sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Tsemppiä kaikille HCRD-juoksijoille!

Helsinki City Running Day on alle viikon päässä ja se tarkoittaa, että tuhannet juoksijat valmistautuvat tällä hetkellä kohti vitosta, puolimaratonia, maratonia, maratonviestiä tai Helsinki City Doublea. Vatsaan hiipii perhosia, jännittää ja kutkuttaa samaan aikaan. On vaikea malttaa levätä, vaikka tietää, että keventely ennen kisaa on järkevää. Mielessä pyörii se, mitä kannattaa syödä ja juoda ennen kisapäivää ja lauantain säätä googlataan useamman kerran viikon aikana (tällä hetkellä näyttää muuten oikein hyvältä). Somessa fiilistellään tulevaa, pohditaan juoksuasua ja toivottavasti jossain välissä luetaan kisajärjestäjän ohjeita juoksupäivälle. Välissä laitetaan whatsapp-viestiä kavereille, jotta ne muistaa tulla reitin varrelle kannustamaan ja kuulostellaan kropassa (yhtäkkiä) tuntuvia outoja kolotuksia.. Kuulostaako tutulta?


Jep, been there done that, monta kertaa! :) Kisaviikot on kuin juoksijoiden pikkujouluja ja kisapäivä se kauan odotettu jouluaatto. Muista nauttia ja ottaa kaikki irti! Kuinka siistiä on, että voit juosta ja osallistua juoksutapahtumaan. Se ei ole mikään itsestäänselvyys! 


Vaikka itsellä on kisataukoa jo kohta 2 vuotta, niin kyllä kisaviikon valmistautuminen on edelleen vanhassa muistissa. Muista siis nämä:
 • Ota rennosti! Nyt ei enää voi juoksukunnolle mitään, se on se mitä se on. Mielummin enemmän lepoa, kuin  liikaa viime hetken treeniä ja tukkoiset jalat viivalla. 
 • Huolla kehoa, venyttele, tee liikkuvuutta. 
 • Syö hiilaripainoitteisesti, mutta palaile omaan  normaaliin ruokavalioon perjantaina.
 • Lue kisajärjestäjän ohjeet ja tutustu reittiin etukäteen, ei tule yllätyksiä ja turhaa stressiä.
 • Tee mielikuvaharjoittelua. Mikä saa sut laittamaan jalkaa toisen eteen kun alkaa tuntua vaikealta? 
 • Juo riittävästi, aloita nesteytys jo 3-4 päivää ennen kisaa. Lauantain keli näyttää suht lämpöiseltä!
 • Uskoa itseesi ja omaan kuntoosi, you can do it! 
 • Fiilistele ja nauti! Ime itseesi kaikki positiivinen energia.
 • Koita nukkua hyvin. Ei aina itsestä kiinni, tiedän, mutta sun kroppa kiittää, jos annat sille hyviä yöunia kisaviikolla. 

Tiedän jo nyt, että mulla tulee olemaan ihokarvat pystyssä ja kyyneleet silmissä, kun tulen lauantaina katsomaan lähtöjä. Lähdön hetket on niin täynnä latausta ja mahtavaa fiilistä. Jokainen joka reitille lähtee on jo itsensä voittaja. Se, että ylipäätään on siinä kunnossa, että lähtee vaikkapa puolimaratonille juoksemaan on jo tosi kova juttu! 

Tsemppiä sun juoksuun, jos olet HCRD:hen menossa ja vedetään ylävitoset jos törmätään!  

<3: Karoliina


Ps. Ensi viikon sunnuntaina olen todennäköisesti sen verran tapahtumakrapulassa, että blogi saattaa pitää lomaa, mutta nähdään Instassa!

PPS. Jos haluat fiilistellä niin lue nämä: 

4 kommenttia:

 1. Hih, ihanaa kisahuumaa! Nämä hetket on kyllä myös ihania juoksijan helmihetkiä. Tsemppiä somehommiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, oli kyllä melkoista kisahuumaa, huhhuh! Vasta siitä alkaa toipumaan! :D Kiitos paljon tsempeistä, kahteen päivään reipas 22 tuntia töitä, mutta kivvoo oli :)

   Poista
 2. Ja vielä tälle viikonlopulle sattui melkein helteinen keli. En tiedä olenko outo mutta itsellä lenkki kulkee parhaiten räntäsateessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Suvi! Joo, kyllä se lenkki varmasti monilla kulkee parhaiten viileässä säässä :) Ja usein sade/räntäkeli on ihanan happirikas. Oli kyllä tosi lämmintä lauantaina, ei tehnyt mieli juoksemaan pitkiä matkoja (ainakaan näin vähäisellä harjoittelulla) :D Ihanaa viikkoa sinne!

   Poista