maanantai 15. elokuuta 2016

Chiquita Minimarathon 2016

Lauantai oli oikea juoksun juhlapäivä, sillä sain osallistua päivän aikana jopa kahteen juoksutapahtumaan. Aamulla  lasten Minimarathonille Islan kanssa ja iltapäivällä HCM:n yhteydessä järjestetylle Helsinki Street Runille. Kävimme hakemassa juoksunumerot ja paidat perjantai-iltana exposta, jotta lauantaina oli kaikki valmiina juoksuja varten! Isla oli innoissaan etenkin Minimaratoonareiden saamasta Chiquita frisbeestä! :)
Lauantaiaamu valkeni Helsingissä sateisena ja harmaana, mutta se ei menoa hidastanut, kun Islan kanssa kirmattiin Chiquita Minimarathonin lähtöpaikalle Eläintarhan kentälle vanhempieni luota Töölöstä, jossa oltiin yötä. Hyvä alkuverkka tuli Töölönlahdella kipittelystä sekä asiankuuluvasta spurtista Vauhtitiellä, jotta ehdittiin hyvissä ajoin lähtöön! Sateinen ja harmaa keli valitettavasti hieman verotti Minimarathonin fiilistä ainakin itselleni eikä juurikaan jääty ihmettelemään Eläintarhan kentälle rakennettuja toimintapisteitä vaan hypättiin suoraan lähtöviivalle ystäväni Katin, hänen miehen ja lasten seuraksi. Lähdössä oli sateesta huolimatta käsin kosketeltavan innostunut tunnelma ja lapset vannoivat innoissaan "juoksuvalan", joka on Minimarathonin perinne. Siinä luvataan juosta rehdisti ja auttaa kaveria, jos niikseen tulee. Rehti peli ja hyvä henki istutetaan siis näihin minimaratoonareihin pienestä pitäen, ja hyvä niin! 


Ja sitten lähdettiin lähtömerkistä reitille! Heti ensimmäisenä tuli mieleen reitin kapeuden takia, että olisipa hienoa, jos olisi vielä erikseen lähtöryhmä rattaissa osallistuville mineille, mutta meniväthän ne siellä mukana ihan hyvin, kun kuski oli tarkkana, ettei ketään juoksevaa minimaratoonaria jäänyt alle. Reitti kulki Eläintarhan kentältä Sonera Stadiumille ja oli virallisen tiedon mukaan 1km, mutta tuntui kyllä hieman lyhyemmältä. Tosin lasten Minimarathonilla reitin pituudella tuskin on niin väliä muutenkaan! :) 


Oli hauskaa seurata innokkaita lapsia ja hetkittäin vielä innokkaampia vanhempia, jotka koittivat saada lapsiaan juoksemaan kovempaa. Ihan hyvässä hengessä onneksi kuitenkin eikä niin, että raahataan lapsia väkisin perässä. Pienet laittoivat parastaan ja juoksivat minkä jaloista pääsivät ASICS:n oransseissa juoksupaidoissaan. Ihan mahtava näky! Pian jo kurvattiinkin Sonera Stadiumille ja juostiin suuren maailman tyyliin maratonin maaliportista maaliin! Wohoo! Minimaratoonarit saivat heti mitalit kaulaansa ja siitä jatkettiin maalihuoltoon! :) 


Mitali maistui hyvälle juoksun jälkeen ainakin Islan mielestä! ;) Muuten hän oli koko Minin ajan hieman ihmeissään kaikesta härdellistä ympärillä, mutta sanoisin, että ennemmin oli kivaa kuin tyhmää tai pelottavaa! :D Seikkailija Doran sanoin "we did it, hyvin meni!" 
Minimarathon oli hauska kokemus, josta voisi hyvinkin tulla perinne! :) Harmi, että sää ei ollut niin mukava, mutta onneksi se ei menoa kovasti haitannut. Ehkäpä ensi vuonna Isla "juoksee" jo itse! :) 

Jatketaan Street Run-raportilla seuraavassa osassa! :)

Mukavaa uutta viikkoa!

-Karoliina 

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/BloglovinissaSnapchatissa (candyontherun) 

*Osallistuminen Minille saatu HCR Street teamin kautta

12 kommenttia:

 1. Voi Kuinka ihana minimaratoonari siellä! 😊

  VastaaPoista
 2. Minimaraton kuulostaa tosi kivalta tapahtumalta. Tiedä häntä, millainen juoksu-ura Islalle tuosta urkenee, kun pienenä jo ponnistaa. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jonna! :) Juu, Minimaraton on kyllä tosi ihana tapahtuma! Harmi kun sää ei ihan ollut meidän puolella, mutta kivaa oli ja ensi vuonna Islakin ehkä ymmärtää vähän enemmän! ;) Saa nähdä tuleeko hänestä juoksija vai jotain muuta, saa itse päättää! :)

   Poista
 3. Voi kun kuulostaa ihanalta tapahtumalta. Pikkujuoksijat. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä pikkujuoksijaa ihan pilvin pimein! :) <3

   Poista
 4. Voi kuin mahtavaa liikunnan riemua jo pienestä pitäen! Ihania juoksijoita ja erityisen söpö Isla siellä rattaissa :) Mukavaa, että tällaisia koko perheen liikunnalisia tapahtumia järkätään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? Musta on aivan ihanaa, että tällaisia tapahtumia järkätään pienille ja oikeastaan koko perheelle! :) Nimenomaan sitä liikunnan riemua ihan pienestä pitäen ja opetetaan samalla reilua peliä ja hyvää asennetta kanssakilpailijoita kohtaan! :)

   Poista
 5. Voi Isla on jo niin iso tyttö <3 Todella suloisia kuvia tässä ja edellisessä postauksessa! Kiva lukea tiedän kuulumisia. Mini maraton vaikuttaa oikein kivalta tapahtumalta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Isla on kyllä kasvanut tosi kovasti. Pitää mennä yhdessä vaikka kävelylle niin näätte!! :) Ja Mini oli tosi mukava tapahtuma!!

   Poista
 6. Kiva postaus! Täällä myös Minillä oltiin jo toista kertaa mukana. Ihana tapahtuma kyllä, vaikkakaan säät ei tänä vuonna suosineet oikein :)

  Heidi // http://gojiavocado.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oli tosiaan kiva tapahtuma ja toivotaan, että ensi vuonna sää on suotuisampi! :)

   Poista