maanantai 15. toukokuuta 2017

HCR 2017 sometiimin silmin

Lauantai 13.5 klo 5.05
Herään kun viereisestä sängystä alkaa kuulua vaativa "äittii äittiii äittiii"-huuto. Olemme vanhemmillani Töölössä koko viikonlopun, sillä olen pitkät päivät aamusta iltaan HCR:llä tekemässä tapahtuman sosiaalista mediaa. Perjantai-iltana oma nukkumaanmeno on mennyt myöhäiseksi, sillä käyn niin kierroksilla expo-päivän ja somettamisen jälkeen. Viime hetken somejuttuja ja viestintää hoidetaan vielä myöhään illalla, eikä uni meinaa tulla. Yöunet jäävät siis lyhyiksi. Tunnen heti herättyäni, ettei kurkussa tunnu hyvältä. Olin vielä illalla pakannut kaikki juoksukamat valmiiksi, mutta alan aavistaa, ettei viivalle ehkä sittenkään mennä. Rauhoittelen Islaa ja otan lopulta hänet viereen, sillä nukkumisesta ei meinaa tulla mitään. Lopulta ennen seitsemää noustaan ylös. Olen torkkunut vielä hetken, kun annan Islan katsoa lastenohjelmaa padilta vieressäni sängyssä, sillä en keksi muutakaan keinoa. Olo on väsynyt ja kurkku karhea, mutta into tulevasta päivästä on kuitenkin kova.klo 8.00

Teen päätöksen, etten lähde juoksemaan tällä kertaa ja se on lopulta aika helpottava, sillä juoksu olisi tuonut paljon lisää stressiä päivään. Nyt voin keskittyä täysillä siihen, että meidän tiimi tekee HCR:ltä Suomen parasta juoksutapahtumasomea. Tavoitteet on korkealla. Laitan viestejä ympäriinsä, että oma juoksuni on tänään DNS, mutta en halua, että kukaan surkuttelee puolestani, sillä itse tiedän, että päätös on oikea eikä se harmita. Koordinoin myös tiedot eteenpäin, etten pysty puhumaan päivän paneelikeskusteluissa Expossa, joissa olin perjantaina mukana, sillä ääneni ei ole siinä kunnossa. Mietin mielessäni, että ehkä tämä oli tarkoitettu menevän näin. Tiedän, että tulen näkemään ja kokemaan päivän aikana jopa enemmän, kun en ole keskittymässä omaan juoksuun ja ainakin saan tehtyä työni paremmin. Kahdessa paikassa on hankalaa olla samaan aikaan. 

klo 8.55

Kävelen Töölönlahtea pitkin vanhemmiltani kohti Kisahallia. Päivä on aivan mielettömän kaunis! Aurinko paistaa täydeltä terältä, tuulta ei ole nimeksikään ja ilma tuntuu lempeältä. Otan muutaman kuvan Töölönlahdelta ja postaan ne someen. Kuvaan myös omaan Instastoriesiin videon, jossa kerron, etten pääse juoksemaan. It looks like a beautiful day to run a half marathon! Olen iloinen muiden juoksijoiden sekä koko tapahtuman puolesta. 


Parit bajamajat klo 9.30

Lauantaiaamu expossa ja kisatoimistossa Kisahallilla on rauhallinen. Ehdin jopa postaamaan tänne omaankin blogiin lyhyen viestin, etten juokse HCR:llä. Aamupäivä menee kuitenkin nopeasti viime hetken juttuja hoitaessa ja vähitellen vauhti alkaa kiihtyä ja kisatoimistossa alkaa vilistä, kun juoksijat tulevat vielä hakemaan numeroitaan ja tutustumaan expon tarjontaan. Käyn ottamassa kuvia ja haastattelemassa ihmisiä. Pongaan paljon tuttuja, joiden kanssa vaihdetaan kuulumisia. Sosiaalinen puoli on juoksutapahtumien parasta antia! <3

