lauantai 5. maaliskuuta 2016

5km testijuoksu ja kohti kauden ensimmäistä kisaa!

Mun kauden ensimmäinen juoksukisa (ja ensimmäinen vauvan syntymän jälkeen!) lähestyy ensi viikolla! Jaiks! Kyseessähän on 5 kilometrin juoksutapahtuma (valittavana olisi myös 10 miler eli 16km) Lake Worthissa, Floridassa, jossa olemme ensi viikolla lomailemassa. Kisa juostaan lauantai-aamuna 12.3 ja lähtö on klo 7.45. Melko myöhäinen lähtö Floridan mittapuulla, mutta hyvin aikainen siihen nähden, mihin olen itse viime aikoina tottunut. Ei tosin mitään verrattavissa klo 6.15 lähtöön Miamin puolimaratonilla muutama vuosi sitten! Se oli aikaista ja herätys olikin muistaakseni jo 4 aikoihin aamuyöllä. You gotta do what you gotta do to beat the Florida heat! :) 

Talvijuoksuun viime aikoina tottuneena Floridan lämpö tulee olemaan myös mielenkiintoinen tekijä juoksukisassa! :)

Olen samaan aikaan super innoissani menossa lähtöviivalle, mutta toisaalta myös hieman jännittää olenko unohtanut kaikki kisarutiinini. Lisämausteen tekee se, että ollaan vieraassa paikassa eikä mulla ole mitään käsitystä, millä tavalla tapahtumajärjestelyt pelaavat. Onneksi kyseessä on ilmeisesti aika pieni tapahtuma, jonka järjestää paikallinen The palm beach roadrunners-seura ja kisapaikalle on matkaa reilut 10 minuuttia autolla meidän majoituksesta. Käydään varmasti viikolla tsekkaamassa puisto, jossa tapahtuma järjestetään, jotta tiedetään sitten lauantai-aamuna minne pitää mennä ja mihin auton saa jätettyä. Vaikka kyseessä on aika pieni tapahtuma niin silti kisa-aamun rutiinit ja tapahtumat kannattaa olla hyvin selvillä, niin välttyy turhalta stressiltä. Se on opittu tässä vuosien varrella! :)

Lisämaustetta kisa-aamuun tuo myös tietysti se, että ennen kisapaikalle pääsyä ja omien valmisteluiden lisäksi pitää myös huolehtia vauvan tarpeista ja saada hänetkin pakattua mukaan! :D Toistaiseksi en vielä tiedä juokseeko hubby myös, joten on mahdollista, että Islakin pääsee mukaan vaunuissa tai sitten hän jää mun papan vaunuteltavaksi siksi aikaa! Katsotaan. Paljon uusia ja mietittäviä asioita, mutta hauskaa päästä taas tositoimiin, vaikka en vielä olekaan siinä kunnossa, että oikeasti pystyisin "kisaamaan" eli juoksemaan omaa kovaa vauhtiani edes viittä kilsaa.

Kävin tällä viikolla torstai-iltana juoksemassa testinä 5km lenkin, ilman pysähdyksiä ja perusmeininkiä eli kuvien ottamista lenkin varrelta. Juoksu tuntui aika hyvältä eikä siinä ollut mitään ongelmia, joten se oli rohkaisevaa. Vauhti oli noin 6.30-6.40min/km ja ajaksi tuli 32.26. Olin ihan tyytyväinen. Vauhti on toki kaukana siitä, mitä se on aikaisemmin ollut, mutta ajan kanssa sitä tulee lisää, kun saan vähän kilsoja alle. Mun varovainen tavoite ensi lauantaille on juosta 5km n. 31 minuuttiin eli n. 6.12min/km. Se voi olla vähän kunnianhimoista Floridan lämmössä ja tässä tilanteessa, mutta onneksi en ota asiasta kovasti paineita! ;) 


Eilen meillä oli HCR Street teamin kauden kick off ja kasassa on ihan huippu porukka. Meitä on tänä vuonna yhteensä 19 Street teamilaista eli mukana on paljon uusiakin kasvoja. Tapaamisesta sai kyllä lisää inspiraatiota ja juoksuintoa! HCR Street teamia voi muuten seurata myös Instagramissa @hcrsreetteam! Kyseiselle instatilille tulee vuorotellen jokainen street teamilainen päivittämään omia treenikuulumisiaan eli jos kaipaat lisää juoksuaiheista seurattavaa instassa, niin suosittelen ottamaan tuon tilin seurantaan! :) 

