torstai 4. syyskuuta 2014

Kohti Espoon Rantamaratonin puolikasta!

Moi vaan ja aurinkoista torstaita! :) Seuraava juoksutavoitteeni Espoon rantamaratonin puolikas kolkuttelee jo reilun kahden viikon päässä, joten tänään oli hyvä lähteä juoksemaan puolikkaalle valmistavaa pitkää lenkkiä. 
Paluu opiskelujen pariin kesän jälkeen mahdollistaa taas sen, että voin toisinaan juosta myös keskellä viikkoa päivisin, mikä on tietysti aivan ihanaa etenkin tällaisena päivänä, kun tuntuu, että kesä on tullut takaisin Suomeen! :)

Maisemia Keilaniemestä
Olin etukäteen päättänyt, että juoksen pitikiksen rantapuolikkaan reittiä pitkin, joten lenkin aluksi hyppäsinkin auton rattiin ja hurautin Matinkylän Foreveriin pihaan, johon jätin auton parkkiin ja kurvasin suoraan reitille. Olin etukäteen katsonut reitin  kartasta ja muistankin siitä suurimman osan jo viime vuodelta, mutta muutamassa kohdassa muisti kuitenkin pätki, ja onnistuin hieman oikaisemaan virallista reittiä, mutta pääosin tuli pysyttyä oikeilla poluilla! :) Koska itse juoksin reittiä ns. väärin päin, niin alkumatkasta sain nauttia rantaraitin pehmeästä hiekkapohjaisesta alustasta ja ihanista merimaisemista, jotka ovat ehdottomasti tämän reitin parhaita puolia, virallisella reitillä nämä tulevat vastaan toisella kympillä. Juoksin Otaniemeen asti, josta jatkoin puolikkaan reittiä myötäillen Kehä I:n ja Länsiväylän vartta takaisin Matinkylään. Syy miksi halusin juosta reitin kertaalleen läpi, on se, että uskon siitä olevan hyötyä henkisellä tasolla itse kisassa, sillä tiedän mitä on tulossa ja osaan arvioida toivottavasti paremmin välimatkoja reitillä. Tämä on täysin henkinen juttu, I know, mutta viime vuonna siitä oli samaisella reitillä hyötyä enkkaan asti! ;)

Karhusaaresta
Mitään aikatavoitetta tai tiettyä kilometrivauhtia en ollut tälle lenkille päättänyt etukäteen, vaan päätin juosta sellaisella vauhdilla, joka tuntuu hyvälle. Toiveena oli saada lenkistä hyvät fiilikset ja tunne, että tankkiin jäi vielä bensaa ja siinä onnistuin. Pitkän lenkin tärkeimmät hyödyt itselleni on ainakin jalkojen ja kropan totuttaminen pidempikestoiseen iskutukseen, henkisen puolen vahvistaminen ja tankkauksien toimivuuden harjoittelu. Tällä kertaa aamulla syöty iso puuroannos ja yksi geeli puolessa välissä lenkkiä toimivat hyvin. Lisäksi matkassa kulki pieni vesipullo. Kokonaisuudessaan lenkin pituudeksi tuli 18,5km ja keskivauhti oli rauhallinen 5:55. Tämä oli omalla kohdalla pisin lenkki sitten Tukholman maratonin, joten paluu pitkisten pariin oli kyllä super kivaa! :) 


Hyvillä fiiliksillä siis kohti Espoon rantapuolikasta! Jos vielä ei ilmo ole sisällä niin jälki-ilmoittautuminen näköjään onnistuu edelleen: http://www.rantamaraton.fi/ilmoittautuminen/! :) 

Q: Kuka muu tulossa Espoon rantamaratonille? Kokonaiselle tai puolikkaalle? Millä tavalla valmistaudut itse pitkälle lenkille? Random kysymys: Mikä on kaunein  juoksemasi puolikkaan reitti Suomessa? --> omalla kohdalla pakko vetää kotiinpäin ja sanoa Rantapuolikas ;) Tosin vertailupohjaa ei hirveästi ole, mutta tykkään tästä reitistä kovasti ja tietysti kotiseutu saa hieman kotiinpäin vetoa! ;)

Nyt hierojan pöydälle murjottavaksi! Kivaa viikonloppua ja hyviä lenkkejä! :)

-K


7 kommenttia:

 1. Mä ajattelin kans käydä juoksemassa kertaalleen sen maratonin kiekan ni tietää mitä on edessä. Ja eilen juoksin kaverin kanssa sitä rantakympin reittiä, niinku kirjottelin blogiin. Tosi kivat maisemat on kyllä reitillä. Ja kiva että pitkis meni hyvin :). Mulla su edessä taas yksi elämäni pisin lenkki ja huomenna geelin ostoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millainen pitkis sulla on su? Tsemppiä! :) Ainakin kelit aika kivat nyt juosta!

   Poista
  2. Ohjelma sanoo 25, mutta luulen et juoksen 28 ni tuntuu pienemmältää lisäykseltä siihen 30 kilsaan, jonka juoksen sit parin viikon päästä :)

   Poista
 2. Hyvä Karkki, hyvä lenkki! :) En tiiä puolikkaasta, mutta paras maraton-reitti on ehottomasti Espoossa ;) Niiiin kaunis! Olis kiva tulla Espooseen juoksemaan puolikasta, mutta en viitsi nyt tähän aikatauluun, kun tahdon keskittyä maastossa juostaviin lenkkeihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Hanna!:) Oli kyllä kivaa juosta tänään! Tiedän tunteen, kaikkia kivoja tapahtumia ei vaan saa mahdutettua kalenteriin, vaikka kuinka haluis. Nyt vaan keskityt sun tavoitteeseen, ehtiihän sitä vaikka ensi vuonna rantapuolikkaalle, jos siltä tuntuu! :)

   Poista
 3. Mäkin olen tulossa espoon puolikkaalle. Tulee olemaan elämäni ensimmäinen puolimaraton :) mulla tosin toimii tuo reitin tuttuus taas juuri toisin päin; paremmin kulkee kun en tiedä mitä vielä on edessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tosi kiva juttu, että meet Rantsuun juoksemaan sun ekan puolikkaan!! Kerro sitten miten meni!! Onko valmistautuminen sujunut kivasti? Hehe, toi on kyllä totta, että jos ei tiedä mitä on tulossa niin ei ehkä lähde liikaa miettimään, vaan juoksee vaan! :) Paljon tsemppiä ekalle puolikkaalle! :)

   Poista