torstai 26. maaliskuuta 2015

10 liikuntatapaani!

Heippa ja mukavaa torstaita! Aurinkoinen Sanni haastoi minut kertomaan liikuntatavoistani, joten luvassa on kymmenen faktaa niihin liittyen! :) 

1. Teen tällä hetkellä lähes kaikki lihaskuntotreenit kotona tai ulkona, sillä en omista salikorttia. Motivoituminen kotitreeneihin ei ole hankalaa, mutta treenit ovat huomattavasti lyhyempiä, kuin ne olisivat, jos menisin ryhmäliikuntatunnille tai salille. Saan ideoita kotitreeneihin blogeista, lehdistä ja milloin mistäkin. Käytän treeneissä oman kehonpainoa, käsipainoja, jumppapalloa ja vatsarullaa.

Kuva tammikuulta :)

2. Joskus aikoinaan ajattelin, että ei voi "treenata kunnolla", jos ei lähde varta vasten liikuntakeskukseen tekemään treeniä. Ajat ovat muuttuneet! ;) 

3. Tykkään treenivaatteista ja värikkäitä sellaisia löytyykin kaapista enemmän, kuin mitään muita vaatteita. Kivat treenivaatteet tuo treeniin lisää puhtia! Treenivaatteiden ei tarvitse kuitenkaan olla kalliita ollakseen kivoja ja hyviä. Edulliset, värikkäät ja mukavat treenivaatteet ovat omaan mieleeni! 


Värikästä sen olla pitää! Kuva helmikuun Floridan reissulta

4. Olen liikunnan suhteen fiiliksen mukaan menijä. Pyrin kuuntelemaan kroppaani ja sen viestejä, ja huomaan, että tällä hetkellä minkään tietyn ohjelman noudattaminen ei sovi minulle. 

5. Vaikka olen fiiliksen mukaan menijä, kaipaan toisinaan kuitenkin liikunnassakin ohjausta ja sitä, että joku sanoo  mitä tehdään. Siksi taidan tykätä niin paljon ryhmäliikunnasta! :) 

6. Liittyen tuohon edelliseen, nyt kun minulla ei ole salikorttia, kaipaan ryhmäliikuntatunneilla käymistä, vaikka tunneilla tuli käytyä aivan liian vähän silloin, kun omistin salikortin.. 

7. Unelmatreeniviikkoni olisi seuraavanlainen: Ratsastustunti (esteitä!), juoksua (x3), lihaskuntotreeni, bodyattack ja kehonhuoltotunti. Unelmaviikko ei kuitenkaan välttämättä olisi unelma toteutettuna, sillä se kuulostaa melko rankalta! ;) Mutta siinä olisi yhdistettynä monta suosikkilajiani, sen vuoksi se olisi unelmaviikko. 


Kuva estetunnilta viime syksynä C: Aliisa Mäkinen
8. Oikean jalan (pakaran) kanssa on edelleen pientä ongelmaa, joten juoksu on jäänyt melko vähille viime aikoina. Yritän olla kuitenkin asian suhteen kärsivällinen ja positiivinen. Tilanne on mitä on. Teen osteopaatin antamia vahvistavia liikkeitä, venyttelen ja kuulostelen tilannetta. 

9. Milan tulon jälkeen olen kävellyt ja ulkoillut päivittäin varmasti enemmän kuin vuosiin! :D Kaiken istumisen keskellä (gradun pakertaminen ym) kävelylenkit ovat tehneet hyvää ja oikein huomaan, että kaipaan päivittäistä ulkoilua. 


10. Saan liikunnasta paljon energiaa ja iloa elämääni. Olen huomattavasti kivempi tyyppi, kun pääsen liikkumaan ja pysyn aktiivisena. 


Kiitos kuvasta Sykesport

Uusin #SykesportgoesHCR-video on julkaistu! Se löytyy täältä.  Nyt gradun pariin, sillä huominen koko päivä menee Ping Helsinki-tapahtumassa! Kerro kommenteissa muutama sinun liikuntatapasi, olisi kiva kuulla niitä! :) Kivaa torstaita!

-Karoliina

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa

7 kommenttia:

 1. 1. Venyttelen aina aamuisin rintalihakset ovensuussa. Tämä tapa on ollut mulla ~10 vuotta, enkä pääsisi siitä eroon vaikka haluaisinkin. :D
  2. En ole treenannut salilla muulloin kuin lukion ja yläasteen liikkatunneilla. Niistäkin on aikaa kohta 10 vuotta. Laitteissa puurtaminen on mun mielestä ikävää ja niihin saa aina jonottaa. Tykkään treenata lihaskuntoa kotona ja ryhmäliikunnassa.
  3. Kesäisin teen kotitreenit parvekkeella. On kiva "vaihtaa maisemaa", ja parvekkeella on enemmän tilaa ja tehokas ilmastointi. :)
  4. Kotitreenivälineinä mulla on käsipainoja, body-pump -tanko, kahvakuulia ja gymstick.
  5. Juoksussa parasta on monipuolisuus, helppous, riippumattomuus ajasta ja paikasta, sekä ne hetket kun tulee flow.
  6. Olen harrastanut muutaman vuoden vatsatanssia. Kiireiden takia tanssi on jäänyt, ja ikävä on kova. Toivottavasti ensi syksynä pääsisin taas itämaisen pariin!

  T. Saltsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee, nää oli tosi mielenkiintoisia Saltsi, kiitos, että kirjoittelit tänne! :) Toi bodypump tanko olisi kyllä ihan huippu olla kotitreeneissä, mistä olet sen hankkinut? Ja kotitreenit parvekkeella kesäisin kuulostaa aivan ihanalta, kesää odotellessa!! :) Kivaa sunnuntaita sinne ja alkavaa viikkoa!

   Poista
  2. Moi! Ostin tangon Fitnesstukusta: http://www.fitnesstukku.fi/5/fi/artiklar/studio-rep-set-rubber-175-kg Näytti itse asiassa olevan tarjouksessa tällä hetkellä joten kipin kapin kaupoille, on huippu! ;)
   T. Saltsi

   Poista
 2. Ihania tapoja sulla :) Aika monesta oon samaa mieltä, varsinkin tuo fiiliksellä meno. En vähään aikaan ole halunnut mitään tiettyä ohjelmaa, vaan tekee mitä haluaa. Toivottavasti pakara sieltä helpottaa! Pitääpäs aamulla käydä katsoon tuo video. Kiva nähdä kuulla miten puhut :) Mukavaa viikkoa kaunokainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle haasteesta,näitä oli hauskaa miettiä! :) Kivaa viikkoa sinnekin!! :)

   Poista
 3. Mä olen samaa mieltä siitä, että koiran kanssa ulkoilu tekee ihmiselle hyvää.

  VastaaPoista