja olen kyllä yrittänyt säännöllisesti tehdä corea vahvistavia harjoituksia ja keskittynyt keskimmäiseen pakaralihakseen, mutta nyt tämä vinojen vatsalihasten heikkous tuli vähän yllärinä, kun niitäkin on kyllä tehty..pitäisi varmaan käydä ammattilaisen ohjauksessa useammin. Toivotaan, että se tästä pikku hiljaa! Ei mitään pikakorjausta taida olla olemassa, että pitää vain kärsivällisesti treenata omia heikkouksia vahvemmiksi! Tsemppiä sullekin! :)

   Poista