perjantai 6. helmikuuta 2015

Kuulumisia viikolta & Vauhtisammakon juoksukoulun avausluento

Perrjantai, perjantai! Jihuu! Taas on viikko hurahtanut vauhdilla ja ollaan jo (melkein) viikonlopussa. Tästä viikosta on tullut suunnittelematta hiukan kevyempi treeniviikko. Alunperin oli tarkoitus pitää kevyempi viikko ensi viikolla, mutta olen kuunnellut kroppaa ja se on tuntunut siltä, että kevyt juoksu, kehonhuolto (venyttelyt ja rullailut) sekä kevyt lihaskunto on ollut toistaiseksi paikallaan tällä viikolla, ja niitä olen tehnyt. 

Uusi juoksutakkini Tukholmasta! :) Ihana pinkki ASICS talvijuoksutakki <3

Tiistaina meillä oli Vauhtisammakon juoksukoulun avausluento ja ensi viikolla alkavat juoksukoulun treenit. Itse en tosin lomailun takia pääse ekoihin treeneihin mukaan, mutta seuraavalla viikolla sitten ollaan täysillä mukana. Avausluennolla mielenkiintoisinta asiaa itselleni oli juoksutekniikan kertaus sekä tietysti omatoimitreenit. Juoksutekniikasta puhuminen ei koskaan ole pahitteeksi ja huomasin, että motivaationi oman juoksutekniikan korjaamiseen kasvoi entisestään. Heti keskiviikko-aamun kevyellä reilun 9km lenkillä yritin miettiä tekniikkaan liittyviä asioita mahdollisimman paljon. 


Tekniikkajuttujen lisäksi luennolla puhuttiin myös mm. Vauhtisammakon toiminnasta, tulevista treeneistä, juoksukengistä, pukeutumisesta talvijuoksuun, treenien rytmittämisestä ja niistä omatoimitreeneistä. Meillä tulee siis olemaan kerran viikossa juoksukoulutreeni ja sen lisäksi on kaksi omatoimitreeniä, jotka on tarkoitettu kolmelle eri tasolle. Itse joudun maratontreenien vuoksi hieman soveltamaan treenejä ainakin maaliskuun puoliväliin asti, mutta on tosi kivaa päästä tekemään kovempia treenejä valvovan silmän alle! :) Tämän viikon omatoimitreenit omalle tasolleni olisivat:
  • Keskikova intervalli (syke max 170) 10x2min kova juoksu, 2min palautuksella
  • Pitkä kevyt lenkki 1h 15min, syke max 150
Tuon intervallitreenin pyrin ainakin tekemään tänään, katsotaan miten käy pitkiksen sunnuntaina Floridan palmujen alla! ;) Juoksukoulua varten pitänee myös saada sykemittariasiat kuntoon sillä olen juossut kohta vuoden ilman sykevyötä, kun se hajosi nykyisestä Suunnon Ambit2 R-mittaristani. Sykkeiden seurailu olisi näissä treeneissä aika olennaista, vaikkei tietysti pakollista. Harmittaa vaan, kun tuntuu, että sykevyöt hajoilee näistä hyvistä laitteista ihan kuin ne olisivat jotain kertakäyttötavaraa..ihan sama juttu Garminissa..murr! Mutta ilmeisesti Suuntoihin kuitenkin käy mikä tahansa Suunnin sykevyö, tietääkö joku?  Jos vaan käy ostamassa uuden sykevyön, koska GPS-mittari toimii kuin unelma muuten. 

Sellaista juoksukoulutreeneistä…eilen tuli syötyä lounaaksi herkkusalaatti sekä bataattiranskalaisia! Nam! :) Oletteko kokeilleet? Bataatti on tosi hyvä hiilarin lähde ja bataattiranskikset varmasti terveellisempiä, kuin normaalit ranskalaiset. Itse leikkaan bataatista sopivan kokoisia suikaleita ja paistan ne pannulla oliiviöljyssä. Ketsupin kanssa maistuu oikein hyvältä! 


