maanantai 19. kesäkuuta 2017

Kotitreeni-innostus ei laannu + suosikki treenivideot (osa 2)

Kotitreeni-innostus ei ota täällä laantuakseen ja teen edelleen viikottain useita kotitreenejä. Nyt kesällä on myös välillä hyvä siirtää kotitreenit pihalle tai vaikkapa leikkipuistoon. Keväällä, kun juoksu jäi ajoittain vähemmälle selkäongelmien takia, kotitreenit pysyivät kuitenkin mukana kuvioissa jollain tapaa. Välillä lyhyempinä jumppahetkinä, välillä ohjattuina videoina, omina kiertoharjoitteluina, kehonpainolla, käsipainojen kanssa jne. Kotitreeneihin voi saada kivasti vaihtelua monella tapaa ja paljon (ilmaista) inspiraatiota ja ihan valmiita treenejä löytyy somesta. Instagram, blogit, Youtube ovat suosikkejani kotitreeni-inspiksen löytämiseen!Jossain kohtaa innostuin tekemään myös Kayla Itsinesin BBG-treenejä ladattuani hänen appinsa muutamaksi kuukaudeksi, mutta täytyy tunnustaa, ettei Bikini body guide-ohjelman säännöllinen noudattaminen onnistunut itseltäni. Tein aina silloin tällöin BBG-treenejä ja tykkäsinkin niistä, mutta kolmen HIIT-treenin yhdistäminen viikossa juoksuharrastukseen oli kuitenkin vähän liikaa ja kroppa väsyi. 

Poimin kuitenkin Kaylan treeneistä omiin treeneihin hyviä liikkeitä ja tavan tehdä kotitreeniä circuitina hänen tapaansa (toki en aina noudata sitä, jos teen lyhyemmän treenin). Kaylan treeneissähän treenin pituus on 28 minuuttia ja treeniin kuuluu kaksi kiertoharjoitusta (circuit 1 ja circuit 2). Yhteensä 8 eri liikettä eli yleensä 4 liikettä per circuit. Ensin tehdään circuit 1 läpi niin monta kertaa kuin ehtii 7 minuutin ajan. Sitten circuit 2 sama juttu 7 minuutin ajan. Sen jälkeen toistetaan vielä kumpikin circuit 7 minuuttia. Tämä on yllättävän tehokas tapa käyttää kotitreeniaikaa ja toistoja tulee paljon! ;) Ei sinänsä ihme, että BBG on niin suosittu! Treenien jälkeen oli kyllä aina sellainen olo, että "jotain oli tullut tehtyä". Se mikä Kaylan treeneissä jäi häiritsemään oli se, että niissä ei treenattu selkää oikeastaan ollenkaan, mikä oli outoa, koska vatsa-ja rintalihaksia taas painotettiin niin paljon. Mutta ehdottomasti saatan jatkossakin ladata Sweat with Kayla-appin ja tehdä BBG-treenejä! Parasta olisi, jos vain keskittyisi siihen, eikä olisi samalla juoksutavoitteita sen enempää, sillä ohjelma on sen verran kokonaisvaltainen. Viime aikoina olen myös löytänyt jälleen Youtube-treenivideoiden pariin ja ajattelin jakaa muutamia uusia suosikkejani, jotka olen tehnyt useampaan kertaan. Älkää antako videoiden nimien häiritä, ne ovat jenkkityyliin nimetty mahdollisimman "houkutteleviksi" ja klikattaviksi! ;)  Edelliset suosikkitreenivideot löytyvät tästä postauksesta!

Suosikki treenivideoitani osa 2 

Mitä tarvitaan: oman kehon paino ja vähän tilaa
Millainen treeni: Hauska tabata-treeni koko kropalle, joka menee nopeasti ja saa hien pintaan! :)
30 minute fat blasting workout
Mitä tarvitaan: käsipainot ja vähän tilaa
Millainen treeni: Tehokas koko kropan treeni, paljon hyviä liikkeitä pakaroille! ;)30-minute Fit and Sexy full body workout 
Mitä tarvitaan: Käsipainot ja vähän tilaa
Millainen treeni: Circuit-treeni, jossa lisätään toistoja + yksi liike kierros kierrokselta. 30-minute-at-home cardio workout
Mitä tarvitaan: Oma kehonpaino ja vähän tilaa
Millainen treeni: Paljon sykettä nostattavia cardio-liikkeitä, mutta myös lihaskuntoa. Tämä treeni sai mut aivan märäksi hiestä! Huhhuh! Hyvä korvaava treeni esimerkiksi juoksulenkille (tosin ei silloin, jos jotain jalkaongelmaa, sillä juoksua paikallaan ja hyppyjä tulee tässäkin treenissä)
Usein kesä on sellaista aikaa ainakin itselläni, että säännöllisen treenirytmin ylläpitäminen on hankalampaa, koska kesällä on niin paljon kaikkea muuta! Tänä kesänä koitan kuitenkin tsempata ja pitää treenirytmin yllä. Kotitreenit ovat siitä hyviä, että ne vievät yleensä paljon vähemmän aikaa, kuin vaikkapa salille lähteminen. 

Onko täällä muita kotitreeni-innostuneita? Minkätyyppisiä treenejä te olette tehneet viime aikoina? 

Kivaa alkanutta viikkoa! 

-Karoliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti