maanantai 5. syyskuuta 2016

Mökkiviikonloppu + viimeinen pitkis ennen rantapuolikasta

Juoksin lauantaina viimeisen pitkän lenkin ennen kahden viikon päästä juostavaa Espoo rantamaratonin puolikasta. Ajelin autolla mökiltämme Mustiolle, Korpuddenin niemenkärkeen, josta lähdin juoksemaan kohti Mustion ruukkia ja palasin takaisin samaa tietä. En ole aikaisemmin käynyt juoksemassa kyseistä tietä pitkin, mutta se osoittautui hyväksi valinnaksi juoksua ajatellen. Reitin varrella oli kauniita järvimaisemia, hyvinhoidettuja taloja ja pihoja, metsää, peltoa ja mikä parasta: rauhallisempi liikenne, kuin ison tien varressa, jossa olen yleensä juossut mökillä ollessa. Tavoitteenani oli juosta noin puolitoista tuntia ja se toteutui. Matkaa tuli yhteensä 15km ja keskivauhti oli 5:50min/km. Jalat tuntuivat ok:lta, ei superhyviltä, mutta paremmilta kuin viime aikoina, joten pidin lenkkiä hyvänä. Kun tavoitteet asettaa riittävän alas, onnistumisen hetkiä kokee useammin ja sehän motivoi! ;) Mutta se juoksuvauhti..voi jehna. Hieman reippaamman vauhdin ylläpitäminen tuntui todella hankalalta, kun sitä välillä testailin. Alamäkeen rullasi kyllä ihan kivasti, mutta ylämäet tappoivat vauhdin viimeistään ihan kunnolla. Ei auttanut vaikka käsillä vimmatusti rytmitti juoksua, kun jaloissa ei tuntunut olevan tarpeeksi poweria. Täytyy tässä vielä miettiä millaista vauhtia lähden rantapuolikkaalle juoksemaan. Toissa vuonna tein perinteiset ja lähdin aivan liian lujaa, jolloin loppu oli yhtä tuskien taivalta. Vauhdinjako on super tärkeä juttu, jos haluaa juosta hyvän kisan, joten siihen pyrin panostamaan tällä kertaa. 


Muutenkin mökkiviikonloppu sujui oikein mukavissa tunnelmissa. Lauantaina saunottiin ja vietettiin illalla hauskoja rapujuhlia. Sunnuntai oli rauhallinen päivä ja Islakin nukkui melkein yhdeksään asti, vaikkei rapujuhlia juhlinutkaan! ;)  Tultiin takaisin kotiin sunnuntaina jo alkuillasta, joten jäi vielä hyvin aikaa pestä pyykkiä, purkaa kassit ja valmistautua uuteen viikkoon.   
Tällä viikolla onkin luvassa useammat juoksutreffit, joita odotan jo innolla! Kuulumisten vaihtaminen ystävien kanssa juostessa on yksi suosikkitavoistani nähdä kavereita. Toinen on varmasti herkullisen lounaan/brunssin äärellä tai kahvitellen. 

Mukavaa alkanutta viikkoa!! :) 

-Karoliina 


Seuraa Instagramissa/Facebookissa/BloglovinissaSnapchatissa (candyontherun)  


2 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen viikonloppu teillä ja nam noi ravut näyttää hyviltä!! t: Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oli kyllä mukava viikonloppu ja ravut hyviä pitkästä aikaa! :)

      Poista