Jess, mutta minä alan kohta laittamaan lenkkareita jalkaan ja lähden juoksemaan tämän viikon "pitkistä". Suunnitelmissa olisi juosta 8km. Se on jo ihan kunnon lenkki, jee! :) Kivaa viikonloppua! Miten teidän juoksut sujuu tässä vaiheessa kevättä? Onko tavoitteet selvillä joita kohti menette vai juoksetteko huvin vuoksi? :)

Juoksuintoillen, 
Karoliina 

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa


8 kommenttia:

 1. Nautinnollisia kilometrejä siellä auringon alla!:) Taatusti huippua kisailla myös muilla mailla, josko joskus itsekin lähtisin testailemaan ulkomaan kisoja. (Siis jotain muuta ku Tukholmaa, koska siellähän nyt se oli puoliksi suomalaista koko touhu..;)). Ja juoksut täällä sujuu ihan hyvin, tosin alkais jo kaipaamaan parempaa pitoa jalkojen alle ja sitä, että pääsis metsäreiteille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) On se kyllä huippua käydä juoksutapahtumissa myös muualla ja haha, totta..Tukholma ei tuntunut kovin eksoottiselta! :D Toivottavasti pian alkaa lumet sulaa ja kevät tulla kunnolla, täällä on jo paikka paikoin ihan sulia pätkiä, mutta varsinkin hiekkatiet jne. lumen ja jään peitossa monin paikoin. Hyviä lenkkejä sinne! <3

   Poista
 2. Itse en ole mikään juoksija, mutta jostain syystä juoksutapahtumat viehättävät kovasti! Olen ollut itse paikalla vain kerran, Yyteri Maratonilla pari vuotta sitten, mutta tunnelma teki silloin vaikutuksen. Floridan auringon alla voi vielä olla aika huippua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Petra! :) Joo, olen samaa mieltä siitä, että juoksutapahtumissa on kyllä sitä jotain! :) Ainakin mulle ne on ihan juoksuharrastuksen suola ja rakastan tapahtumien fiilistä! Yyterin maraton on varmasti upea maisemiltaan, se on mun bucket listilla jonain päivänä.

   Poista
 3. Hyvin se juoksu varmasti kulkee aurinkoisissa maisemisa :) Eiköhän ne kisarutiinitkin tule ihan vanhasta muistista. Ihanaa reissua teille, toivottavasti kaikki menee hyvin pikkuisen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka, toivotaan niin! :) Voi olla lämmössä kyllä vähän totuttelemista, mutta onneksi on lyhyt juoksumatka eikä sen vakavampia aikatavoitteita niin fiiliksen mukaan mennään! Ja toivotaan, että reissu menee mukavasti Islan kanssa myös! :)

   Poista
 4. Olet kyllä tosi hyvässä vauhdissa! :) Itse osallistun huhtikuussa ensimmäiselle maratonilleni, Helsinki Spring Marathon. Jännittää, mutta ei auta kuin luottaa harjoittelun tehoon. Kivasti on vauhtiakin tullut lisää nyt viime aikoina. Sen jälkeen olisi sitten tiedossa Helsinki Half Marathon, muita juoksuja ei ole vielä bookattu. Juoksuintoa sinnekin! :)

  Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Piia! :) Kuulostaa hyvältä!! Tsemppiä kovasti harjoitteluun kohti ekaa maraa! Jännää, mutta tosiaan luota vain harjoitteluun ja muista, että hitaasti hyvä tulee! Maralla se sanonta, että se on vauhti joka tappaa eikä matka on kyllä niin totta, rauhallisesti vaan kroppaa kuunnellen kilsa kilsalta! :) Mun pitikin mennä heti kurkkimaan tuota Spring marathon-tapahtumaa, ei ollut tuttu aikaisemmin! Kivaa, että huhtikuulle tulee lisää tapahtumia! :)

   Poista