torstai 22. syyskuuta 2016

Kolme viikkoa kahden puolimaratonin välissä

Heippahei! Tämä viikko on mennyt ihan älytöntä vauhtia enkä voi uskoa, että huomenna on jo perjantai! Treenien suhteen keskityin alkuviikolla palautumaan rantapuolikkaasta ja tein lähinnä kävelylenkkejä, pientä jumppaa ja kehonhuoltoa. Tänään kävin juoksemassa ekaa kertaa puolikkaan jälkeen. Juostiin ystäväni Jennyn kanssa rauhallinen n. 10km lenkki samalla jutellen ja kuulumisia vaihtaen. Jalat tuntuivat aluksi hieman jäykiltä, mutta vetristyivät ihan kivasti lenkin loppua kohden. 



Seuraava puolikashan mulla koittaa jo reilun kahden viikon päästä, nimittäin silloin juostaan Vantaalla. Tässä tulee siis kaksi puolimaratonia kolmen viikon sisään, mikä on aika rankka setti. Olen kuitenkin tehnyt tämän saman eli juossut melkein peräkkäiset puolikkaat kaksi vuotta sitten. Silloin homma toimi kuin unelma ja juoksin itse asiassa Vantaalla tämänhetkisen puolikkaan enkkani. Se, mikä nyt on erityisen tärkeätä on palautua kunnolla, jotta olen Vantaalla taas sekä henkisesti että fyysisesti valmis kisaamaan.



Tällä viikolla otan vielä aika iisisti treenien suhteen, kuten tuo alkuviikkokin osoittaa. Juoksen varmaan viikonloppuna vielä toisen kerran tälle viikolle. Ensi viikolla on tarkoitus juosta kolme kertaa, joista yksi on puolikkaalle valmistava hieman kovempi harjoitus. Pitkistä en kuitenkaan enää lähde juoksemaan, vaan pohja pitäisi nyt olla rakennettu. Kisaviikolla valmistaudun taas aika tutun kaavan mukaan eli juoksen alkuviikosta peruslenkin ja sitten keskiviikkona/torstaina vielä lyhyen lenkin. Perjantain pidän lepopäivänä ja lauantaina 8.10 ollaan toivottavasti taas valmiita kisaamaan! :) 

Kävelylenkillä mun tyttöjen kanssa

Positiivista on se, että rantapuolikkaalla juoksu kulki todella kivasti ja suoritus oli henkisesti aika helppo. Ei siis ollut mitään väkisin puristamista, vaan ennemminkin sain juoksusta lisää intoa ja itseluottamusta jatkoa varten. Vantaalla haluankin lähteä hakemaan kauden parasta tulostani, sillä reitti on niin otollinen hyvän ajan juoksemiseen. Nyt pitää vain toivoa, että pysyn terveenä eikä tule mitään sen kummempia haasteita ennen syksyn päätavoitetta! 

Kuka muu oli tulossa juoksemaan Vantaalle? Mitkä fiilikset? Kivaa viikonloppua jo näin etukäteen! :)

-Karoliina 




2 kommenttia:

  1. MINÄ ylläri! Yritän tehdä Karkit ja juosta oman ennätyksen. Olispa meillä huippu juoksupäivä sillon! 😄👊🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! 😊 Siellä nähdään sitten! Ja joo toivotaan, että osuisi hyvä juoksupäivä silloin!! 😊

      Poista