keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Miten Madridin arki eroaa kotiarjesta?

Sain kommenttiboksiin kysymyksen siitä, kuinka meidän Madridin arki eroaa kotiarjesta, kiitos kysymyksestä, tässä tulee postauksen pituinen vastaus! :)

Yksi iso ero kotikotiin on tämä ikkunasta näkyvä maisema! ;) 
Suurin ero on varmasti siinä, että täällä meillä ei ole koiraa mukana eikä perhettä ja ystäviä lähellä. Koiran lenkitys kolme kertaa päivässä rytmittää  kotona päiviä.  Täällä sen puolesta arki on vapaampaa, eikä lenkille tarvitse lähteä, jossei huvita eikä aikatauluja juuri muutenkaan ole. Silti huomaamme, että aamupäiviin kuuluu lähes päivittäin aamukävely tai juoksulenkki leikkipuistoon, joissa koira kulkisi hyvin mukana. Usein iltaisinkin suunnataan kävelylle lähiympäristöön. Kävelyistä on tullut sellainen rutiini, että siitä harvemmin poikkeaa ja täällä on ihana nauttia hyvästä säästä. 

Se, että meillä ei ole täällä perhettä ja ystäviä lähellä on iso ero kotiarkeen. Yleensä näemme Islan kanssa mammakavereita lapsineen useampana päivänä viikossa. Nyt vietämme lähes poikkeuksetta päivät kaksistaan, jollei meillä ole vieraita kylässä. Koti-kotona näemme myös usein perhettä, täällä olemme yhteydessä Whatsappin ja Facetimen kautta. Olemme kuitenkin viihtyneet hyvin Islan kanssa myös kaksistaan ja löytäneet päiviin kivan rytmin, vaikka toki perhettä ja ystäviä on ikävä. Onneksi yhteydenpito on helppoa ja kuvat ja videot lentelevät puolin ja toisin! <3 

Leikkipuistohommat kuuluvat lähes poikkeuksetta jokaiseen arkipäivään

Madridin arjessa meillä tuntuu olevan jopa enemmän perheaikaa kuin koti-kotona. Täällä vietetään aikaa perheen kesken, kun kavereita ja perhettä ei ole lähellä ja myös H on enemmän kotona, koska ei joudu olemaan työmatkoilla.  Se on aika ihanaa! Iltaisin ruuan jälkeen tehdään lähes poikkeuksetta yhdessä jotain ennen Islan iltarutiineja, joko mennään pihalle leikkimään, käydään tekemässä kaupassa viikon isot ruokaostokset, kävellään lenkki lähiympäristössä tai lähdetään käymään ihan keskustassa. Toki myös se, että täällä asutaan kaupungin keskustassa antaa arkeen ihan uusia mahdollisuuksia (ja houkutuksia). Tulee helpommin lähettyä vaikkapa ulos syömään tai kaupungille pyörimään kuin koti-kotona, vaikka useimmiten viikolla syömmekin kotona ja samoja ruokia tulee täällä kokkailtua kuin Suomessakin. Iso ero kotiarkeen on se, että Isla menee täällä vähän myöhemmin nukkumaan, mikä antaa iltoihin joustoa tehdä asioita. Espanjassa rytmi kun on myöhäisempi, vaikka emme vieläkään ole päässeet paikallisten rytmiin esimerkiksi ruokailujen suhteen ja pidämme edelleen pitkälti kiinni omasta aikaisemmasta rytmistä (aamiainen 8.30-9.30, lounas 12-13, illallinen klo 18ish, Islan iltapuuro klo 20.30). Välissä välipalat tarpeen mukaan. Isla menee täällä nukkumaan n. klo 21, kun kotona se oli klo 20. Tämä tunnin ero nukkumaanmenossa on kuitenkin antanut mahdollisuuden viettää lisää perheaikaa, mikä on ollut tosi mukavaa. Vastaavasti aamulla herätys on sitten yleensä vasta 8 maissa, eikä seitsemältä, mikä sopii hyvin! ;)

