tiistai 3. helmikuuta 2015

Tammikuun parhaat & Tukholman viikonlopun vinkit!

Vuoden ensimmäinen kuukausi hujahti melkoisella vauhdilla, vai olenko ainoa josta tuntuu siltä? Tammikuu oli kaiken kaikkiaan tosi kiva kuukausi! Vuosi vaihtui saariston rauhassa, ja siellä vietettiin myös vuoden eka viikonloppu. Tammikuun alku oli itselleni pitkälti gradun tutkimussuunnitelman pakertamista ja muutenkin orientoitumista gradun tekemiseen. 

Loppiaisena käytiin juoksemassa ihana talvilenkki HCR Street teamin tyttöjen kanssa ja illalla tapasin ala-asteelta tuttuja vanhoja koulukavereita ja vietettiin heidän kanssa mukava ilta kuulumisia vaihtaen. Tammikuun eka viikonloppu tuli vietettyä töissä Manic Run Tampereella HCR:ää promoten ja sunnuntaina käytiin ystäväporukalla brunssilla Kallion Sandrossa.  

Kohti Tamperetta Saden kanssa! :)

Sandron brunssi

Tammikuun toisella viikolla gradun tutkimussuunnitelman viilailut jatkuivat ja viikonloppu vietettiin Vierumäellä ihanien blogityttöjen Hannan, Tiinan ja Sadun kanssa. Viikonloppu oli ihan huippu! <3 Ehdottomasti kyllä parhaita juttuja tammikuussa! :)



Tammikuun kolmannella viikolla käytiin koulutyttöjen kanssa Fazerilla aamiaisella, asettauduin pitkästä aikaa hierontapöydälle Sannin käsittelyyn (auts!) ja  esittelin gradun tutkimussuunnitelman. Treenien puolesta suuntasin katseen enemmän kohti Barcelonan maratonia ja aloitin maratreenit. Vuoden ensimmäinen pitkis, 22km, tuli juostua viikonloppuna Katrin kanssa! 

Tammikuussa tuli juostua yhteensä 173,2km, mikä on mulle varsin hyvin! Ihania juoksutreffejä ystävien kanssa oli paljon, mikä on ihan parasta! <3 









Mila-pikkunen on asettunut hyvin perheeseen ja kasvaa huimaa vauhtia! <3 Tämä kuva on otettu ihan tammikuun alussa..nyt kokoa on jo aika paljon lisää! :)


Tammikuun vika viikko huipentui viikonloppuun Tukholmassa, jonne lennettiin Norwegianilla perjantai-iltana. Lentäminen oli kyllä tosi kätevää; käsimatkatavarat vain mukaan ja check-init sujui helposti ja koneesta poispääsy oli nopeaa ja helppoa. Tukholman päässä mentiin Arlanda Expressillä keskustaan. Viikonloppuna oli mahdollista saada kahdelle hengelle yhteislippu, jonka hinta oli 280sek. Se oli huomattavasti edullisempi, kuin normaaliliput! Arlanda Expressillä matka keskustaan rautatieasemalle vie 20 minuuttia ja junassa on WiFi…joka toimii tai sitten ei! ;) 


Hotellihuone selfie!

Hotellimme, HTL-hotel  sijaitsi Kunsgatanilla. Sijainti oli tosi hyvä kaikin puolin. Keskustan kaupat ja ravintolat oli lähellä ja samoin rautatieasemalta oli lyhyt kävelymatka. Hotelli oli moderni ja itse ainakin tykkäsin siitä kovasti. Huoneet ovat melko pieniä (tilaihmeitä), mutta ihan sopivan kokoisia. Ehdottomasti voi suositella! :) 

Perjantai-iltana oltiin lentomatkan jälkeen nälkäisiä. Ravintolaksi valikoitui Drottningatanilla sijainnut "Drottninghof", jossa olikin hyvää ruokaa eikä hinnatkaan olleet pahat. 





Lauantaina otettiin hidas aamu ja nukuttiin melko pitkään. Suunnattiin aamiaiselle vasta puoli 11 maissa Kunsgatanilla, ihan hotellin lähellä sijaitsevaan kahvilaan, jonka nimi on nyt jäänyt johonkin muistilokeroihin..sorry! Kahvi oli kuitenkin hyvää ja aamiaiseksi syödyt lämpimät leivätkin maistui. 



