tiistai 30. toukokuuta 2017

Saaristokesän avaus

Hipshei! Terkut täältä Houtskäristä! Tultiin tänne viime torstaina viettämään pitkää helatorstaiviikonloppua ja jäätiin vielä tyttöjengillä jatkamaan saaristolomailua tällä viikolla. Ihan kunnon kesälämpötiloihin ei olla varsinaisesti päästy, mutta on tuntunut silti saaristokesän avaukselta. 


Perinteisesti saaristolomaan on kuulunut hyvää ruokaa, herkuttelua, ulkoilua, liikuntaa, lepoa, saunomista ja yhdessäoloa. Ja vähän töitäkin, niitä kun pystyn onneksi tekemään täälläkin. Nytkin istun työhuoneen uudenvanhan työpöydän ääressä ja katselen merimaisemaa pihalle! :) Ei huono! 

Isla on nauttinut, kun on saanut olla mummin, vaarin ja papan huomion keskipisteenä. Ja isin, joka on viime aikoina ollut paljon työmatkoilla. Itse pääsin viime viikolla treenailemaan ihan kivasti sekä lihaskuntoa että lyhyitä juoksulenkkejä, mutta silti selän kunto on edelleen asia, joka on huomioitava päivittäin. Selkä ei varsinaisesti ole kipeä tai särje, mutta se jäykistyy helposti. Fyssarilla käyminen sai sitä hieman paremmaksi ja sunnuntaina juoksin 8,5 kilometrin lenkin, joka tuntui hyvältä. Lenkin jälkeen kuitenkin selkä taas jäykistyi ja säteilee hieman tuohon oikeaan sisäreiteen..Huoh. Olen alkanut pohtimaan, että jos ongelma onkin si-nivelessä,  ja sen manipuloiminen vaatii osteopaattia, joten  päädyin vielä varaamaan ajan tutulle osteopaatille tämän viikon perjantaille. En voi kuin toivoa, että siitä olisi nyt pidempiaikaista apua. Ja hei, jos teitä kyllästyttää lukea tätä selkäläpinää, niin voin kertoa, että arvatkaa kuinka paljon mua kyllästyttää kirjoittaa tästä? ;D Mutta, tälläistä se välillä on. Laitetaan loppuun kivoja juoksukuvia, joista tulee hyvä mieli! <3 Kiitos mun mammalle, joka nappasi ne lenkin lopuksi sunnuntaina! 

Sunnuntain lenkillä oli kesäfiilis ja lämmin! 

Ihanaa viikon jatkoa! Ja hei, se on kesäkuu tällä viikolla! Woop! :) 

-Karoliina


4 kommenttia:

 1. Mä oon hoidattanut SI-nivelestä johtuvia lantionseudun ongelmia OMT-fysioterapeutin avulla. Mulla siis oikean puolen SI jäykempi kuin vasen ja nähtävästi sen seurauksena erityisesti oikealla puolella keskimmäinen pakaralihas ei ole aktivoitunut kunnolla, ja muut lihakset kompensoineet (mm. oikean puolen kylki ja QL kipeytyneet). Hoitona manipulointia ja hierontaa vastaanotolla sekä harjoitusliikkeitä kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Hei, kiitos kommentista!! Siis kuulostaa ihan mun oireilta! Mulla on ollut monta vuotta haasteita lantionseudun kanssa ja erityisesti oikean puolen keskimmäinen pakaralihas ollut heikompi, mutta sitä olen työstänyt, eikä fyssari ainakaan nyt huomannut merkittävää eroa tai heikkoutta keskimmäisen pakaralihaksen voimassa...mutta luulen, että sitä silti on. Olen alkanut epäillä, että ongelma on juuri SI-nivelessä ja sen takia tuo kylki/nelipäinen lannelihaskin kipeytyy..Katsotaan mitä osteopaatti sanoo perjantaina. Hänen kanssaan ollaan työstetty aikaisemminkin tuota lantionseutua. Tsemppiä sinne, hienoa, että olet saanut apua ja kiitos kun kommentoit! :)

   Poista
 2. Toivottavasti oireilu pian helpottaa. <3 Ja ihania saaristotunnelmia. PIAN NÄHDÄÄN JEEEE!:)

  VastaaPoista