sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Juoksukuulumisia

Kevään juoksutapahtumat lähestyvät kovaa vauhtia ja odotan niitä innolla. Olen lupautunut jälleen neljän viikon päästä juostavan Helsinki City Running Day:n sometiimiin ja on mahtavaa päästä jälleen mukaan. Viime vuonna olin aivan viimeisillään raskaana tekemässä tapahtumasomea ja tuntuu ihan hullulta, että siitä on kulunut jo lähes vuosi! Tytöt menevät Minimarathonille ja itse pohdin osallistumista Helsinki City 5:lle, mutta totesin, että on helpompaa olla juoksematta ja keskittyä vain somejuttuihin. Nautin ihan älyttömästi, kun saan nähdä muiden juoksijoiden ilon ja jännityksen ja olla tekemässä tapahtumasomea paikan päällä Suomen suurimmassa juoksutapahtumassa, jossa pöhinää todellakin riittää. Ja toivottavasti törmään tosi moniin juoksukavereihin- ja tuttuihin taas pitkästä aikaa! <3 Kuka on tulossa HCRD:hen? Moikataan siellä, jos tavataan! :)

HCR:n lähtö viime vuonna
Viikko HCRD:stä juostaan sitten Naisten Kymppi, jossa aion itsekin lähteä viivalle! Nyt huhtikuun aikana olen saanut juostua sen kaksi lenkkiä viikossa. Yleensä viikolla yhden rattaiden ja koiran kanssa (kävely-juoksua) ja viikonloppuna yksin. Nyt viimeiset lenkit olen juossut ihan kokonaan ilman kävelypätkiä. Toistaiseksi pisin lenkki on edelleen se n. 7,5km, mutta haluaisin kyllä koittaa kympin juosta vielä ennen Naisten Kymppiä. Katsotaan!


Juoksutreenit ovat sujuneet ihan hyvin siinä mielessä, että kunto on vähitellen kasvanut ja juoksu tuntunut hyvältä. Haasteita taas aiheuttaa niin sanotusti vanhat ongelmat, jotka yllättäen eivät ole itsestään raskauden myötä mihinkään hävinneet, vaan tulevat esiin, kun juoksumäärä vähän lisääntyy (hyvin vähän). 

Kroppa on välillä vetänyt juoksusta aika jumiin, ja vaikka olen venytellyt ja rullaillut paljon, tuntuu ettei jumit kokonaan lähde pois. Tunnistan nämä (vielä onneksi hyvin pienet) kipuilut ihan samanlaisiksi kuin kaksi vuotta sitten keväällä, jolloin mulla oli haasteita selän kanssa. Silloin QL-lihas, jonka tehtävänä on stabiloida lantiota ja vartalon kallistusta, kiristeli todella pahasti. Tämä johtunee ihan siitä, ettei pakarat ja core edelleenkään tarjoa ihan riittävästi tukea, jolloin Quadratus Lumborum oikealla puolella joutuu tekemään enemmän työtä kuin sen pitäisi. Hyvä juttu tässä on se, että osaan jo tunnistaa näitä juttuja kropassa ja reagoida niihin jollain tasolla. 

Nyt pyrin venyttelemään tosi paljon selkää, kylkiä, etureisiä, lonkankoukistajia ja lähentäjiä, ettei jumit pahene ja toki pitää myös vahvistaa syviä ja vinoja vatsoja, sillä niiden vahvistaminen (sekä käynti osteopatiassa) auttoi viimeksi todella paljon. Luulen, että käynti osteopaatilla tulee myös olemaan  nyt ohjelmassa ettei tilanne mene pahemmaksi ja saan kunnon ohjeet mitä tehdä. 

Tämä ei sinänsä ole uutta mulle.. tylsää sanoa, että samojen haasteiden kanssa on painittu aina juoksuharrastuksen aikana, mutta toki nyt raskauksien jälkeen olisi ihana saada kroppa kuntoon myös näiden lihasepätasapainoisuuksien puolesta ettei niiden kanssa aina tarvitsisi säätää..


Mutta sellaisia juoksukuulumisia tänne! Me ollaan tosiaan pääsiäisen vietossa saaristossa ja täällä on ollut aivan ihanat säät, ja muutenkin niin kivaa olla pitkästä aikaa! <3 

Palataan taas! 

<3: Karoliina 

Seuraa myös Instagramissa @candyontherun 

6 kommenttia:

 1. Tämän vuoden HCR on mulle eka virallinen puolimaraton enkä millään enää malttaisi odottaa. Olisi kiva tulla moikkaamaan, jos kaikelta jännitykseltä pystyn :D Ja Naiste Kymppi sitten melkein heti perään, jiihaa! Tsemppiä myös sulle Naisten Kympille :) Eiköhän se kymppi mene rikki viimeistään itse tapahtumassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Satu! Eikä vitsi, ihan mahtavaa, että sulla on eka puolikas edessä ja nimenomaan HCR:llä! Siellä mäkin juoksin ekan puolikkaani 2010 ja mahtava fiilis on kyllä taattu, kun on niin iso tapahtuma!! Paljon tsemppiä ja tuu ihmeessä moikkaamaan, jos näät mua siellä! :)

   Poista
 2. Moikka pitkästö aikaa! Olen lukenut edelleen kaikki postaukset, kommentointi on vaan jäänyt tosi vähälle.. Meillekin tuli kuopus kuukausi sitten, niin tuo juoksu on ihan jäänyt. Mutta nyt oli ihan pakko kommentoida, kun olit juuri mun unessa :) :) :) Älä kysy, miten se on mahdollista, niin vain kävi :). Jossain juoksutapahtumassa oltiin yhessä :)
  Mut niin, tosi fiksulta kuulostaa kaiken kaikkiaan sun rauhallinen palaaaminen juoksun pariin ja juoksumäärä. Toivottavasti pääset nopeasti eroon inhottavasta vaivasta! Tsemppiä ja kivaa some-päivää sitten 18.5!
  -Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moiii <3 Ihanaa kun kommentoit pitkästä aikaa ja paljon onnea kuopuksesta!! <3 <3 Haha, ihan mahtavaa, että pääsin sun uneen :D Kiitos, kehonhuoltoa oon nyt tehnyt tosi paljon ja kyllähän se auttaa, mutta pitää vielä vahvistaa oikeita lihaksia, niin uskon, että pääsen ongelmasta sen myötä eroon.. Ihanaa alkavaa vappuviikkoa!!

   Poista
 3. Hei, karoliina ajattelin kysyä käytkö koskaan juoksemassa peräkkäisinä päivinä ? Itse käyn mutta aina sen huomaa jaloista tai olosta että edellisenä päivänä on juostu vaikka venyttelisi ja söisi kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Suvi, en kyllä oikeastaan käy! Jotenkin mun kroppa tarvitsee vähän enemmän palautumisaikaa juoksulenkeistä, joten käyn maksimissaan joka toinen päivä juoksemassa, mutta nyt viime aikoina siis 1-2 kertaa viikossa. Normaalisti juoksen sen 3 kertaa viikossa.

   Poista