Omien treenien suhteen on myös hieman eroja täällä kotiarkeen. Täällähän teen viikolla juoksulenkit Islan kanssa yhdessä eli juoksen rattaiden kanssa aamupäivisin. Se on vapauttanut aikaa illoista, kun kotona olen lähtenyt illalla lenkille Henrin tultua töistä kotiin. Muutenkin olen tehnyt kaikki treenit päiväsaikaan enkä vasta illalla, kuten Suomessa aina välillä. Tämä on ollut kiva muutos, sillä treenit antavat paljon virtaa keskellä päivää, jotta hermot säilyy hyvinä tuon virtaa täynnä olevan neiti melkein kaksivuotiaan kanssa! ;) 

<3
Päikkäriaikoina teen täällä samoja juttuja kuin kotonakin; kotitreenin, töitä, blogijuttuja jne päivästä riippuen. Madridin arjessa on siis joitakin eroja kotiarkeen, mutta myös paljon samaa. Viihdytään jokatapauksessa tosi hyvin ja  siihen vaikuttaa paljon se, että tykätään tästä meidän vuokrakämpästä eli "Madridin kodista" tosi paljon, vaikkei sisustus ehkä ole ihan kympillä omaan makuun. Tämä on kuitenkin kiva kämppä, taloyhtiö on ihan super ja kotikatu ihanan rauhallinen. Monta kertaa olen todennut, että meillä kävi tuuri kämpän ja alueen suhteen, se on ihan täydellinen meidän tarpeisiin. Viihtymiseen vaikuttaa toki myös se, että olemme täällä vain 4 kuukautta. Pidemmän päälle ikävä perhettä ja ystäviä kohtaan kasvaisi varmasti tosi isoksi ja tulisi enemmän tarvetta muodostaa täällä uusia sosiaalisia suhteita. Nyt päällimmäisenä fiiliksenä on vain tästä lyhyestä ajasta nauttiminen ja kiitollisuus mahtavasta kokemuksesta! <3


Toivottavasti tämä vastasi kysymykseen. Tuleeko mieleen muita kysymyksiä arjesta ja oleilusta täällä Madridissa? :)

Kivaa keskiviikkoa sulle! 

-Karoliina12 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus! Ja jep, espanjalaisten ruoka-aikakulttuuri vaatis kyllä totuttelua. Illallinen yömyöhällä ei oo ihan ominta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva, että tykkäsit Satu! :) Joo, on meillä rytmi ehkä vähän myöhäisemmäksi siirtynyt, mutta ei vielä ihan espanjalaiseen rytmiin! Katsotaan miten syksyn edetessä! :) Kivaa viikkoa sinne <3

   Poista
 2. Olipas kiva postaus! Nauttikaa Madridista :)

  Marianne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit Marianne ja kiitos kommentista! :) Me nautitaan!! Mukavaa viikkoa sulle! :)

   Poista
 3. Kiitos taas kivasta postauksesta. =) Minua kiinnostaisi teidän arkenne lisäksi kuulla espanjalaisesta arjesta ja elämänmenosta yleensä. Miten heidän päivärytminsä menee, miten he ruokailevat, viettävät aikaa, urheilevat ja oleilevat siellä Madridissa. Mitä huomioita olet tehnyt paikallisesta arjesta ja onko jotain, mitä haluasit omaksua paikallisilta ja tuoda mukanasi tänne Suomeen? Itse pidän matkustelusta ja tutustumisesta uusiin kulttuureihin ja tapoihin toimia. Siksi kaikki tälläinen kiinnostaa. =)

  Lisäksi kiinnostaa tietää, mite paikalliset naiset liikkuvat ja huolehtivat kunnostataan? Mikä on espanjanlainen liikuntatrendi tällä hetkellä?

