maanantai 15. heinäkuuta 2013

Viikonloppu Vierumäellä ja puolimaraton #6

Lauantaina 13.7.2013  juostiin Vierumäellä helteinen Pullukka Puolimaraton! Saavuttiin Vierumäelle ystävieni Suvin ja Lauran kanssa jo perjantaina iltapäivällä. Vierumäen Scandiciin kirjautumisen jälkeen suunnattiin tutkimaan aluetta ja päädyttiin käppäilyjen jälkeen jätskille Vierumäkihallin terassille. Illalla suunnattiin Heinolan keskustaan syömään Ranta Casinolle, jonka sijainti Kymijoen varrella oli aivan mahtava. Illallista kelpasi nauttia ihania maisemia katsellen ja hyvässä seurassa. Söin Chicken Club Sandwichin, joka tuntui juuri sopivan hiilaripainoitteiselta ennen seuraavan päivän puolikasta ja maistuikin oikein hyvälle :) 

Heinolan satama
 Lauantai-aamuna nukuttiin suhteellisen pitkään ja käytiin syömässä runsas aamiainen Scandicin aamiaisbuffetissa. Aamiaisen jälkeen suunnattiin Pullukka Puolimaratonin kisatoimistoon hakemaan kilpailunumero, lippu iltajuhlaan ja t-paita. Puolimaratonin lähtö oli vasta klo 14, joten hengailuaikaa jäi jonkin verran.

Valmiina juoksemaan! :)

Pullukka Puolimaratonin reitillä juostiin viisi kierrosta Vierumäen Golf-kentän ympäri. Ensimmäinen kierros oli hieman lyhyempi (n.3,9km) ja toiset neljä kierrosta n.4,3km/kierros. Reittiä oli mainostettu pienillä korkeuseroilla, mutta mielestäni sopivampi kuvailu olisi "kumpuileva". Lyhyitä, mutta jyrkkiä mäkiä oli useampia, mutta suurin osa reitistä oli kuitenkin melko tasaista. 1/3 reitistä oli asfalttia ja 2/3 kivituhkaa, joten jaloille reitti oli melko mukava.


Pullukka Puolimaratonin reitti
hdössä otin paikan suhteellisen edestä, sillä tiesin, että reitti on melko kapea ja halusin päästä matkaan reippaasti. Lähtölaukauksen pamahdettua lähdinkin matkaan -turhankin kovaa. Olin ajatellut tähtääväni n.5,20min/km vauhtiin. Ensimmäisen 5km aikana sain 2km tähdättyä about tuohon vauhtiin, muuten menin liian kovaa (5:14,5:23, 5:10, 5:05,5:20) ja se kostautui nopeasti, sillä seuraavat 5km menivätkin sitten kaikki yli tavoitevauhdin (5:25, 5:32, 5:23, 5:29, 5:30). Huoh, koskahan sitä oppii pitämään kiinni suunnitelmasta? ;)

Kilometrit 8-15 olivat yhtä taistelua. Helle oli uuvuttavaa, yksin juokseminen oli tylsää, päänsisäiset keskustelut "älä luovuta", "taistele nyt", "jaksaa, jaksaa prkle", "itsepä olet valinnut juosta puolimaratonin helteessä, juokse se nyt sitten kunnialla" jne. kävivät kovana ja sain käskyttää itseäni eteenpäin. Saman reitin kiertämisessä oli hyvät ja huonot puolensa, toisaalta tiesin aina mitä on tulossa, mutta toisaalta jo kolmannella kierroksella olin melko kyllästynyt reittiin ja olisin halunnut vaihtelevia maisemia juoksun viihdykkeeksi. Piristävää oli kuitenkin aina juosta maalialueen läpi, jossa oli kaverit kannustamassa ja hyvä tunnelma. Kiitos kannustuksesta Laura ja Suvi!! :)


No ei v**** välttämättä jaksa! ;)
Jostain kaivoin lisää energiaa viimeisille kilometreille ja sain juostua ne suhteellisen hyvää vauhtia, vaikka helpolta se ei tuntunut missään nimessä. Kilometrit 16-21 taittuivat aikaan  5:14, 5:10, 5:08, 5:12, 5:18 ja 4:57. Tässä vaiheessa oli mielessä ainoastaan maaliin pääsy ja tämän ahh niin ihanan hellejuoksun loppu! ;) Mitä nopeammin, sen parempi! Onnistuin vielä maaliin tullessa sähläämään ja hukkaamaan n.20 sekuntia, kun missasin MAALIVIIVAN (helou blondi!!) ja juoksin sen ohi kunnes kaverit viittoilivat ja kuuluttaja kuulutteli, että oikeata linjaa pitkin maaliin. Siinä vaiheessa pääsi kirosana tai kolme.., mutta opetus tuokin. TARKISTA MISSÄ MAALILINJA SIJAITSEE. En kyllä ollut ainoa, jonka tämän mokan teki, joten ehkä järjestelyissäkin olisi voinut olla selkeämpi siinä kohtaa, mutta kuitenkin enemmän oma moka. Viralliseksi ajaksi tuli siis 1:52:11, ja siihen olen tuon taistelun ja helteen jälkeen kyllä oikein tyytyväinen :) 


Maalialueen tunnelmaa
Juoksun jälkeen, väsynyt, mutta iloinen :)
Kaiken kaikkiaan Pullukka Puolimaraton oli todella onnistunut ja hauska tapahtuma! Voin lämpimästi suositella sitä, jos ja kun jatkoa seuraa ensi vuonna. Myös iltajuhla oli onnistunut ja erittäin hyvä lisä hauskaan päivään :) Kiitos siis tapahtumajärjestäjille ja Vierumäelle huippu viikonlopusta!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti