sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Kisaraportti: Espoo Rantamaratonin puolikas 2014

Eilen lauantaina juostiin 7.Espoon Rantamaraton ja rantapuolikas. Itse olin mukana juoksemassa rantapuolikkaan, joka oli mun 10. puolimaratoni ja mahtava sellainen olikin! Ennen varsinaista kisaraporttia muutama sana perjantain valmistautumisesta puolikkaalle…hengitä syvään ja hae vaikka kuppi kahvia, tästä raportista tulee pitkä! :)

Kävin hakemassa juoksunumeroni Otahallista jo perjantaina, jotta lauantaina ei tarvitsisi mennä tapahtumapaikalle kovin aikaisin. Ajattelin, että kotona seinille hyppiminen ja lähdön odottaminen malttamattomana on parempi vaihtoehto! ;) Not. Juoksunumeron ja tapahtumapaidan lisäksi sain Otahallista matkaan Gainomaxin energiapatukan ja muutamia tuotenäytteitä. Expossa oli muutama näytteilleasettaja sekä urheiluvarustekauppa, mutta sain ohitettua kaikki houkutukset ilman visan vinguttamista. Hyvä minä!Perjantaina mietin juoksuvaatteet valmiiksi, ja päätin lähteä matkaan samalla setillä kuin Tampereella viime viikonloppuna; shortsit ja toppi. Lämpöä oli luvattu 18 astetta, joten en edes miettinyt muita vaihtoehtoja. Ihanaa, että syyskuussa voi vielä juosta tällaisessa vaatetuksessa! :)Puolimaratonia edeltävänä iltana tykkään usein syödä hieman hiilihydraattipitoisemman aterian kuin normaalisti, joten päätimme tällä kertaa tehdä kotona pizzaa ja sen kylkeen tein pienen salaatin. Vähitellen olen oppinut, että överitankkaus ei tosiaan kannata ennen juoksukisaa, sillä siitä tulee vain huono olo, ja tämä oli niillä rajoilla, ettei niin käynyt. Jos ruokavalion pääpaino on normaalisti vihanneksissa, hedelmissä, kanassa, kalassa, maitotuotteissa jne. niin yhtäkkinen hiiva ja vaaleajauhohyökkäys ei välttämättä tunnu vatsasta niin kivalta. Mutta pienen pöhötyksen jälkeen pizza päätti laskeutua ihan mukavasti ja lauantai-aamuna olo oli hyvä ja energinen. Hiilavirastot täynnä!Juoksupäivän aamuna heräilin 9 jälkeen, ja aloin heti valmistamaan aamiaista. 


Sämpylää, kahvia, urheilujuomaa ja jogurttia (josta lopulta söin puolet)
Tein vesi-urheilujuomasekoituksen 1,5 litran limupulloon, jotta varmistaisin juovani tarpeeksi ja litkinkin sitä pitkin aamupäivää. Klo 13 aikaan söin uudelleen lisää sämpylää, hieman kahvia ja pienen palan Flapjack-kaurapatukasta. Ennen lähtöä Otaniemeen rullailin vielä hieman jalkoja läpi. Lopulta kello oli hieman vaille kaksi ja oli aika laittaa juoksukamat päälle ja numerolappu rintaan sekä hurauttaa kohti Otaniemen tapahtumapaikkaa! 


Valmiina lähtöön kisapaikalle! Hieman täpinöissä! :)

Tapahtumapaikalle mennessä mulla oli lähinnä mielessä kolme v:tä…varustesäilytys, vessa ja verkka! :) Ja siinä järjestyksessä ne hoituivatkin. Varustesäilytyksessä Otahallissa ei ollut yhtään jonoa ja sain kamat sinne tosi nopeasti, vessoille osasin suunnistaa alakerran pukkarikäytävään, ja löysinkin pikaisella katsauksella naisten pukuhuoneesta lyhyimmän vessajonon. Sen jälkeen olikin aika jo suunnata ulos tekemään vähän verkkaa Otaniemen rannassa kulkevalla hiekkatiellä. Hölköttelin hiekkatiellä tovin ja sain seurakseni tällä kertaa 2h jäniksenä toimineen Heikin, joka kävi HCM Kick Off-treeneissä keväällä! :) Kiitos verkkaseurasta! Verkka menikin nopeasti höpötellessä juoksukuulumisia ja pian oli aika ryhmittäytyä lähtöön. 


