torstai 25. heinäkuuta 2013

Juokseminen Valenciassa -Jardines del Turia

Viime lauantaina tein aamulenkin Valenciassa, Jardines del Turia puistossa. Puisto on rakennettu vanhan joen pohjalle ja se on koko pituudeltaan 9km. Vuoden 1957 tulvien jälkeen puiston kohdalla virrannut joki eriytettiin virtaamaan toista reittiä pitkin ja vanhan joen pohjalle muodostui vähitellen vehreä puisto. Nykyään Jardines del Turia on oikea ulkoilmaliikkujan taivas. Puistossa menee useita teitä ja polkuja, jotka sopivat niin kävelijöille, pyöräilijöille kuin juoksijoillekin. Lisäksi siellä on viheralueita, pelikenttiä ja leikkipuistoja lapsille. Puiston varrella on myös paljon nähtävää; kauniita rakennuksia, siltoja ja patsaita. Lähdin juoksemaan hieman ennen yhdeksää, jolloin lämpötila oli jo suhteellisen korkealla, melkein 30 astetta. Aikaisempi herätys olisi ehkä kannattanut, mutta ei lomalla vain jaksanut! ;) Alkuun juoksu tuntui hyvältä ja oli hauskaa katsella maisemia sekä seurailla puiston muita kulkijoita; juoksijoita, kävelijöitä, pyöräilijöitä ja koiranulkoiluttajia, joita riitti lauantai-aamuna varsin paljon. Puolivälissä matkaa juoksu alkoi tuntumaan raskaammalta (uskon, että liian vähäinen vedenjuonti + kuumuus oli tähän yksi syy) ja kuvaamaan pysähtyminen houkutteli useamman kuin kerran ;) Kuvia tuli napsittua matkan varrella jonkin verran, ja tässä joitakin otoksia juoksemani reitin varrelta.

Juoksin yhteensä reilut 10km ja aikaa meni maisemia ihaillessa 57 minuuttia. Kokemuksena juokseminen Jardines del Turiassa oli  mahtava ja voin lämpimästi suositella juoksulenkkiä siellä, jos matka suuntautuu Valenciaan! Vinkkinä: Kannattaa ottaa muutama kolikko taskuun, sillä puistossa on useita automaatteja, joista pystyi ostamaan vesipullon tai muuta juotavaa.
Pimeällä Jardines del Turia-puistossa liikkumista ei suositella, mutta päiväsaikaan en kokenut siinä mitään ongelmaa. Puistossa oli paljon muitakin lenkkeilijöitä, joten olo oli kotoisa. Juoksulenkeillä vieraissa kaupungeissa omaan turvallisuuteen kannattaa kiinnittää extra-huomiota. Itse selvittelen aina reittiä hieman etukäteen, kerron matkakumppaneille minne olen menossa ja kuinka pitkään olen poissa. Lisäksi otan varmuuden vuoksi kännykän ja hieman rahaa mukaan yllättäviä tilanteita varten. Juokseminen on mahtava tapa tutustua uusiin paikkoihin, mutta turvallisuusasioille kannattaa antaa muutama ajatus ennen kuin kiskaisee lenkkarit jalkaan ja suuntaa vieraille lenkkipoluille! :)

Onko muita vinkkejä vieraissa kaupungeissa/ulkomailla juoksemiseen? Missä on hienoin tai ikimuistoisin paikka, jossa olet juossut? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti