torstai 28. elokuuta 2014

Viime viikon juoksut ja RunFest Helsinki

Niinhän siinä sitten kävi, että flunssa pääsi viime viikolla iskemään sen verran, että viikon treenit jäivät maanantain ratsastuksiin ja sunnuntain kahteen osaan pilkottuun pitkikseen, joista toisen osan juoksin aamulla Kuopiossa (7km) ja toisen illalla kotona Espoossa (13km). Oltiin viettämässä viikonloppua Kuopiossa ja alunperin oli tarkoituksena treffata Sadun kanssa lauantai-aamuna aamulenkkiä varten, mutta jouduin perumaan lenkkitreffit, sillä kaipasin vielä yhden lepopäivän pahimman flunssavaiheen jälkeen. Sunnuntai-aamuna sitten suuntasin yksinäni tutkimaan Kuopion lenkkipolkuja ja juoksin mukavan, rauhallisen 7km aamulenkin pääasiassa Kallaveden rantoja pitkin. Lenkin jälkeen oli ihana fiilis ja hotellin aamupala maistui! :) 


Istuttuani autossa kotimatkalla yli viisi tuntia kaipasin illalla jaloittelua ja raikasta ilmaa, joten lähdin vielä kotiin tultuamme juoksemaan päivän toisen rauhallisen lenkin. En lähtiessäni päättänyt matkaa etukäteen vaan päätin mennä fiiliksen mukaan. Juoksu tuntui sen verran mukavalta, että sain kasaan 13km ja sunnuntaipitkis tuli juostua..tosin kahdessa osassa. Viime aikoina on ollut ihan huippua, kun juoksu on ajoittain alkanut tuntua jopa hyvältä! Heinäkuun helteillä oli muutamia niin karmean tuntuisia lenkkejä, että meinasin heittää hanskat tiskiin, mutta selkeästi nämä viileämmät kelit ovat vaikuttaneet positiivisesti. Vielä kun vauhtikestävyyttä jostain voisi tilata, niin juoksuasiat olisi hyvin syksyn puolikkaiden suhteen! ;) 

Eilen, keskiviikkona järjestettiin Helsingissä ensimmäistä kertaa RunFest-juoksutapahtuma. RunFest konsepti on Tanskassa hyväksi ja toimivaksi todettu, ja siellä tapahtumaan on osallistunut jopa 25 000 joukkuetta, silloin tosin tapahtuma on jaettu viidelle perättäiselle päivälle. Kyseessä on siis viesti, jossa juostaan puolimaraton 5 hengen joukkueena (jokaisen osuus on 4,2km) ja sen jälkeen siirrytään "fest"-osuuteen eli nautitaan picnicistä ja mukavasta yhdessäolosta. Tapahtumapaikkana toimi Kaivopuiston kyljessä, Meripuisto, jonne oli rakennettu lähtö- ja vaihtoalueet sekä maali. 


Me olimme mukana Runfestissä HCR Street team-tyttöjen kanssa. Joukkueessa olivat mukana Anna, Siiri, Laura P ja minä sekä "somevastaavana" Laura H, joka ei eilen valitettavasti pystynyt juoksemaan, mutta kannusti meitä senkin edestä ja hoiti myös somettamisen erittäin kunnialla! :) Kyseessähän ei varsinaisesti ole kilpailu, mutta aikaa otettiin kuitenkin, joten päätettiin lähteä tekemään niin hyvää suoritusta kuin mahdollista ja samalla tietysti pitämään hauskaa. Heti 1.osuuden lähdön jälkeen taivas repesi aivan täysin ja vettä sekä rakeita tuli kaatamalla..Anna parka kastui tietysti läpimäräksi, kuten muutkin 1.osuuden juoksijat, mutta selvisi kuitenkin hienosti ja nopeasti vaihtoon, josta seuraavaksi radalle suuntasi Siiri. Jossain vaiheessa sade ja pilvet alkoivat onneksi väistymään ja tapahtumaa saatiin jatkaa hieman paremmassa kelissä.