Otaniemen urheilukenttä 
Lähtöä odotellessa sattumalta viereeni tupsahti myös mun hieroja Sanni, Suomen Urheiluhierontakeskuksesta. Vaihdettiin pikaisesti kuulumiset ja toivotettiin tsempit toisillemme. Klo 15 lähtölaukaus pamahti ja aika pian laukauksesta päästiin jo kunnolla matkaan. Rantapuolikkaan reitin alku on aika mäkinen Kehä I:n varrella, mutta olin hyvin valmistautunut siihen, joten mäet eivät päässeet yllättämään tällä kertaa. Lähdin matkaan suhteellisen reippaalla vauhdilla, mutta vauhti tuntui kuitenkin helpolta, joten annoin mennä. Jälkeenpäin ajatellen, olisi kannattanut himmailla vähän, mutta olin niin intona kotikaupungin puolikkaasta ja siitä tiedosta, että matkalla olisi useita rakkaita kannustamassa, joten annoin jalkojen viedä ja keskityin hengittämiseen sekä rytmin löytämiseen. 

Matinkylään asti reitti on aika "tapahtumaköyhä", jos näin voi sanoa, mutta sitten paranee. Länsiväylän viertä mennään useampi kilometri, kunnes alkaa omasta mielestäni reitin kivoin osuus, koukkaus Matinkylän läpi kohti Espoon rantaraittia. Matinkylän Fressin kohdalla oli eka kohta, jossa mulla oli ihka oma kannustaja, ja hän nappasikin siinä muutamat action kuvat, kiitos niistä! <3Oikeasti en vielä ollut tässä vaiheessa näin kärsivä, kuin ilme näyttää, haha! ;)
Tässä kohtaa kannustamassa oli myös herra "kulkee kulkee, kyllä kyllä kulkee"! HCR:lta kuuluisaksi tullut kannustus, joka meni aivan samassa rytmissä edelleen! Haha, ihan loistavaa, kyllä alkoi hymyilyttämään! :) Matka jatkui kohti rantaa vielä ihan hyvässä vauhdissa. 


Puolimatkassa! :) Vielä hymyilyttää!
Puolimatkassa Matinkylän rannassa olin ajassa 54:58. Fiilis oli hyvä ja tiesin, että reitti on tästä eteenpäin suhteellisen tasainen, joten se antoi uskoa tekemiseen. 12km jälkeen (GPS:n kilometriajoista tarkasteltuna) vauhti alkaa kuitenkin hidastumaan ja kellotan kilometrejä koko ajan 10 sekuntia hitaammin, vaikka tuntuu, että juoksen sen mitä jaloista sillä hetkellä lähtee. En kuitenkaan masennu tästä, tiedän ettei viime viikonlopun Tampere puolikas voi olla vaikuttamatta. 

Haukilahdessa Mellstenin kohdalla saan iloiset kannustukset väkijoukosta "hyvä Karkki!" huutelee ystävieni isä! Huiskutan iloisesti takaisin ja näytän peukkua. Kiitos Antti! :) Tämän jälkeen lähinnä odotan, että pääsen Westendiin, koska tiedän, että siellä pitäisi olla serkkuni ja tätini kannustamassa. Westendin rantasuoralla odottaa kuitenkin iloinen yllätys! Nään HCR Street teamin Laura P:n kaukaa ja innostun kovasti. Hän huutaa kannustavia sanoja ja huutelen takaisin, että jaloissa painaa jo. Hän rohkaisee, että näyttää hyvältä ja anna mennä vaan. Taas sain kannustuksesta lisävirtaa! :) Kiitos Laura! <3 Laurasta n. 400m päässä kannustaa itse herra pääministeri Stubb. Espoossa ei siis kannustuksesta ole kiinni tämä homma! ;) 

Vihdoin nään myös tutut kannustajat tien varressa ja huiskuttelen heille iloisena jo kaukaa! Kiitos Eppu ja Tiina! <3 Tätini nappasi nämä muutamat seuraavat kuvat menosta Westendissä n. 15,5km kohdalla. 
Tämä vielä Westendistä juuri ennen kuin käännytään Länsiväylän varrelle. Kiitos kotijoukoille kuvasta <3
Kilometrit 16-20 olivatkin sitten melkoista henkistä taistelua. Jaloissa painoi ja vaikka yritin lisätä vauhtia, ei se onnistunut. Psyykkasin itseäni jatkuvasti, mutta siitä huolimatta onnistuin kellottamaan 20.kilometrin koko kisan hitaimmalla ajalla! Se siitä loppukiristä! ;) Viimeiset mäet Otaniemessä olivat aivan kamalia,  etureidet olivat väsyneet ja tsemppasin niin kovasti, etten kävellyt mäkiä ylös. Viimeinen kilometri on onneksi laskettelua kohti Otaniemen kenttää, joten siihen sain vielä puristettua hyvän vauhdin päälle, kun ilkeät mäet jäivät taakse. 

Kymmenes puolimaratoni juostu, nettoaika 1:51:59. Loppusuoralle otin vielä sellaisen spurtin, että pääsin juuri ja juuri alittamaan 1:52. Olin ja olen tyytyväinen. Tein sen mitä jaloista eilen lähti ja nautin menosta (suurimmaksi osaksi), vaikka se ei tosiaan ollut niin helppoa ja kivaa kuin viikko sitten Tampereella. Maalissa saimme mitalit kaulaan ja käteen maalihuoltopussin sekä juomapullon. Join varmaan viisi mukia vettä ja menin sitten hetkeksi nurtsille keräilemään itseäni! :) Kymppi täynnä! :) 
Nurtsille mua tuli moikkaamaan kaverini Katri, joka oli juossut ihan huikean ajan 1:40:16 ja sijoittui naisten sarjassa sijalle 9. Ihan mieletön aika! Moikkaamassa kävi myös Ulla, johon tutustuin matkan varrella! Hän oli juoksemassa ekaa puolikastaan ja vetikin ihan älyttömän hyvin!! Onnea vielä Ulla, jos luet tätä! :)

Jäin hengailemaan tapahtumapaikalle vielä hetkeksi, ja fiilistelemään tunnelmaa samalla kun venyttelin ja join maalihuoltopussista Gainomaxin palkkarijuoman ja Powerbarin proteiinipatukan. Ehdin myös näkemään, kun entinen työkaverini Crisse tuli maaliin ekalla puolikkallaan, hyvä Crisse!!Mitalikin oli komia kuin mikä! :)
Espoon Rantamaratonin järjestäjät onnistuivat mielestäni järjestelyissä todella hyvin. Kaikki toimi sujuvasti niin kuin pitääkin ja tänä vuonna ajanottokin oli perfect! Ja reitin mittaus!! Juostua matkaa kertyi itselleni 21,26km. KIITOS! Eilen en olisi jaksanutkaan yhtään ylimääräistä! ;)  

Huikea tapahtuma ja mahtava meininki. Kiitos järjestäjille ja vapaaehtoisille sekä kaikille kannustajille reitin varrella! <3


Oli paras päivä juosta kymmenes puolimaraton. <3Juoksuendorfiineissa, 
K


28 kommenttia:

 1. Onkohan ihan normaalia täällä kyyneleet poskella lukea tätä? ;).hieno juoksu ja parasta ku on rakkaat kannustamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kiitos!! :) Se on kyllä parasta! Ne tietää kuinka tärkeätä se on mulle, ja kannustaa aina, onnistuin tai en! :) <3

   Poista
 2. Hieno aika ja upea suoritus - täyskymppi! Ja ihana lukea tätä(kin) postausta, kun tästä välittyy aito ilo ja hyvä fiilis. Itsekin olen vihdoin päässyt taas kuopasta ylös ja treenaamisen makuun ja innolla odotan Vantaata. Mukavaa lepopäivää Karkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee Tarja ihana kuulla!! :) Toivottavasti törmätään sitten Vantaalla! Tsemppiä treeneihin, ja kiitos! <3

   Poista
 3. Onnittelut vielä! Niin mahtava aika taas kerran :) Mulla tosiaan 2.14 oli aika ja toinen puolikas. HCR meni 2.31, joten selvän parannuksen sain. Väsy meinasi iskeä 16kilsan kohdilla, mutta sain pääni koottua ja en päästänyt jäniksiä karkuun. Aivan upea fiilis jäi! Hyvin sujui järjestelyt ja rantaraitilla sai paljon kannustusta. On tämä mahtava harrastus. Nyt tavoitteena lisätä vauhtia harjoituksiin ja myös pidempiä matkoja, niin ei hyydy niin pahasti. Juoksu on upea harrastus ja mukavaa jakaa tätä onnea muiden hurahtaneiden kanssa. Onko talvella mitään kisoja? Kymppiä edes? Täytyy tutkailla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos paljon ja onnea sullekin mielettömän hienosta parannuksesta omaan aikaan!! :) Oli kyllä super tapahtuma ja kannustus oli mahtavaa! Haha, oltiin samassa veneessä sen 16km jälkeisen taistelun kanssa! ;) Onhan talvella jotain kisoja, etenkin lyhyempien matkojen. Kannattaa kurkata Mynextrun, sieltä löytyy!

   Poista
 4. Hieno suoritus! Oma juoksu meni penkin alle ja kilometreillä 13-19 piti kävellä useampikin pätkä. Tavoite jäi yli 15 minuutin päähän ja juoksu tuntui pahalta alusta loppuun asti. Ei todellakaan ollut minun päivä, mutta maaliin selvittiin. 3 viikon päästä Vantaalla toivottavasti menee paremmin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kovasti! :) Höh, tylsää, ettei mennyt putkeen tällä kertaa, mutta hyvä asenne, että katsoo jo eteenpäin ja hienosti tsempattu maaliin! Vantaalla on kiva tasainen reitti, joten eiköhän siellä rullaa paremmin sitten! :) Tsemppiä valmistautumiseen!

   Poista
  2. Hei, ymmärsin että sinäkin olet lähdössä myös Vantaalle juoksemaan. Olisi kiva jos voisit kirjoittaa postauksen puolimaratonilta palautumisesta ja seuraavalle valmistautumisesta. Tässä on kolme viikkoa aikaa Vantaalle, enkä minä tiedä yhtään kuinka se aika kannattaisi käyttää.

   Poista
  3. Moikka! Juu, itseasiassa sellainen postaus on ollut mielessä, joten kiva jos se kiinnostaa. Kirjoittelen siitä lähiaikoina :) Mukavaa alkuviikkoa!

   Poista
  4. Kiva, sitä odotellessa! :)
   Vasta pari viikkoa sitten löysin tämän blogisi ja taidanpa jäädä seuraamaan. Luinkin jo viikonloppuna tuntikaudet vanhoja postauksiasi. Aloittelevana juoksijana täältä saa paljon vinkkejä ja motivaatiota omaan harjoitteluun. Olet hieno esikuva tällaiselle aloittelevalle juoksijalle. Kiitos hyvästä blogista!

   Poista
  5. Voi että, ihana kuulla, että olet tykännyt ja löytänyt täältä paljon luettavaa!! :) Ja toivon tosiaan, että voin blogin kauttaa välittää sitä iloa, jota juoksu tuo mun elämään! <3 kiitos paljon ihana kommentti! <3

   Poista
 5. Mahtava suoritus ja onnea kymmenennestä puolikkaasta. Oli kiva lukea Espoon tapahtumasta raporttia. Joskos ensi vuonna itsekin suuntaisin sinne.

  Toppojalka.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Kiitokset! Hyvä, jos sait raportista jotain irti! ;) Tapahtuma on kyllä tosi kiva ja reitti hieno, voin lämpimästi suositella! :)

   Poista
 6. Wau, hyvin oot juossut! Oliko tää muuten sun enkkariaika vai onko joskus tullut taitettua puolikas vieläkin nopsemmin..? :) Hienoa!!

  Mäkin olin eilen juoksemassa! Upea reitti ja keli, rakkaat kannustajat ja vieläpä oma enkka parani kolmella minuutilla ;) (1:54:31 tällä kertaa), oon tyytyväinen minäkin! HCR:llä menee sitten jo alle 1:50 ;)

  Kiitos tästä blogista!! Hyviä juoksublogeja ei oo tosiaankaan liikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Meri! Jeeee super hienon ajan olet juossut eilen ja todellakin, HCR:llä viimeistään sitten 1:50 alitus tolla menolla!! :) Mun enkka on viime vuodelta rantapuolikkaalta 1:48:28 (brutto), netto oli 1:47:21, mutta siitä ei koskaan tullut virallista aikaa, kun rantapuolikkaan lähtöportit oli sammuneet ja niitä nettoaikoja ei saatu. Mä lähden Vantaalle kolmen viikon päästä enkkaa hakemaan, kunhan saan jalat palautumaan ja kaikki on kunnossa. Ihana kuulla, että tykkäät,kiitos!! <3

   Poista
 7. Hienosti juostu. Kova suoritus tuo kaksi puolimaratonia peräkkäisinä viikonloppuina! Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pia! :) Juu, aika hauskaa oli testata tällaista peräkkäisten viikonloppujen kisoja, hyvinhän ne jaksoi ja kivaa oli, vaikka enkat jäi odottelemaan seuraavia kisoja! :)

