maanantai 9. helmikuuta 2015

Kuinka tehdä tästä viikosta hyvä treeniviikko?

Treeniohjelmaa vai ei-postaus aiheutti paljon mielenkiintoista keskustelua kommenttiboksissa. Miten sitten tehdä treeniviikosta itselle mahdollisimman hyvä, noudatti treeniohjelmaa tai ei? Tässä tulee muutamia hyviksi koettuja vinkkejä siihen! :) 

Aamuvirkuille ja muille kiireisille ihmisille saattaa sopia parhaiten aamutreeni. Aamulla treenaaminen saa päivän hyvin käyntiin ja treeni tulee varmasti tehtyä, koska päivän aikana eteen tulevat asiat eivät sitä pääse häiritsemään. Aamutreenaaminen vaatii kuitenkin totuttelua ja itse en vieläkään ole oppinut säännölliseen aamutreenaamiseen, vaikka kovasti aamutreenaajia ihailenkin! Mutta tiedän, että kun aikataulut tästä hieman muuttuvat, vähemmän joustaviksi, saattaa aamutreeni toisinaan olla ainoa vaihtoehto, jos treenin haluaa ehtiä tehdä. Myös vähitellen valoisammat aamut houkuttelevat ehdottomasti aamutreenaamiseen! :)Aamutreeneihin liittyen, jos aiot herätä aikaisin treenaamaan on nukkumaan meneminen ajoissa entistä tärkeämpää! Muutenkin hyvän ja riittävän unen vaikutus sekä treeneihin että omaan hyvinvointiimme on yllättävän suuri. Loman jälkeen aion kiinnittää tähän entistä enemmän huomiota, sillä olen huomannut, että univaje alkaa vaikuttamaan yleiseen olotilaan hyvin nopeasti ja viime aikoina nukkumaan meneminen on usein lipsahtanut turhan myöhäiseksi. 
Aseta viikkotavoitteita! Useasti meillä on joitakin suurempia liikuntaan liittyviä tavoitteita (joku tietty juoksutapahtuma, painonpudotus, muu kilpailu tms), mutta ne ovat pidemmän ajan päässä. Lisää motivaatiota viikon treeneihin saa, jos viikolle asettaa oman tavoitteen ja pitää huolta siitä, että se tulee täytettyä. Tavoite voi olla esimerkiksi "tällä viikolla teen 2x lihaskuntotreenin tai tällä viikolla käyn joogassa kaksi kertaa". Itse teen tätä usein ja se kyllä toimii! :)

Hyvä treeniviikko on myös balanssissa. Se tarkoittaa sitä, että treeniviikossa on ainakin yksi lepopäivä ja kovat treenit eivät ole peräkkäisinä päivinä. Lisäksi on otettava aikaa myös kehonhuoltoon, sillä se ei ole vain "pakollista pahaa" vaan super tärkeätä kehon (ja mielen) hyvinvoinnin kannalta. Yllättävän monelle tuntuu olevan hankalaa pitää lepopäiviä, mutta on ymmärrettävä, että lepopäivät ovat kunnon kehityksen kannalta yhtä tärkeitä kuin hyvät treenit!

Kavereiden kanssa on kivempaa! :) 

Sovi viikolle ainakin yhdet liikuntatreffit kaverin kanssa, jos vain mahdollista! Sosiaalisen elämän ja liikunnan yhdistäminen on ihan parhaita tapoja saada hyvää mieltä ja myös hyvä syy olla jättämättä treenejä väliin, kun kaveri odottaa! :) 


Jotta treenit kulkee on myös syötävä riittävästi ja hyvin sekä huolehdittava nesteiden saamisesta. Ilman polttoainetta on aika vaikea saada autoakaan käyntiin vai mitä? Sama juttu meillä ihmisillä! ;) Välipala 1-2 tuntia ennen treeniä auttaa jaksamaan. Hyviä välipaloja ennen treeniä on itselleni esim. smoothie, voileipä, puuro, maustamaton jogurtti+ jotain hedelmää/marjoja tai joku patukka. 

Ja yksi tärkeimmistä vinkeistä…mieti miksi ylipäätään treenaat? Mikä on paras motivaattorisi? Itselleni paras motivaattori on hyvä kokonaisvaltainen olo, joka urheilemisesta tulee. <3Millaisia vinkkejä te antaisitte, jotta treeniviikosta tulisi mahdollisimman hyvä? 

Kivaa treeniviikkoa & terkkuja Floridasta! <3

Seurailkaahan Instagramissa kuulumisia! :)

-Karoliina

6 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä :) mä pyrin aina suunnittelemaan treenin viikon ainakin jollain tavalla, vaikka paperille, jotta sitten ei tulisi laiskotushetken iskiessä luistettua. Toki ohjelma ei ole mitenkään kiveen hakattu; se muuntuu aina tarpeen ja tilanteen mukaan,mutta pitää mut paremmin ruodussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :) Joo, mulla on myös ehdottomasti toi alustava suunittelu tärkeätä treeniviikon onnistumisen kannalta! Kivaa alkanutta viikkoa Ninni! :)

   Poista
 2. Mulla toimii itselleni myös etukäteen suunnittelu että minkä verran haluan treenata ja sitten tietysti aikataulutus jotta mies ehtii olla pojan kanssa. Kivaa viikkoa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Krista! :) Jep, samoilla linjoilla ollaan! Aikamoisia suunnittelijoita tunnutaan olevan kaikki, mutta sellaista se on, kun on paljon muutakin! :) Kivaa viikkoa sinne!

   Poista
 3. Etukäteensuunnittelu ja oman kehon rehellinen kuuntelu! :) Eli suunnitelmat ohjaa toimintaa, mutta niihin jätetään sopivasti jousta. Näin mulle ainakin jää viikoista hyvä fiilis! Ihanaa lomaa teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Laura! Kuulostaa tutulta reseptiltä! :) Kiitos paljon, oli ihana loma! <3 Aurinkoista alkanutta viikkoa sinne! :)

   Poista