Aamiaisen jälkeen käveltiin hieman kaupungilla ennen kuin hypättiin metroon ja suunnattiin kohti Globenia. Jep, matkan tarkoitus oli siis mennä katsomaan naisten taitoluistelun EM-kisojen vapaaohjelmaa! :) Itse olen harrastanut luistelua lapsena viitisen vuotta ja edelleen se on ihan suosikkilajeja seurata katsomosta tai telkkarista. Meillä on ollut perinteenä hubbyn kanssa käydä katsomassa taitoluistelun EM-kisoja ja ollaankin oltu niitä katsomassa Nizzassa, Tallinnassa ja Helsingissä aikaisemmin. Useimmiten olen saanut matkan synttärilahjana, kuten tälläkin kertaa (synttärit oli siis marraskuussa). Lauantaina iso harmitus oli tietysti Kiiran sairastuminen, olisi ollut niin ihanaa nähdä hänen paluunsa arvokisoihin, mutta urheilija ei ilmeisesti tervettä päivää nää! :( Toivottavasti ihanan Kiiran onni kääntyy ja hän pääsee palaamaan arvokisajäille mahdollisimman pian! <3





Globenissa tarjolla oli kuitenkin hienoa luistelua venäläisten ja ruotsalaisten tarjoamana! Venäläiset olivat ihan omassa liigassaan (kolmoisvoitto!), mutta ihanaa oli myös nähdä ruotsalaisten sisarusten Joshi ja Victoria Helgessonin loistaminen kotiyleisön edessä. Globen huusi lähes yhtä kovaa kuin suomalaiset siellä vuonna 1995! ;) (miten siitä voi olla jo 20 vuotta!! :D). Joshi oli 4. ja Victoria 5. Heja Sverige! 

Lauantaina syötiin Globenissa napaan ahdettujen popcornien lisäksi lounasta Gamla Stanin Vapianossa ja illallista Bishop´s Arms  ravintolassa Vasagatanilla. Itse söin tosi makoisat, ruokaisat salaatit kummassakin paikassa. 

Sunnuntaina kävin tosiaan juoksemassa aamulenkin, jonka jälkeen suunnattiin ihan mielettömälle brunssille Clarion Sign-hotellin American Table-ravintolaan. Brunssi oli nimensä mukaisesta amerikkalaisvaikutteinen, mutta tarjolla oli myös perinteisiä ruotsalaisia herkkuja kuten kaloja ja sillejä. 




Kuten kuvista näkyy..syötyä tuli paljon ja hyvin! Brunssille kannattaa varata pöytä etukäteen, sillä se oli ihan täyteen buukattu. Ja kannattaa myös mennä vatsa tarpeeksi tyhjänä, jotta jaksaa syödä! :)

Brunssin jälkeen suunnattiin vielä kävelemään kaupungille ja käytiin ASICS Flagship Storessa tekemässä pienet shoppailut. ASICS on ehdottomasti omia suosikkimerkkejäni, mutta toisinaan tuotteiden hinnat alkaa ainakin Suomessa olla aika omilla kipurajoillani. Olin innosta pinkeänä, kun huomasin, että etsimäni pinkki takki oli kaupassa hyvässä alennuksessa (-50%), joten olihan se pakko ostaa! ;) Suomessa hinta on ollut n.150€, nyt hinta oli n. 66€, joten sanoisin, että hyvä ostos..(miten niin tarve perustella ostoksensa..;)) Takista ei ole kuvaa tähän lähtöön, mutta se on siis paksumpi, pinkki talvijuoksutakki. 

Onnellinen shoppailija! 

ASICS-storen jälkeen käytiin vielä pyörähtämässä Lagerhausissa, josta tarttui mukaan jääkaapin oveen kiinnitettävä viikkokalenteri. Sen jälkeen olikin aika suunnata takaisin hotellille hakemaan tavarat säilöstä ja lähteä junalla kohti Arlandaa. Lentomatka sujui hyvin ja Helsinki-Vantaalla oltiin autolla 10 minuuttia sen jälkeen, kun kone oli laskeutunut. Kunpa aina pystyisi matkustamaan vain käsimatkatavaroilla! ;) 

Sellainen tammikuu! :) Helmikuussa edessä on kauan odotettu loma, sillä lähdetään tulevana lauantaina Floridaan viikoksi! Ihanaa! Sitä ennen on tosin paljon hommia hoidettavana ja tänään alkaa vielä Vauhtisammakon juoksukoulu aloitusluennolla! Innolla odotan mitä tuleman pitää!   