   Poista
 8. Hieno juoksu jälleen, onnea :)) Vantaan reitti on täysin mäetön ja muutenkin helppo joten eiköhän siellä sulla enkat pauku :) Ite juoksin siellä ekan puolikkaani 1.54 viime vuonna, tänä vuonna jää väliin harmillisesti - töitä pukkaa viikonloppusin joten joutuu vähän sumplimaan aina noita osallistumisia. HCR ensvuonna seuraavaksi, ei taida hirmusti olla noita kisoja loppusyksystä. Jos vähän tsemppais ja harjoittelisi kunnolla sais parannettua omiakin aikoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos paljon! :) Juu Vantaata odotellessa! Oon myös juossut siellä 2010 puolikkaan ja muistan, että aika tasainen se oli lukuunottamatta muutamaa siltanousua. Kannattaa tsekata MyNextRun, jos löytyisi vielä kisoja loppuyksylle! :) Ja tosiaan, jos nyt pikkuhiljaa alkaa treenailemaan kohti kevään HCR:ää niin varmasti mahdollisuudet hyvän tuloksen tekemiseen on erittäin hyvät! Tsemppiä treeneihin ja kiitos kun kommentoit!! :)

   Poista
 9. Ihanan pirteä Karkki! Tosi kiva raportti ja huikea sun juoksu taas! :) Oot kyllä huippu juoksuesikuva! Sulla on aina niin iloinen fiilis, ja välität sitä niin paljon täällä, kiitos :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! <3 Lämmittää niin kovasti tällaiset kommentit! <3 Ja samat sanat sinne! :) Kiitos vielä viimeisestä ja mukavaa viikkoa!! :)

   Poista
 10. Näytät niin iloiselta ja hyvinvoivalta näissä kuvissa! Ihana juoksun riemu ja taas niin huikea juoksu sulta! Oot kyllä mun juoksuidoleita :) Sulla taitaa olla kotona aika huikea rivi mitaleita eri tapahtumista! Mun yks suurimmista aarteista on Forssan kympiltä ihan itse juostu mitali, se yksi ainokainen, toistaiseksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Tiina, kiitos!! <3 Hihii, onhan noita mitaleita kertynyt aika paljon, mutta ei ne ole pääasia, vaikka ihania muistoja ovatkin! :) Ja todellakin, ensimmäisen kisan/enkkakisan tms. mitalit on kyllä tosi tärkeitä, joten pidä hyvää huolta siitä! Eiköhän me lähivuosina hankita sulle ainakin yksi mitali lisää!! ;) Kivaa viikkoa ja kiitos viimeisestä! <3

   Poista
 11. Paljon yleensä juot puolimaratonin aikana? Juotko jokaisella huoltopisteellä? Itse join rantapuolikkaalla 2 ekalla huoltopisteellä mukilliset urheilujuomaa ja sen jälkeen jokaisella pisteellä mukilliset sekä urheilujuomaa että vettä. Silti kärsin nestehukasta. Tiedän että nämä jutut on yksilöllisiä, mutta kiinnostaisi tietää miten muut juovat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kommentista ja hyvästä kysymyksestä! :) Kuten itse totesit niin nämä ovat taas niitä yksilöllisiä juttuja, joita kokeilemalla oppii. Pyrin kiinnittämään huomiota nesteiden (vesi, laimennettu urheilujuoma) nauttimiseen jo ennen puolimaratonia, pidän vesipulloa jatkuvasti mukana viikon aikana ja kiinnitän oikeasti huomiota siihen, että juon paljon. En juomalla juo, mutta n. 3 litraa vettä menee päivässä, kun sitä pitkin päivää hörppii. Hyvä taktiikka on kiinnittää huomiota virtsan väriin..kuulostaa inhottavalta, mutta se on paras tapa seurata omaa nestetilannetta kropassa ja itse myös tunnen olossa, jos alkaa mennä nestehukan puolelle (päätä alkaa särkeä, olo on nuutunut jne.) Lähtökohtaisesti siis lähden jo puolikkaalle nestetankit täynnä. Tällä kertaa mulla oli "oma pullo" mukana, josta hörpin ekan kympin aikana, ja juoksin läpi 2 ekaa juomapistettä, sen jälkeen kävelin läpi seuraavat 3 ja nappasin mukillisen juotavaa jokaisella pisteellä. Maalissa join tosi paljon vettä (varmaan viisi mukillista) eli hiukkasen enemmän olisi pitänyt matkan aikana munkin juoda. Keli vaikuttaa tosi paljon!! Lauantaina oli kuuma ja aurinko paistoi, nesteitä tarvitsee silloin paljon enemmän, kuin kylmemmässä kelissä. Toivottavasti tämä vastaus vähän auttoi. Kivoja syyslenkkejä sinne! :)

   Poista
  2. Kiitos nopeasta vastauksesta! Ehkäpä seuraavalla kerralla minulla menee tuo nesteytys paremmin. Mukavia lenkkejä sinullekin! :)

   Poista