sunnuntai 7. elokuuta 2016

Elokuun ensimmäinen treeniviikko

Heippahei! Elokuun ensimmäinen viikko alkaa olla ohitse ja samalla myös ensimmäinen treeniviikko kohti syksyn ekaa puolimaratonia (Espoo Rantapuolikas 17.9). Kaiken kaikkiaan viikosta jäi treenien suhteen oikein hyvä fiilis, sillä sain kaikki suunnittelemani treenit tehtyä hyvällä fiiliksellä. Tässä tulee katsaus treeniviikkooni: Maanantai: Juoksu 8km
Loman jälkeen ensimmäinen iltalenkki, kulki hieman nihkeästi, mutta tulipahan juostua. 

Tiistai: Lihaskuntotreeni 30min
Islan päikkäreiden aikana tein puolen tunnin lihaskuntotreenin oman kehon painolla keskittyen keskivartaloon ja pakaroihin. Hyvä setti ja puoli tuntia oli juuri riittävä..Isla heräsi melkein heti, kun olin saanut treenin tehtyä. 

Keskiviikko: Välipaivä varsinaisista treeneistä, mutta kävelyä koiran ja vaunujen kanssa, kuten muinakin päivinä. 

Torstai: Juoksu 8km
Torstain iltalenkki sujui huomattavasti paremmin kuin maanantaina. Tein hieman vauhtileikittelyä ja juoksin välillä kovempaa, ja sitten taas hetken palauttavaa hölkkää. Keskivauhti lenkillä oli 5.39min/km. Lenkki meni tosi nopeasti vauhtia vaihdellen ja lenkin jälkeinen fiilis oli super hyvä. Maanantain synkemmät fiilikset olivat haihtuneet kuin taivaan tuuliin ja ajatukset lensivät jo syksyn treenilenkkeihin. Hyvä treeni kasvattaa motivaatiota. 

Perjantai: Välipäivä treeneistä! Keskityttiin sosiaalistamiseen ja käytiin Islan kanssa Juoksujalkaa-Lauran kanssa lounastreffeillä Haukilahden Paviljongissa! :) 

Lauantai: Lihaskuntotreeni 30min
Taas tein Islan päikkäreiden aikana kotona lihaskuntotreenin, jossa fokus jälleen keskivartalossa sekä jaloissa. Puolen tunnin kotitreenit ovat taas tulleet jäädäkseen! :)

Sunnuntai: Pitkä lenkki 15,6km
Tämä oli ensimmäinen pidempi lenkki Paavo Nurmi puolikkaan jälkeen ja se sujui varsin mukavasti. Juoksin Soukanniemen ympäri ja jonkin matkaa Suvisaaristoa kohti. Osittain samaa reittiä kuin Espoon Rantamaraton siis. Heinäkuun mittainen tauko pitkiksistä teki hyvää ja nyt tuntuu taas siltä, että olen valmis ottamaan ne takaisin viikko-ohjelmaan ja nautiskelemaan pitkistä lenkeistä (ja omasta ajasta!) 1,5h-2h verran viikottain. Välillä on hyvä pitää taukoa ja ladata akkuja sekä henkisen että fyysisen jaksamisen kannalta. Keskivauhti tällä lenkillä oli 5.51min/km. 

Siinäpä se! Varsin ehjä ja hyvä treeniviikko itselleni. 

Ensi viikolla koittaakin kisaviikko, sillä lauantaina juoksen Helsinki Street Runin, mutta olen ajatellut sitä ennemminkin pitkiksenä ja treeninä, kuin varsinaisena kisana. Sitä ennen aamupäivällä mennään Islan kanssa Chiquita Minimarathonille, joten luvassa on varmasti vauhdikas ja juoksuntäyteinen päivä. Vauhdikasta tulee myös olemaan oma siirtymiseni Street Runin lähtöviivalle, sillä lapsenvahtihaasteista johtuen joudun todennäköisesti kirjaimellisesti juoksemaan viivalle, jotta ehdin paikalle. Jännittävää. 

Hyvää kisaviikkoa kaikille, jotka olette tulossa Street Runille tai menossa taittamaan kokonaista HCM:lle! Kiinnostaako muuten tällaiset treeniviikkokatsaukset silloin tällöin? Miten teidän treenit sujuivat tällä viikolla? :) Onko HCM:lle/Street Runille menijöitä? Millä fiiliksillä?

-Karoliina

Seuraa Instagramissa/Facebookissa/BloglovinissaSnapchatissa (candyontherun) 

3 kommenttia:

 1. Kiva, että pääset starttaamaan! Mä lähden myös ihan vaan fiilistelemään pitkälle lenkille. Tullut kesällä juostua ihan liian vähän! Meillä Felix ei osallistukaan. Mietittiin, että tulee pojalle liian pitkä päivä kun jäävät Heikin kanssa kattomaan mun juoksun. 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Tosi kivaa päästä mukaan! Toivottavasti nähdään!! :)

   Poista
 2. Jeejee hyvältä näyttää! Tsemppiä lauantaihin. Mukavaa menoa! :)

  VastaaPoista