Mikä teillä jäi tammikuusta päällimmäisenä mieleen? :)

Mukavaa tiistaita! 

-Karoliina

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa

10 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea reissukuulumisia! Tukholmassa ei kyllä ole tullut kovin monesti käytyä... Perinteinen "niin lähellä, ettei edes tajua ajatella"-syndrooma ;) Mutta jos Tallinna yllätti mut, niin varmasti Tukholmakin,jos sinne pääsisin!

    Todellakin tammikuu meni yhdessä vilauksessa! Nyt on aivan ihanaa huomata, että päivät ovat alkaneet jo valostua ❤ oot saanu myös tosi paljon juoksukilsoja, jess! Mun tammikuun innostus oli kuntosali ja ehdoton kohokohta reissu Vierumäelle.

    Ihanaa kun pääsette ihan kohta Floridaan! Meillä vielä 5viikkoa pitempään reissuun, jaksaa jaksaa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Tiina! Juu, munkin mielestä on aina kiva lukea muiden reissukuulumisia! Tukholma on ehdottomasti aivan ihana kaupunki ja mielettömän kaunis! Siellä voi kuluttaa hyvin aikaa vaan kävelemällä ja syömällä (ja tietty shoppailemalla)! :) Mutta ehkei tammi/helmikuu ole paras aika vierailla, jos saa valita! ;) Kevät, kesä tai syksy varmasti parhaita! Jee, meidän Vierumäen reissu oli kyllä tammikuun kohokohtia! <3 5 viikkoa menee nopeesti, jaksaa jaksaa todellakin! :)

      Poista
  2. Oot kyllä hurja nainen juoksemaan ;)
    Voi jumpe, pitäisi joskus suunnata Stokikseen nimenomaan lentämällä. Itse olen AINA matkannut sinne laivalla ja voi plaah.. Aika kuluu hukkaan laivalla (kun en mikään bilehiiri ole..) ja sitten on kuitenkin tosi vähän aikaa olla kaupungilla - tai siis onhan siinö tunteja, mutta kiire kolkuttaa kokoajan. Pitäisi nyt vaan "uskaltaa" matkustaa lentäen + yöpyä hotellissa. Jotenkin oon ihan nössö matkailemaan ku en sitä juuri ole elämässäni tehnyt ja pelkään, että mua huijataan ihan sikana esim rahastamalla taksissa ekstraa yms :D
    Hei muutes kysymäni piti: onko miehesi yhtä urheilullinen? Tunnut juoksevan ja treenailevan todella paljon, joten koetko (sinä tai hän) että yhteinen aika on joskus 2. sijalla? Itselläni sellainen fiilis on (mies ei mitään myönnä, kun suuntaan ulos) kun on reilu 8h pvästä poissa töissä ja sitten vielä ulkoiluttaa koiran ja käy itsekseen lenkillä.
    Kivaa viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Jossu!
      Nojuu, se riippuu vähän kenen juoksukilometreihin vertaa, mutta kertyihän niitä tosiaan tosi mukavasti tammikuussa! :) Joo, Tukholmaan kannattaa kyllä mennä lentäen, jos vaan mahdollista! Itsekään en enää niin paljon jaksa innostua perus ruotsinlaiva-meiningistä, joten lentäminen on tosi hyvä vaihtoehto! Haha, taksikuviot on itseasiassa Tukholmassa vähän erikoisia ja siellä kannattaa olla tarkkana ettei ota "väärää taksia", mutta helposti löytyy kyllä ohjeita, mitkä on ns. luotettavia takseja! Ja mehän ei edes tarvittu taksia ollenkaan, junalla/metrolla pääsee helposti liikkumaan! :)

