keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Matkavinkkejä West Palm Beachin alueelle

Hellou! Florida on minulle matkakohteena hyvin tuttu, sillä olemme käyneet siellä perheen kanssa sukuloimassa pienestä pitäen lähes joka vuosi. Olemme yleensä lentäneet joko Miamiin tai West Palm Beachiin, ja useimmiten majoittuneet isovanhempieni vanhalla condolla, joka sijaitsee West Palm Beachin kyljessä, Greenacres-nimisessä kaupungissa. 


Tässä postauksessa tulee joitakin lempipaikkojani Floridasta, jotka sijoittuvat pitkälti alueelle joka on Miamin ja West Palm Beachin välissä, Floridan itärannikolla, jossa on tullut vietettyä eniten aikaa.


Lähde
Päiväretkikohteita:


City Place, West Palm Beachhttp://www.cityplace.com



City Place on kuin pieni kaupunki, jonka rakennuksissa on eurooppalaista vivahdetta. Siellä on hauskaa kävellä ympäriinsä, käydä kaupoissa, istua kahviloissa ja ravintoloissa ja nauttia vaikkapa Frozen jugurttia katsellen ihmisiä :) City Placessa on myös ikisuosikki ravintola The Cheesecake Factory, jonka listalta löytyy herkkuja moneen makuun ja juustokakut sulaa suussa, nam! Cheesecake Factory on ketju, joten ravintoloita löytyy monesta muustakin paikasta.




Kuva vuodelta 2010..coolit lasit, vai mitä? ;D
Juustokakkua Cheesecake Factoryssa

The village at Gulfstream Park, http://www.thevillageatgulfstreampark.com



Gulfstream Park & village sijaitsee Aventuran kaupungissa. Sitä mainostetaan Etelä-Floridan ykkös ulkoshoppailualueena, josta löytyy muotia, viihdettä, ravintoloita, kahviloita ja yöelämää. Gulfstream villagen vieressä on myös laukkarata, jossa voi halutessaan seurata laukkakilpailuja! Tämä kohde sopii mielestäni myös hyvin päiväretkelle ja sen voi yhdistää Aventuran ostoskeskuksessa käymiseen. 



Gulfstreamissa 2013
City of Delray Beachhttp://www.downtowndelraybeach.com

City of Delray Beach on kaunis rantakaupunki, jonka pääkadun varrella on paljon idyllisiä kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Aamupäivän voi viettää vaikkapa rannalla ja suunnata sitten downtowniin lounaalle ja kauppoihin. Toimii hyvin päiväkohteena! :)




Rannat:
Olemme käyneet usein Floridassa ollessamme Lake Worthin rannalla, ja se on mielestäni mukava paikka, jossa on mahdollista ottaa aurinkoa, kävellä tai juosta monta kilometriä pitkin rantaviivaa, istua rantakahviloissa tai shoppailla muutamissa pienissä putiikeissa. 



Shoppailu


Florida on shoppailijan paratiisi isojen ostoskeskustensa ja suhteellisen edullisten hintojen vuoksi. Tässä minun kolme suosikki "mallia":





Wellington Mall on suosikkini niistä Floridan ostoskeskuksista, joissa olen vieraillut. Se on tarpeeksi iso ja siellä on monipuolinen valikoima, mutta se on myös tarpeeksi kompakti, ja helppo "ottaa haltuun". Lisäksi Wellingtonin mallissa on muutama ihana juoksukauppa kuten: Finish Line





Aventura Mall on hieno, siisti ja suhteellisen suuri ostoskeskus, ja siellä on paljon kivoja kauppoja! Aventurasta löytyy sporttailijan makuun sopivia kauppoja kuten Adidas, Lady foot Locker, Foot Locker, Lululemon Athletica, Oakley, New Balance ja Puma. Eikun shoppailemaan! ;) 





Sawgrass Mills on varmasti suurin ostoskeskus, jossa olen ikinä käynyt! Se on USA:n seitsemänneksi suurin ostoskeskus. Se on vain yhdessä kerroksessa, joten tuntuu siltä, että käytävät vain jatkuvat ja jatkuvat ja kauppoja on melkein liikaa! :) Se mitä Sawgrass Millsistä ei löydy, sitä ei tarvitse. Ostoskeskus on niin suuri, että sinne ei kannata lähteä pyörähtämään "vain nopeasti". Aikaa menee kaupoista toiseen siirtymiseen ja jatkuvasti tulee vastaan kauppoja, joissa todennäköisesti haluat käydä! Varoitus on siis annettu! ;)


Todella viihtyisä "ulko mall", jossa voi kävellä ulkona ja piipahtaa kaupoissa. Paljon kivoja kauppoja ja myös mm. Whole Foods market. Nykyään ihan lemppari ostospaikka (päivitetty 1/1/2019)

Juokseminen Floridassa

Ja tietysti kun on tällaisesta juoksunörtistä kyse, pitää myös Floridassa päästä juoksemaan! Aamulenkit auringossa ovat parhaita! <3




6 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea ja samalla muistella omaa lomailua siellä :) Sawgrass Mills kuulosti tutulta, sieltä tuli ostettua paljon vaatetta + syötyä hyvin, siellä taisi olla yhteinen ruokailu tila, jonka ympärillä oli monenmoista tarjontaa? Kokemuksia on Miami SeaAqariumista, jossa oli miekkavalas ja paljon delfiinejä ym, miekkavalas hypyillään kasteli varmaankin 5 alinta penkkiriviä :) Everglades- rämealue oli kiva kokemus, siellä liikuttiin hydrokoptereilla bongailemassa alligaattoreita, siellä koettiin jänniä hetkiä. Muistelisin, et suht lähellä oli myös eläintarha, jonne ajettiin omalla autolla eläimien sekaan. Lätkämatsit jäi näkemättä, kun olin molemmilla kerroilla kesäaikaan siellä :(

    Orlando onkin jo sit sen verran etäällä, ettei teillä aika riitä sinne ajella? Siellä todella paljon nähtävää, et taitaa tulla valinnan vaikeus ;) Teillä kuitenkin etuna normi turistiin verrattuna se, kun menette sinne jo tuttuun paikkaan. Ei kulu aika turhiin jahkailuihin jne. Mahtavia ja kokemisen arvoisia paikkoja todella paljon. Orlandon suunnalla taisi olla Blizzard beach- joka oli kans tosi mahtava vesipuisto. Varmaankin aika kuluu liian nopeasti siellä suunnalla, muistelen et 3vkoa meni todella nopeasti ja lompakko keveni :(
    Nyt on €uromaista hyvä matkustaa, kun valuuttakurssi hyöty hyvä eli hinnat suhteessa edullisia.

    Muistelen hymyllä myös, kun myöhästyttiin kerran Nykissä jatkolennolta Miamiin, onneksi samana iltana lähti toiselta kentältä vielä lento Miamiin, läpivalaisivat matkalaukut siellä ja ihmettelivät et laukut tyhjää täynnä, et millä reissulla sitä oikein ollaan :) Silloin tuli shoppailtua, hyviä reissuja ja hyviä muistoja! Ei muutakuin mahtavaa reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Multa on aivan jäänyt huomaamatta tämä kommentti, pahoittelut! Floridasta on kyllä ihania muistoja ja nyt taas uusia. On se ihana paikka! <3

      Poista
  2. Moi! Onko tuolla Sawgrass milssissä toi victorias secret outletti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Sawgrass Millsissä on iso Victorias Secret liike, mutta mielestäni se on ihan tavallinen, ei outletti! :)

      Poista
  3. Hei, Kiitos näistä vinkeistä! Ollaan perheen kanssa suuntaamassa Floridaan kesäkuussa 2016. Tarkoitus on viettää siellä pari viikkoa ja suunnittelen parhaillaan matkareittiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Olepa hyvä! :) Kiva, jos näistä oli apua! Ihanaa reissua teille! :)

      Poista