maanantai 16. lokakuuta 2017

Madrid vieraiden kanssa

Heippa vaan! Kivaa maanantaita ja uutta viikkoa! Täällä tuli otettua melkein 10 päivän blogiloma kuin huomaamatta. Meillä oli koko viime viikon täällä vieraita ja nautittiin heidän seurasta ihan täysillä, päivät olivat täynnä ohjelmaa ja oli niin ihanaa saada rakkaita tyyppejä kylään! <3 





Ensin olivat kylässä ystäväpariskuntamme kahden lapsen (3v ja 1v) kanssa ja heidän lähdettyään keskiviikkona, tulivat paluukoneella mun vanhemmat, eli Islan mummi ja vaari. Ja  tänään heräilimme uuteen viikkoon ja Madridin arkeen, kun mummi ja vaari olivat lähteneet lentokentälle aikaisin aamulla. Kovin pitkään ei tosin taaskaan olla keskenämme, sillä siskoni ja serkkuni tulevat sunnuntaina tänne! <3 Vierastulva saattaa kuulostaa jollekin ehkä hengästyttävältä, mutta itse olen nauttinut ihan täysillä. Mulla on viime aikoina vähän koti-ikävä noussut pintaan, joten on ihanaa, että on kyläilijöitä ja seuraa koti-Suomesta! <3

Mitä kaikkea me ehdittiin sitten puuhata reilun viikon aikana Madridissa vieraiden kanssa? Tässä vähän katsausta meidän päiviin!

  • Lauantaina, kun ystäväperhe oli täällä ensimmäistä päivää, kävimme tekemässä jo perinteiseksi muodostuneen "keskustakierroksen", johon kuuluu mm. Puerta del Sol, Plaza Mayor, kauppahalli Mercado de San Miguel, kuninkaanlinna ja tällä kertaa lounas Callaon El Corté Inglesin yläkerrassa, josta on hienot näkymät kaupungin ylle. 






  • Sunnuntaina ohjelmassa oli tutustuminen Retiron puistoon ja lapset pääsivät myös leikkipuistoon. Kävimme lounaalla meidän yhdessä suosikkiravintola/kahvilassa, Magasandissa Retiron pohjoispuolella. 


  • Maanantaina käytiin Madrid Riossa leikkipuistossa ja läträämässä "vesisuihkualueella". Englanniksi sanoisin "splash pad", mutta suomeksi en tiedä miksi sitä oikeasti kutsutaan. Isla rakasti vettä ja jaksoi läträtä leikkimässä vaikka kuinka pitkään! <3 Onhan se ihan mieletöntä, että keskellä lokakuuta tuntuu ihan kesältä ja oli kivaa saada uimapuku taas käyttöön, sillä meidän taloyhtiön uima-allas täällä on jo talviteloilla. 


  • Maanantai-iltana käytiin ihailemassa auringonlaskua Templo de Debodilta, josta on upeat näkymät muun muassa Casa de Campoon. 


Pienet kaverukset <3



  • Tiistaina suunnattiin lasten kanssa Madridin eläintarhaan, jossa me oltiin Islan kanssa vierailtu ensimmäisen kerran viikkoa aikaisemmin, mutta silti riitti paljon uutta nähtävää, kuten delfiiniesitys ja iso karhu. Ja kirahvit tietysti. Eläintarhaksi Madrid Zoo ja Aquarium on mielestäni ihan kiva ja viihtyisä. Sisäänpääsy on tosin aika kallis, aikuisilta 23,30€, alle 2-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi! Vietettiin kuitenkin hauska päivä siellä ja tällä kertaa myös syötiin yhdessä eläintarhan ravintoloista.

  • Tiistai-iltana käytiin vielä läksiäisillallisella perinteisessä tapasravintolassa ennen kuin ystävämme lähtivät takaisin Suomeen aikaisin keskiviikkoaamuna. Oli kyllä niin mahtavat 4 päivää, kiitos M, J, S ja O! <3


  • Vanhempani saapuivat tosiaan keskiviikkoiltana ja heidän kanssa tehtiin paljon samoja juttuja, kuten käytiin Retirossa ja keskustakierroksella, mutta löydettiin myös meille uusia tuttavuuksia, kuten tosi ihana kattoterassi "Azotea del Circulo de Bellas Artes".  Näköalat olivat upeat ja terassilla oli kiva nauttia aurinkosohvilla juomia!




  • Lauantaina käytiin vanhempieni kanssa ostoksilla Parque Sur-ostoskeskuksessa, joka on toistaiseksi ainakin meidän suosikki ostoskeskus täällä. Löysin Islalle talvitakin ja itselleni kahdet farkut ja paidan. Win! Kaikki muutkin löysivät shoppailtavaa, joten ostosreissu oli onnistunut. Käytiin myös lounaalla ja Isla pääsi leikkimään leikkipaikalle, joten taaperokin oli tyytyväinen! <3
  • Sunnuntaina päätettiin lähteä tutustumaan El Rastroon, jota voisi kutsua Madridin sunnuntai klassikoksi. Kyseessä on ihan mielettömän iso markkina-alue. Sanotaan, että tulipahan nähtyä. Rattaiden kanssa siellä luoviminen ei ehkä ollut ihan helpointa, mutta meni. Markkinahässäkän jälkeen käveltiin La Latinan-alueelle nauttimaan lounastapakset. 
Ihan mahtava reilu viikko siis takana ja itsekin pääsi hetkittäin lomafiilikseen lomailijoiden seurassa! <3 Kiireisen viikon aikana ehdin tekemään 4 lyhyttä (15-25min) pituista käsipainotreeniä, mutta juoksulenkit jäivät välistä. Niille ei oikein ollut aikaa eikä energiakaan kaiken härdellin keskellä. Tänään oli kuitenkin kiva palata juoksun pariin ja käytiin Islan kanssa tekemässä 5 kilometrin lenkki Madrid Riossa! :) 



Nyt toivotan sulle mukavaa päivän jatkoa ja kuullaan taas!

<3: Karoliina

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalle! Ja ihania nää aurinko- ja shortsikuvat. Helsingissä on jotenkin niin hämärää nyt ihan keskellä päivääkin. Ei sentään sada, kuten viime viikolla joka päivä :D

    Madrid kiinnostaa matkakohteenakin, koskaan en ole siellä vielä käynyt. Täytyy laittaa to do -listalle :)

    Ihanaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Jenny! Hei arvaa mitä? Täällä SATAA nyt!! Oikeasti ei ole satanut koko aikana kun ehkä parina päivänä ja olin eilen ihan fiiliksissä sadepäivästä! Niin ihana raikas tuoksu ja sateen ropina <3 Mutta ajattelin, että tänään oltaisiin jo palattu aurinkoiseen keliin, mutta ehei..aamulla satoi niin kovaa, että heräsin siihen, sadepäivä siis tiedossa tänäänkin! Madrid on kyllä tosi ihana, suosittelen vaikka viikonloppu kaupunkilomakohteena! Kivaa viikon jatkoa!! :)

      Poista
  2. Hei Karkki! Madrid oli huikee!! Rakkautta ensisilmäyksellä 😍 ja se keli 😎... Hyvä ajoitus sen suhteen, kun ymmärtääkseni jo tiistaina viileni ja satoi. Btw Taisimme lentää samoilla koneilla vanhempiesi kanssa...

    Ronaldo ja kumppanitkin nähtiin (ja läheltä!!) Getafessa lauantaina ja Santiago Bernabeu, joten reissu oli napakymppi.

    Katselin näkyisikö sinua kun kävimme Retirossa lenkillä torstaina ja sunnuntaina. Poika ajoi segwaylla ja minä yritin pysyä perässä.... 😉

    Kiitos vinkeistäsi!! Carpe Diem. 💛
    Yt, Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katja!! Ihan mahtavaa kuulla, että teillä oli onnistunut reissu ja tykkäsitte Madridista! Ihanaa! <3 Keli oli kyllä ihan super viime viikolla ja just niin se meni, että eli eilen tiistaina oli vain +18 ja satoi..tänäänkin sataa! Kuulostaa ihan mahtavalta, miten saitte sekä futisfanin että juoksevan maman mielenkiinnot yhdistettyä! :) Ja siistiä, että menitte Getafeen katsomaan matsia ja näitte Realin pelaajat läheltä!!

      Mä en tosiaan ehtinyt ollenkaan juoksemaan viime viikolla, kun halusin viettää kaiken mahdollisen ajan mun vanhempien ja ystävien kanssa, mutta ihana viikko oli! <3 Olisi ollut hauskaa törmätä Retirossa!

      Mukavaa viikon jatkoa! :)

      Poista