lauantai 19. maaliskuuta 2016

10km!

Yksi tavoite jälleen saavutettu matkalla kohti toukokuun HCR:ää ja omaa normaalia juoksukuntoa. Juoksin tänään nimittäin toistaiseksi pisimmän juoksumatkani sitten Islan syntymän eli 10km! :) Enemmänkin olisi mennyt ja juoksu rullasi aika mukavasti, mutta pientä käsijarrua on vielä pidettävä päällä ja lisättävä kilometreja rauhallisesti.  Keskivauhti oli tänään 6.16min/km ja ensimmäinen kymppi taittui aikaan 1:02:44. Toukokuun lopussa koittavaa Naistenkymppiä silmällä pitäen on hauskaa testailla myös kymppiä tässä kevään mittaan ja katsoa kuinka paljon aikaa saan tuosta muutamassa kuukaudessa hiilattua pois.  Lähiaikoina on suunnitelmissa myös kirjoittaa siitä, kuinka aion treenailla kohti HCR:ää, sillä siitä on useampi kysellyt. Kunhan saan suunnitelmat itselleni ensin selviksi! ;) Tosin kyllä ne tuossa lenkin aikana pitkälti selkiytyivät..kuten yleensäkin monet asiat! On sillä juoksuterapialla ihme vaikutus! <3 
Kivaa lauantai-iltaa ja mukavia juoksulenkkejä huomiselle niille, jotka vetävät juoksukengät jalkaan ja lähtevät baanalle! 

-Karoliina


Seuraa myös Instagramissa & Facebookissa

8 kommenttia:

 1. Vitsit, mikä mimmi oot Karoliina! :) Oot kyllä saanu supermukavasti juoksukauden käyntiin raskauden jälkeen. Mielenkiinnolla seuraan matkaa kohti puolikasta. ;) Kivaa sunnuntaita teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :) Mukavasti on kyllä lähtenyt liikkeelle! Toivottavasti jatkuu samaan malliin! Kiitos, kun seurailet ja tsemppailet mukana! <3 Kivaa sunnuntaita sinnekin! :)

   Poista
 2. Jeee iloitsen kanssasi!! Hyvä Karkki!!:) Ja kiitos juoksulenkkitoivotuksista - tänään kulki ihanasti aurinkoenergialla!

  VastaaPoista
 3. Hei! Tiivistäisitkö vielä miten olet aloittanut juoksemisen? Itsellä on juuri tullut 6vkoa synnytyksestä ja tänään testasin juoksua ensimmäistä kertaa "kunnolla". Aloitin tietenkin varovasti, matka 4km ja kävelin 200m ja juoksin 300m (no lopussa jo 500m). Jalat olisi juosseet vaikka 7-8 km kerralla ja mutta varoen varoen. Meinasi kyllä itku päästä kun se on niin ihanaa. Olen päässyt melko hyvin kävelemään ja viime pari vkoa jo 40-50km/vko. Raskauden viim 3kk pystyin kävelemään ehkä 1km kerrallaan joten jo kävely on ollut mukavaa, muuta treeniä pystyin kyllä harrastamaan loppuun asti. Mutta nyt siis kiinnostaa sinun temposi etenemisessä ja onko keho antanut merkkejä, että nopeampaa ei saisi? Itsellä on syyskuussa jo maraton buukattuna, joten kesällä saa jo juosta ihan huolella. On tosin noita kilojakin jäljellä, joten sillä ne varmaan taas lähtee. Kiitos taas mukavasta blogista!
  tm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :) Voin tiivistää, olen itse asiassa miettinyt, että kirjoitan tästä ihan blogipostauksenkin, jotta saan sen itselleni myös muistiin..mutta siis tiivistettynä. Mullahan oli aika haastava synnytys, ja vaikka pystyin kävelemään lähes loppuun asti (2 päivää ennen synnytystä piti lopettaa) niin synnytyksen jälkeen kävelykin oli jonkin aikaa vaivalloista tikkien takia. Mutta siis noin 9 päivää synnytyksestä kävelin ekaa kertaa lenkin ja siitä vähitellen palailin siihen normikävelyrytmiin ensin eli mullakin noin 40km/viikko. Tunsin kuitenkin, että kroppa tarvitsi aikaa palautumiseen ennen sen kovempia aktiviteetteja (lantionpohja ei tuntunut vielä hyvältä, coressa ei tukea, tärähdys ei tuntunut alavatsaan hyvältä jne.) joten odotin jälkitarkastukseen ennen kuin aloin tehdä muuta. 7 viikkoa synnytyksestä kokeilin ekoja juoksuaskeleita kävelylenkillä ja hölkkäilin muutamia satoja metrejä kerrallaan (se oli 29.12). Tammikuussa panostin lihaskuntotreenaamiseen ja tein paljon kyykkyjä ja keskivartaloa vahvistavia liikkeitä nimenomaan juoksua ajatellen, jotta sain kroppaa vahvemmaksi. Tammikuussa myös tein kävely-hölkkälenkin kerran viikossa eli vuorottelin kävelyä ja juoksua, alkuun ihan 2 min juoksua 1min kävelyä ja siitä pidentäen juoksumatkaa 3-5 minuuttiin kerrallaan. Helmikuun alusta aloin juoksemaan yhtämittaisesti, mutta alkuun ihan vain muutamia kilometreja ja siitä olen vähitellen matkaa koko ajan pidentänyt. Tällä hetkellä kroppa tuntuu tosi hyvältä eikä ole ongelmia keskivartalon pidon tai lantionpohjan kanssa, mutta toki niitä pitää edelleen vahvistaa, koska mitä pidempää matkaa juoksee niin sitä enemmän niiltä vaaditaan myös pitoa ja vahvuutta :) Lisäilen kilometreja rauhassa, koska koen, että se on omalla kropalleni järkevin tapa edetä, enkä halua lisätä loukkaantumisriskiä! :) Mullakin kiloja vielä vähän jäljellä ja niiden pois saaminen toivottavasti tekee myös juoksusta vielä kevyempää! Tsemppiä sulle juoksun aloittamiseen ja kohti maraa etenemiseen! Minkä maratonin menet juoksemaan? :) Kiva, että tykkäät!

   Poista
 4. Oot kyllä ihan mieletön mama! Tulin iloiseksi puolestasi kun näin tästä fiilistelyt jo Instan puolella :) Itsekin juoksin VIHDOIN polvitapaturman jälkeen eilen 10km ja kylläpä tuntui hyvältä kun malttoi pitää sykkeet matalalla :)
  Kivaa maanantaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jossu! <3 Ja jee, että säkin pääsit juoksemaan hyvän lenkin sen polvihomman jälkeen!! :) Huippua!! Kivaa maanantaita sullekin! :)

   Poista