maanantai 7. elokuuta 2017

Kisaviikko: jännitys tiivistyy!

Huhhuh! Tätä viikkoa on odotettu ja se on vihdoin täällä. Nimittäin HCM-kisaviikko. Maratonviikko. Lauantaina pitäisi startata elämäni neljännelle maratonille ja ensimmäiselle Islan syntymän jälkeen. Jännittääkö? No arvatkaa vaan kuinka paljon! :D Tänään aamulla, kun heräsin ja tajusin, että nyt ollaan kisaviikolla, alkoi vatsassa samantien lennellä perhoslauma ja tunsin jännityksen kropassa.

#throwback HCM 2013: mun ensimmäinen maraton!
Jännitystä ehkä vähän lisää se, että mun selkä alkoi viime viikolla oireilla hieman samaan tapaan kuin keväällä, kun jouduin pitämään juoksutaukoa ja ravasin hieronnassa. Vihdoin osteopaatilla käynti toi helpotusta ja ratkaisun avaimia alkukesästä. Selän (lähinnä quadratus lumborum) ärtyminen johtuu tosiaan siitä, että lantion asentoni ei pysy juoksussa niin vakaana oikealta puolelta kuin sen pitäisi pysyä ja pieni kippaus aiheuttaa selälle turhaa kuormitusta. Ratkaisuna on lantion asentoa tukevien lihasten vahvistaminen (esim. vinot vatsalihakset, keskimmäinen pakaralihas jne.), jota olen pyrkinyt tekemään jatkuvasti ja nyt taas tehostetusti, kun pieniä ongelmia alkoi ilmetä juuri maratonia edeltävällä viikolla. Kävin hieronnassa ja sain onneksi kotikonsteilla (venyttelyllä, rullauksella ja pienellä jumpalla) kroppaa sen verran hyvään kuntoon, että lauantain juoksulenkki sujui onneksi mukavasti, mikä oli iso helpotus. 

Nyt maratonviikolla suunitelmissa on jatkaa kehonhuoltoa, tehdä pientä jumppaa nimenomaan core,pakara- ja lantio-osastolle, nukkua hyviä yöunia, antaa jaloille lepoa, syödä hieman enemmän hiilareita (mihinkään isompaan tankkaukseen en rupea, vaan syön viikon aikana aika normaalisti, lisäten hieman hiilareiden määrää), pitää nestetasapainoa yllä ja tehdä myös mielikuvaharjoituksia hyvin sujuvasta juoksusta! ;) Maraton kun vaatii ihan älyttömästi henkistä kanttia..ja pakko myöntää, että oma olo ei ole yhtään niin itsevarma, kuin oli viime maratonillani Kaarinassa. Silloin tiesin, että pystyn juoksemaan enkan. Nyt vain toivon sitä. Toisaalta taas, jos en juokse ennätystä, ei se maailma siihen kaadu. Maraton on niin pitkä matka, että monen asian pitää onnistua todella hyvin, että juoksusta tulee paras mahdollinen. Yhtälailla moni asia voi myös mennä pieleen. 

Menemme taas Islan kanssa kisaviikonlopuksi Töölöön vanhempieni luokse asumaan. Heiltä on lyhyt matka expoon ja kisapaikoille. Perjantaina olen taas apuna HCM/Street Run sometiimissa ja lauantaina aamulla olisi tarkoitus Islan kanssa mennä Minille. Lauantai-iltapäivällä on sitten mamman vuoro juosta! ;) Saa tulla kannustamaan maratonreitin varrelle, kaikki tsemppi ja kannustus on erittäin tervetullutta! <3 

En tiedä ehdinkö blogin pariin ennen lauantaita, mutta Instaan varmasti päivittelen maratonviikon kuulumisia! Tsemppiä kaikille HCM ja Street Run juoksijoille ja nähdään viikonloppuna! :) 

Jos haluat päästä maratonfiilikseen, aikaisemmat maratonkisaraporttini löytyvät tästä! :)

1.Helsinki City Marathon 2013: 4:14:28
2.Tukholman maraton 2014 4:11:28
3. Kaarinan syysmaraton 2014 4:03:50


-Karoliina10 kommenttia:

 1. Jeeeee! 😊 jännityksessä mukana! 😊

  VastaaPoista
 2. Jeee, se olisi kisaviikko. Kävin fiilistelemässä kaikki sun vanhat maratonit. Upeita juoksuja. Mua jännittää! Kyseessä eka täyspitkä ja kaikki 25 kilsan jälkeen on mulle ihan uutta. Puolikkaita olen juossut kahdeksan, joten nyt on "pakko" tätäkin lystiä kokeilla. Ajalle ei niin väliä, mutta joku 4:30 aika olisi unelmien täyttymys. Hiilareita vähän lisäilen ja juosta en juuri ajatellut tällä viikolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Päivi! :) Kiitos kommentista! Hyvä, että on muitakin joita jännittää! Ehkä se kuuluu asiaan! :D Paljon tsemppiä ekalle maralle!!! Jokainen kilsa oman pisimmän pitkiksen päälle on jo pieni voitto ja sitten vain kilsa kerrallaan kohti maalia. Jossain kohtaa alkaa tuntua todennäköisesti epämukavalta, mutta se kuuluu asiaan (koitan itse psyykata itseäni jo :D). Toivotaan, että tulee hyvä juoksu meille molemmille! Tule sitten kertomaan miten meni!! Tsemppiä!! :)

   Poista
 3. Onnea maratonille! :)
  Olisinl mahdollista, että tekisit postauksen Helsingin/pääkaupunkiseudun parhaista juoksureiteistä? Olen muuttamassa Pirkanmaalta Helsinkiin (Kallioon) ihan ummikkona, joten olisi kiva kuulla jotain reittivinkkejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos paljon onnentoivotuksista! Luin tämän kyllä ennen maratonia, mutta vastaaminen jäi kiireessä. Itse juoksen suurimman osan lenkeistäni täällä Espoon kotimaisemissa ja Helsingstä on vain pieni osa juoksureiteistä tuttuja. Suurin osa on tullut tutuiksi juoksutapahtumien kautta, niissä on nähnyt kivasti Helsingin juoksureittejä! Itse tykkään kovasti pitkin rantoja menevistä reiteistä ja niitä Helsingissä riittää, keskuspuisto on myös ihana, jos haluaa hieman metsän rauhaan. Töölönlahti on mukava kiertää silloin tällöin. Maratonilla juoksimme Munkkiniemi-Kuusisaari-Lehtisaari-Kaskisaari-Lauttasaari-saarikierroksen ja se on oiva pitkisreitti! Helsinki on juoksijalle todella mukava kaupunki, löydät varmasti kivoja reittejä! :)

   Poista
 4. Jännää! Iloista mieltä ja tsemppiä maratonille! Ollaan Satun kanssa Kuopiosta käsin hengessä mukana! <3

  VastaaPoista
 5. Sulla on tosi hyvä juoksu asento sellanen luonteva:)
  Itse tuntuu että jännitän hartioita liikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Suvi! Itsellänikin on paljon tekemistä juoksuasennossa. Silmään ei juurikaan näy esimerkiksi tuo lantion kippaaminen, koska liike on niin pieni, mutta siinä on esimerkiksi paljon parannettavaa. Hartiat helposti jännittyy myös, niitä piti maratonillakin säännöllisesti rentouttaa!

   Poista