Laura Enroth ja Riikka Mikkola olivat mukana paneelissa puhumassa perheen, työn ja harrastuksen yhdistämisestä


klo 11.30

Puolen päivän aikaan saan Katjun avukseni somepuolelle, mikä on ihana juttu, sillä kaksistaan on kivempi ja helpompi tehdä hommia. Kun kuulin, ettei Katju pystyisi vielä HCR:llä juoksemaan, ehdotin heti, että otettaisiin hänet sometiimiin. Tiesin, että Katju osaisi homman ja halusin myös, että hän voi kokea HCR:n hieman eri tavalla. Jokaisen juoksijan pitäisi joskus nähdä tapahtumajärjestäjän puoli, sillä se olisi varmasti monille aika avartava kokemus! Ja Katjun kohdalla arvasin, että kokemus voisi tehdä myös henkisesti hyvää! <3 Olin oikeassa. Meillä oli ihan hemmetin hauska päivä!
Myös muut HCR Street teamilaiset auttavat meitä päivän aikana ja whatsappi käy kuumana, kun saamme kuvia ympäri tapahtuma-aluetta. Niistä parhaimmat palat nostetaan HCR:n somekanaviin Facebookiin, Twitteriin ja Instagramiin. Lisäksi kuvaamme Instagram-storieseja, joten hommaa riittää! Olen kiinni puhelimessa tai läppärissä 95% päivästä, mutta silti ehdin nauttia päivän aikana tapahtuneista kohtaamisista ja kannustaa tuttuja ja tuntemattomia. Joku sanoo, että olen elementissäni. Taitaa olla oikeassa, haha!

klo 13

Kisatoimisto ja Expo sulkeutuu ja alkaa jäätävä purkamishärdelli. Istun lattialla koneella lataamassa kuvia, sillä tuolit ja penkit viedään ympäriltä. Kisatoimisto siirtyy maaliin Telia-arenalle, jotta se on lähellä palvelemassa juoksijoita ja katsojia maaliintulon jälkeenkin. Katju ryntää samaan aikaan VIP-vieraiden pressitilaisuuteen tekemään haastatteluja ja ottamaan kuvia. Kisahalli alkaa täyttyä juoksijoista ja tapahtuma-alueella Mäntymäenkentälläkin käy kuhina! 

klo 14.40 

Suunnataan Katjun kanssa lähtöalueelle, jotta päästään kuvaamaan ensimmäiset lähdöt. Musiikki soi ja hyvää fiilistä tuo mahtavat kuuluttajat! Jännitys alkaa nousta, this is it! Show time!! HCR 2017 on alkamassa!!

Päätetään työnjako ensimmäistä lähtöä varten. Sovitaan, että Katju ottaa kuvia ja minä kuvaan liveä Facebookiin.  Ennen lähtöä nähdään myös tapahtumapäällikkö Lotta, joka saapuu tsekkaamaan, että kaikki on kunnossa. Lotta on ihan mieletön ja pitää langat käsissä ihailtavalla tavalla valtavasta työmäärästä huolimatta. Otetaan Lotasta hauska hyppykuva ja laitetaan se someen "Our event manager wishes all runners GOOD LUCK."It´s the #helsinkicityrun spirit

klo 15

Ensimmäinen lähtö tapahtuu!!! Juoksijat ryntäävät reitille ja me päivitämme somen. Sportyfeel Helsinki City Run 2017 has started!! Jäämme kuvaamaan vielä pari seuraavaa lähtöä ennen kuin on pikku hiljaa suunattava lataamaan teknologiaa ja odottamaan voittajaa maaliin Telia Arenalle. Matkalla sinne kuvailemme tapahtuma-alueen tunnelmia ja nautimme upeasta säästä. Ei voi kuin hymyillä aurinkoa kohti.
Onnea matkaan juoksijat!!
klo 16

Telia Arenan VIP-pukkareissa on hiljaista, sillä suurin osa tapahtumaan kutsutuista juoksijoista on jo joko reitillä tai lähtöalueella. Sometiimi lataa kännyköihin virtaa ja palautuu itse hetken ennen kuin lähtee maalialueelle odottamaan voittajaa maaliin. Kisa on lopulta tiukka ja kärki saapuu maaliin lähekkäin. Voittaja on tänään Aki Nummela. Somekanavat päivittyy voittajan kuvalla ja tiedoilla! Onnittelemme ensimmäisten joukossa. 
Myös naisten voittaja Maria Söderström saapuu maaliin ja teemme hänestäkin postauksen kaikkkiin kanaviin. Sen jälkeen kuvaamme palkintojenjaon ja postaamme kaikkiin kanaviin. 


Ja sitten keskitymme välittämään tapahtumafiilistä maalialueelta. Kuvaamme, haastattelemme ja sometamme. Välissä halaamme tuttuja, nauramme ja heitämme yläfemmoja. Hienoista suorituksista onnitellaan ja tsempataan niitä, joilla ei mennyt niin putkeen. Juoksuyhteisöä parhaimmillaan! <3


Satu juoksi oman ennätyksensä!! <3 

Ja sometiimillä oli fiilis kymppi +!