Eilen tuli myös herkuteltua Runebergin päivän kunniaksi tortulla. Nam, että oli hyvää Sisko oli tulossa kylään katsomaan Milaa ja sanoin, ettei saa tulla ilman Runebergin torttuja mukanaan! ;)



Tänään on luvassa juoksulenkki, pakkailua, bloggailua (koitan tehdä teille ainakin jonkun postauksen valmiiksi ensi viikolle ettei blogi täysin hiljene loman ajaksi), siivousta, gradua jne. joten tekemistä riittää, kuten aina ennen lomaa. Huomenna aamulla hypätään koneeseen ja lennetään Lontoon kautta Miamiin! Siellä edessä on aktiivinen lomailuviikko ja paljon ohjelmaa! <3 Mila pääsee myös lomalle ensi viikoksi, nimittäin mun vanhempien kanssa saaristoon. Veikkaan, ettei se halua enää tulla kotiin sieltä, kun saa viikon peuhata vapaana! ;)

Jeps, mutta oikein kivaa viikonloppua teille kaikille!  Ja tosiaan en usko, että pääsen ensi viikolla blogia reaaliajassa päivittämään, mutta microblogiin eli Instagramiin @candyontherun varmasti tulee päivityksiä, joten seurailkaahan siellä lomakuulumisia! :) 


t: Karoliina





16 kommenttia:

  1. Ihanaa lomaa auringon alle! Tuo lämpö mukanasi tänne :) ja bataattiranskikset on hirmu hyvii myös uunin kautta, ihan mun suosikkeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! :) Joo, pitää kokeilla niitä myös uunin kautta! Maistuu varmasti! Mukavaa viikonloppua! :)

      Poista
  2. Hyvää lomaa muru! <3 :) Yhteislenkille loman jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitti <3 Joo, mennään ehdottomasti! Laitetaan viestiä! :)

      Poista
  3. Ihanaa lomaa! :) Nauti!
    Ja bataattiranskalaiset on niin hyviä, teen niitä yleensä uunissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, nautin varmasti! :) Joo, pitää tehdä ens kerralla iso(mpi) annos uunissa bataattiranskiksia, nam!

      Poista
  4. Ihanaa lomaa <3! Nautihan! :) ps. bataattiranut on hyviä, myös lantturansikset on herkkua ;) Mäkin teen yleensä ne uunissa... vähän öljyä pintaan ja mausteita pikkasen ja uuniin. Helppoa ja hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Varmasti nautin! Voi vitsi, pitääkin kokeilla lantturanskiksia, kiitos vinkistä! :) Kivaa viikonloppua!!

      Poista
  5. Oon tosi kateellinen sulle kun pääset reissuun! Nauti! Oikein hyvää lomaa :)

    VastaaPoista
  6. Oooi ihanan pirtsakka ja karkkimainen talvijuoksutakki! Tosi nätti :) Ja namnam, bataattiranskiksiahan tässä alkoi tehdä mieli. Bataatti on yks mun lempijutuista koskaan! Se sopii niin hyvin keittoihin, salaatteihin, pataruokiin, younameit ;) Ihanaa, ihanaa matkaa rapakon toiselle puolelle! Mullakin tulee ihan matkaperhosia mahaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, karkkimainen takki nimenomaan! ;) Bataatti on kyllä tosi herkkua monessa ruuassa! Mun alkoi tehdä mieli hyvää sosekeittoa…sitä tosin tuskin tulee syötyä ensi viikolla Jenkkilässä :D Kotona sitten. Hihii, matkaperhoset on kivoja! Kivaa viikonloppua sinne! :)

      Poista
  7. Rentouttavaa reissua! Mun Polarin sykevyö on kestänyt hyvin jo pitkään. Tosin eipä se kovin aktiivisessa käytössä ole aina ollut, mutta ei nyt pelkästään hyllyssäkään. Mutta joo, olen myös kuullut, että eivät nuo yleensä tahdo kovin pitkiä aikoja kestää. :/ Mutta ei niiden nyt sentään kertakäyttöisiä pitäisi olla!

    VastaaPoista