torstai 12. maaliskuuta 2015

Kohti Barcelonaa ja päätös maratonin suhteen!

Aurinkoista torstaita! Olipa ihana heräillä tänään, kun aurinko pilkahteli sälekaihtimien välistä..ahh, kevät! <3 Viikko on taas mennyt todella nopeasti ja huomenna aamulla aikaisin on lähtö Barcelonaan! Olen tosi innoissani, sillä viime kerrasta on jo aikaa viisi vuotta ja Barcelona on ehdottomasti Euroopan suosikkikaupunkejani. Tänään on siis luvassa reissuvalmisteluja ja pakkausta muiden (gradu)hommien lisäksi. 

Kuva: Sykesportin kuvauksista tiistailta! 

Moni teistä on varmasti miettinyt meinaanko juosta sunnuntaina ja kyselyjäkin on tullut jonkin verran maratonin suhteen. Päätöstä on tullut kypsyteltyä jonkun aikaa ja olen tullut siihen tulokseen, etten lähde sunnuntaina juoksemaan. Päätöksiä on tietysti aina perusteltava jollain tapaa eikä vähiten itselle, koska tietysti asia on harmittanut minua, mutta nyt ollaan siinä pisteessä, että olen tekemääni päätökseen tyytyväinen ja se tuntuu oikealta. Suurimpana syynä siihen, että tein tämän päätöksen on se, että kroppa ei tunnu olevan nyt siinä pisteessä, että haluaisin altistaa sen maratonin rasitukselle. Maraton on kuitenkin niin kova suoritus, että sen juokseminen kropalla, joka ei ole 100% kunnossa voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Jos kyseessä olisi vaikkapa puolikas niin todennäköisesti lähtisin sitä hölköttelemään, sillä kropan jumit ovat menneet parempaan suuntaan eikä mikään tosiaan ole rikki. 

Kuva: Sykesportin kuvauksista tiistailta!  
Toinen syy, etten juokse on henkinen puoli. Tämä saattaa kuulostaa oudolta, mutta itselleni sillä on todella suuri vaikutus. Vastoinkäymisten myötä oma henkinen kanttini alkoi vähitellen murtua ja tällä hetkellä, jos totta puhutaan niin en edes ajatuksen tasolla jaksa uskoa, että juoksisin 42,195km ilman, että se olisi aivan tuskien taival. Maratonille ei voi lähteä, jos itseluottamus ei ole kunnossa ja terveellä pohjalla oman juoksukunnon ja jaksamisen suhteen. Tai varmasti voi lähteä, mutta itse en näe siinä mitään järkeä. Kun vertaan tätä tilannetta viime syksyyn, kun olin menossa juoksemaan Kaarinan maratonia hyvin lyhyellä valmistautumisella, oli tilanne aivan erilainen. Tiesin silloin, että pystyn siihen ja tiesin, että voin juosta hyvän ajan (omalla tasolla), ja niin tein. Henkisellä puolella on todella suuri vaikutus suoritukseen.

Summa summarum, nyt ollaan tilanteessa, että olen miettinyt kaikkia niitä hyviä puolia, mitä löytyy, kun en juokse sunnuntaina maratonia: 

 • Voin syödä ja juoda, mitä haluan, miettimättä sen kummemmin maratontankkauksia
 • Voin kävellä rauhassa jalat kipeiksi Barcelonan kaduilla sekä perjantaina että lauantaina
 • Ei tarvitse miettiä tarkemmin kisapukeutumista, kisapaikalle siirtymistä aikaisin aamulla, kisataktiikkaa, tavoitevauhtia jne. 
 • Voin nauttia viikonlopusta Barcelonassa ilman maratonin tuomaa stressiä
 • Ei tarvitse herätä sunnuntai aamuna viiden aikaan
 • Ei tarvitse kytätä sunnuntain säätä parin tunnin välein! ;) 
 • Pakkaaminen on helpompaa: ei tarvitse ottaa kaikkia juoksuasuvaihtoehtoja mukaan
 • Voin ajatella ja puhua viikonlopun aikana muustakin kuin tulevasta juoksusta, josta siskoni on varmasti iloinen! :) 

Älkää käsittäkö väärin..kaikki maratoniin liittyvät jutut on (oikealla hetkellä) ihan mahtavia ja siihen kuuluvia fiilistelyjä. Tilanne vain nyt vaatii sen, että käännän sen positiiviseksi, koska lähtökohtaisesti en jaksa asiaa murehtia enää! Juoksukengät lähtee tietysti Barcelonaan mukaan ja mahdollisesti menen myöskin pyörähtämään expossa, jotta pääsen mukaan fiilikseen! :) 

Hyvällä fiiliksellä siis reissuun huomenna! :) Kivaa viikonloppua kaikille ja seurailkaahan Instagramissa kuulumisia, sinne varmasti niitä päivittelen. 