Liettualainen pariskunta tykkäsi HCR:stä! 

Jukkakin tuli moikkaamaan meitä :) 

Ja tavattiin myös ihanat Riikka ja Jenna

Amanda juoksi hienon juoksun <3 

Eniten ehkä harmittaa, että tämä mitali jäi saamatta. On se hieno! 

Jennillä ja Merituulilla oli haastava kisa, mutta molemmat tsemppasivat maaliin

klo 18

Juoksijat ovat maaliin tullessa iloisia ja tyytyväisiä, en tapaa ketään, joka ei olisi positiivisella mielellä. Toki heitäkin varmasti löytyy tuhansien joukosta, mutta onneksi itse saan imettyä vain positiivista energiaa. Uudistuneesta reitistä tulee hyvää palautetta ja fiilis on auringon ja hyvän sään takia erityisen korkealla. Monet hengaavat maalialueella pidempään ja nauttivat upeasta tunnelmasta. Korviin kantautuu toki myös kehitysehdotuksia, mutta kokonaisuutena ollaan vahvasti plussan puolella ja silloin on helppo tehdä somea. 


Omat päivän suosikkijuoksijani: Anniina ja Veikka :) 

Sometiimi <3 

klo 19.15

Vetäydytään hetkeksi lataamoon eli pukkareihin ja jutellaan siellä olevien juoksijoiden kanssa. Väsymys alkaa tuntua, kun takana on kymmenen tuntia somettamista ja viestintää, mutta fiilis on korkealla. Päätämme Katjun kanssa korkata pullot alkoholitonta skumppaa ja kilistää meidän päivälle. Katju oli ihan huippu ja oltiin hyvä tiimi!Pientä väsymystä jo havaittavissa..

klo 20

Homma alkaa olla somen osalta paketissa ja pitää lähteä kotiin laittamaan lapsi nukkumaan. Illalla jatkan vielä hetken ja postaan someen päivän viimeisen kuvan, jossa kiitetään kaikkia osallisia tapahtumaan. Tykkäilen ja kommentoin kuvia iltamyöhäiseen. Hashtageilla #hcr2017 #helsinkicityrun löytyy älyttömästi kuvia ja olen tosi iloinen siitä. On mahtavaa, että fiilistelyt jatkuu somessa! 

Vanhempieni luona odottaa iloinen pieni tyttö, joka on nauttinut mummin, vaarin ja tädin seurasta. Lisäksi saan pitkän päivän jälkeen istua alas valmiiseen ruokapöytään. Kiitos tukijoukot! <3

Nukkumaanmeno menee myöhäiseen, muttei se haittaa. Mikä mahtava tapahtumaviikonloppu ja upeita tyyppejä, joiden kanssa sen sai viettää! Kiitos kaikki osalliset! <3 

Nyt koitetaan parantaa tämä vielä pahemmaksi muuttunut flunssa ja palailla sitten vähitellen treenien pariin, jotta tässä pääsisi taas itsekin pian viivalle! 

Miten teillä kaikilla meni, jotka juoksitte? :) Kiitos teille, jotka tulitte moikkaamaan! <3

-Karoliina 

Ps. Postauksen kellonajat heitetty noin suunnilleen, voitte kuvitella etten muista niitä ulkoa.. :D 

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa


18 kommenttia:

 1. Voi Karo!!! <3 mitäpä tuohon enää lisäämään, mulla oli ihan huippu päivä! Kiitos kun ehdotit mua someapulaiseksi, olen otettu! Oltiin niin hyvä tiimi, oot paras!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Menee kyllä parhaiden HCR:ien joukkoon ehdottomasti! Ihan huippua! Ja ihanaa, että sä tykkäsit myös! :)

   Poista
 2. Moi, olen seurannut sua instagramissa pitkin kevättä. Kiitos juoksuinnon tartuttamisesta! :) Juoksin lauantaina ensimmäisen puolimaratonini. Pitkäaikainen haaveeni toteutui, ja olen kyllä tyytyväinen! Vaikka aika ei mikään kummoinen ollut 2:20:50. Mutta hyvin olen saanut kuntoa kohotettua pienten lasten äitinä. Nuorin on alle vuoden. Hcr oli kyllä erittäin hyvin järjestetty tapahtuma! Kiitos sinulle sometyöstä. Olen vielä fiilistellyt pari päivää näitä tapahtumia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos ihanasta kommentista ja paljon onnea ekasta puolimaratonista!! Ihan mahtavaa!! <3 Ja siis todella upeasti raskauden jälkeen olet päässyt liikkeelle ja vielä puolikkaalle! Fiilistelyä saa jatkaa vielä pitkään! Toivottavasti sun juoksut jatkuu edelleen, kun olet palautunut HCR:stä! :)