Tässä vielä aurinko paistaa ja tummat pilvet uhkaavasti lähestyvät
Siirin hyvän juoksun jälkeen matkaan pinkaisi Laura P, ja itse aloin tekemään hieman verkkaa ennen omaa osuutta. Pientä hölköttelyä ja muutama lyhyt veto. Laura saapuikin hyvävoimaisena ja vauhdilla vaihtoalueelle, ja tuli oma vuoro lähteä reitille.4,2km kuulostaa lyhyeltä matkalta, ja sitä se onkin, mutta vauhdin jakaminen oli kuitenkin itselleni haastavaa. Lähdin hieman liian kovaa, mikä kostautui jo puolimatkassa ja jouduin hieman himmailemaan. Lopulta olin kuitenkin vaihdossa oman GPS-mittarini mukaan ajassa 19.53 ja keskivauhti 4:48. Laura pääsi vauhdikkaasti matkaan vielä ankkuriosuudelle ja vetikin sen hyvällä ajalla maaliin asti! :) 

Oli superhauskaa olla mukana juoksutapahtumassa joukkueella, sillä toisten kannustaminen ja joukkuefiilis toi vielä lisämaustetta koko hommaan. Ainoa harmittava ja hieman hassu juttu mielestäni on, että tulokset, jotka löytyvät RunFestin sivuilta eivät ole joukkueittain järjestyksessä (eli koko joukkueen yhteenlaskettu aika) vaan nopeimpien yksilöosuuksien mukaan. Lisäksi omaan osuuteeni oli saatu jostain tuloksiin lisättyä minuutti aikaa lisää, mutta eipä se kai niin vakavaa ole, kun ei ole kilpailusta kyse, mutta  tietysti tapahtuman jatkoa ajatellen, olisi hyvä, että ajanotto pelittää oikein! :) 

Kaiken kaikkiaan RunFest oli oikein hauska kokemus ja uskon, että tapahtumalla on hyvä tulevaisuus Suomessakin, sillä se on ehdottomasti matalamman kynnyksen tapahtuma osallistua, kuin ehkäpä puolikkaat tai maratonit. 

Lauantaina mennään taas, silloin luvassa Midnight Run! Kivaa loppuviikkoa :)


5 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä niin kivalta tapahtumalta! Tämmöisiä "yhdessä tekemisen meininkiä" lisää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli tosiaan kiva tapahtuma, eikä kaatosade, rakeet ja ukkonenkaan päässeet onneksi pilaamaan tunnelmaa, vaikka ehkä pikkasen sitä latistivatkin! ;) Ois ihan huippua, jos Suomessa voisi juosta puolikkailla tai maratoneillakin viestiä! Pitäisi vaan olla reitin varrella vaihtopaikkoja, mä olisin ainakin messissä! :)

   Poista
 2. Kuulostaa hauskalta :). Seurailinkin Instassa päivityksiä tuolta ja mietinkin, että mahdoitteko kastua...
  Hyvä, että flunssa hellitti ja pääsit juoksemaan!

  Mä oon kanssa lauantaina tulossa, ehkä törmätään ja jos ei niin hyvää juoksua :). Mikä sulla on tavotteena siellä? Mä koitan päästä siihen alle tuntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli kyllä hauskaa ja todellakin kastuttiin! :D Jee, tsemppiä kovasti huomiselle, toivottavasti pääset tavoitteeseen!! :) Hmm..mä en oikein ole ehtinyt miettiä omaa tavoitetta, menen fiiliksen mukaan! En ole koskaan ollut MR:lla, ja mietiskelin, että kuinkahan hyvin siellä pääsee juoksemaan omaa juoksua, kun porukkaa on kuitenkin tosi paljon. Se jää nähtäväksi! :) HCR:n teltalla varmaan pyöritään jossain vaiheessa, niin tuu ihmeessä siinä käymään, jos satuttais samaan aikaan!

   Poista
  2. Tää on munkin eka kerta. 2011 piti mennä, mutta en sit enää ollu juoksukunnossa (varsinkaan kympin). Täytyy tulla piipahtamaan siellä teltalla :)

   Poista