maanantai 28. elokuuta 2017

Tutustumista Madridiin + juoksukuulumisia

Heippa ja kivaa maanantaita! Toivottavasti teidän viikonloppu sujui mukavasti ja akut on ladattuna uuteen viikkoon! :) Täällä oli jälleen tosi kiva viikonloppu, joka alkoi perjantai-iltana perinteisillä perjantai tortilloilla. Niiden jälkeen suunnattiin iltakävelylle kuninkaanlinnan puistoon, joka on nimeltään Jardines del Campo del Moro. (Että, moro vaan ;)) Sää oli kaunis ja aurinkoinen perjantai-iltana, joten oli kiva kävellä ja katsella kuninkaanlinnaa puiston puolelta. Alunperin puisto on ollut kuningasperheen yksityiskäytössä, mutta avattu sittemmin yleisölle. Matkassa mukana ollut taapero nautti, kun pääsi itse "kävejee kävejee" = kävelee. Puisto sijaitsee ihan Principe Pion metroaseman vieressä, joten sinne oli hyvä hurattaa metrolla ja kävellä siitä puistoon. Takaisin tulimme Plaza Espanan kautta. 

Lauantaina ohjelmassa oli tutustuminen Madridin keskustaan, jonne suunnattiin heti aamusta aamiaisen jälkeen. Otettiin metro Calleon asemalle, joka ollaan todettu rattaiden kanssa järkeväksi keskustan metroasemaksi (=pääset hissillä, etkä joudu raahaamaan niitä satoja portaita) ja aloitettiin meidän tutkimusretki sieltä.Ihan Madridin keskusta on aika kompakti ja tosi kiva kävellä. Siellä on paljon kävelykatuja, kauppoja, aukioita ja kauniita vanhoja rakennuksia. Viime aikaisista tapahtumista johtuen poliisin läsnäolo on erittäin näkyvä keskustassa, mikä on kyllä vain hyvä asia. Itsekin sitä on koko ajan hieman varuillaan ja esimerkiksi kävelykaduilla huomattiin hakeutuvamme kadun reunoille, joista pääsisi tilanteen tullen helpommin luikahtamaan johonkin kauppaan suojaan. Huomasin myös, että hieman ahdistuin kaikista pakettiautoista, joita näkyi kävelykatujen lähellä (tuomassa kuormia ravintoloihin). Ei siis mitään superahdistusta, vaan varmaan ihan normaalia ajatuksenkulkua näissä olosuhteissa. Kun puhuin asiasta ääneen huomasin, että Henrillä oli ihan samat ajatukset. Mutta kuten sanottua, poliisin vahva läsnäolo Madridin keskustassa rauhoitti jokseenkin mieltä eikä nämä ajatukset millään tavalla pilanneet omaa fiilistä.

Käveltiin pienempiä kujia pitkin Operan aukiolle, siitä puerta del Solille, Plaza Mayorille, La Latinan alueelle, jossa melkein kaikki oli vielä suljettu (on ilmeisesti hyvin vilkas hieman myöhemmin) ja lopulta päädyimme Mercado de San Migueliin, joka on aivan ihana kauppahalli. Siellä söimme lounaaksi tapaksia ja herkuttelimme frozen yoghurteilla. Veikkaan, että tulemme käymään kauppahallissa aika usein kaikkien vieraiden kanssa, sen verran viihtyisä paikka on kyseessä.  

Tytöt tapaksilla <3


Kauppahallissa riitti taaperollekin ihmeteltävää. "Nam nam" kuului moneen kertaan :D


Lounaan jälkeen kävelimme vielä kävelykatuja pitkin Gran Vialle, jossa kävimme muutamissa kaupoissa ja kovasti yritimme etsiä Islalle shortseja, mutta täällä olisi nyt tarjolla kaupoissa pipoja ja toppatakkeja! :D Että syksy se on tulossa tännekin, ja kesä on jo mennyt, vaikka lämpötilat on vielä usein Suomen hellelukemissa (paitsi tänään maanantaina). 

Sunnuntaiaamuna aamiaisen sulattelun jälkeen lähdin juoksulenkille ihan yksin ensimmäistä kertaa täällä! Viime viikollahan juoksin rattaiden kanssa kolme lenkkiä, jotka olivat pituudeltaan sen 5-6 kilometriä. Nyt olin päättänyt, että nautin täysillä omasta ajasta ja juoksen vähän pidemmän lenkin, sillä pää sekä kroppa tuntuivat jo kaipaavan sitä. Suuntasin jälleen Madrid Rioon Manzanares-joen varrella kulkevalle kävelijöiden, juoksijoiden ja pyöräilijöiden tielle, joka jatkuu useita kilometreja. Sää oli pilvinen ja välillä jopa tuli muutama pisara vettä, mutta se tuntui vaan ihanalta. Ensimmäistä kertaa viikkoon sain olla ihan yksin (okei satojen muiden liikkujien keskellä) omien ajatusteni kanssa. Ahh, tekee hyvää aina välillä! :)

Iloinen juoksija :)

Juoksin katsellen maisemia ja välillä pysähdyin ottamaan kuvia tai videota. Ei kiirettä minnekään. Vauhti huiteli  hieman yli 6min/km tienoilla koko lenkin ajan. Juoksusta huomaa, ettei mulla ole ollut vauhtikestävyysharjoitukset prioriteettina aikoihin, sillä juoksen hitaammin kuin vaikkapa vielä tammikuussa. Hetkittäin hidastunut vauhti on harmittanut, mutta toisaalta tiedän, että kyllä se vauhti tulisi takaisin, jos siihen panostaisin. Nyt se ei vain ole ollut prioriteettina. Kevään juoksutauko selän ongelmien takia ja maratonharjoittelu, jossa lenkit oli ennemmin pk:ta ovat vaikuttaneet omalta osaltaan. Ja lämpö! Jos jotain Suomesta kaipaan tällä hetkellä perheen ja ystävien lisäksi, niin se on viileitä syysjuoksukelejä! <3 Ne ovat ihan parhaita ja lämpötilalla on iso vaikutus siihen, miltä juoksu tuntuu. Mutta, nyt nautiskellaan täällä lämmöstä ja juostaan hitaampia vauhteja. Mulla ei ole mitään kummempia tavoitteita juuri nyt juoksun suhteen, koska en ole ilmoittautunut mihinkään juoksutapahtumaan. Yhden tapahtuman kyllä pongasin täältä syyskuulle, ja se on 10km kisa. Sinne voisi olla kiva mennä, mutta katsotaan! Jospa se motivoisi pistämään vähän vaihdetta silmään lenkeilläkin aina välillä. Seurailen kyllä innolla kaikkien Suomen syksyn juoksutapahtumien meininkejä! Kuka on menossa Espoon rantamaratonille? <3 Tai Vantaalle? 

Näkymä Casa de Campon järven yli kohti kaupunkiaJuoksin lenkillä Casa de Campoon, joka on Madridin suurin puisto/virkistysalue. Se on toiminut aikoinaan kuningasperheen metsästysalueena ja on viisi kertaa NYC:n Central Parkin kokoinen (!!). Ihan älyttömän iso alue siis, jossa riittää teitä ja polkuja juostavaksi ja käveltäväksi. Casa De Campossa on myös muun muassa huvipuisto ja eläintarha sekä paljon ravintoloita. Tällä kertaa juoksin järven ympäri ja palailin sitten samaa reittiä joen vartta pitkin kohtia kotia. Lenkille tuli mittaa yhteensä 14 kilometria, ihan hyvä ensimmäinen pitkis maratonin jälkeen! :) Takaisin kotiin palasi tuulettunut mamma. Sillä aikaa Isla ja Henri olivat olleet viettämässä laatuaikaa leikkipuistossa! <3 

Sunnuntai-iltana saatiin meidän ensimmäinen vieras tänne, kun siskoni saapui Madridiin. Islan ja Kati-tädin jälleennäkeminen lentokentällä oli super suloinen; taapero juoksi niin kovaa kuin jaloistaan pääsi halaamaan Katia heti kun näki hänen tulevan ovista odotusaulaan!  Bienvenido á Madrid! <3 Luvassa on siis kiva viikko täynnä sisko/täti laatuaikaa! <3

Mukavaa alkanutta uutta viikkoa myös sulle!

-Karoliina 

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/Bloglovinissa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti