perjantai 6. maaliskuuta 2015

Kuulumisia & Go Expo 2015!

Heippa! Se on taas perjantai! :) Viikot menee kovaa vauhtia, mutta en kyllä valita, viikonloppu on oikein tervetullut tälläkin viikolla! Tänä viikonloppuna messukeskuksessa järjestetään Go Expo, joka on aina maaliskuun alun sporttinen kohokohta! Viime vuonna Go Expossa oli ainakin huisin hauskaa ja hyvä meininki, joten jos vain viikonloppuna on aikaa niin kannattaa suunnata Helsingin messukeskukseen haistelemaan kevään liikuntavinkkejä ja etenkin juoksujuttuja! 

Vuoden 2014 Go Expo-meininkejä Andrein ja Laura H:n kanssa! :) 
Mun piti olla tänään koko päivä Go Expoilemassa RunSport-osastolla, mutta valitettavasti keskiviikkona iskenyt flunssa on eri mieltä! :/ Täällä siis kotona hengailen ja koitan taltuttaa flunssaa huomiseksi, jotta pääsisin pyörähtämään messuilla aamupäivällä sekä nauttimaan ystäväpariskunnan häistä, joita juhlitaan huomenna! <3 Kuumetta ei onneksi ole ja olo on ihan ok, mutta nenä vuotaa ja aivastuttaa..ei siis ihan sellainen olotila, jossa haluaa promoilla juoksujuttuja isossa ihmisjoukossa! Mutta, enpä ole ollutkaan kipeänä hetkeen, joten kai se nyt vain oli sitten oma vuoro, vaikka juuri tiistaina osteopaatilleni sanoinkin, että olen saanut (toistaiseksi) vältettyä flunssat ja vatsataudit, joita on ollut liikkeellä.. 

HCR-osasto tänä vuonna Go Expossa -käykäähän tsekkaamassa! :) 
Tiistaina tosiaan kävin osteopaatillani hoidettavana, ja täytyy sanoa, että 45 minuutin hoito meni todella nopeasti ja tuntui siltä, että hoidettavaa jäi vaikka kuinka paljon. Lyhyesti sanottuna, kroppa on jumissa! Etenkin syvät selkälihakset ja lonkankoukistajat, jotka ovat keränneet jumeja taas pidemmän aikaa ja luonnollisesti vaikuttavat koko muuhunkin kroppaan. Osittain syynä on varmasti istuminen, jota tulee tehtyä aivan liikaa.. 

Osteopaatti kehotti pitämään noin viikon verran juoksutaukoa ja varasimme ensi viikolle uuden ajan, jossa hoitoa on tarkoitus jatkaa ja katsoa myös vahvistavia liikkeitä jatkoa varten. Sanomattakin on varmasti selvää, että olen alkanut miettimään, onko tässä tilanteessa edes järkevää lähteä juoksemaan maratonia reilun viikon päästä, kun kroppa tuntuu pistävän hanttiin. Harmitusta helpottaakseni olen myös jo alkanut miettimään HYVIÄ PUOLIA siinä, jos en juokse maratonia Barcelonassa! Niitäkin olen jo keksinyt monen monta! Itse koitan nyt suhtautua tilanteeseen niin positiivisesti kuin mahdollista. Surkuttelut ei paljon auta, vaan jollain tapaa uskon, että asiat tapahtuu niin kuin ne on tarkoitettu tapahtuvan, vaikkei niiden hyväksyminen aina ole helppoa. Yleensä voi kuitenkin löytää jotain positiivista, jonka avulla tilanteesta pääsee yli ja eteenpäin. 

Loppuun vielä uusin Sykesport Goes HCR-video, jossa harjoiteltiin erilaisia koordinaatio-ja tekniikkajuttuja! Silloin, kun käsiä ja jalkoja pitäisi liikuttaa eri tahtiin/eri suuntiin, olen minä pulassa..hah! Mutta mukavuusalueelta poistuminen on tosiaan aina silloin tällöin tarpeellista, jotta voi kehittyä. Kannattaa kurkata videolta hyviä vinkkejä omiin treeneihin! :)


Kivaa viikonloppua kaikille ja kiitos paljon onnitteluista blogin 2v. synttäreiden johdosta! <3 Kuka on suuntaamassa Go Expoon viikonlopun aikana? 

-Karoliina

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa

8 kommenttia:

 1. Paranemisia sinne ♡. Kannattaa tosiaan miettiä sitä maratonia vielä jos kroppa jo ennen sitä kiukkuilee. Mutta onneks tosiaan keksit varmaan muutakin puuhaa siellä reissussa ;). Toki se aina harmittaa jos ei mene niinku on suunnitellut. Mä en varmaan taaskaan ehdi sinne expoon kun on vkl täynnä ohjelmaa ja ajattelin spinniin mennä. Tänään jouduin juoksemaan junaan eikä jalka pahasti kipuillut, pientä tuntemusta enää siinä onneksi. Mulle on kans haatavaa toi ku pitää tehdä jaloilla ja käsillä eri aikaan eri juttuja :D Kivaa viikonloppua :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja! :) Hyvä juttu, toivottavasti sun jalka alkaa nyt mennä selkeästi parempaan suuntaan! Kivaa maanantaita sinne! :)

   Poista
 2. Ääh, flunssa on ikävä :( Mä ajattelin huomenna tulla GoExpoon ja ASA:n lenkille. Jos et pääse juoksemaan Barcelonan maraa, niin ajattele, että voit kauppahallissa vetää navan täyteen herkkuja joka päivä! Tsemppiä Karoliina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, jep! Kauppahallin (ja kaikki muut herkut) oli kyllä mielessä plussana, jos ei tarttisikaan miettiä maratonin kannalta tarkemmin mitä syö! ;) Hyvä pointti siis! Kiitos paljon tsempeistä :)

   Poista
 3. Paranemista Karkki ! Koordinaatio/tekniikkajutut on kyllä hyödyllisiä, niitä tulee vaan tehtyä ihan liian vähän... Ja varmasti Barcelonassa on niin paljon kaikkea muutakin, mutta toki toivon että pääset juoksemaan, jos vain kroppa antaa myöten. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon Ninni! :) Katsotaan…vielä tässä vähän flunssan rippeitä on päällä, mutta Barcelonassa ei varmasti aika tule pitkäksi missään tapauksessa! :)

   Poista
 4. voihan itku, mutta pidetään nyt peukkuja :) Terveys on kuitenkin se kaikkein tärkein.
  Tunnistan liiankin hyvin tuon jumien aiheuttaman problematiikan: oma kroppani on kroonisesti aivan jumissa ja syytän siitä liian yksipuolista/-toikkoista liikuntaa, eli juoksua yhdistettyä istumatyöhön ja liian vähään mobilisointiin ja lihaskunnon ylläpitoon. En tiedä mikä olisi se kultainen keskitie jota pitäisi kulkea, jottei tähän jamaan pääsisi - vaan onkohan sellaista edes olemassa? Liika kaikessa on pahaksi, mutta kohtuuttakin on yllättävän vaikea löytää juuri omalle kropalleen sopivana määränä. Itse mietin jos pitäisi lopettaa juoksu hetkeksi ja pelkästään koittaa kehonhallintaa ja kevyempää, eli kävelyä, jotta kropan saiis kunnolla avattua ja vasta sitten juoksisi jälleen; tällä hetkellä kun juoksu tuntuu jännittävän selkää entisestään :/
  Tsemppiä Karkki, kyllä se siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Jossu! Nimenomaan, terveys on se kaikkein tärkein! :) Nää jumit, joita mulla on kropassa aiheutuu pitkälti liiasta istumisesta, plääh! Tietysti voisi aina varmasti tehdä myös enemmän kehonhuoltoa vastapainoksi, ja siihen täytyy nyt jatkossa kiinnittää entistä enemmän huomiota. Juoksu on yksipuolinen ja aika kuluttava laji, joten se vaatii kyllä vastapainoksi kehoa huoltavaa ja vahvistavaa liikuntaa. Kiitos tsempeistä! :)

   Poista