keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Body after baby: 4kk

Heippahei! Aika rientää ja vauvan syntymästä tuli täyteen 4kk jo reilut kaksi viikkoa sitten. Silloin oltiin kuitenkin lomailemassa Floridassa, joten body&mind-postaussarjan neljäs osa jäi vielä roikkumaan. Missä siis mennään nyt? :) 


Kuva 23.3Kuva 21.3


Paino on tullut alaspäin rauhallisesti, mutta varmasti viimeisen 1,5 kuukauden aikana eikä Floridan lomakaan herkutteluineen sitä pahemmin heilauttanut. Ennen lomaa olin 9 viikkoa herkkulakossa, jolloin pannassa olivat karkit, suklaapatukat-ja levyt, hampparit, sipsit, pullat, keksit, leivonnaiset, pizzat jne. Asettamaani tavoitepainoon on tällä hetkellä matkaa tasan 3kg ja kaiken kaikkiaan paino on pudonnut tammikuun alusta 4,6kg, johon olen kyllä tyytyväinen. Painonpudotustahti on ollut rauhallinen ja koko tämä painonpudotusmatka aika rentoa ja stressitöntä, kuten kirjoittelinkin tässä postauksessa

Suurin muutos painossa on tapahtunut juuri tämän viimeisen 1,5 kuukauden aikana. Uskon, että se johtuu siitä, että terveellisestä syömisestä ja liikunnasta on tullut säännöllistä ja kroppa alkaa vähitellen vastaamaan näihin totututtuihin tapoihin halutulla tavalla. Olo tuntuu jo hieman timmimmältä ja etenkin huomaan keskivartalossa muutosta positiivisempaan suuntaan. Parasta on kuitenkin se, että huomaan edistystä liikunnan suhteen. Jaksan tehdä enemmän punnerruksia, pysyä lankussa hieman pidempään ja juoksu tuntuu koko ajan helpommalta. Viimeisen 1,5 kuukauden aikana olen juoksussa edennyt nollasta kilometristä siihen, että pystyn juoksemaan kymmenen kilomeria. Näitä saavutuksia on arvostettava, sillä raskauden jälkeen tilanne on aivan erilainen kuin ennen ja uutta pohjaa on lähdetty rakentamaan jos ei ihan nollista niin matalalta kuitenkin. 

Töitä on vielä paljon edessä, jotta pääsen urheilullisesti omiin tämänhetkisiin tavoitteisiin, jotka ovat puolimaratonin juokseminen kevyesti maaliin ja kropan saaminen vahvaksi ja tasapainoiseksi. Pudotettavia raskauskiloja on tosiaan vielä se 3kg jäljellä, mutta keskityn ennemminkin siihen, että jatkan säännöllistä liikkumista ja pyrin syömään mahdollisimman paljon hyvää ja terveellistä ruokaa. Eiköhän ne kilot siinä sula ajan kanssa. 

Herkkujen suhteen olen pohtinut sitä, että alanko uudelleen herkkulakkoon vai pyrinkö siihen, että kohtuudella voin herkutella? Kohtuus on itselleni yllättävän haastavaa, joten ajoittain lakko herkkujen suhteen tuntuu helpommalta, mutta lopulta kuitenkin haluaisin taas oppia sen kohtuuden, jonka olen kyllä jossain kohtaa osannutkin. Raskaus vain hieman sysäsi sinne kohtuuttoman herkuttelun tielle! ;) Oma ajatukseni ideaaliruokavaliosta olisi 80-20, eli 80% terveellistä, hyvää kunnon ruokaa ja 20% mitä haluaa, ilman syyllisyyttä herkutteluista. Taidanpa ottaa kohtuudella herkkuja nyt huhtikuussa ja raportoin teille sitten, miten se on sujunut! :)

Miten teillä muilla menee, jotka pudotatte kiloja syystä tai toisesta? Onko muita, joille herkuttelu kohtuudella on haastavaa? Miten pyritte pääsemään kohtuullisuuden tielle? :)Kivaa keskiviikkoa ja pian alkavaa pääsiäistä! <3

-Karoliina

4 kommenttia:

 1. Upeaa Karoliina ja juuri oikealla tavalla pudotettuja kiloja :) Loput sitten lähtee aikanaan kun syö ja liikkuu :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä, kohtuutta on vaikea hallita! :) Rauskausaikana kohtuus unohtui täysin ja kilojahan siinä kertyi, mulla on pudotettavaa vielä viitisen kiloa. (Tyttö pian 7kk) Oli pakko ruveta ihan herkkulakkoon aluksi, nyt olen vähän herkutellut, mutta luultavasti yritän jatkaa lähes herkuitta, kilot tippuu niin hitaasti, mutta toisaalta myös varmemmin pysyvästi. Luottavaisin mielin, että kesää kohti alkaisi olla normaalipaino saavutettu. -maikki-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, etten ole ainoa! :D Raskausajan lopussa mullakin lähti herkuttelu ihan käsistä ja ne ekat kuukaudet kun Isla oli syntynyt..oi voi :D Herkkulakko toimi mullakin parhaiten katkaisemaan sen kierteen ja nyt toivoisin pystyväni jatkamaan sillä linjalla, että herkutella voi, mutta herkuttelu on vain pieni osa siitä mitä suuhun menee ja pääasiassa sinne menisi hyvää ja terveellistä ruokaa, koska sillä voin parhaiten! :) Mulla myös tavoitteena kesään mennessä tiputtaa nuo loput raskauskilot. Tsemppiä sinne! :)

   Poista