   Poista
 3. Kiitos Karkki tsempistä ja huikean juoksupöhinän välittämisestä someen. Niihin tunnelmiin on mukava palata vielä useamman kerran. Tämäkin postaus osoittaa sitä, miten paljon työtä tehdäänkään taustalla jotta juoksijat saa vain nauttia. Huikeeta! Hattua kyllä pitöö nostaa tuhansille talkoolaisille ja työntekijöille. Kiitos! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Ihanaa, kun olit mukana ja päästiin edes vähän yhdessä fiilistelemään!! Ja upea juoksu sulta!! <3 WAU! Se on ihan totta, että taustalla tehdään ihan mielettömästi töitä, ja etenkin kun kyse on noin isosta tapahtumasta..Hyvää palautumista sinne!! :)

   Poista
 4. Hauska raportti somettajien päivästä! :D Hieno tapahtuma selkeästi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raita!! :) Oli kyllä tosi hieno tapahtuma ja päivä!

   Poista
 5. Kiva kuulla tapahtumasta myös vähän erilaista näkökulmaa! Mun ensimmäinen puolimaraton oli tavoitteen mukainen ja toisaalta taas ei ollut. Mutta maaliin pääsin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea Jonna ensiksikin puolimaratoonarille!! Ihan mahtavaa!! :) Ja kiva, että tykkäsit lukea tämänkin kisaraportin! :D Tsemppiä palautumiseen!

   Poista
 6. Moi! Olin niin kujalla maalin tultuani, että luulin skumppien olevan ihmisten omia kun jollain sellaisen näin. Kahvikojun olemassaolon rekisteröin kun kävelin jo maalialueelta ulos. No, ehkä se kertoo siitä, että kaikki tuli annettua. Palkintona uusi ennätys! Reitti oli oikein kiva, hienosti vastattu palautteisiin ja toiveisiin. Some-tiimille parempaa onnea seuraavaan kertaan.

  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mari! Kiva, kun kommentoit pitkästä aikaa! :) Ja wau, onnea uudesta enkasta!! Super hieno juttu!! Kiva kuulla myös, että tykkäsit reitistä! Mä tykkäsin myös, kun käytiin se testaaassa! Sometiimillä oli mahtava päivä, eikä juoksun väliinjääminen harmittanut sen enempää! Pääasia, että saatiin olla mukana! :) Tuleehan niitä kisoja lisää, ja varsinkin sellaisia, joissa voi keskittyä vaan siihen omaan juoksuun! :)

   Poista
  2. Itsekin ihmettelen tuota alkoholitonta skumppaa, jaettiinko niitä vain parhaille, eli loppuivatko kesken? Itse en sellaista saanut, enkä kahviakaan nähnyt olevan jaossa missään...

   Poista
  3. Moikka! En osaa sanoa loppuiko holittomat skumpat kesken, kyllä niitä ainakin useampi tunti jaettiin siinä kentällä mitalijaon vieressä. Kahviteltta oli vähän sivussa, joten sen takia ehkä jäi huomaamatta :)

   Poista
 7. Kiitos vielä sullekin huikeasta some-työskentelystä!! <3 Todella onnistuitte luomaan ja välittämään tapahtumafiilistä. HCR:stä välittyi tänä vuonna jo ennakkoon kiva positiivinen pöhinä, joka vaan kiihtyi loppua kohden, jee! Ja oli kyllä varmasti aika unohtumaton kisapäiväkokemus. :) Paranemista ja palautumista kropalle! Törmäillään varmasti juoksujuttujen parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla, ihanaa saada teiltä palautetta ja kiitosta! <3 Täällä on köhä ihan täysillä päällä :( eli hetki menee, että tästä taas palaudutaan, mutta eiköhän me seuraavissa kisoissa taas törmäillä! :)

   Poista
 8. Raikas kisaraportti kulisseista, kiitos kun jaoit sen meille :) Itse en päässyt osallistumaan HCR:lle ensi lauantain maratonin vuoksi, mutta seurasin kyllä aktiivisesti somepöhinää. Ehkä ensi vuonna lähtöviivalla?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Poppis! Kiva, että tykkäsit mun kisarapsasta! :) Joo, ensi vuonna ehdottomasti messiin!! Hyviä juoksuja sulle, ihanaa seurata sun ahkeraa harjoittelua!

   Poista