  Ihanaa viikkoa sinne lämpimään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Marika! Kiitos kommentista ja kysymyksistä! :) Voisin koittaa vastailla niihin postauksen muodossa jossain kohtaa, kun olen tehnyt vielä vähän enemmän havaintoja paikallisten arjesta ja elämenmenosta! :) Ihanaa viikkoa sinne myös!!

   Poista
  2. Tuohon alle vastailinkin Tarjalle noihin liikuntakysymyksiin, mutta tuo miten paikalliset naiset liikkuu ja huolehtii kunnostaan on vähän mysteeri mulle edelleen, sillä juoksemassa näkyy naisia, muttei läheskään niin paljon kuin miehiä. Ehkä he ovat sitten kuntosaleilla? Tuo liikuntatrendi pitää myös selvittää! :)

   Poista
 4. Olipas kiva lukea tälläinen teksti! Ja kuten edellinen kommentoija, olisi kiva tietää minkälaista naisten kuntoilu siellä on? Onko paljon juoksijoita liikenteessä? Näkyykö paljon kuntosaleja? Onko äidit taaperoiden kanssa sporttisia?
  Ihanaa viikonloppua!
  -Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tarja! Kiitos kommentista! :) Täällä on kyllä paljon juoksijoita, mutta tuntuu, että naisia on kyllä juoksemassa vähemmän kuin miehiä, mutta on kuitenkin. Kuntosaleja olen nähnyt yllättävän vähän, mutta paikalliset nuoret ihmiset on kuitenkin aika hyväkuntoisen näköisiä, että jossain heidän pitää pitää kunnostaan huolta! :D Kovin sporttivaatteissa olevaa taaperon tai vauvan äitiä en ole nähnyt! Esim juoksurattaiden kanssa ollaan täällä kyllä aika harvinainen näky, olen nähnyt koko aikana rattaiden kanssa juoksemassa meidän lisäksi ehkä kolme isä/lapsi paria! Tämä aihe vaatii siis lisää tutkimusta! :) Kivaa viikkoa teille!!

   Poista
 5. Kiva postaus!
  Oon tosi iloinen, että teille tuli tollanen mahis lähteä ulkomaille! Mä olen siitä paljon haaveillut, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Mutta haluaisin kokeilla, parikin kuukautta olis ensi alkuun just sopiva.

  Mä kiinnitin huomion tuohon, kun kerroit, että päikkärien aikaan teet töitä. Teetkö vielä somehommia vai mitä, jos saa udella? Mähän periaatteessa pystyisin tekemään töitäni mistä tahansa käsin, tosin nythän olen kyllä päivätöissä, mutta jos taas freeajat koittavat, niin silloin.

  No ehkä muutan sitten viimeistään eläkkeellä aurinkorannikolle talveksi ja kesät ollaan sitten saaristossa. Tästä on jo miehen kanssa puhuttu :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Jenny! :) Kiitos kommentista! Ja kiitos, mäkin olen tosi iloinen tästä mahdollisuudesta!! Tuli kyllä niin loistavaan kohtaan, kun lähteminen oli nyt tosi helppoa hoitovapaalla ollessa ja työtkin kulkee tosiaan mukana. Ehdottomasti jos tulee mahdollisuus, niin kannattaa lähteä ja viimeistään sitten eläkkeellä! :D Kyllä mekin Henrin kanssa ollaan siitä puhuttu, että eiköhän meistä tule Florida pappoja ja mummoja sitten aikananaan! :D

   Joo, teen edelleen samoja somehommia kuin aikaisemminkin, mikä on ihan loistojärjestely tässä kohtaa ja tosiaan mahdollistaa hoitovapaalla jatkamisen omalta osaltaan! :) Ja se, että niitä pystyy tekemään missä tahansa nettiyhteyden päässä on kyllä ihan superia!

   Kivaa viikkoa sinne <3 Suuntaan lukemaan sun postauksen N-y-t nyt!

   Poista