-Karoliina 

Ps. Uusin Sykesport Goes HCR-video, jossa tehdään juoksijalle sopivia lihaskuntoliikkeitä löytyy täältä! 

28 kommenttia:

 1. Onneksi sä oot niin vahva nainen että käännät nää tällaiset tappiot voitoksi! Oot valinnut siis upean kaupungin joka tapauksessa reissulle, joten teille tulee hieno viikonloppu kuitenkin! Ja maratoneja tulee ja menee ja vielä tänä vuonna oot varmasti viivalla, jos niin haluat!

  Tsemppiä Karkki, ihanaa että jalat on jo paremmat! Ja tosi kivaa reissua!! :)

  Ps. reissupostauksia odotellessa omaa matkaa ajatellen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! <3 Jep, murehtimisen jälkeen mulla on yleensä tapana yrittää ainakin kääntää asiat positiivisiksi, eihän niitä muuten kestä! :D Oli tosiaan huippureissu, postausta tulee!

   Poista
 2. Kivaa matkaa, Barcelona on ihana :)
  Itsekään en kyllä uskaltaisi lähteä maratonille, jos ei tuntuisi että on täysin kunnossa. Onneksi kisoja on kuitenkin niin paljon, että myöhemminkin voi sitten osallistua jos tuntuu siltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia, kiva oli matka ja Barcelona on <3!! Oikeassa olet ja olen ihan samaa mieltä, on tässä aikaa juosta maratoneja ja kisoja vaikka kuinka paljon!

   Poista
 3. Voi että, itekin haluisin niin kovasti reissuun kaiken tän yo-stressin keskeltä!
  Teit varmasti ihan oikeen ratkasun maran suhteen ja sitä paitsi ehdit vielä takuuvarmasti senkin kokemaan Barcelonassa jonain toisena vuonna!
  Itsellä maratoninnostus vaan kasvaa mutta vielä vähän epäilyttää kestäisikö oma itseluottamus... Se reilut 42 kilometriä tuntuu niin turkasen pitkältä matkalta :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, toivottavasti sun stressi pian helpottaa eikä kasva liian isoksi! <3 Mä muistan kyllä vieläkin yo-lukemisen tuoman stressin, mutta kyllä siitä selviää!! Tsemppiä! Maratonia kannattaa miettiä ihan rauhassa ja harjoitella rauhassa sitä kohti, itseluottamus kyllä kasvaa sitä mukaa, kun saa alle hyviä treenejä! :)

   Poista
 4. Teit varmasti oikean ratkaisun maratonin suhteen. Nautihan matkasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna, minä nautin! <3 Reissuraporttia tulossa, kun kerkiän kirjottelemaan! :)

   Poista
 5. No voi harmi! Tai siis ei se ole harmi, hyvin kyllä perustelit ja ehdottomasti hyvä ratkaisu jättää juoksematta. Tuleehan niitä uusia maratoneja ja Barcelonassa riittää tekemistä ilman juoksuakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei tosiaan harmi! :) Selllaista se välillä on, mutta reissu oli aivan ihana ja Barcelonassa tosiaan tekemistä riittää! :)

   Poista
 6. Ehdottomasti oikea päätös, sillä maratoneja tulee myöhemminkin - myös Barcelonan maratoneja. Helppo tietysti sivusta huudella, mutta selvästi olit ajatellut tilanteen itsekin. Tässä ei myöskään ole kyse nyt mistään superpitkästä projektista, josta luopuminen tekisi todella pitkän ajan työn turhaksi. Lenkkarit tosiaan mukaan, nautinnollinen lenkki vaikka Montjuicilla ja katse kohti muita vuoden 2015 juoksutapahtumia! :) Oot paitsi inspiroiva, myös fiksu. Tsemiä ja hauskaa reissua! -J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Word. Osaat aina valita ne oikeat sanat! Ei tosiaan ollut kyse pitkästä projektista ja kovista tavoitteista, joten senkin vuoksi luopuminen tuntui varmasti helpommalta! Kiitos! <3

   Poista
 7. Päätös ei varmasti ollut yksinkertainen, mutta hyvä että sait sen tehtyä ja se tuntuu oikealta. Kisoja tulee ja menee :)
  Muistan kyllä miten hankalaa tuollaisessa tilanteessa on tehdäkin kielteinen päätös osallistumisesta; itselläni polvivaivat estivät usein kisaan osallistumisen ja peruminen tuntui tosi vaikealta. Joskus yritinkin juosta polvikivuista huolimatta, ja se oli kyllä ihan yhtä tuskaa plus että pari seuraavaakin viikkoa meni sitten ihan ketuiksi. Eli kyllä sitä omaa kroppaa kuuntelemalla saa ne parhaat vastaukset.
  Ihanaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se on kyllä tullut opittua tässä matkan varrella, että kroppaa kuuntelemalla yleensä pääsee pisimmälle! :) Kiitos, reissu oli kyllä aivan ihana! <3

   Poista
 8. Varmasti oikea ratkaisu :) Hauskaa lomareissua Karoliina!

  Krista / runawaymama. fitfashion.fi

  VastaaPoista
 9. Varmasti fiksu ja oikea päätös ja olen samaa mieltä kyllä tosta että pitää olla valmis fyysisesti ja henkisesti. Se hetkinen puoli on myös tosi tärkeä! Ja tosiaan kun kroppa ei nyt ole ihan täysin kunnossa niin paras ettei altista noin isolle rasitukselle! Nautihan lomasta ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, juuri näin! Henkinen puoli on tosi iso juttu ainakin mulle, tietysti fyysisestä puhumattakaan! Kiitos, nautin kyllä kovasti! <3

   Poista
 10. Joo, hyvä päätös varmasti. Tuota henkisen puolen vaikutusta ei sovi tosiaan väheksyä. Se ratkaisee paljon ja jos kroppa ei ole ihan täydessä terässä, niin aika väistämättä se henkinen puoli ei ole niin vahvoilla. Hyvä, että löysit kuitenkin paljon hyviä juttuja matkasta ilman maratoniakin! Mukavaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Justiinsa näin..tosi paljon kivoja juttuja oli reissulla ilman maratoniakin! :) Raporttia tulee perästä!

   Poista
 11. Moi! :) Oon seuraillut sun blogia ja tykkään siitä kovasti. :) Varmasti harmittaa, kun on odottanut jotain juoksutapahtumaa ja sitten joutuu perumaan suunnitelmat. Mutta varmasti on fiksu päätös! Kyllä kroppa sekä pääkoppa täytyy olla kunnossa tuollaiseen koitokseen. Omaa kroppaa ja henkistä puolta pitää kuunnella. Parempi, ettei mene rikkomaan itseään. Sehän vasta harmittaisi, jos seurauksena tulisi pidempi juoksukielto. Onneksi sulla on maratoneja varmasti vielä edessä! :) Nauti lomastasi ja rentoudu! Barcelona on kyllä huippu hieno kaupunki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Niina! :) Jee, kiva kuulla ja kiitos, että kommentoit niin saa itsekin vähän lisää kasvoja sinne ruudun taakse! :) Jep, ehdottomasti on järkevämpää kuunnella kroppaa kuin lähteä repimään ei täysin 100% kunnossa olevalla kropalla. Uskon myös itse, että maratoneja on vielä edessä ja Barcelona on tosiaan aivan ihana kaupunki!! :)

   Poista
 12. Fiksu päätös! Nyt sitten vaan suunta kauppahalliin ja napa täyteen ihania hedelmiä, serranokinkkua, juustoja, oliiveja, churroja ja muita herkkuja! Kivaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi kuule..napa vedettiin tosiaan täyteen kaikkia herkkuja! :D Kiitos, loma oli ihana! :)

   Poista
 13. Viisas päätös, viisas nainen. Nauti täysillä Espanjan lomasta:)

  Ps. Tosi hyödyllisiä vinkkejä saa noista teidän sykesportin pätkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minä nautin! Jee, kiva kuulla! Jouni on super hyvä koutsi!!

   Poista
 14. Harmittaa puolestas ihan hirveesti :( mutta oikea päätös ehdottomasti, ei kannata lähteä juoksemaan jos on tuollainen henkinen ja fyysinen tilanne. Hyvin sait niitä positiivisia juttuja asiasta kaivettua esiin, nautit varmana tästä viikonlopusta ilman kisojakin! Ehkä huomenna törmäillään jossain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Katju, ei tartte harmitella! :) Ei muakaan enää harmittanut Barcelonassa, tekemistä riitti muutenkin ja sunnuntaina oli ihana seurata juoksijoita..mietin vaan, että huh..en kyllä nyt jaksaisikaan juosta :D Sulla meni upeasti, ihan mahtavaa, onnea vielä!! :)

   Poista