      Vastaus hyvään kysymykseen! :) Mieheni on nuorempana pelannut lätkää useamman vuoden, mutta nykyään pelailee huvikseen golfia ja kaukalopalloa + juoksee ja käy salilla jonkin verran. Tällä hetkellä varmaan minä liikun enemmän, mutta kun golf-kausi taas alkaa niin eiköhän olla aika tasoissa! ;) En koe, että yhteinen aika on 2.sijalla ja itseasiassa kysyin tästä myös häneltä, jotta en vastaile ihan läpiä päähäni ja hän oli samaa mieltä, ei nää ongelmaa mun liikkumisissa. Aika usein pyrin liikkumaan silloin, kun tiedän, että hänkin on jossain menossa/omissa harrastuksissa. Jossei se onnistu niin sitten ajattelen asian niin, että liikkuminen on omalle hyvinvoinnilleni sen verran tärkeätä. että siitä luopuminen olisi tyhmää. Ja myös, liikkumisen kautta olen kyllä huomattavasti kivempi tyyppi, jonka kanssa viettää aikaa! ;) Pyritään myös aina katsomaan yhteistä aikaa kalenteriin ja huolehditaan, että sitä on! Arki on tietysti kiireistä, mutta sille ei voi mitään tässä kohtaa! :) Tiedän kyllä tuon tunteen minkä kanssa painiskelet, mutta siinäkin asiassa on varmasti vain parasta koittaa löytää jokin balanssi! :) Toivottavasti se löytyy teillekin! <3

      Poista
  3. Voi miten kiva tammikuu sulla :) ja hyvin oot treenannu! Tukholma on ihana kaupunki, me suunnataan sinne seuraavan kerran toukokuun lopulla kun mun mies juoksee maratonin ja me mennään kannustaa (ja vähän shoppailee :D). Tammikuussa oli parasta se, et sain treenattua kunnolla ja et ehdittiin puuhailla yhdessä perheen kesken vaikka mitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Tiina! :) Kiitos, juu hyvin tuli kyllä tammikuussa treenailtua! Jeeee, kuulostaa hyvältä teidän tuleva Tukholman reissu!! :) Ja maraton siellä, huippua! Sunkin tammikuu kuulostaa tosi mukavalta, varmasti oli kaiken teidän remppailun ym. jälkeen ihanaa, että pääsi kunnolla treenailemaan ja viettämään aikaa perhen kesken! Toivottavasti helmikuu jatkuu samaan malliin! :)

      Poista
  4. Voi ihana tammikuu! Tammikuu oli kyllä täälläkin varsin kiva, ja ykkösjuttuja oli ehdottomasti Vierumäki-weekend! :) Pudasjärvikin oli kyllä mahti startti tähän vuoteen. Ihana juttu mietti kulunutta kuukautta, löytää monta syytä hymyyn!!! :) Ja ai että, Florida!! B)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, todellakin, monta syytä hymyyn! <3 Ihanaa helmikuuta sinne! :) Ja jee…Florida 8) 8)

      Poista
  5. Ihanan kuuloinen Tukholman viikonloppu. Venäläiset on hyviä, mutta minä tykkään kypsästä esittämisestä, jota mm. Kiira tarjoilee. Ruotsalaiset ovat myös hyviä. Oletko muuten nähnyt koskaan Carolina Kostneria livenä? Hän on minusta aivan mahtava. Yksi suosikkejani suomalaisten rinnalla. Laita pian kuvaa uudesta takista. Kuulosti hienolta. Meillä on Kristan kanssa ainakin pinkkibuumi menossa. Ja voih, Floridan reissu. Mäkin haluan joskus sinne. Nauttikaa täysillä lomasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Hanna! Kiitos! :) Oli kyllä tosi mukava viikonloppu! Jep, ihan samaa mieltä..venäläiset oli taidoiltaan kyllä ihan huikeita, mutta ei niin nuorilla ole vielä samaa esittämistä ja eläytymistä kuin esim. Kiiralla! <3 Joooo…oon nähnyt Kostnerin livenä Nizzassa ja Helsingissä luistelemassa sekä Monacossa ihan live livenä, iiiik! Fan girl moment! ;) Haha! Se on niin pikkunen luonnossa, vaikka näyttää jäällä ihan bambilta! Ehdottomasti munkin suosikkeja suomalaisten rinnalla, ja se kilpailukielto juttu on mun mielestä ihan älytön!! :( Toivottavasti hänen ura ei nyt mene siinä! :(

      Joooo, laitan kuvaa takista asap! Mulla on ollut pinkkibuumi jo pitkään :D Ja kiitos, varmasti nautitaan lomasta! <3

      Poista